Şimdi Ara

Barınaktan köpek sahiplenme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese iyi günler arkadaşlar . Barınaktan köpek sahiplenmek istiyorum , Ankara'da yaşıyorum . Bana güvenilir , orada ki dostlarımıza iyi bakan bir barınak önerebilir misiniz . Alacağım köpek büyük ihtimalle çok bulunan labrador olacak . Eğer bulamazsam Jack Russell alacağım . Bir de barınaklara güvenebilir miyim ? Oradan sahipleneceğim köpek hastalıklı olur mu ? (Evde 5 yaşında çocuk var o yüzden soruyorum) . Bir de jack rusell bakanlar bana iyi ve kötü yönlerini söylerse memnun olurum Bir de fiyatı tabi :D



  • luckycrawl06 L kullanıcısına yanıt
    Merhaba. Öncelikle köpek bakma kararınız çok güzel, çocuk için de tam yaşı. Ankara'daki barınaklar hakkında hiçbir bilgi veremeyeceğim ancak, belki yardımı dokunur, şu sayfayı güzelce okuyun:http://www.hillspet.com.tr/tr-tr/dog-puppy/bringing-your-puppy-home.html

    Terrier köpeklerin (Jack Russell bunun bir örneği) tümü havlama, av köpeklerinin tümü ise uluma eğilimlidirler. Gece siz uyurken de... O yüzden öncelikle yeni evladınızın sesine evdekilerin de komşuların da anlayış göstereceğinden emin olun. Labradorlar ise cüsseli olduklarından hareketleri ile zamanla sizi bunaltabilir, ayrıca büyük oldukları için onu veterinere getirip götürmeyi nasıl yapacağınızı şimdiden planlayın.

    Barınaklar bildiğiniz gibi sokak köpekleriyle dolu, safkan bir ırk bulmanız zor olabilir. Çocuğunuzun selameti açısından, bazı davranışları gözlemlerle sabit olduğu için safkan bir ırk arzunuz varsa da fiyat araştırmanızı burada yapmayın lütfen zira bir canı satın almak hoş bir şey değil, desteklemiyoruz.

    Sorularınızı biraz yargılar gibi oldum, kusura bakmayın, siz her şeyi daha iyi düşünürsünüz. Yazdıklarım okuyanlar içindi.

    Yargılamayan şekilde cevabım ise aşağıdaki gibidir:

    1) Ankara'da barınak bilmiyorum,
    2) Apartman için Jack Russell zor olabilir ama köpeğin kişiliğine göre değişir. Jack Russell'lar ile günde 1-2 saatinizi oyuna ayırmanızı ve en az 45'er dk sabah ve akşam yürüyüşe çıkarmanızı öneririm. Havlama konusunda hassasiyetiniz varsa labrador daha uygun bir seçenek olacaktır ancak ırk seçiminizi bence şu üç adresten gerçekleştirirseniz daha iyi olabilir:
    a-http://www.akc.org/find-a-match/#slide2
    b-http://www.pedigree.com/all-things-dog/select-a-dog/
    c-https://www.purina.com/dogs/dog-breeds/dog-breed-selector
    3) Barınaklara güvenin ve dediklerinden sakın çıkmayın.




  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Cevap için teşekkür ederim . Peki ev köpeği olarak siz ne önerirsiniz ? Eğer jack rusell almaya gidersem büyük ihtimalle hareketli olmayan seçeceğim .
  • luckycrawl06 L kullanıcısına yanıt
    Ben size Fransız Bulldog ya da Pug tavsiye ederim. Son derece keyifli zaman geçirilebilecek evlatlar olurlar. Çocuğa da mükemmel hayat arkadaşı olurlar. Yine de tabii bunlar köpeğin kişiliğine göre farklılık gösterebilir. Benim dediğim kağıt üstündeki özellikler. Pug alacaksanız sağlığıyla 24 saat ilgili olmalısınız çünkü çok kırılgan bir ırk, besinini veteriner diyetine uygun almalı gibi gibi... Ama son derece sevimli canlılar. Fransız Bulldog'larda ise eğitimi hiçbir zaman elden bırakmamalısınız ve onu küçük şirin köpek psikolojisinde değil, rahmetli Hulusi Kentmen tavırlaryla (tatlı-sert) eğitmelisiniz.
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Anladım , çok teşekkür ederim. Ya benim tek korkym evde ki parkelere duvara zarar vermesi. Onun dışında zaten kafes eğitimş vereceğim sıkıntı çıkmaz diye umuyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parke ve duvarlara zarar vermesinden kastınız tuvaletini yapması mı? Yoksa tırnaklarıyla kazıması falan gibi mi?
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Kazıması ve özellikle dişleriyle parçalamaya çalışması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • luckycrawl06 L kullanıcısına yanıt
    O yorulana kadar hareketli oyunlar oynayıp kemiğini, ısırma halatını ve topunu eksik etmezseniz hiçbir sorun yaşamazsınız.
  • cocco_reccy kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bc.vc
    Ücretsiz Köpek Sahiplendirme İlanları | sahibinden.com
    https://bcvc.live/0gi7zsY

    bunlara bak tavsşye derim

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.