Şimdi Ara

Banyoda sıcak su sorunsali. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
30.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Orijinalden alıntı: taneresin

quote:

Orijinalden alıntı: alituzcu

Basinc tankinda sıkıntı olabilir dediler sordum 2-3 servise. Nedir bunun günahi?

Selam ali senin kombide hic problem yok basınctada yok bunun bu şekilde cözümüde yok hatırlarsan kombi naleti cıkmadan önce su ısıtıcılar hep banyonun icinde olurdu ister sobalı bakır kazanlı ister gazlı bacalı ister elektrikli ama hepsi banyonunu icinde olurdu ve muslukla arasında belki 2 metre mesafe olurdu. Şimdi kombi ile banyo arasında bazı yerlerde 15 metre mesafe var ve bu aradaki suda hep soguk olur bir digeri kombi durdugu zaman icinden azda olsa soguk su gecer . eger su sogumasın istiyorsan banyo yapaerken muslugu devamlı acaık ttutacaksın yoksa bunu cözen adamın ben elini öperim kombili yeni bina alanlara sor mesafe uzaksa hepsinde aynı sorun vardır.diger bir cözüm elektrikli söfbendir cüngü onda sabit sıcaklık cıkar .tabi oda yakın olması gerekir banyoya .ben hala gazlı şöfben kullanıyorum ve banyoya mesafesi 1 metre su actıgım gibi sıcak su hazır .aynı dert kardeşimde var onda mesafe 10 metre nisbeten soguma var ama az.bu böyle .kolay gelsin .su basıncı cok degişkense basıncı sabit debili hale getirmektete fayda vardır

Eskiden sıcak ve soğuk su boruları eşit yapılırdı. Şimdilerde sıcak su boru çapı daha küçük kullanılıyor mesafe uzayınca üstüne üstlük bir de el duşu (duş telefonu) fonksiyonlu birşeyse basınç kaybı fazla oluyor. Bu nedenle çalışmıyor şofben veya kombi.
    Bu sorunu kısa yoldan çözmenin tek yolu ise hidrofor varsa basıncı bir miktar yükseltmektir. Saygılar.

Evet ama bunu servisin uyarması gerekir yani kombi icin 3 barın altında olması problem yaratır nasıl su basıncı fazla olursa emniyet ten atıyor basınc düşürücü takın diye uyarıyorlar ayrıca tesisatlarda sıcak su borusunu daha ince takıldıgını hic görmedim genelde daire iclerinde 1/2 capında boru kullanıyorlar.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Basinc tankinda sıkıntı olabilir dediler sordum 2-3 servise. Nedir bunun günahi?

Selam ali senin kombide hic problem yok basınctada yok bunun bu şekilde cözümüde yok hatırlarsan kombi naleti cıkmadan önce su ısıtıcılar hep banyonun icinde olurdu ister sobalı bakır kazanlı ister gazlı bacalı ister elektrikli ama hepsi banyonunu icinde olurdu ve muslukla arasında belki 2 metre mesafe olurdu. Şimdi kombi ile banyo arasında bazı yerlerde 15 metre mesafe var ve bu aradaki suda hep soguk olur bir digeri kombi durdugu zaman icinden azda olsa soguk su gecer . eger su sogumasın istiyorsan banyo yapaerken muslugu devamlı acaık ttutacaksın yoksa bunu cözen adamın ben elini öperim kombili yeni bina alanlara sor mesafe uzaksa hepsinde aynı sorun vardır.diger bir cözüm elektrikli söfbendir cüngü onda sabit sıcaklık cıkar .tabi oda yakın olması gerekir banyoya .ben hala gazlı şöfben kullanıyorum ve banyoya mesafesi 1 metre su actıgım gibi sıcak su hazır .aynı dert kardeşimde var onda mesafe 10 metre nisbeten soguma var ama az.bu böyle .kolay gelsin .su basıncı cok degişkense basıncı sabit debili hale getirmektete fayda vardır

Eskiden sıcak ve soğuk su boruları eşit yapılırdı. Şimdilerde sıcak su boru çapı daha küçük kullanılıyor mesafe uzayınca üstüne üstlük bir de el duşu (duş telefonu) fonksiyonlu birşeyse basınç kaybı fazla oluyor. Bu nedenle çalışmıyor şofben veya kombi.
    Bu sorunu kısa yoldan çözmenin tek yolu ise hidrofor varsa basıncı bir miktar yükseltmektir. Saygılar.

Evet ama bunu servisin uyarması gerekir yani kombi icin 3 barın altında olması problem yaratır nasıl su basıncı fazla olursa emniyet ten atıyor basınc düşürücü takın diye uyarıyorlar ayrıca tesisatlarda sıcak su borusunu daha ince takıldıgını hic görmedim genelde daire iclerinde 1/2 capında boru kullanıyorlar.

Şebeke suyunun 3 Bar basınçtan düşük olacağını sanmıyorum. Eğer şebeke basıncı 3 bar seviyelerinde ise 4,5-5 bara yükseltmek bu sorunu çözebilir. Kombiler 6-7 bar basınca kadar(kullanım suyu için kalorifer değil) kullanılabilir. Tesisat basıncı daha yüksek ise regülatörle düşürmek gerekir. Geçmişte aynı problemi bu yöntemle çözdük.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 22 Ocak 2013; 17:19:51 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ugur1706

Benim uzense iki dakika akan su valla bosa gidiyor bu su isinana kadar akan suyun bosa gitmemesini saglayacak bir yontem var mi acaba

Sıcak su hattı uzunsa maalesef yapacak bir şey yok. Elektrikli şofbenler ve termosifon dışında emniyet sebebiyle banyoda kullanamıyorsunuz. Ancak elektrikli termosifon kullanıyorsanız banyoya taktırabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugur1706

Benim uzense iki dakika akan su valla bosa gidiyor bu su isinana kadar akan suyun bosa gitmemesini saglayacak bir yontem var mi acaba

Maalesef yok ve bu sistemi hala inatla yapıyorlar milyon dolarlık binada bile bu şekilde ben bu yüzden bonyonun yanında eski sistem gazlı şöfbeni atmadım 1 metre mesafe var .gidip combiyi banyoya en uzak yere koyarlar . eger imkanın varsa banyonun hemen yanına elektrikli koyabilirsen .rahat edersin devamlı kesintisiz sıcak su alırsın.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Şebeke suyunun 3 Bar basınçtan düşük olacağını sanmıyorum. Eğer şebeke basıncı 3 bar seviyelerinde ise 4,5-5 bara yükseltmek bu sorunu çözebilir. Kombiler 6-7 bar basınca kadar(kullanım suyu için kalorifer değil) kullanılabilir. Tesisat basıncı daha yüksek ise regülatörle düşürmek gerekir. Geçmişte aynı problemi bu yöntemle çözdük.

Servis elemanı yetiştirmek kolay degil aslında kolay egitmiyoruz bir zamanlar istanbulda büyük bir klima firmasında gördüklerim hangi kafayla iş yaptıgımızı gösteriyor du elemanların hepsi yeni idi giden eleman saglam cihazı bozup geliyordu şirket servis müdürünü uyardıgım zaman ne güzel yenisini takıp para kazanıyorum diyordu tabi boza boza elemanlar ögrendiler .sonra o şirket dagıldı orada calışanların bazıları iş sahibi oldular görüşüyorum bazıları ile kendilerini şöyle savunuyorlar,bize bir şey ögretmeden gönderiyorlardı ne yapalım .bir cok pompa ve ısıtma,sogutma sistemleri satan firmaların servis elamanları ile işim icabı görüştüm bazı firmalar cok iyiler yurt dışdaki elamanlardan bile iyiler .37 senede cok tecrübe gecirdim.güzel günlerdi saygılarımla.

• Benzer sorunu ben de yaşıyorum,

35 sene oturduğum evde, küçükken banyoda kazanlı odunlu termosifon, gençlikte tüplü şofben, evlilikte de devam etti
    Son 8 sene de ADEN kombi kullandım
    LPG Şofben halen eski evde banyoda duruyor sağlam olarak

Hiç bir zaman sıcak su problemi yaşamadım cihazlarım da sağlamdı
    En son mutfak ile banyo duvarı bir olduğu için mutfaktaki kombiden banyoya 1,5 mt mesafe vardı
    Müstakil + kot altı + bodrum kat . su borusu yukarı değil aşağı iniyor, o kadar yani.

2 ay önce Ne zaman ki o eski evden çıkıp sıfır bina 2012 model yeni daireye geçtim sıcak su keyfi diye bir şey kalmadı
    Kombi balkonda, banyoya mesafe 10 mt civarı, dünyanın suyu boşa akıyor ısıtacam diye boşa akan suya içim gidiyor.
    Suyu kovaya akıtıp temizlikte veya klozete dökmede kullanıyoruz,

Suyu açıyorum biraz ısınır gibi oluyor, sonra bakıyorsun su azalıyor ve soğuyor
    kombi de uzakta, sesinden anlayıp da hemen su akışını arttırayım, onu da anlayana kadar su soğuyor,
    açıyorsun kombi çalışmaya başlıyor bekle ısınmasını batarya veya duş başlığı fark etmiyor

Şimdi yazarken aklıma geldi. Banyoya kombi devreye girince yanan bir ışık takacağım kombinin durumunu anlayayım
    Bunu ayrıca araştıracağım

Hele şu sağ sol kumandalı tek başlık olan bataryalar yok mu uyuz oluyorum
    Arkadaş çeşme dediğin kademeli çevirip acacaksın ayar tutmuyor ki
    Hemen söküp eski evdeki batarya mı taktım başlığı sırayla çevirmezsem rahat edemem

Sıcak su musluğu ile soğuk su musluğu aynı hızda akmaz, sıcak su basıncı daha az, illa ki teknik sebebi vardır.
    Kombinin yanması için sıcak suyun belli miktar kadar açılması gerekir.
    Bu kadar detayı hassas ayarlarını en iyi fabrikasında çalışan bilir.Servis personeli de bilir belki ama yapan kadar olamaz.
    Babam Arç çam mak fabrikasında tamirci olarak emekli oldu inciğini cıcığını bilirdi sesini duysun yeterdi,

Banyoda neden elektrikli şofben veya normal şofben veya dgazlı şofben kullandırmıyorlar ki,
    Ben bunu da araştıracağım ve oluyorsa eski şofbeni dönüşüm yaptırıp banyoya taktıracağım,
    Kafamda elektrkli şofben vardı ama gazlı şofbeni de düşüneceğim
    Sıcak su dediğin en faz 5 sn de gelmesi gerekir, en az 40 sn de falan geliyor galiba bana da,

Geçmişte 3 - 5 tane cahilin yaptığı kazalardan bütün ülkeye komik yasaklar geliyor.

Topic açan arkadaşın soğuk su problemi basınçtan gibi görünüyor, basınç yetmeyince kombi kendini kapatıyor
    Bence sen kombiden su sucaklığı arttır ve çeşmeyi biraz fazla aç.ADEN kombi iyidir

Şu anda ECA Proteus kullanıyorum
    Yaz gelince ADEN i yeni eve taktıracağım
    Petekler ufak, eski evdeki 4 tane büyük peteği de yeni evdekilerle değiştireceğim.
    Adi müteahhit her şeyin en basitine kaçmış

Bir de anlamadığım bir şey, neden su az da olsa kombi yanmıyor ki?
    Günümüz teknolojisi bu sorunu nasıl aşamaz hayret doğrusu ben yavas yavas akan su ile yıkanmak istiyorum
    Hem sudan tasarruf edilir hem de zamandan.

Kombi bağlantı borusu sıcak suyun diğerine göre küçük ama bu kadar etken midir bilmiyorum açıkcası
    Resim ECA proteus kitabından
     Banyoda sıcak su sorunsali.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 26 Ocak 2013; 1:08:23 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.