Şimdi Ara

Bana nasihat verin yardım edin ışte

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar lise son öğrencisiyim barajı geçtim o kadar.ders çalışmak istiyorum ama ne yapacağımi nerden başlayacağımi bilmiyorum ne yapıyim okumak istiyorum gerçekten iki abimde okudu ben kaldım seneye güzel bir yer kazanmak istiyorum olmadı 2 sene çalışırım ama yeterki kazanım nasıl bir yol izlemeliyim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2015 de mi gireceksin yoksa bu yıl LYS'den kazanıp gitmek mi istiyorsun önce ona karar ver. Bu yıl olmadı seneye olmaz, tam zaman belirlemelisin.
  • hocam bugünden itibaren başlayıp seneye ygs sınavına kadar adam gibi çalışsam olur mu bu yıl lys düşünmüyorum

• mlkgnc kullanıcısına yanıt
    Hangi alandan hazırlanıyorsun? Hedef nedir?
  • eşit ağırlıkciyim kamu yönetimi yada hukuk düşünüyorum sızın bir tavsiyeniz var mi

• Bu yılı gözden çıkarabilirsin.

Önce birkaç öneride bulunayım.

1-) Kesinlikle ağır, günlük 17 saatlik bir program yapma.
    2-) Konuları şu kadar sürede bitireyim, günde 600 soru çözeyim vs gibi takılma.
    3-) Hazmede hazmede sindire sindire git, konuyu enine boyuna öğren.
    4-) Oturup bir konudan sürekli testler çözme. Sıkılırsın.
    5-) Her konu öğrenilebilir, bazıları zaman alsa da öğrenilir. Zamanımız var.
    6-) Aralığa kadar Ygs çalışma, sadece YGS çalışma hatta. Eş zamanlı git, LYS'ye yarı zamanını ayır.

Bunlar genel önerilerim.

LYS için,

Yarından itibaren Edebiyata başlıyorsun. Görüyorsun forumda hala ezber yapmaya çalışanlar var, yetiştirmekte güçlük çekiyorlar. Zamana yaymaları lazımdı. Senin vaktin var, zamana yayarak çok rahat bitirebilirsin.

Edebiyata şöyle çalış,

Yazar-eser ayrı, dönemler ayrı şekilde. Not tutarak çalışabilirsin, ben sevmem not tutmayı kitaptan çalışırım. Nasıl istersen öyle yap.

Her gün 3 yazar ezberle, bu 30 dakikanı alabilir. Olsun, az bir zaman. O gün ezberlediklerini ertesi gün tekrar et, geçmişte ezberlediğin yazarları her gün tekrar et Edebiyatta. Diğer edebi dönemleri, dönem özelliklerini de aynı şekilde çalış. Her gün tekrar unutma.

LYS matematik,

biraz özveri ister, bol çalışma ister. Bence geometri olmadan da olmaz.

Geometri ile Matematiğe günde her biri için 3 saat zaman ayır.

Üçgenler çok önemli, iyi bir şekilde öğrenmelisin. En başta Trigonometri için gereklidir ve olmazsa olmazdır.

Parabol, türev vs gibi konular içinse analitik bilgisi son derece gereklidir.

Analitik ve üçgenler son derece önemli. Bunları en başta çalışmalısın.

Tarih için konuyu mutlaka bilmelisin, sadece yorum dersen olmaz. Yorum yetersiz kalır bilgi karşısında. Bilmeden de yorum yapılmaz. Tarihi öğren, önemli yerleri dikkatle çiz.

Coğrafya çok önemli. Bu yıl bilgi ağırlıklı çıktı, neredeyse hiç yorum sorusu yoktu. Bilmek gerek. Coğrafyayı da tıpkı edebiyat gibi her gün tekrar et.

Bu işin ince noktası, çekirdeği ''tekrar''dan geçer.

LYS birincileri ne diyor bak ''hiçbir günüm boş geçmedi''. Senin de geçmeyecek. Her gün, her an, her saat çalışıyor olacaksın. Dışarda arkadaşlarınlaysan bile telefonuna edebiyat bilgileri yükle, arada bak, oku.

--

Soru kalıpları ve test.

Test çözerken zamana aldırma, istersen 2 saat durmadan çöz. Sıkıldığında bırakırsın. 10 dakikadan fazla ara verme.
    Çok ara vermek seni dersten koparır.

Arkadaşlarının ne düzeyde oldukları, şu an ünviersite okuyor olmaları vs seni ilgilendirmez. Sen kendi hayatına bak.

Diğerlerini düşünmekten yolda kalırsın, ilerleme gösteremezsin.

Boşver.

Değişik sorular görmen lazım. Genellikle denemelerde görürsün. Aynı soru kalıbını yüz defa çözme. Biliyorsan çiz geç, çözmen sana bir şey kazandırmaz.

Zaman değerli, hırs önemli ve azim. Hayal kur. Seni motive eder.

Boş, sıradan şeylerle uğraşma. Siyasette, politikada, futbolda gözün olmasın.

Kendini sınava şartla. Üniversitenin çimlerinde yayıla yayıla oturduğunu düşün.

TV, PC, tablet vs uzak ol.

Müzik dinleme, müzik olumsuz etkiler ve depresyona girmeni 5 kat arttırır.

Spor yap. Mümkünse sabahları ekmek almaya git, yürüyüş olur, açılırsın.

Uyku önemli, saatlerce horul horul uyuma. Beynine zarar. Uyku saatlerini belirle.

Aynı saatte uyu, aynı saatte uyan. İyi bir kahvaltı yap. Çok yeme. Kilo alıp depresyona girme.

Bol bol su iç ders aralarında. Ev içinde turla kan dolaşımın artsın.

-- Şimdilik aklıma gelenler bunlar, merak ettiğin varsa sor.

• hocam gerçekten nasıl teşekkür edeceğimi bilmiyorum ellerinize sağlık. Hangi kitapları alıyım çalışmak için vs bide dersanelerin erken kayıtları başladı dersaneye yazılsam iyi olur mu

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yalvarırım bana yardım edin.
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tek tavsiye veriyorum.
    Asla vazgecme

Gonulden basarilar diliyorum istersen herseyi yaparsin.Dershaneye yazil ama her seyini dershaneye gore ayarlama.Konulara en temelden basla yazi ve su 2 ayi bos gecme.

İstek varsa gerisi gelir

Açık konuşalım o zaman.

Dershanede mutlaka ders çalışmayan, ilgi çekmeye çalışan kızlar olur. Bunların amacı yoktur ve ailelerini boşuna maddi açıdan zarara uğratırlar. Sen eğer kızlarla ilgileneceksen bence düşünme. Dikkatini dağıtabilirler. Boşuna gönül uğraşlarıyla vaktini geçirirsin ve pişman olursun.

Bunların dışında da seni derslerinden alıkoyacak tembel insanlar olabilir dershanede takılırsan onlara motivasyonun düşer, hedefin düşer, zamanın ölür.

Böyle olmayacaksa gidebilirsin. Değerlendirmesini bilene dershanenin avantajları oldukça çoktur.

Ancak nitelik de önemli. İyi bir kadroya sahip dershaneleri araştırmalısın. Butik dershanelerin pek faydası olmayabilir.

Dershanenin kaynakları da önemli. Bazıları akıllı tahta kullanır. Bazıları geleneksel modelle anlatır, not aldırabilir.

Gidersen dersleri dikkatli dinle, öğretmenin peşinden ayrılma, bütün sorularını sormaya çalış. Utanma asla. Bir daha yüzünü görmeyeceksin kimsenin.

Kaynak konusunu ayrı düşünmeliyiz, birçok kaynak var. Düzeyini bilmediğim için öneride bulunamam şimdilik.

• Her?eyi özetlemi?sin karde?.Ana konu aç herkez bilgilensiz.Çok güzel 1yazy olmu?

• bugüne kadar hiç bir kızla olmadı bir birlikteliğim zaten hep böyle şeylere karşı çıkmışımdir bundan sonrada olmaz inşallah.Arkadaş konusuna gelince hocam emin olun hayatımda en çok terbiyesiz ve karakteri olmayan insanlardan terbiyesizce arkadaş tiplerinden uzak durdum okuldan çıkarken hemen eve geliyorum sigara dışarda gezme gibi alışkanlığım yok olmadı da. Bazen tek başıma çıkar yürüyüş yaparım o kadar.benim tek sorunum ders çalışmıyorum kendime ait odam var ve evde annem babam ve ben 3 kişiyiz odama kimse girmez o derece rahatım evde ama ışte çalışmıyorum oda artık olucak heleki bu verdiğiniz güzel bilgiler beni çok sevindirdi. Böyle derdimi döktüm biri yardım etse ne iyi olur derdim

• Secxdx kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, daha derli halde açabilirim. Faydası olduysa ne mutlu.
  • keiraknightley kullanıcısına yanıt
    çok sağolun hocam er yada geç kazanıcam güzel bir yer ailemi ve beni kimseye mahcup etmiyicem inşallah

Her şey yolunda, çok güzel. Senin duygusal durumunu ve ruh halini etkileyecek sanırım bir şey yok. Harika. Tam hazır durumdasın işte.

Bir de psikolojik bir hazırlık süreci geçirmelisin.

Sınava bakışın çok önemli.

Bu sınav bilenleri bilmeyenlerden ayrıştıran bir sınav. İyi yorum yapanın, zamanını iyi kullananın öne çıktığı, stresine yenik düşmeyenin inanılmaz başarılara ulaştığı bir sınav.

Bütün konuları iyi bilen, tamamen özümseyip içselleştirmiş, test konusunda belli bir hıza sahip olmuş, kararlı ve özverili birinin başaramaması durumu yoktur. Kesinlikle başarır. Aynaya baktığında gözlerinde bu ışığı görebilmen lazım.

Beynini ve algını açık tutmalısın. Dikkatli ve tecrübeli olmalısın. Merak çok önemli, ince detaylara kadar in demiyorum ama merak et.

''Sıkıldım artık bu ne işime yarayacak'' deme, bütün konular hayatın bir parçasıdır. Coğrafya da tarih de matematik de.

İlgi duymalısın, sevmelisin.

Hayatta bana göre en önemli şey bilmektir.

Bazı insanlar 50 yaşında Türk tarihi okurlar, sırf merak ettikleri ve ilgi duydukları için. Sınava girmeyecekleri halde.

Hobi gibi düşün, zevk al, mutlu eder seni. Kazanınca da mesut olursun.

Stres, gereksiz paranoya, aman aman kasıntılar seni boşa yorar. Yorulma.

''kazanamazsam'' deme, kazanacaksın.

Ayrıca kitap da oku, roman oku her gün. 30 dakika ayırsan yeterlidir.

Hem sınava hazırlan, hem de kişisel anlamda iyi bir gelişme göster.

Hayat gerçekten kısa. 1 defa yaşayacaksın. Hakkındır kaliteli bir okulda güzel bir eğitim almak, bir çevreye sahip olmak, akıllı ve çalışkan insanlarla ülkenin geleceğini şekillendirmek.

• Çok haklısınız hocam.yazdığınız her şey tek kelime ile mükemmel.

Bundan sonra çalışıcam kendime bi yol çizicem.

• sızın gibi arkadaşlarım olsa gerçekten çok daha iyi olurum hep etrafımdaki insanlar maalesef sızın gibisi yoktur belki güzel bir üniversitede nasip olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mlkgnc

sızın gibi arkadaşlarım olsa gerçekten çok daha iyi olurum hep etrafımdaki insanlar maalesef sızın gibisi yoktur belki güzel bir üniversitede nasip olur.

Teşekkür ederim. Umarım olur.
  • Hocam mat2 ve edebiyatın onerileri cok iyidi birde fen hakkinda yazssaniz

• quote:

Orijinalden alıntı: abdullahdamar

quote:

Orijinalden alıntı: mlkgnc

sızın gibi arkadaşlarım olsa gerçekten çok daha iyi olurum hep etrafımdaki insanlar maalesef sızın gibisi yoktur belki güzel bir üniversitede nasip olur.

Teşekkür ederim. Umarım olur.

@cihat433 arkadaş alıntı yapmadan size bir soru sormuş

• cihat433 kullanıcısına yanıt
    Daha önce o alandan hazırlanmadığım için ayrıntılı tavsiyelerde bulunmam oldukça zor. Ancak bildiğim kadarıyla,

Fizik,

Fizik mi matematik mi daha zor dersen elbette fizik derler. İncelediğim birkaç konuya göre kesinlikle bir matematik yorumu ve analizi gerektiren bir ders olduğunu gördüm. İlgili ve meraklıysanız ve birazcık da analitik düşünüyorsanız, sabrederek, az az da olsa yol katederek öğrenebilir, iyi bir düzeye erişilebilir fizik konusunda. En başta ilgi tabii. Sevgi ve ilgi olmadan dersten sıkılır, boğulur ve o masanın başında bir dakika bile fizik çalışmak istemeyebilirsiniz. Özveri şart. Gerisi gelir.

Biyoloji,

Biyoloji bildiğiniz gibi canlı bilimi, siz de bir canlısınız ve çevrenizde onlarca canlı var. Bitkiler, hayvanlar diğer canlı organizmalar... Bütün bunlar size ne ifade ediyor? Öylesine yaşayan ve ölümü bekleyen yaratıklar mı, yoksa incelenmesi, özelliklerinin bilinmesi ve ayrıştırılması gereken birer doğa harikaları mı? Eğer böyle düşünüyorsan, biyoloji senin için bambaşka olur. Benim de gördüğüm kadarıyla ilgi çekici, ilginç pek konu ve alan var içinde.

Kimya,

Kimya YGS için önemli ve oldukça kolay soruların geldiği bir ders. Biyoloji ve fizik kadar çalışma istediğini zannetmiyorum. 8-9 konusu var YGS için, bunlardan bazıları özellikle daha fazla soru getiren konular. Dikkatle ve derin bir çalışmayla, eksiksiz bir şekilde çalışılır ve bol soru ile pekiştirilirse başarılı olunur. Konular belli, ne soracaklarını aşağı yukarı kestirebiliyorsunuz.

Bütün dersler için ilgi şart, sevgi şart. Olmadan olmuyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.