Çalıştığım yerde ofis içinde bir kablosuz ağ mevcut, ben bu ağı yaklaşık 1 km. uzaklıktaki başka bir binadan görmek istiyorum. İki bina arasında engel yok, kablosuz ağ vericisi de ofis binasının zemin katında kapıya yakın bir yerde. D-link'in 7dbi'lik anteni iş görür mü? Ya da başka bir cihaz tavsiye edebilir misiniz?
7dbi büyük ihtimalle omni antendir 1km için az gelir. bence size gereken 2 adet panel anten
Orjinalden alıntı: blackwinterday Hmm neden 2 adet?
Kar$ilikli olarak iki lokasyona koymaniz icin..
Hocam bunlar alıcı değil mi? Neden iki tane koyacağım anlamadım. Router sinyali dağıtıyor zaten, bu da o sinyali alacak. İki tane kullanmaktaki mantığı çözemedim ben?!
quote:
Orjinalden alıntı: blackwinterday Hocam bunlar alıcı değil mi? Neden iki tane koyacağım anlamadım. Router sinyali dağıtıyor zaten, bu da o sinyali alacak. İki tane kullanmaktaki mantığı çözemedim ben?!
Siz en iyisi biraz web sitelerinde gezinip ara$tirma yapin..Anten nedir? Uzun menzilli wireless baglanti nasil yapilir? Omnidirectional anten nedir? point2point wireless nedir? Head-2-Head nedir? gibi. Hatta bu forumu biraz tirtiklayin ondan sonra bir$eyler bildiginizi farzederek size aciklamada bulunayim. Yoksa bir sonraki cevabimada " ne alakasi var ya?! " gibi bir cevap alabilecegimi hissediyorum.
Saygilar
Daha önce bu anten yapım işini araştırmıştım zaten ama detaylı incelemedim. Şimdi sizin söylediğinize göre 200 TL gibi bir masraf etmek gerekecek, ben en iyisi şu el yapımı anten işini araştırayım.