Şimdi Ara

BALLI 5'İNCİ J. SNR. TB. K.LIĞI ULUDERE ŞIRNAK (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
48.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ah şırnak ah ne diyim özledim orayı cok güzeldi :) Bende Şırnak / Uludere / Andaç da yaptım askerligimi uluderenin en son sınır köyüdür ballı , milli , Besta dereler , ah ah
  • Arkadaşlar bana da BALLI 5'İNCİ J. SNR. TB. K.LIĞI ULUDERE ŞIRNAK çıktı, bu dönem gidecek arkadaşlarla haberleşmek istiyorum, cevaplarınızı bekliyorum.

mustafaozen34@gmail.com
  • ARKADAŞLAR BANA DA ANDAÇ 7'NCİ JANDARMA SINIR TB.K.LIĞI ULUDERE ŞIRNAK ÇIKTI BURADA OLANLARIN BİLGİLERİNİ BEKLİYORUM...
  • Bende ballı yım ya a.q oraya gidiyorum yokmu giden gelen ? nasıl bir yer ?
  • arkadaşlar benim de ballı sınır jandarma komutanlığı çıktı. giden varsa tanışalım ben izmir konak doğumluyum var mı izmirli falan başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: nofrost

arkadaşlar benim de ballı sınır jandarma komutanlığı çıktı. giden varsa tanışalım ben izmir konak doğumluyum var mı izmirli falan başka

teoo83@hotmail.com ekleyin
  • benim siirt komando tugayı - istihkam - kısa dn er

diyarbakır ktm ile birliğime gitmeyi düşünüyorum, sizin de ktm mi olacak devrelerim ??
  • Evet bizde de diyarbakir KTM ile gidin yazio ve diyarbakira ucak bileti aldim hemen.ama mardine gitmek daha mantikli seklinde yazilar da okudum.
  • arkadaşlar benim de BALLI 5.İNCİ J. SNR. TB. K.TLIĞI ekleyin haberleşelim diyarbakırdan gitmeyi düşünüyorum...
  • Allah yardımcınız olsun. İnşallah sağ salim gidip gelirsiniz
  • arkadaşlar bende buraya düştüm.
    diyarbakırda teslim olacağım.
    Allah Yardımcımız olsun.
  • BAllı 5. sınır Jandarma ya düşen arkadaşlar msn adresinizi falan yazın konuşalım. benimki biococuk@yahoo.co.uk bu msn e ekleyebilirsiniz.

bu arada sakın stres yapmayın dostlar araştırmalarıma göre çok da kötü bir yer değilmiş, özellikle askerlere çok iyi davranıyorlarmış

içinizi ferah tutun.. askerlik bu biraz da adrenalin yaşayalım fena mı gençler
  • hayırla gidip hayırla gelin inşallah
  • Arkadaşlar öncelikle sinir stres yapmayın bizim yaptığımız gibi gidince ne kadar rahat bir yer olduğunu göreceksiniz. Ben 325. dönem olarak gittim oraya şu anda benim zamanımdaki komutanların %90' ı değişti o yüzden komutanlar hakkında bir şey diyemeyecem ama size yardımcı olacak bir kaç şey yazmaya çalışıyım.

- Büyük ihtimalle acemiliğinizi Şırnak' taki Tümende yapacaksınız ve Tümenin içinin ne kadar güzel bir yer olduğunu görünce muhtemelen şaşıracaksınız biz 325lerin şanssızlığı acemiliğide ballıda yapmıştık. Eğer kendinizi gösterebilirseniz veya imkanınız varsa(!) Tümende kalmaya bakın derim.

- İnternette Diyarbakır KTM yazar, orası fena bir yer değildir özellikle lahmacunu hoşuma gitmişti :) ama oraya katılmaya mecbur değilsiniz isterseniz direk Şırnak Tümene teslim olabilirsiniz böylece KTMler arası geçişlerdeki büyük işkenceleri çekmemiş olursunuz (KTM ler askeriyenin en kötü yerleridir kanımca)

-KTMler arası gidecek olanlar yanlarında biraz para bulundursun çünkü parasını askerden alıyorlar.( bizim zamanımızda Diyarbakır - Ballı yaklasık 40-45tl idi)

- Bizim zamanımızda Tabur komutanı kısa dönemleri uzak üst bölgelerine (bunlar K.Irak sınırında hatta kimisi Irak toprağında) zorunlu olmadıkca göndermezdi fakat Tabur komutanı da değiştiği için şimdiki duruma bir şey diyemem ama gene büyük ihtimalle değişmez bu durum. Oralara bunun için eğitim almış uzun dönemler gider.

- Öğretmenseniz gönüllü öğretmen olmanızı tavsiye ederim, takım elbise fln giyersiniz en azından ballı köyündeki okula gidip gelirsiniz.

- Üst bölgeleri, gideceğiniz zaman açık olacağı için kendini bol bol nöbete hazırlayın ve ciddi anlamda bol bol yani günde 8 saatten az olmayabilir. ( Birim yerlerindekiler daha rahat edebilirler).

-Çarşı izni Ballı taburunda yok. Küçücük bir pastane ve kantinle idare edeceksiniz artık.

-Yaklaşık yarınızı Ortabağa gönderecekler, oraya düştük diye üzülmeyin, çünkü en azından sivil görürsünüz, köyden alışveriş yaparsınız fln, hatta ballıda kalmaktan iyidir...

şimdilik aklıma gelenler bunlar. 4. bölüğe düşenler 8/3 ve 8/4 tertiplere İlhan çavuşun selamı ver demeyi unutmasın lütfen hepinize şimdiden hayırlı teskereler güle güle gidin gelin.

• Arkadaşlar ballıda askerlık yapan biri ile görüştüm rahat bir yermiş.Sıkıntısı çok yokmuş rahat olun.
  • .... Ayrıca ankersörlü telefonlar için AİLE KARTI çıkartın, ben çıkardım çok rahat ettim bugun basvursanız kart için yarına elinize geçer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altugaaa -- 15 Ağustos 2009; 15:06:40 >
  • ben şu anda şenobada kısa dönem askerim. ballıyıda bilirim. şırnaktaki en pislik komutanların oldugu yer. ballıda kısa dönemler nöbet tutuyor. heleki gökhan komutan varki şerefsizin teki. ama terör diye bişi yok
  • Arkadaşım bazı yerlerde internetcafe varmış. ballıda da var mı?
  • Arkadaşlar Ballı da birliğin içinde veya ulaşabileceğimiz bir yerde iş bankası ya da ziraat banka bankamatiği var mı? yani para işini nasıl yapacağız? bankamatik yoksa nakit para götürelim biraz bari
  • bankamatik falan yokmuş..ilk etapta tedbirli gelin dedilerPostaneye para cıkartılıyormuş.Dışarı giden askerler alıyormuş oradan.Bakalım gidip göreceğiz.155 gün oradayız.iyide olsa kötüde olsa.Dağlara alışmamız lazım.Orada görüşürüz tertipler.

BİTTİ HATTA GELELİ 6 AY OLDU BELKİ FAZLA VE HATTA ASKER ARKADAŞIMIN DÜĞÜNÜNDEN GELDİM ŞİMDİ..OKUYORUM DA NE TELAŞ YAPMIŞIM. ÖZLEDİM ORALARI YAW..GİDECEK OLURSA MESAJ ATIN YARDIMCI OLURUM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi caydanl -- 25 Temmuz 2010; 23:55:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.