Şimdi Ara

Balıklı soru

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam bu soru için başvuru yaptık demiştiniz. Size geri donus oldu mu osym tarafindan

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Ertan hoca varken beni aşar ama bence geçen seneki kimya sorusunda(elektroliz) bariz bir bilimsel yanlışlık vardı ama çoğu insan ona dikkat etmediği ve soruyu Ösym nin istediği tarzda çözdüğü için mağduriyet olmasın diye soru iptal edilmedi. Bu sene de ''bence'' yalnız a diyenler çoğunlukta olduğu için iptal olmayacaktır diye düşünüyorum.
    Ya bilader siz harbiden tartismayi bilmiyorsunuz ya. Gayet kibar bi sekilde dedim ki BENİM fikrim bu. Benim... İlla sert bi üslupla ''ben bu konuyu biliyorum yar.agimi iptal olur bu soru'' mu demem gerekiyor seninle anlasabilmek icin. Nezaketli olmayi tartismayi ogren once. Bekleyip gorecegiz zaten ne olup olmadigini. Siz balikcilardaki bu sinir niye onu zaten anlayamadim en basindan beri. Az sabir...
    Selamlar hocam, neden ters düşelim estağfurullah.

Aynı uzunluktaki iki DNA molekülü kıyaslanıyor. Birisi ökaryotik, diğeri prokaryotik. Ökaryotik olanın kendini daha kısa sürede işlediği gözlemleniyor.

Yukarıdaki durumun NEDENİNİ soruyor..

Bildiğiniz üzere ökaryotik hücrede kromozomlar doğrusal, prokaryotiklerde ise halkasal.

Bu durum ökaryotiklerin eşleme hızına negatif bir etki eder. Bu sebepten dolayı birden fazla replikasyon orijini yaratır.

3. öncül 2. öncülün nedeni.

2. öncül ise direkt soruda sorulan nedenin cevabı..

Müfredata ağır kaçmış olabilir mi bilmiyorum fakat direkt benzer ifadelerle Tıbbi Biyoloji & Genetik slaytlarımızda da var.
  • o soruyu sınavda ben anlam veremedim tek boş fizik sorum
  • Ertan hoca varken beni aşar ama bence geçen seneki kimya sorusunda(elektroliz) bariz bir bilimsel yanlışlık vardı ama çoğu insan ona dikkat etmediği ve soruyu Ösym nin istediği tarzda çözdüğü için mağduriyet olmasın diye soru iptal edilmedi. Bu sene de ''bence'' yalnız a diyenler çoğunlukta olduğu için iptal olmayacaktır diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: princezuko

Ertan hoca varken beni aşar ama bence geçen seneki kimya sorusunda(elektroliz) bariz bir bilimsel yanlışlık vardı ama çoğu insan ona dikkat etmediği ve soruyu Ösym nin istediği tarzda çözdüğü için mağduriyet olmasın diye soru iptal edilmedi. Bu sene de ''bence'' yalnız a diyenler çoğunlukta olduğu için iptal olmayacaktır diye düşünüyorum.
    İyi de o sorunun cevabı şıklarda olmuyordu doğru olarak çözünce. Bu soruda çıkıyor.
  • O soruyu iptal etmeme nedeni çogunlugun madur olmamasi diye belirtti mi osym? Aslinda cevap anahtarina bakarsak da soruyu hazirlayanlar da bizim gibi basit dusunmus ama bilir li sordugu icin a ve c yapanlar hakli gibi. Cevap ayni kalirsa benim isime gelir ama dogruyu da soylemek lazim

• princezuko kullanıcısına yanıt
    Hocam elektroliz sorusunun neresi yanlış anlatır mısınız?
  • DNA sorusu hariç iptal beklemiyorum. Hatalı olan bütün soruların iptal edilmesini isterim ama ÖSYM karar verecektir.

• Hocam dna sorusunda neden hata var. Ben onun yuksek ihtimal degismeyecegini dusunuyorum. Cunku meb kitabina bakarsak dogrusal ya da halkasal olmasi hizi etkiler diye yazmiyor hicbir yerde. Meb ne ogrettiyse osym onu sorar diye dusunuyorum

• harrow33 H kullanıcısına yanıt
    Derhal. Bilesigi hatirlamiyorum sanirim MgSO4 tu. MgSO4 sulu cozeltisi diye sorulmus soru. Sulu cozelti diye sorarsan H ve OH da isin icine girer. Soru bariz yanlisti yani. MgSO4 eriyigi denilmesi gerekiyordu.

• Striker44 kullanıcısına yanıt
    https://forum.donanimhaber.com/dna-orijin-sorusu-kavram-hatasi-osym-tarihinin-en-zor-biyoloji-sorusu--144323183

Soruyu burada açıklamışlar. Benim tekrar açıklamama gerek yok. MEB kitabında ne yazıyor bilmiyorum ama soruda sıkıntı var yani iki öncül birbirinin bağlantısı yani biri doğruysa diğeri de doğru olmak zorunda.

• LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Bu konuda ,eger ki bilimsel yanlis varsa, haklisin cevabim yok. Az kaldi bekleyip gorecegiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi princezuko -- 26 Temmuz 2020; 11:30:47 >
  • Striker44 kullanıcısına yanıt
    OSYM boyle bir sey belirtmez benim cikarimim bu.(Fizik ders kitaplarinin yazari da benzer bi sey soylemisti balik sorusu hakkinda. Forumda paylasildi hatta.) Aslina bakarsan ben ertan hocanin soruyla ilgili videosunu izlemedim, sonradan soruya tekrar tekrar baktim ve bi yanlislik aradim taradim bulamadim. Dogrusunu soyleyelim demissin ya ondan soyluyorum bunu. Bence yanlis degil, sorunun neyi sormaya calistigi bariz. Bana oyle geliyor yani. Bilgi eksigim oldugundan dolayi boyle dusunuyor olmam da bir ihtimal tabii.

Keşke önce esşnin videosunu izleseydiniz. Daha bilip bilmeden taradım bulamadım diyorsunuz hala. Valla hangi kafayı yaşıyorsunuz anlamıyorum.
  • bişey B kullanıcısına yanıt
    Ya bilader siz harbiden tartismayi bilmiyorsunuz ya. Gayet kibar bi sekilde dedim ki BENİM fikrim bu. Benim... İlla sert bi üslupla ''ben bu konuyu biliyorum yar.agimi iptal olur bu soru'' mu demem gerekiyor seninle anlasabilmek icin. Nezaketli olmayi tartismayi ogren once. Bekleyip gorecegiz zaten ne olup olmadigini. Siz balikcilardaki bu sinir niye onu zaten anlayamadim en basindan beri. Az sabir...

• Günlük balık sorusu konusu açılmış hayırlı olsun

• The Killing Road kullanıcısına yanıt
    Reis sen bi dur zaten ortalik karisik. The Killing Road a.k.a Son Balik Kudurtucu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi princezuko -- 26 Temmuz 2020; 11:27:36 >
  • O soruyu hangi sebze hazırladıysa yarattığı kaostan haberdardır umarım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • theiceman07 kullanıcısına yanıt
    Hahaha hocam cuk diye oturmuş cümle

Anladım Hocam gerçekten dediğiniz gibi hata yapmışlar.Eğer bu şekilde belirtselerdi çok elenen olurdu.Soruyu bu yüzden yanlış yaptıysanız veya boş bıraktıysanız çok üzücü bir durum umarım ÖSYM bu hatadan döner.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.