Şimdi Ara

BALIK TERCİHİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
5.740
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

• zamanla alışacaklarsa sorun yok

fotolar geliyor
  • olayı çözdüm...

pirinalar benden korkuyorlar.beni uzakta bile görseler yada ışıklar açık olsa saklanıyorlar.ışıkları söndürdükten sonra köpek balıkları ile pirinalar okadar iyi uyum sağlayarak yüzüyorlar ki süper tek kelime ile.akvaryumun her tarafını bütün gece oynayarak yüzüyorlarherhalde ufak olduklarından anca alışacaklar.

bugün fotoları ekliyorum
  • Yorumlarınızı Bekliyorum...

BALIK TERCİHİ

BALIK TERCİHİ

BALIK TERCİHİ

BALIK TERCİHİ

• Arkadaşlar bende bi akvaryum aldım boyutları hakkında pek bilgim yok.Filtre, iç motor, hava motoru, kumu vesaire birlikte 250 milyona aldım.
    Benim sorum ise 2 tane melek aldım fakat birini adam verirken sakatladı büyük olasılıkla 3-4 gündür su yüzünde duruyo fakat yaşıyo.Bazen yem attığımda aşa inmek istiyo biraz zorluyo sora su onu tavana itiyo tekrar öle yan duruyo kaç gündür ne yapıcam?
    Ayrıca akvaryumun hayırlı olsun İlengiz.
  • teşekkürler seninkide hayırlı olsun ve geçmiş olsun

metinyurdaer seninde yorumlarını bekliyorum....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ilengiz

arkadaşlar merhaba

kendime büyük bir akvaryum kurdum.ilk defa balık besleyeceğim.büyük ve güzel orjinal balıklardan hoşlanıyorum.sizce...

otçul pirina aldım 5 adet.yanına etçil köpek balığı alsam yaşarmı.sorun çıkarmı.

siz ne tavsiye edersiniz.

teşekkürler

arkadas akvaryumu buuuk aldıysan bıde kopek balıgı koyy ooo akvaryuma yuvarlanıp gıderler
  • quote:

Orjinalden alıntı: ___ARnoLDO___

quote:

Orjinalden alıntı: ilengiz

arkadaşlar merhaba

kendime büyük bir akvaryum kurdum.ilk defa balık besleyeceğim.büyük ve güzel orjinal balıklardan hoşlanıyorum.sizce...

otçul pirina aldım 5 adet.yanına etçil köpek balığı alsam yaşarmı.sorun çıkarmı.

siz ne tavsiye edersiniz.

teşekkürler

arkadas akvaryumu buuuk aldıysan bıde kopek balıgı koyy ooo akvaryuma yuvarlanıp gıderler

fotoda gördüklerin etçil köpek balıkları zaten

• @ilengiz

Öncelikle hayırlı olsun akvaryum güzel görünüyor başlangıç için. Sana tavsiyem zemindeki renkli taşları kaldırman yerine 1-2 ytl ye satılan akvaryum kumundan koyman daha iyidir. Pacular için renkli dikkat çeken objeler olduğunda kendilerini diken üstünde ve tedirgin olarak hissederler. Bu yüzdende tam olarak alışamaz tanka. Ama bu şekilde de yaşarlar. Köpek balıkları için pek birşey yapmaya gerek yok. Onlara boş bir tank yeterli olurlar hızlı yüzdüklerinden çarpabilecek cisimlerden sakınman lazım.
    Köpek balıklarına etçil diyorsunda etçil demek et verirsen yer anlamında değildir. Et ağırlıklı pul yemlerden verebilirsin. Et verirsen yerlermi bilmiyorum ama hazımsızlık çekerler. Etçil piranha alsaydın etten başka birşey yemezlerdi.
    Balıklarına 1-2 hafta süre ver alışmaları için ışıkları kapatma sonucunda alışacaklarsa ışıklı ortamda alışsınlar. Aldığın türler değişen su şartlarını tolore edebilen türlerdir. Kolay kolay ölmezler. Haftada bir %10-20 su değişimi yapman ve dip çekimi yapman iyi olacaktır. Su değişimlerinde klor önleyici ve mavi mürekkep ilave et.
    Akvaryumun boş olduğunu düşünüyorsan plastik bitkiler koyup güzelleştirebilirsin. Yapay bitkiye karşıyım ama canlı bitki bakabilecek tecrübeye sahip değilsin sanırım. Canlı bitki çok uğraş ve masraflı aynı zamanda çok tecrübe gerektirir.

Sağlıklı balıklar. Soru sormak ve yardım almak istersen buralardayım.

• çok teşekkür ederim.

kum koymadım çünkü temizliği çok daha zor olacağı söylendi.etçil piranha balığı almadım çünkü besleğen arakadaşlarımda devamli birbirlerini tartakladıklarını ölüme kadar giden vaziyetlere şahit oluyorum.açıkçası sabah kalktığımda üzülmek istemem.

balıklar hergün ışık a ve birbirlerine alışıyorlar.3-4 gündür gözle görülür bir büyüme kaydettiler.fazla bitki koymak istemiyorum.çünkü büyüdükleri için yer sorunum olacak.belki ileride bir kaç tanesini elimden çıkarmam bile gereke bilir.

yorumların için çok teşekkür ederim.yorumlarından anladığım kadarı ile herşey yolunda.

birşey olduğu zaman danışacağım.teşekkürler

• birde benim sorun olacak sizlere.Benim 100X50X70 akvaryum var akvaryumda da 1 adet vatoz 1 adet kadango 2 adet pirana 3 adet astronot 2 adet yaşayan kaya 1 adet ıceman 1 adet beyaz prenses 1 adet mücevher ve 1 adet sarı prenses var.Bu balıkların yanına 1 adet green terror almayı düşünüyorum birbirlerine uyum sağlarlarmı acaba cevap ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler....
  • quote:

Orjinalden alıntı: mustafam050

birde benim sorun olacak sizlere.Benim 100X50X70 akvaryum var akvaryumda da 1 adet vatoz 1 adet kadango 2 adet pirana 3 adet astronot 2 adet yaşayan kaya 1 adet ıceman 1 adet beyaz prenses 1 adet mücevher ve 1 adet sarı prenses var.Bu balıkların yanına 1 adet green terror almayı düşünüyorum birbirlerine uyum sağlarlarmı acaba cevap ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler....

akvaryumda birbirinden alakasız 3 tür var.

kadango yaşayan kaya iceman sarı ve beyaz prenses bunlar malawi ciklet
    pirana astronot ise amerikan
    mücevher ise tek eşli ve genelde tek tür bakılması gereken bi balıktır.

önce bunlardan hangisine bakıcağına karar ver.
    yoksa çok ölü balık toplarsın o akvaryumdan.

senin yerinde olsam yaşayan kayayı çıkartıp malawi balıkları beslerim.
    bu balıklar az pisleyen sağlam ve güzel balıklardır.sorun çıkarmazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jaguar19 -- 7 Nisan 2009; 23:19:15 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mustafam050

birde benim sorun olacak sizlere.Benim 100X50X70 akvaryum var akvaryumda da 1 adet vatoz 1 adet kadango 2 adet pirana 3 adet astronot 2 adet yaşayan kaya 1 adet ıceman 1 adet beyaz prenses 1 adet mücevher ve 1 adet sarı prenses var.Bu balıkların yanına 1 adet green terror almayı düşünüyorum birbirlerine uyum sağlarlarmı acaba cevap ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler....

Green Terror alırsa o tankta gerçekten terör estirir.

Iceman, B.Prenses, Yaşayan kaya ve Sarı Prenses beslersen hiç sorun olmaz ve keyif alırsın.

Bu halde balıklara eziyet çektirirsin. Akvaryumun ölçüleri malawi tankı için uygundur.

• Bence tek tür malawi balıklarından bir koloni yap.

350 lt akvaryum.Tek tür yunus güzel olur bence. veya yunus ile uysal bir iki tür daha koyarsın.
  • Ben yeni akvaryum kurdum. 2 Astronot 2 sarı prenses 1 Köpek balığı var. bunlar birlikte yaşar mı ? Başka ne tür balık ekleyebilirim ? Akvaryum temizleyen vatozdan farklı canlı ne önerirsiniz ( semender salyangoz kermit vb. )
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.