Şimdi Ara

BAKLAVACI ŞEMSETTİN ŞUBESİ AÇMAYI DÜŞÜNÜYORUM. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
14.024
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Antep fıstığının kilosu 70-80 lira zaten, o fiyata fıstıklı baklava mı olur? Benim memleketim Antep :) Hayatta öyle yerlerden baklava yemedim, yemem de... İstanbul'da Seç ve Karaköy Güllüoğlu haricinde asla yemiyorum.

    İran, Siirt fıstığı olsa yine kurtarmaz.

    Arkadaşım durumun iyiyse hiç yanaşma zaten ucuzlara. Ucuz hiç bir şeye yanaşma. Ucuz süt, ucuz et, ucuz araba, ucuz meyve sebze, ucuz sucuk, ucuz peynir, ucuz zeytin, ucuz zeytin. Hatta durumun varsa normal ekmek bile alma sonuçta doğal ekmekler var belki 1-2 TL oynar. Ama unutma ki ulkenin alım gücü ortalamasını belirleyen memurlar bile hepsinin iyisini alamaz. Allah var fiyat ile doğru orantılı olarak kalite ve sağlıklilik düzeyi de artıyor. Ama 4-5 bin TL geliri olan bir aile kg'mına 30 TL peynire, 80 lira sucuğa, 100 lira bala, 200.000 TL arabaya; 6 TL'ye normal muz varken 14 TL ye göze çok hoş duran muzu almaz. İstese de alamaz. Zaten çoğu ucuzunu bile yiyemiyor. Bir bak istersen istatistiklere Türkiye'de kaç çocuk, kaç aile haftalık hatta aylık balık yiyebiliyor. Ha bekarsindir 5 bin TL maaşın vardir, köşeye bir yere para koyma gibi bir huyun yoktur alırsın. Ya da 10 bin TL gibi bir maaşın olmalıdır. Ben Kahramanmaraş'lıyım kaç yıldır buradayım daha 5 kere MADO'dan dondurma almisligim yoktur. Hep nispeten ucuz Akdo'dan alırım. Neden? Çünkü fiyat iki katı fark ediyor. Ayrıca inan burada aynısını Aldı için de söyleyen var. Yani anlayacağın zenginin zengini olduğu gibi fakirin de fakiri var. Baklavaya gelecek olursak kusura bakma ama normal geliri olan bir baba çocuğuna kolay kolay baklava yediremezken Güllüoğlu'ndan nasıl yedirsin? 1 kilo alacağına 5 dilim al demesi kolay ama bir empati kur bakalım küçücük baklavanın tadının ağzında kaldığı çocuğu, bababsina daha fazla olmadığını soracak. Baba da kendi ve eşinin dilimini 3'e 4'e bölüp kendisi yemeden çocuğuna yedirecek ki o da kesmez. Ayrıca bunu haftalık bile yapamayacak onca aile var. Şimdi kendini önce çocuğun sonra babanın yerine koy. Ayrıca sağlık acısını da değerlendirelim. Baklavanın temel bir kaç hammaddesi var. Yufka, fıstık, yağ, şeker. Bu firma kristal şeker kullanıyor. Dilersen bir kg alıp ücretsiz olarak bakanlığa analiz ettirebilirsin. Fıstık ise siirt fıstığı. Bir Antep fıstığı kadar yoğun lezzete aynı orantida tuzlu bir ücrete sahip değil kaldı ki üretici firmanın fıstık bahçeleri var ve kg'mina 140 kusur gram fıstık koyuyor. Yufkayı es geçiyorum. Yağ olarak da çok kaliteli olmayan ama bir çok durumu olmayan ailenin kullandığı yağlardan kullanıyor. Şimdi sürümden kazanma ihtimalini de degerlendirince taşlar yerine oturur. Kaldı ki "Antepliyim" dedin. O zaman bilirsin hiç bir normal baklavacı veya tatlici iki katından aşağı tatlı satmaz. Kaldı ki Güllüoğlu dediğin firma kim bilir ne kadar kar koyuyordur. Ayrica sanki eve giren tek sağlıksız gıda baklava. Baklavaya gelene kadar 50 kalem temel ihtiyac gıdalarınin pahalisi bu ülkede ucuz emsallerinin yaninda tercih edilmiyor. Alan müşteri kim bilir sigara alkol de kullanabilir. Onları da üst üste kur. Ve objektif olarak düşün ve bol bol empati yap.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Şemsettin olursa açamazsın, şemso yap.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: BigCLawRex

    Şemsettin olursa açamazsın, şemso yap.

    Hocam onu direkt firmaya dememiz daha mantıklı zira bayilik alan bir firma markanın ismini almak zorunda. Benim elimde olan birşey değil.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.altinok kullanıcısına yanıt

    O işin esprisiydi, neyse..  

    Franchise olarak açma. Bedava bayilik veren firmalara bak, olmadı kendin aç.


    O franchise firmalarının sözleşmeleri sıkıntı.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.altinok kullanıcısına yanıt
    Hocam ben bu işlerden anlamam hesap kitap yaparsan kira 1000 tl... Sen aynı geliri elde etmek için ayda 200 kilo satman lazim oda günde 6 kusur kilo demek. Ki dükkan açıyorsan buna değmeli. Demekki senin ayda en az 3 bin civarı gelirin olmalı ki değsin.eee bu durumda senin 6*3 yani 18 kilo satman lazim günde. O bile 2700 eder.yani 18 kilo baklava da satmak bu devirde hiç kolay değil.
    Gerisi sana kalmış. Sen diyorsan ki ben ayda bin tl de kazanacak olsam otururum burda gün boyu akşam 10 da giderim evime karar senin. Ha bide eleman falan tutarsan işler başka noktaya gidiyor. Bide dükkana masraf lazim.
    Bana pek mantıklı gelmedi senin varsa bir mantıklı hesap kitabın bilmek isterim merak ettim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Mr.altinok kullanıcısına yanıt

    Güllüoğlu, Seç, İmam Çağdaş gibi namlı baklavacılarla herhangi bir bağlantım yok, tanımam etmem.


    Fıstık olarak kuşboku tabir edilen fıstığın en pahalısını kullanıyorlar. 100 kiloda kaç kilo kuşboku çıkar araştır.


    Baklavalık yufkayı açmak için sadece Antep'te yetişen kara renkli, bodur ve çok daha sert olan bir buğday cinsinden yapılan Karakoyunlu marka un kullanıyorlar. Çuval fiyatını araştırabilirsin.


    Yağ olarak has Urfa yağı, şeker olarak da pancar şekeri.


    Sıradan bir imalatçının maliyeti 10 liraysa, bunların maliyetleri 30 liradan aşağı değildir, belki de daha fazla... Bunu anlatmaya çalışıyorum. Baklava ile karın doymaz, tatlı olarak, sadece keyif için tüketilir. Keyfe harcanan paranın da peşine düşülmez, bunu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa ben de isterim halkımızın temiz ve sağlıklı gıdaya en ekonomik koşullarda ulaşmasını, gelecek nesillerin sağlıklı büyümelerini. Ben zengin değilim, ama yediğimi, içtiğimi de seçerim. İnsanların bilinç düzeylerini yükseltmeleri gerek.


    Fıstık ağacı çok nazlı bakımı çok maliyetlidir ayrıca...


    İyi forumlar!


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: El Fuego

    Güllüoğlu, Seç, İmam Çağdaş gibi namlı baklavacılarla herhangi bir bağlantım yok, tanımam etmem.


    Fıstık olarak kuşboku tabir edilen fıstığın en pahalısını kullanıyorlar. 100 kiloda kaç kilo kuşboku çıkar araştır.


    Baklavalık yufkayı açmak için sadece Antep'te yetişen kara renkli, bodur ve çok daha sert olan bir buğday cinsinden yapılan Karakoyunlu marka un kullanıyorlar. Çuval fiyatını araştırabilirsin.


    Yağ olarak has Urfa yağı, şeker olarak da pancar şekeri.


    Sıradan bir imalatçının maliyeti 10 liraysa, bunların maliyetleri 30 liradan aşağı değildir, belki de daha fazla... Bunu anlatmaya çalışıyorum. Baklava ile karın doymaz, tatlı olarak, sadece keyif için tüketilir. Keyfe harcanan paranın da peşine düşülmez, bunu anlatmaya çalışıyorum. Yoksa ben de isterim halkımızın temiz ve sağlıklı gıdaya en ekonomik koşullarda ulaşmasını, gelecek nesillerin sağlıklı büyümelerini. Ben zengin değilim, ama yediğimi, içtiğimi de seçerim. İnsanların bilinç düzeylerini yükseltmeleri gerek.


    Fıstık ağacı çok nazlı bakımı çok maliyetlidir ayrıca...


    İyi forumlar!

    Anlıyorum hocam seni ama yukarıda uzun uzun yazdığım şey ile Güllüoğlu'nun maliyeti biraz farklı konular. Kısaca bunu diyebilir ve dediğim üzere yukarıda yazdığım şeylerin sizin nezninizde haklılik payı olsa da olmasa da reel olarak mutlak doğrular hocam. İyi forumlar :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • günde 10-15kg arası gider bence şemsettinin yanına kafe tarzı bir şeyler düşünülebilir anlattıgınıza göre dükkan bu işe müsait gibi

  • Merak ettim konu Sahibi açtın mı baklavacı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.