Şimdi Ara

Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması: 'En az 10 ülkeden bayilik talebi var' (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
0
Favori
2.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • websosyal kullanıcısına yanıt
    Komik olmuş. Bu ülkeleri yazarken ortaokul atlasını açıp mı baktın? yoksa lise mi?

    Teknik detay ve bilgiden uzak yorumlar lütfen DH'den uzak olun.
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Al sana teknik bir haber paylaşıyorum. Çok teknik ama... Bakan Varank'tan yerli otomobil açıklaması: 'En az 10 ülkeden bayilik talebi var'

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Hmm bakayım hemen... Olmadı Neden mi?
    Birincisi haberini verdiğin araç ile yorumunu yaptığımız araç arasında inanılmaz farklılıklar var. Vizyon, Teknoloji vs.
    İkincisi o dönemin Bakanı ile şimdiki farklı. Buda farklı konu...
    Üçüncüsü resmini paylaştığın haber, o zamanda yol haritası ile ilgili olduğu için teknik bir bilgidir fakat bana cevap olarak paylaştığın için teknik değil algıdır.

    Şimdi gelelim çok sevdiğin işin siyasi ve muhalif tarafına ) Ne yazıkki bu tuzağına düşmeyeceğim üstad. Çünkü teknik bilgiden çok uzaksın.
    He resmini paylaştığın haber ile yorumunu yaptığımız araç aynı iktidar,parti vs. dönemindedir ve buradan yola çıkarak inancın yoktur. Saygı duyarım. Tabi buda teknik bir düşünce değil siyasidir

    Konu başlığı ve TOGG ile ilgili bilgi vermek ister misin?...




  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Evet vaad ettikleri hiçbirşey olmayacak. Dünya üzerinde yarım saatte %80 şarj olan bir teknoloji yok iken alenen yalan söylüyorlar. Biraz siyasi gibi oldu pardon. Türkiyede sadece siyasilerin siyaset konuşabildiğini unutmuşum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Video Türkçe olduğu için anlayacağını düşünüyorum üstad
    Zorlu Energy Solutionsyoutube
    Elektrikli Otomobiller Ne Kadar Sürede Şarj Olur? - ZES
    https://www.youtube.com/watch?v=wYAZvCb_FCo&feature=emb_logo


    Estağfirullah Türkiye'de herkes istediğini konuşabilir fakat sıkıntımız şu herkes her konuda en çok bilen olduğunu sanıyor ne yazıkki. He birde konuşulacak yer ve zaman var. Aksi halde ana konudan çıkıp tartışma ortamına geçmek çok basit.
    Yanlış anlama her zaman söylerim forumun amacı bilgi alışverişidir. Sen bana hiç bilgi vermedin. Ben sana bayağı verdim ama




  • Kesin kesin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gerçekten seri üretime geçilsede ben mosmor olmaya rağzıyım.
  • Mesela yani

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Verdiğin değerli bilgiler için teşekkür ederim. Yalnız bu paylaştığın afaki bir bilgi. Gidip bataryayı tesla'dan almayacağız. Hatta kimden alacağımız bile belli değil.

    Benim itirazım benim vergilerimle bana şov yapılmasına. Yıllardır yerli otomobil diye vatandaşla dalga geçtiler. En son saab'a ödenen 40 milyon euro çöpe atıldı bir kaç ay geçtikten sonra bir önceki paylaştığım yerli otomobil 2019'da yollarda yalanını söylediler. Şimdi aynı hikaye benim vergilerimle pininfarina'ya kim bilir ne kadar verdiler yine 2 yıl sonra yollarda yalanı. Togg duyuralı aylar geçti daha tek bir çivi bile çakılmadı fabrika namına. Ben 15 yıldır bu forumdayım, 2 sene sonra herhangi bir otomobil Türkiye'de satışa sunulursa bul beni özür dileyeceğim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Vergilerimizle şov yapma, ertelenme, kandırılma gibi konulara girmeyeceğim. taraf veya tarafsız olduğumdan değil sadece konu amacından çıkar. Bu konuşulması gereken bambaşka bir mesele.

    Batarya Tesla'dan alınmayacak fakat CEO'nun bir önceki yaptığı konferans/basın bildirgesine bakacak olursak pil tedariği pazarın %95inin yaptığı gibi Çin'deki 8 ayrı firma ile görüşülüp gizlilik anlaşması yapıldığı yönündeydi. Her ne kadar Tesla ile TOGG'u kıyaslamak veya aynı cümle içinde konumlandırmak istemesemde, Tesla'da pillerini dışarıdan tedarik ediyor.(Link aşağıda) Pil batarya paketi arasında gördüğüm, okuduğum, izlediğim kadarıyla ciddi aşamalar var. Yani pil tedarik edip batarya yönetim sistemli bir batarya paketi oluşturulacak mı göreceğiz...
    https://www.donanimhaber.com/tesla-lg-chem-ve-catl-ile-batarya-tedarik-anlasmasi-yapti--118289

    Fabrikanın temelinin Mayıs ayında atılacağı ayrıca duyurulmuştu sanırsam. Yani TOGG duyuralı aylar (8 gün sonra 2 ay olacak) geçti tek bir çivi bile çakılmadı diyerek konuyu yine saptırıyorsun üstad. Yol haritasını biraz daha yakından takip etmeni rica ederim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Last Troll Bender

    Evet vaad ettikleri hiçbirşey olmayacak. Dünya üzerinde yarım saatte %80 şarj olan bir teknoloji yok iken alenen yalan söylüyorlar. Biraz siyasi gibi oldu pardon. Türkiyede sadece siyasilerin siyaset konuşabildiğini unutmuşum.
  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Neyse ben sözümün arkasındayım. 31.12.2022'ye kadar o çivisi çakılmayan fabrikadan araba çıksın ben konu dışında bu mesajları alıntılayıp özür dileyeceğim, devletimiz bu sefer verdiği sözü tutmuş diyeceğim.

    Sen ölümüne savunduğun togg piyasaya çıkmazsa aynısını yapacak mısın?

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir yetkili artık doğru söylemiyor.
    Ülkede devleti yöneten bir adam doğru söylemiyor.
    Yatacak yeriniz yok...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ikimizin anlaşamadığı konu şu; ben çok teknik yaklaşıyorum sen ise çok fazla yorum katıyorsun üstad.
    Dünya üzerinde 30 dakikada %80 şarj teknolojisi yok diyorsun (ki bu konu hakkında ne kadar yetersiz bilgi sahibi olduğunu gösterir) ben sana kendi ülkende olan (ZES hızlı şarj) ve iddianı yıkan videoyu gönderiyorum sen bana hala afaki diyorsun. Ben seninle ne konuşabilirimki. Ben sana ne desem ne göstersem inanmayacaksın yada kabul etmeyeceksin yada yaparlarsa görürüz diyeceksin yapma ya

    Ayrıca TOGG'u ölümüne savunmuyorum. TOGG hakkında resmi kaynak ve kurumlardan verilen bilgiler ile burada yapılan ve yaptığın yorumlar farklı ise konu hakkında dezenformasyon olmaması adına elimden geleni yaparım. Bu TOGG için değil, doğru bilgi için ölümüne savunmaktır. Arada ciddi fark var ve ne yazıkki artık bunu söylemek zorundayım bu farkı anlayacak kapasitede değilsin üstad.

    Konu içinde diğer kişilerin yorumlarına yaptığın içi siyaset dolu yorumlarından bunu anlamak hiç zor değil. Hepsini okudum merak etme.


    İşte üstad anlamadığın ana konu şu;

    31/12/2022'de bahsettiğin şekilde araba çıkmaz ise bende eleştiririm. Fakat sen geçmişteki tecrübelerinden vs. den dolayı bu projeninde gerçekleşmeyeceğine inannıyorsun. Yani burada ağır bir niyet okuma var. He bu sana kalmış saygı duyarım. Fakat teknik bilgin yetersiz iken bu niyet okuman ile gelip burada kafana göre fikir terörü estiremezsin insanlara yarım saatte %80 şarj eden teknoloji yok diye yalan yanlış bilgi veremezsin. Ben ise temkinli yaklaşıyorum bu kadar basit.




  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    Öncelikli senin ağdalı teknik laflarını yerim. Ben fikir teröristliği yapıyorum demek. Sen de kendini fikir zabıtası veya polisi olarak addediyorsun sanırım. Kim veriyor sana bu haddi?

    Hükümetin yaptığı bir yatırımı siyasi olarak yorumlayacağım bunun için de senden veya bir başkasından izin alacak değilim.

    Ayrıca al sana teknik ve ağdalı bir bilgi dünyada senin bayıldığın gibi yarım saatte şarj yok diyor euronews. Ama vestel yaparız diyorsa onlar doğrudur tabi, ne de olsa fason olarak çin'de ürettirdikleri telefonları vatandaşa "yerli ve milli" olarak çakan bir şirket.


    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • Last Troll Bender kullanıcısına yanıt
    Hayatımda ilk defa ağdalı konuştuğumla ilgili eleştiri geldi. İltifat kabul ederim. Saygılar Zabıta, Polis değilim ne haddime. Yanlış bilgi verirsen eğer doğrusunu biliyorsam bunu burada yazamayacaksam neden forum var. 12 senedir buradasın ama forumun amacını unutmuşsun.

    Bak tekrar anlamadın üstad. Estağfirullah. Neden izin alasın. Ne haddime. TOGG lansmanı öncesi, lansman ve sonrası siyasilerin sürecin içinde bulunması senin konuya siyasi yaklaşman için pek tabi yeterli. Artık son defa söylemek istiyorum. Teknik konular ile siyaseti birbirinden ayırmadığın için seninle anlaşamıyoruz. Bu arada hükümetin yaptığı bir yatırım değil. Yine yanlış bilgi veriyorsun. Hükümet destekli özel sektör projesidir. Fabrika arazisi tahsisi, vergi muafiyeti vs. bir dolu destek var. İnşallah bu destek satış sırasında da mtv,ötv anlamında tüketiciyede yansır.

    Verdiğin linkte;

    Avrupa'da otoyollardaki istasyonlara kurulan şarj ünitelerinde 100 kWh'lik bir bataryanın yüzde 80'i yaklaşık 30 dakikada şarj olurken ibaresini okumadan bana gönderdiğini düşünüyorum. Yani mıçtın sıvama yeterli. Eğer çok meraklıysan ve amacın birşeyler öğrenmek ise lütfen TeslaTürk Emir Bey bilgi@teslaturk.com ten istediğiniz bilgiyi alabilirsiniz.

    Vestel ve telefonları konusuna girmeyeceğim. Ama konu içinde Vestel, Grundig %71 yerli otomobil alıyorum diyip TOGG'a karşı görüş bildiren arkadaşların bu yorumunuza birşeyler yazmasını beklerim




  • venomboy_85 kullanıcısına yanıt
    O zaman kimseye içerisinde "terörist" kelimesi geçen bir laf edemezsin haddin değilse. Bunu bilmeni tavsiye ederim. Dikkat et uğraşacak biri çıkar o haddi bildirir sana. Elon Musk'ı kıskandıracak seviyedeki teknik bilgin ve filosunu kuracağın yerli ve milli otomobil ile mutluluklar dilerim sana.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.