Şimdi Ara

BAHÇEŞEHİR TIP HAKKINDA BİLGİ VERİYORUM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
2
Favori
19.702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İstanbulda diğer tıplar mayısta biterken bu okul haziranın sonuna kadar devam eder. Sınavlarında çıkmış soru sorma oranı %10'un altındadır, bu oran birçok devlet tıpta %40'a yakın değerlerdeyken üstelik. Sizi sınıfta bırakmak için ellerinden geleni yaparlar.

    Sene sonuna kadar geçme notu belli değildir. Sorduğunuzda net bir cevap vermezler, liseden daha kötü bir yönetimi var.

    İtaat etmeyip ses çıkarırsanız fişlerler ve kötü muamele yaparlar. Okulda öğrenciye asla değer verilmez kötü muameleye maruz kalırsınız.

    Tanıtımda gözünüzü çok boyarlar sakın inanmayın, kayıt yaptırdıktan sonra size karşı tüm tavırları değişir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu okulda başka hiçbir yerde uygulanmayan saçmasapan bir tıp sistemi deneniyor, tutmayacağı çoktan belli oldu hocalar da öğrenciler de bezdi bu durumdan. Üst kademelerdeki insanlar bu hatalarını yutmamak için iyice zorluyorlar şuan. Sıkıştırılmış tıp müfredatı veriliyor ve çok yanlış.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar, kaçıncı sınıfsınız bilmiyorum, ben bu sene 4e geçtim. Stiles sınıfındayım.evet, 1. ve 2. sınıfta yoğun bir programımız vardı, ancak 3 de o kadar rahat ettim ki klinik için hazır olduğumu hissettim. sistemin amacı zaten sizi kliniğe hazırlamak.3. sınıf kliniğe geçişe ayrılmış, yani 4 de hastaneye başlayınca aman aman nere geldik olayı olmuyor. evet okulun eksikleri var ama öldürmeyin siz de. üstteki mesajlara bazı şeyler eklemek istiyorum:

    -normal devlet okullarında finaller 10 11 12 haziran gibi bitti, bizim okulda 27 haziranda. evet okul erken başlayıp geç bitiyor, ders sayısı fazla olduğu için.

    -çıkmış %10un altında demişsiniz ancak hangi komitede? şu an finale sadece çıkmış soru çözerek hazırlanıyorum, kesinlikle %10 değil, benzer soruyor hocalar zaten 2 3 yılın çıkmışı var onları çözsen, biraz da test çözebilme yeteneğin varsa en az 40 alınır komitelerden. üstü de senin kapasitene bağlı

    - Geçme notu sınıf ortamasına göre belirlenir, bunu yıl başında duyuruyorlar. her komite de ortalama açıklanır, ona göre tahmin edebilirsiniz zaten. geçme notu hiçbir zaman 60 ın üstüne çıkmamıştır, ilk sene bütte 45 ikinci sene 50 idi geçme notu, o halde bile 100 küsür kişi olarak başladığımız Stiles sınıfı şu an 54 kişi, 4. sınıfa muhtemelen 45 kişi falan geçecek. bakın ben ortalama bir öğrenciyim, sadece komite haftası kasıp 3 hafta yatarım, ilk sene 56 ile 2. sene 61 ile geçtim, bu sene de muhtemelen 60 küsür ile geçeceğim. azıcık farkındalık sahibi olan tıp öğrencisi rahat geçer şu okulu.

    -tanıtıma gerçekten inanmayın, reklam adı üstünde reklam. misal olarak siz amerikaya gitmek istiyorsanız bunu haketmeniz lazım, okul size destek veriyor ama her şeyi hazırlayıp göndermiyor. bir bilimsel projede yer almanız falan lazım, zaten dersler bana yetiyor açıkçası bir de bu tarz şeylerle ilgilenemiyorum. ilgilenenler var, helal olsun diyip köşeme çekiliyorum.

    Bahçeşehir tıp yoğun mu? hem de nasıl. saçmalıklar var mı? sonuna kadar. ama bence bunlar bahane değil
    şahsi fikrime göre 1. sınıfı atlatan okulu rahat bitirir, BAU Tıp 1. sınıf tüm Türkiyenin en yoğun müfredatına sahip bölümüdür, bu açık ve net. eksik kısmından bakan eksiklerini görür. artısına bakan da diğer tarafı.
    baraj sistemi yok bir kere, diğer tıplar çok mu basit? devlet tıplarında 200 kişi 3 4 yıllık rengi kararmış tek bir kadavranın başında can çekişiyor.

    konferans konusunda da, ben bu yıl yalnızca 14 şubattaki konferansa katıldım, o da çok zevkliydi. onun haricinde tüm yıl boyunca hiçbirine gitmedim, yıl sonundaki bilim nişanına da gitmedim, o yüzden dekan görüşmeye çağırdı, bizlere gayet canayakın bir üslup ile sebebini sordu. bir yaptırım olmadı, daha sonra okulun sorunlarını söyledik, öğrenci gözümden geliştirilmesi gereken yerleri not etti. ben o günden sonra öğrenciye değer verilmiyor klişesini kafamda yıktım. düzelmeyen yerleri var elbette, ama ortada bir uğraşı bir çaba var.

    sonuç olarak bu başlığı ilk açtığımda 1. sınıftım, şimdi 4 e geçtim. okulumu seviyorum, kıymetli hocalarımızı seviyorum, saygı duyuyorum. elbette 3 yılda kızdığımız eleştirdiğimiz sayısız olay oldu. ama geçti, BAU yazdığım için pişman değilim.

    Bau nun yoğun ve zorlu sistemine hazır olmayan arkadaşlar, her dönem 8-9 öğrencinin 100 ortalama yaptığı altınbaş üniversitesine falan yönelsinler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi filozof07 -- 25 Haziran 2019; 2:30:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam bilim adamı/hekim programına başvurmayı düşünüyordum ancak Acıdabem, Hacettepe gibi okullar varken tahmin edebileceğiniz üzere BAU biraz kafamı karıştırıyor. Yurt dışı odaklı düşüncelerim var ve bu yüzden ilgimi çekti. Siz tıp fakülteleri arasında nasıl bir konumda görüyorsunuz okulunuzu? Eğer müsait olursanız başka sorularım da olacaktır.
  • Die Chemie. kullanıcısına yanıt
    eğer acıbadem, hacettepe gibi seçenekleriniz varsa BAU yazmayın. acıbadem kat kat daha iyidir, yalnızca kampüs farkı bile yeterli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • filozof07 kullanıcısına yanıt
    Yurt dışı ve araştırmacı olmayı düşünen biri için de bunu rahatlıkla söyleyebiliyorsunuz değil mi? BAU ile ilgili endişelerim var zaten.
  • Die Chemie. kullanıcısına yanıt
    yine de okulla bir görüşmenizi tavsiye ederim, çünkü yurtdışında olan çok arkadaşım var sayısı oldukça fazla. ben fiziksel şartlardan dolayı acıbademi önerdim, açıkcası eğitimini veya yurtdışı seçeneklerini bilmiyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: filozof07

    yine de okulla bir görüşmenizi tavsiye ederim, çünkü yurtdışında olan çok arkadaşım var sayısı oldukça fazla. ben fiziksel şartlardan dolayı acıbademi önerdim, açıkcası eğitimini veya yurtdışı seçeneklerini bilmiyorum.
    hocam baudan sizin sınıftan veya üst sınıftan step 1den yüksek veya dikkat çekici alan biri var mı okulunuzda? yani başarabilen var mı sizi okuldan usmle step 1 den güzel puan alabilen biri duydunuz mu hiç?
  • rongol34 R kullanıcısına yanıt
    maalesef bu konu hakkında hiç duyum almadım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,yurtlar hakkında bilgi verirmisin?Erkek yurdu arayacağız bayramdan sonra.Ulaşımı kolay ve iyi bir yurt tavsiyen var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazel. H kullanıcısına yanıt
    benim bildiğim okula en yakın yurt mavera merdivenköy Yurdu, onun haricinde yakın çevrede başka yurt var mı maalesef bilmiyorum. ben zincirlikuyu metrobüsün orda bir yurtta kalıyorum, ulaşım 25dk sürüyor. civarda hiç yurt bulamazsanız
    metro otobüs ve metrobüsle de ulaşımı gayet kolay okulun, aklınızda olsun, e 5 in dibinde olmasının iyi yanları

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cevap için çok teşekkür ederim.Bir de bilim sınıfı ile ilgili bilgi verirmisin.Nasıl giriliyor.Bisep bursu alanların dışında da bu sınıfa girilebiliyor mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde,ulaşım konusunda içinden çıkamadığımız şeyler var.Beşiktasta bir yurtta kalırsa okula nasıl gider ? zincirli kuyu beşiktaştan daha uzak mesafe görülüyor haritada.Sen hangi vasıtaları kullanıyorsun?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biraz daha detaylı anlatır mısın bu sınıfın çoğu yabancı öğrencilerden mi oluşuyor, sınıf az kişi mi oluyor, bisep sınıfıyla eğitim farkı var mı, devlet üniversitelerine göre avantajlı mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bau hukukta arkadaşın var mı?
    memnunlar mı? neden?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlerleyen yıllar için daha iyi şeyler yazabilirim BAU Tıp ile ilgili. Bence ileriyi gören ve ilerde adı çok yükselecek bir Tıp Fakültesi BAU Tıp. Çünkü hem çok iyi doktorlar hem de araştırmacı Bilim İnsanları yetiştiriyor. Dünyada bu modeli uygulayabilen sayılı Tıp Fakültelerinden. Türkiye’de ise bu ekolde 3 okul var: Koç, Bahçeşehir, Acıbadem. Bu 3 Tıp Fakültesinden şaşmayın derim ben.

    Bu seneki mezunlarından Almanya’ya gidenler oldu. Mesela birisi Köln Üniversite Hastanesinde Göz Uzmanlığına başlamış ki bu müthiş bir başarı. Normal devlet tıplarından böylesi başarılar çıkmıyor maalesef. El mahkum Türkiye’de kalıyor devlette tıp okuyanlar.

    Öğrencilerini yurtdışında hekimlik yapmaları için teşvik eden bir tıp fakültesi, gerçekten saygı duyulası. Tercih yapacak olanlar gönül rahatlığıyla yazabilirler bu okulu. İçiniz rahat olsun, çok kaliteli insanlarla okuyacaksınız BİSEP (Bilim İnsanı Seçme Bursu) sayesinde. İleride çok teşekkür edersiniz bu yazıdan dolayı. Bu sene 1400 küsür yapan arkadaşım BAU Tıp yazacak direkt sorgusuz bir şekilde. Çapa, Cerrahpaşa gibi okullarda berbat bir Suriyeli mekanı olan Fatih ilçesinde sürünmek istemiyor çünkü. Herkese Başarılar..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • himym12 H kullanıcısına yanıt
    Sınıflar devlet üniversitelerine göre gayet makul sayıda kişilerden oluşuyor ki bu çok iyi bir durum çünkü hocanızla bizzat iletişime geçebiliyorsunuz. Üniversitede böyle bir imkana sahip olmak o kadar değerli ki anlatamam sana. Çapada Cerrahapaşada bırak hocayı asistan bile yüzlerine bakmıyor öğrencilerin ve bildiğin bok muamelesi yapıyor.

    İki sınıfta da gayet başarılı ve kaliteli öğrenciler var. İçin rahat olsun her ikisinde de aynı eğitimi alıyorsun. Senin yönelimine göre ileride sınıflar arası geçiş oluyor zaten, öyle katı bir durum söz konusu değil. Yani eğer ki tıp makaleleri yazmak, araştırmalar yapmak istiyorsan ve istekliysen “Bilim İnsanı” sınıfına geçebiliyorsun ki her yıl geçenler oluyor zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hazel. H kullanıcısına yanıt
    Evet BİSEP (Bilim İnsanı Seçme Programı) Bursu alanların dışında da bu sınıfa girenler oluyor tabii ki. ÖSYM Puanıyla direkt %100 kazananlar, bilim yapmak ve makale çıkarmak isteyenler de Bilim Sınıfında yer alıyor içini rahat tutabilirsin. Okulun yurtdışı vizyonu, bilim ve makaleye olan teşvik ve İngilizce eğitimi gerçekten de bu Tıp Fakültesini ileride Türkiye’nin gözbebeklerinden yapacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • rongol34 R kullanıcısına yanıt
    3. Sınıfa gelindiğinde ilgi alanınıza göre eğitiminizi kanalize edebiliyorsunuz. Okul size bu opsiyonu sunuyor, bu gerçekten muhteşem bir olay. Çünkü eğer ki Amerika’ya gitmek istiyorsan USMLE sınavına yönelik eğitim veren hocalar ile ilerliyorsun. Eğer Türkiye’de kalmak istiyorsan Türkiye’nin TUS konusunda en iyi hocaları sana dersini anlatıyor ve çok kısa sürede çok iyi dereceye geliyorsun. Böyle bir olanak başka nerede var bilmiyorum hiç, başka bir okul bunları sunamaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sanırım tercih dönemi başlamış, uzun zamandır konuya girmiyordum şimdi görünce tekrar yazayım dedim

    Aklınıza takılan soruları bu başlık altında sorabilirsiniz, 4. sınıfa başlıyorum 31 ağustosta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.