Öncelikle iyi forumlar. Ben bir süredir (5 yıldır) bağlama çalıyorum. Hep bir elektro bağlama hayranlığım olmuştur ama şuan için çok masraflı olduğu için cesaret edemiyorum ama seyyar öpücüklü mikrofon ile bağlamamdan ses almak istiyorum. Bana gerekli olan malzemeler (sesi hoparlörden alabilmek için herşey) hakkında bilgi verebilir misiniz. Gerekli malzemeler nelerdi hangi kalitede almalıyım acaba.
Edit: Öğrenciyim. Bütçem kısıtlı haliyle o yüzden uygun bir fiyat listesi oluşturmalıyım.
selamlar. *öncelikle bağlamadan başlamak gerekiyor. bağlamada bir jak girişi varsa sesi direk bağlamadan alma seçeneği doğar. bağlamada herhangi bir giriş yoksa bağlamanın sesini almak için bir mikrofon gerekir. jak girişi olmadığını varsayarsak bir mikrofon ihtiyacı doğar. mikrofonlar dinamik ve kondenser olarak ikiye ayrılır. stüdyo kayıtlarında ve/veya enstruman kayıtlarında kondenser mik. kullanmak daha iyidir. bunlar hakkında bilgi internette yeterince mevcut detaya girmiyorum. * ikinci olarak bağlamanın sesini getiren kabloyu bir harici ses kartına bağlamak gerekiyor. burada, ucuz ve kaliteli olan iki marka var; biri roland digeri maudio. roland biraz daha pahalı olmakla birlikte, iki markanın da ikinci ellerini 250-350 gibi bir fiyata alabilirsiniz. dikkat edilmesi gereken, eger kondenser mikrofon kullanılacaksa ses kartının phantom power destekli yani kabaca mikrofona elektrik gönderen bir özellikte olması gerekir. * şimdi buraya kadar sesi aldık. aldığımız sesi bilgisayarımıza kayıt edip sonradan da dinleyebiliriz, aynı anda bir hoparlore yada amfiye bağlayıp canlı olarak da duyabiliriz. amfi meselelerini pek bilmiyorum açıkçası. * hepsinin haricinde hiç bunlara girmeden, jak girişli bir bağlamayı hoparlöre de bağlayarak canlı ses alabilirsiniz ki buna ne gerek var bilemiyorum. çalan için bir fark yok. biz kendince çalanlar için aynı sesi hoparlorden duymak kişiyi memnun etmez. kolay gelsin..
serdarekiciS
kullanıcısına yanıt
Hocam emeğinize sağlık teşekkür ediyorum daha da araştırıcam ama benım örnek göstediğim videodaki gibi ses almam dedikleriniz ile mümkün olur değil mi ekstaradan birşeye gerek yok