Şimdi Ara

bademcik ameliyatı sonrası hayatı kararan çocuk (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
0
Favori
17.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
190 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lütfen çocukların bademciklerini ALDIRMAYIN. her ay antibiyotik kullansa da aldırmayın. Kardeşim de böyle salak bir dr yüzünden bademcik ameliyatı esnasında imkansıza yakın olarak ses telleri kesildi. Bademcik kolay bi operasyon değil. Gereksiz de değil.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Çok yazık ya.

Küçükken doktorlar bana da bademcik ameliyatı demişler sürekli hasta olduğum için hatta bu 14-15 yaşına kadar devam etti her ay en az 20 gün sabah akşam iğne yediğimi hatırlıyorum daha 7-8 yaşında. Ergenlikle beraber azalarak düzeldi. Ailem ameliyat ettirmemişti tabi, ben de böyle olabilirdim.

Umarım en ağır şekilde cezalandırılırlar ama Türkiyede zor...

O hastane kapatılmalı. Sorumlu doktor ve diğerleri müebbet almalı.
    Çocuğa da ötenazi yapılmalı. Acı ama başka yapılacak bir şey yok...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bir doktor olarak buradaki ihmal var olan enfeksiyon giderilmeden çocuğun ameliyata alınmasıdır. Gerisi de buna bağlı olarak gelişen komplikasyonlar.

• maalesef bu doktorların insan hayatından önemli üçyüz beşyüz liralık para hırsları devlet hastanelerine de bulaşmış durumda. en basit örneği devlet hastanelerinde bile doğum yapacak aileleri sezeryan için ikna etmeye çalışıyorlar, ameliyat yapmış görünüp ona göre prim alıyorlar. tabi özel hastane bu konuda daha ısrarcı, olmaz kesinlikle diyoruz o zaman daha pahalı prenses doğum yöntemi var onu verelim diyorlar. devlet hastanesinde olmaz derseniz tamam normal doğum olsun, sorumluluk size ait deyip birkaç form imzalatıp geçiyorlar.

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Hocam toplum öyle bir çürüdüki elini nereye atsan elinde kalıyor siyaset iş yaşamı sağlık spor her yerden adilik pislik akıyor gerçekten toplum çürümüş durumda

Orijinalden alıntı: Long Nightt

Yıllar önce benim de kardeşim küçükken bademciklerinin alınmasına karar verilmişti fakat ailem doktorlara güvenmediği için bademcikler alınmadı.Bugün kardeşim 20 küsur yaşında sapasağlam ve bademcik sorunu kendiliğinden geçti.Demem o ki doktorlar istiyor diye çocuklarınızın bademciklerini aldırmayın.Özellikle de Türkiyede hastanede ameliyat türü bir operasyona girecekseniz büyük küçük demeden iyice düşünün.Ben tam 7 sene boyunca tamamen çürümüş tek bir dişimle yaşadım.Sürekli antibiyotik kullanarak idare ettim fakat ne zaman antibiyotik reçete ile satılır oldu ancak o zaman dişçiye gittim.Korka korka dişimi çektirdim.Çok şükür başıma birşey gelmedi.Ne de olsa bu ülkede diş çekiminde ölen insanlar oldu.Kısacası Türkiyede çok zorda kalmadıkça hiçbir ameliyata girmeyin derim.

Aha sonucunu görüyorsunuz.Daha 4 yaşında bir çocuğun tüm hayatı başlamadan bitti.Şuan muhtemelen hiçbirşey anlamıyordur fakat yıllar geçtikçe büyüdükçe nasıl bir cehennemin içine hapsolduğunu farkettikçe acılar içinde kalacak.Ailesi için bütün ömürleri boyunca çocuklarına maddi ve manevi destek vererek tükenecek.Hayatı biten aslında sadece çocuk değil bütün bir aile oldu.Peki bunun sorumluları hiç ceza alacak mı?Sanmıyorum...Ellerini kollarını sallayarak sözüm ona insanları iyileştirmeye (!) devam edecekler...
    Karaciğerin isyan etmiştir sana.

• Çaresizlik kadar kötü bir şey yok bu Dünyada.Ailenin Allah yardımcısı olsun inşallah.

• Arkadaşlar 1 ay önce oğlumu (5 yaş) özel hastanenin birine götürdüm kulağı ağrıyordu arada diye doktor film çektirdi geniz eti var pazartesi (2 gün sonra) getirin ameliyat edelim dedi netten fln araştırıp şüphelendim çünkü belirtilerin hiçbiri yoktu ve bingo en az 3-4 doktora götürdüm geniz eti fln yok. Durum bu siz siz olun dikkat edin hele ki özel hastaneye.

• Olay araştırılmadan direkt olarak doktora yüklenilmesinin yanlış olduğunu düşünüyorum. Doktorlar gerçekten çok vurdumduymaz ve burada bir ihmal varsa kesinlikle cezasını sonuna kadar çekmeli ama sonuçta doktor da bir insan hata yapabilir,pilot da hata yapabilir ama pilotun tek hata şansı vardır o yüzden yaptığı işe daha çok dikkat etmelidir. Eğer gerçekten doktor ihmali ve dikkatsizliği kurbanıysa bu yavrumuz o doktor da kuru ekmeğe muhtaç kalsın.

bu yavrucağın bu hale gelmesinin bedelini kim ödeyecek ?
    benim babamda gerizekalı bir doktorun yüzünden akciğer zarı kanseri oldu tamamen doktorun hatası var birşey yok normaldir demiş adamın ciğeri su toplamış.Adam o kadar hastaneye gidiyor yaşam ömrü kısaldı maddi manevi zor duruma girdik.Bu haberlerde doktora şiddet haberleri görüyor kınıyordum ama bazıları gerçekten hakediyor.O kadar yıl eğitim görmüşsün iyi veya kötü birşeyden şüpheleniyorsan yolla adamı röntgene tahlilile cebinden çıkıyor parası sanki?Kendi çekecek ya Röntgeni ulen birşeyin yok geçer geçer diye ağrı kesici yazıp gönderiyorlar vatandaşı kaç kişi öldü bu sağlık sistemi yüzünden...

• Öncelikle gözlerim dolarak ve içim sızlayarak okudum ve yavrunun resimlerine baktım. Allah tez zamanda şifasını versin bunu ona yapanda bizzat kendisi gebermek için yalvaracak şekilde yıllarca sürünsün.
    İkincisi ülkede adalet diye bir kurum olmadığından bunu o yavruya yapan asla ceza almayacak ne yazıkki.
    Üçüncüsü işini iyi yapan VİCAN SAHİBİ İNSAN olabilen doktorları tenzih ederek, ticarileşmiş niteliksiz berbat eğitimli dr lerden oluşmuş bir sağlık sistemi var geçen hafta oğlumu burun tıkanması nedeni ile Tükiyedeki en büyük özel hastane grubunun bulunduğum ildeki hastanesine götürdüm çocuk doktoru hiç bir tahlil yapmadan 3 tane alerji ilacı vererek önce bunları 7 gün içsin sonra bakalım dedi, bu kafama yatmadı ve 2 gün sonra aynı hastanenin KBB dr sine gittik burun içine baktı ve alerji olabilir diye daha 5 yaşındaki çocuğa 2 tane kortizon iğnesi 1 haftalık antibiyotik verdi diğer dr nin verdiği ilaçlarıda içelimmi dedim onlarıda kullanın dedi bu ilaçlar arasında kortizonlu burun spreyide var. eczaneye gittiğimde eczacı ( arkadaşım) yahu bu kortizon iğnesi ağır durumlarda en son çare olarak verilir çok fazla yan etkisi vardır ayrıca diğer ilaçlarla özellikle diğer kortizonlu burun spreyi ile kullanman bu yaştaki çocuk için asla uygun değil dedi. Sonuçta kortizon iğnesini aldık ama kullanmadık. 1 hafta dier ilaçları kullandık ve tekrar aynı dr ye gittik tabi hiç bir düzelme olmadı durumumuzda, dr şu filmi çektirin sonra bakalım dedi gittik bir kağıt verdiler bilgi için ayrıca şmzalanacak, kağıtta tomogrofide yüksek radyasyon nedeni ile çocukta oluşacak yan etkileri vs kabul ettiğime dair. Kabul etmedim dr nin yanına gittim dedimki bu tomografi hariç ( ki bunun çocuklarda en son çare olarak kullanılmasına ilişkin tıp litaretüründe bir çok araştırma var) başka bir tetkikle inceleseniz dedim...uzatmayayım tomografiyi yaptırmadım. Hastanedeen ayrıldım. Diyeceğim o ki bir adam beş para etmezse ve bu adam dr önlüğü hakim cübbesi giymişse bir çok insanın canını yakar, bir dr nin dediğinle asla hareket etmeyin 2 hatta 3 ayrı uzmana görünün. Özel hastenelerin kar amacı güden ne kadar çok tahlil ameliyat yaparsa o kadar çok kazanan ve dr sine o kadar çok prim veren kuruluşlar olduğunu unutmayalım. Allah böyle vicdansızları kahretsin.

• 30 yaşındayım.

3 yıl önce bademcikler iltihap kaptı. Apse yapmis. 1 hafta hastanede yattım. Doktor dedi senelik izninde gel bademcikleri alalım bu artık sürekli nükseder ömrün hastanede geçer dedi.

Eyvallah dedim çıktım. 3 senedir bir sıkıntı çekmedim. Bademcikler yerinde duruyor çok şükür.

Belki otuz yıl önce biz küçüktük nasıl ki en dandik çikolatalar güzel gelirdi şimdi o tadı alamıyoruz, aynı şekilde hayat da daha tatlı gelirdi. 70 lerin 80 lerin pisliğini anlatan olunca mide bulandırıcı şeyler geliyor akla, keza 1900 lerin başları için de ya daha kötüsü ya da aynısı...

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Çok üzüldüm. Sabır diliyorum.
  • Doktorlara güvenmeyin çok büyük bir uzman olsada omur boyu size bir sakatlık bırakabilir ben bir dış için gittim doktora güvendim 2 yıldır disci kapılarında aci çekiyorum , ölüm kalım meselesi değilse kendinize bıçak deydirneyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rambocuk -- 21 Nisan 2019; 8:35:26 >
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.