Şimdi Ara

Bacak İçin Sadece Deadlift? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Del Toro

boyun postürü çok acayıp. boynu içeri kitle tüm hareketlerde. neck curl de işe yarar.

ben ışık görüyom sende, azmini kaybetmezsen ilerlicen.

şunu da bırakayım,https://www.youtube.com/watch?v=EN6HAheRHYQ&t=758s

Ins hocam ust vucudu hallettim hissetme konusunda ve gelisim konusunda 1 senem 1 haftaya dolacak umarim artik bacak sorunumu da cozerim 1 senedir duzenli bacak calisamiyorum cok sıkıyor son umudum deadlift kalmisti hosuma gitti son antrenman ustune gidicem umarim hallederim

Birzdan spora gidicem videoya cekerim gene formumu atarim buraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 2 Aralık 2017; 12:33:21 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: hyuga kojiro

Ağırlığı aldın kalktın. Spaculayi iyice sıkıştır ,sırtın stres altına kalicak bu şekilde. Kalçayı da azcik ileri ver çok degil.

Benchteki gibi mi sikistirmak lazim birazdan antrenmana gidicem form videosu cekip atarim gene

• Aynen benchte nasıl sikistiriyorsan öyle. Spaculayi sıkıştırdiginda omuzlarda geriye doğru gidiyor zaten. Doğru form kesinlikle sakatlık çıkarmaz hemde vücudun daha iyi gelişir. Ben yanlis formda 80, 90 kg de çalışırken belim o kadar agriyorduki deadlift yapmayı bırakıcaktim. Dün 5x136 yaptım bana mısın demedi. Formu oturtmadan yapınca deadlift işkence bir hareket yüksek kilolardada büyük tehlike, ama form oturunca hem çok yararlı hem çok keyif veren bir hareket. Obur hareketlere gore olağanüstü kilolardan çalışildigi için de ayrı bir motivasyon veriyor

• Ağırsağlamın egzersiz rehberi serisinde deadlift videosu var kesinlikle izlemelisin. Ayrıca bağırmamalısın. Nefesini alıp karnına hapset ve hareket bitene kadar bırakma en büyük sorunun bu. Vücut sıkılığını kaybediyor çünkü. Nefesi karnına doldurup karın kaslarını sıkmalısın. Buna valsalva denir bütün bileşik hareketlerde uygulanır. Ayrıca bana kalırsa squat yapmalısın. Benim dizimde sorun olmasına rağmen yapıyorum hiç bir sıkıntımda yok. Doğru yaparsan bir şey olmaz. Bacak kasların güçlü olmazsa bir yerden sonra diğer liftlerde artmaz. Çok dengesizsin bu denge probleminide çözmen gerek. Ayrıca aynaya bakma harekete konsantre ol. Aynaya bakmak iyi değil. Bel için bakıyorsan bakmakla olmaz hissetmelisin. Yada video çeker izlersin. Ayrıca çok korkuyorsun bu kadar korkma çok yüksek girmedikçe büyük sakatlık yaşamazsın. Korkun seni hep geri bırakır. Son tavsiyemde mobilite çalışmayı sakın eksik etme.

• yeni form videom geldi arkadaşlar formumu yorumlarsanız sevinirim

https://forum.donanimhaber.com/deadlift-formum-nasil--130232361#130232361
  • quote:

Ben deadlift harici bacak çalışmıyorum yaklaşık 8-9 aydır. Ama bacaklarım üst vücuda göre büyük. Bacaklarım kalım olduğu için bacak calismazdim zaten ama sadece deadlift ile bile yeteri kadar geliştiğini söyleyebilirim. Deadlift dogru form oturduğunda harika bir hareket vücudu inanılmaz güçlendiriyor. Sırta ve bacaklara sağladığı fayda tartışılmaz.

Hocam bizde de genetik bacaklarım çok kalın. Spor hocam bacak çalışmazsam bacaklarımın küçülmeyeceğini söylüyor ama aksine ben bacak çalıştıkça kalınlaşıyor. 174 boyunda ve 69kg yim ve 8 aydır spor yapıyorum yani hafif kaslıyım da. daha fazla zayıflayamam. Bacakları nasıl inceltecez bilgin var mı acaba

• Bacaklar küçülmez ama üst vücut geliştikce orantısızlik gidicektir. yağ oraniniz iyice düşürüp bakın birde bacaklarınız aslında kalın olmayabilir. Belkide çok yağlıdır. Yağlar vücutta kaslara göre daha fazla ver kaplıyor.

• Bir ara onu da denedim yağ oranımı çok düşürdüm, 67 kg ye kadar düştüm. Belim incecik kaldı, gene de bacaklarım kalındı. Spor hocam da hafif çalışırsan incelir diyor ama ben hafif te çalışsam sürekli kalınlaşıyor.

• O zaman bacak çalışma dostum.. yarışmalara falan katilmiyorsan bacak çalışmak zorunda değilsin. Bacak çalışırken vücut daha fazla testesteron salgılar bu doğru ama üst vücut gelişimine hiçbir katkısı yoktur. bacak calisilmazsa üst vucudun daha az gelisicegini soyleyenler var ama bu tamamen hurafe.

• Kesinlikle yetersiz bu sporda nedense bacaklar ve karın üvey evlat muamelesi görüyor.
    Özellikle karın antrenmandan sonraya kaldığından dolayı çoğu zaman es geçiliyor.
    Keza bacakta öyle salonda bacak için sıra beklemezsiniz.
    Kasların %50'si bacaklarda.
    Üstü şişirip bacaklar kürdan gibi olunca komik duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bloodletting. -- 10 Aralık 2017; 21:7:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

quote:

Ben deadlift harici bacak çalışmıyorum yaklaşık 8-9 aydır. Ama bacaklarım üst vücuda göre büyük. Bacaklarım kalım olduğu için bacak calismazdim zaten ama sadece deadlift ile bile yeteri kadar geliştiğini söyleyebilirim. Deadlift dogru form oturduğunda harika bir hareket vücudu inanılmaz güçlendiriyor. Sırta ve bacaklara sağladığı fayda tartışılmaz.

Hocam bizde de genetik bacaklarım çok kalın. Spor hocam bacak çalışmazsam bacaklarımın küçülmeyeceğini söylüyor ama aksine ben bacak çalıştıkça kalınlaşıyor. 174 boyunda ve 69kg yim ve 8 aydır spor yapıyorum yani hafif kaslıyım da. daha fazla zayıflayamam. Bacakları nasıl inceltecez bilgin var mı acaba

antreman sonrası koşu yapacaksın

• Antrenman sonrası koşu yaparsam zayıflarım, küçülürüm diye korkuyorum açıkçası. Çünkü belim çok ince ve karnımda hiç yağ yok. Üst vücudu geliştirmek için olabildiğince ağır giriyorum, hangi tişörtü, gömleği giysem kaslar ortaya çıkıyor, bel ince olduğu için üçgen duruyorum. baya gelişti üst vücut ama bacaklar kalın olunca hiçbir pantolonu yakıştıramıyorum kendime. Gene de yapmalı mıyım sence koşu hocam?

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimeltem

Antrenman sonrası koşu yaparsam zayıflarım, küçülürüm diye korkuyorum açıkçası. Çünkü belim çok ince ve karnımda hiç yağ yok. Üst vücudu geliştirmek için olabildiğince ağır giriyorum, hangi tişörtü, gömleği giysem kaslar ortaya çıkıyor, bel ince olduğu için üçgen duruyorum. baya gelişti üst vücut ama bacaklar kalın olunca hiçbir pantolonu yakıştıramıyorum kendime. Gene de yapmalı mıyım sence koşu hocam?

38 beden pantalon giyen biriydim.
    Spor ve diyet ile 30 bedene kadar düştüm
    seni benden daha iyi kimse anlayamaz.

ha bi de şu var.

Bizim ilk yağlanan ve son yağ atılan kısım bacaklar maalesef.
    bunun için spor yaptığımızda ilk olarak yüz göbekten gidiyor.
    en son bacaklara iniyor.

• Anladım hocam sağolasın. Bundan sonra koşu deneyim antrenmandan sonra inşallah işe yarar. İncelse ne güzel olacak fiziğimTeşekkürler

Ekleme: bu arada bende 34 bedenden 30 bedene düştüm. 30 beden pantolon giyiyorum, bel kısmı bol geliyor, bacak kısmı yapışıyor pantola

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kingsman01 -- 12 Aralık 2017; 13:16:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bloodletting.

Kesinlikle yetersiz bu sporda nedense bacaklar ve karın üvey evlat muamelesi görüyor.
    Özellikle karın antrenmandan sonraya kaldığından dolayı çoğu zaman es geçiliyor.
    Keza bacakta öyle salonda bacak için sıra beklemezsiniz.
    Kasların %50'si bacaklarda.
    Üstü şişirip bacaklar kürdan gibi olunca komik duruyor

Calismasi en zevksiz iki bolge orasi cunku bence

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bacak çalışmak zaman kaybı.
  • Bacak çalışmamak asıl zaman kaybıdır.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.