Şimdi Ara

B SINIFI TEST DW-TV TEST VIDEO (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orjinalden alıntı: asilx

    Kullanıcı memnuniyeti anketi nasıl yapılmış bir onu söylesene


    Anket sence nasıl yapılır? Araç sahiplerinin araçları için hazırlanmış sorulara yanıt vererek. Bu anket birnevi sorunsuzluk anketi. Her yıl düzenlenir. Clio 2007 de 49. 2008 de 46. lığa yükselmiş. Bi zahmet incele
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orheen

    @skysoblue motor değerini 1.4 yazmaları gerekirdi orda bi hata yapmışlar. Herneyse peki dikkatini çeken başka birşey olmadı mı?

    Arka koltuklar yattığında hangi araba daha geniş diye test yapılıyor ve orda en kısa araç yaris ama en çok eşya alabilen de yaris. Dergi ise nası bi test yaptıysa tersini yazmış.

    Kullanıcı memnuniyet anketinde kullanıcılar fikirlerini yansıtmış. dergi ve tv kanalı yanlı yorumyaptılarsa biler orda herşey açık


    Renault Almanya, İngiltere, Fransa da 1.4 motor kullanmıyor ki kullansa bile 1.4 98 bg dir. Sonun da 1.4 yazmaları gerekiyorsa neden araçları sunan kişi aracın 1.6 olduğunu söylüyor ve aracın ekipman olarak orta seviyelerde olduğunu belirtiyor ama diğer test araçlarına bakıldığın da diğer araçların full versiyonlarını teste dahil etmiş clio nunkinin baz donanimlisini, ve ayrıca motor, yol tutuş, konforu da teste dahil etmişler, bildiğim kadarıyla clio yol tutuşu açısından sınıfın da üst sıralarda yer alıyor. Sadece testi bagaj kapasitesi olarak ön planda alırsak testin doğru olduğunu var sayabiliriz ama donanim ,malzeme kalitesi, motor gücü, yol tutuşu ve konfor üzerinden ön planda alırsak test tamamen yanlış olur, bence ya corsa birinci olur yada clio , opelin iç dizaynı için tercih etmeme rağmen oturma pozisyonu ve sürücü koltuğundaki rahatlık olarak clio yu tercih ederim. clio grand touru almadan önce bu teste girmiş bütün araçları test ettim ve corsa ile clio arasında kaldım, fakat clio nun grand tour versiyonunu görünce büyük olmasından dolayı clio grand touru tercih ettim ve aracımdan memnunum. Yarisi tercih etmemem deki en büyük etkenler yol tutuşu, motor gücü ve asfalt sesini içeriye alması oldu.




  • işte ne tür sorular sorulmuş.. Nesnel olabilmek için bunları bilmek lazım.. Tıpkı konfordan kasıtın ne olduğunu bilmemiz gibi
  • 35.000 adet araç üzerinden (ortalama 4 yaşında araçlar) kullanıcılara o sene araçlarına arızi bakım için ne kadar harcadıkları sorulup kullanıcılardan fren, konfor, güvenlik, performans gibi konularda da bilgi alınmış.

    Yukarıdaki yöntemin dergininkinden daha nesnel olduğuna inanmıyorsan tartışmaya devam etmeye gerek yok.

    Eklenti:

    işte link driver power. Sende katılabilirsin! Herkeze açık tüm dünyaya!!!

    http://www.demographix.co.uk/surveys/TWHI-SO67/48TJDSX3/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi orheen -- 30 Aralık 2008; 12:05:10 >
  • Madem dergilere çok güveniyon alman autobild dergisinin 2007 yılındaki Fabia/A-Klasse/Yaris/Clio testini de vereyim ona da bak.

    http://www.autobild.de/mmg/mm_bildergalerie_373321.html?tab=0

    Yine inceleme zahmetine girmezsin diye sıralamayı vereyim

    1-skoda fabia-457 puan
    2.toyota yaris-449 puan
    3.mercedes A150-430 puan
    4.renault clio-424 puan

    mercedes A150 yaristen kötü arabadır anlamına gelmesin burada fiyat/performans etmeni de ilave edilmiş ve B segmentinin spesifikasyonlarına bakılmış
  • Tartışma clio aleyhine sonuçlanmıştır. Konu kapatılabilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: orheen

    Tartışma clio aleyhine sonuçlanmıştır. Konu kapatılabilir


    Sana göre öyle, kusura bakma ama clio yu iyi bir şekilde test ettin mi de bu yorumları yapıyorsun, a testi bi otomobili yerin dibine batırır, b testi göğe çıkarır, hangisi doğru o bile meçhul, o testteki bütün araçları kullandım ve 1-2 km kısa mesafe de test etmedim, uzun mesafeler de test ettim. corsa ve clio nun 207 ve yaris ten daha iyi olduklarını gördüm. merak ediyorum yağmur yağarken neden yarisin tavanı teneke gibi tınlıyor(93 corolla dada aynı tınlama sesi vardı) ve anlamadığım diğer bir hususta viraja girerken neden hemencecik arka kendini kolayca bırakıyor ve ayrıca neden asfalt sesi bu kadar çok içeri giriyor , neden ara hızlanmalar bu kadar hissiz, neden bozuk yolda ilerlerken her yerden tıkırtı geliyor ki denediğim araç daha 1200 km deydi ve ayrıca 120 km den sonra aracın içinde güvende hissedemedim çünkü yan rüzgarlaradan çok etkileniyor ,bu durum hafif olmasından dolayı kaynaklanıyor olabilir. Birde en üst donanim da bile elektrikli arka camlar,otomatik yanan farlar, viraj içini aydınlatan farlar, yağmur sensörü , hız sabitleyicisi ve hareket halinde kapıların otomatik kilitlenmesi gibi özelliklerin olmaması da düşündürücü bir durum ki savunduğun testte yaris hariç bütün araçlar da bu donanimlari alabiliyorsun.




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.