Şimdi Ara

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız (44. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.187
Cevap
42
Favori
364.226
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben ön ve arkayi 32 yapıyordum. 34 olunca daha az esniyor zaten sert olan suspansiyon daha sert hissettiriyordu. En iyisi 32 basmak.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de öyle yaptım ustam.Dün ön-arka lastikleri yer değiştirdim,hepsinin havasını da 32 yaptım gayet güzel oldular.Tekrardan ilginize sağlık ama şu sensörü hala ayarlayamadım bugün uğraşacağım onunla.
  • Merhaba,

i30 Hyundai 2011 model dizel aracımı satarak ve tabii ki uzerine epeyce fark odeyerek yine 2011 civarında bir modelde b160 almak istiyorum. Butceden oturu benzinli olanı alabilecegim. Buradaki yorumlarin cogunu okudum.
    Acikcasi araci cok cok begenmeme ragmen kafamda cok fazla soru olustu.

Oncelikle dikkatimi cekenler,

1-Aracın performansı: Su an kullandigim aracin performansindan cok cok memnunum (Hyundai i30). Hizli bir arac kullanicisi degilim ama otobanda aracim dizel olmasina ragmen cok rahat 160-170 yapiyor ve sarsinti cok az. B160 larda sarsinti ve sesin yuksek oldugu ayrica 160 i bile zar zor yapabildigi, sollamalarda ise cok sorun yasandigini belirtmis kullanici arkadaslar. Bu konuda durum hala ayni mi? Yani 2010-2011 model b160 lar icin de durum gecerli mi? Cunku b150 ve daha eski arac kullanicilarinin da yorumlari vardi. O yuzden bir iyilestirme yapildi mi merak ettim.

2- Aracin yakit tuketimi: Yakit tuketiminin cok cok yuksek oldugu yonunde sitemler vardi. Yakit tuketimiyle ilgili 100 km de 10 lt diyen de olmus 5.5 lt diyen de olmus. Belirttigim arac icin yakit tuketimiyle ilgili fikri olan arkadaslar bilgi verebilirse sevinirim. Aracin teknik detay bilgilerinde ortalama tuketim 7.2 yaziyor bu kabul edilebilir bir seviye. Ben araca lpg taktirma taraftari olmadigimdan tuketime de dikkat etmem gerekiyor. 10 lt civari tuketim varsa fikrimi degistirmem gerekir sanirim.

3- Bir de yorum yazan arkadaslar aracin guvenligi konusunda yorum paylasmamislar. Bu konuda fikriniz nedir?

Bu arada yeni alacagim arac icin odeyebilecegim max tutar 55.000 civari. Bu rakama baska onerileriniz olur mu? Aractan en buyuk beklentim guvenlik.

Yardimlariniz icin simdiden cok tesekkurler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dreamania -- 28 Temmuz 2015; 1:50:42 >

• B150 ve b160 ayni motora sahiptir. 95 bg 140 tork 7 ileri cvt sanzuman. Performansi dizele gore dusuk kalir. Beklentiniz performanssa sizi uzer. Tuketim yuzde 10 egimli 8 km rampada zorlarsaniz 11 litre gosteriyor. Ama duzde veya zorlamadiginiz zamanlarda 7 yi rahat gorursunuz.
    Sandvich konsept dedikleri sisteme sahip aracta motor blogu aracin en altina yerlestirilmis ve olasi kaza durumunda motor kokpitten iceri degil de aracin altina giriyor. Zaten yuksek tasarlanmis arac mercedesin guvenlik kriterlerine sahip.
    Umarim yardimci olmustur...

• çok teşekkürler
  • Dreamania D kullanıcısına yanıt
    Selam,

2010 b160 sport kullanıcısıyım,

1- Yakıt şehir içi, dur kalklar ile (durma sıklığı, eğim ve hızlanmalara göre..) 9-10-11 lt görürsünüz..Düz yol ve şehir dışı 6.5-8.5 arası gibi.. Fabrika veriler hiç bir zaman hiç arabada tutmaz derim.. ortalama 7.2+1=8.2 olabilir..

2-Bir mercedes olup o C serisi, yeni A veya B , CLA serisi gibi değil (mercedes kullanıcıları bizim seriyi beğenmez.. ) ama diğer marka modeller ile eşlenik bir hızlanma var.. 3 vites var eğer confort kullanırsanız bir aile arabası, sport veya manuele geçerseniz hızlanmalar iyi ama birinci madde işi bozar yanı yakıtta iyi..Hız sorununuz yoksa araç bir merecedes..Havası yeter..

3- Güvenliği Tuna bey yazmış, yeni nesil güvenlikler (yaya takip,araç takip, takip,kör nokta gibi ..) yok ama standart güvenlik ve hava yastıkları yeter derim..

Her seferinde satayım diyorum, ama kıyamıyorum.. Satıp ta ne alacağız gene Mercedes..

Tavsiyem, deneme sürüşü yaparak alırsanız, karar vermek kolay olur..

• Herkese merhabalar;

8 senelik Volvo serüveninden sonra B180 cdi ile aranıza katılmış bulunmaktayım. Aracı teslim alalı daha 2 gün oldu ve konforundan özellikle de direksiyon sisteminin çalışmasından oldukça memnunum. 1,5 dizel motorun performansından zaten birşey beklememem gerektiğini biliyordum yine de beklentimden iyi çıktı. Beni tek hayal kırıklığına uğratan konu müzik sistemi oldu. Üstünde standart donanım olan CD20 sistemi mevcut. Acaba bu sistemin hoparlörlerini kendim garantiyi bozmadan değiştirtmem mümkün müdür? Yabancı forumlarda da bunla ilgili bir çalışma göremedim malesef. Aranızda bu konu hakkında bilgisi olan varsa ve beni bilgilendirirse çok sevinirim...
     B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız

• dgnkr kullanıcısına yanıt
    Aracınız hayırlı olsun, renk ve AMG paket çok uyumlu olmuş.

Audio 20 fena bir sistem değildir asılında, yetersiz gördüyseniz Harman Kardon ses sistemi ile değiştirebilirsiniz. Ancak maliyet son derece yüksek

B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız[simage] [simage]  B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız
     B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jessie pinkman -- 12 Ağustos 2015; 16:41:34 >

•  B SERISI Kullan Var mı ? Tecrübelerinizi Yazınız

Ayrıca yabancı sitelerden resindeki gibi büyük ekranlı (dvd-navi-tv) dokunmatik sistemler de temin edilebiliyor.

• Herkese merhabalar. Son 2 aydır eşim için araç Bakıyoruz. Q3 X1 derken b serisine de bir bakalım istedik. Birkaç sorum olacak. Vakit ayirip cevaplayabilrseniz çok sevinirim.
    1. Araç müadili Sıfır BMW 2 serisine baktık. Fena olmayan donanim bir araç ( cam tavan ,led farlar ,otomatik klima, otomatik kapanan bagaj vs) yaklaşık 106 bin lira. Mercedesde b serisinde bu şekilde bir doluluk için fiyat ne olur? Ve daha donanimli olabilir mi standart paketleri ?
    2. Makyaj nezaman geldi ve kasa Değişimi nezaman olur ?
    3. Ikinci eli nasıldır ?
    4. Motor sanirim yenilenmiş, test sürüşü yapmadim fakat o kasa için motor seçenekleri yeterli midir ?
    Şimdiden teşekkürler.

• 1- Bmw 218 Active Tourer'e (benzinli- 3 silindirli - 6 ileri) baktınız herhalde BMW de saydığınız donanımların bir çoğu opsiyondur. Mercedes de benzer donanımlar için elite veya urban paket tercih edilmeli fiyatlar ise 3 aşağı 5 yukarı benzer.

2-Makyaj geçen sene sonunda oldu makyajlı araçlar 2015'de gelmeye başladı.Muhtemelen 2018 de yeni kasa gelir.

3-İkinci eli saydığınız diğer araçlara (Q3 - X1 ) benzer. Sıfır alımlarda premium araçların tümü değer kaybeder bu nedenle bence uzun süreli kullanılacaksa tercih edilmeli.

4-Makayajda motorlarda bir değişiklik olmadı 109 hp dizel - 122 ve 156 hp benzinli. Motorlar bence kesinlikle yeterli.
  • Güzel dilekleriniz için çok teşekkürler;

Harman-Kardon dediğiniz gibi biraz tuzlu olacak ama mesela benim dışarıdan temin edebileceğim hoparlörleri daha 3 günlük araca orjinalini bozmadan taktırmak daha mantıklı gibi geliyor. Bu bakımdan da servisin problem çıkartacağını pek sanmıyorum. Kapı yalıtımı ile birlikte çok iyi bir sonuç alırım diye düşünüyorum
  • arslanut kullanıcısına yanıt
    Merhabalar; 3 günlük B serisi sürücüsü olarak size belki yardımım dokunabilir.

1-Aracımda otomatik kapanan bagaj kapağı , elektrikli koltuklar yok ve pek de eksikliğini hissedeciğim donanımlar değil açıkçası. Özellikle klimanın performansı beni çok memnun etti. Direksiyon sistemi çok iyi çalışıyor.

3 - Benim de merak ettiğim bir konu :))

4 - 1,5 dizel motoru reanulttan alınmış ve biraz daha iyileştirilmiş. Alt devirlerde atak bir motor ama hızı sevenlerin çok fazla beklentisi olmamalı...

Fiyat ve donanımla ile ilgili isterseniz PM'den bilgi veririm benim araçla ilgili
  • Cevaplar için tesekkur ederim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgnkr

Merhabalar; 3 günlük B serisi sürücüsü olarak size belki yardımım dokunabilir.

1-Aracımda otomatik kapanan bagaj kapağı , elektrikli koltuklar yok ve pek de eksikliğini hissedeciğim donanımlar değil açıkçası. Özellikle klimanın performansı beni çok memnun etti. Direksiyon sistemi çok iyi çalışıyor.

3 - Benim de merak ettiğim bir konu :))

4 - 1,5 dizel motoru reanulttan alınmış ve biraz daha iyileştirilmiş. Alt devirlerde atak bir motor ama hızı sevenlerin çok fazla beklentisi olmamalı...

Fiyat ve donanımla ile ilgili isterseniz PM'den bilgi veririm benim araçla ilgili

Size de hayırlı olsun yeni aracınız. Fiyat ve donanim ile ilgili bilgi verebilirseniz sevinirim. Pm den. Tesekkurler

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanceren

1- Bmw 218 Active Tourer'e (benzinli- 3 silindirli - 6 ileri) baktınız herhalde BMW de saydığınız donanımların bir çoğu opsiyondur. Mercedes de benzer donanımlar için elite veya urban paket tercih edilmeli fiyatlar ise 3 aşağı 5 yukarı benzer.

2-Makyaj geçen sene sonunda oldu makyajlı araçlar 2015'de gelmeye başladı.Muhtemelen 2018 de yeni kasa gelir.

3-İkinci eli saydığınız diğer araçlara (Q3 - X1 ) benzer. Sıfır alımlarda premium araçların tümü değer kaybeder bu nedenle bence uzun süreli kullanılacaksa tercih edilmeli.

4-Makayajda motorlarda bir değişiklik olmadı 109 hp dizel - 122 ve 156 hp benzinli. Motorlar bence kesinlikle yeterli.

Evet 2.18 modeli. Ikisi Arasında da çok bir fark yok görsel olarak B serisi ile. Siz hangisini önerebilirsiniz ?

• quote:

Orijinalden alıntı: arslanut

quote:

Orijinalden alıntı: serkanceren

1- Bmw 218 Active Tourer'e (benzinli- 3 silindirli - 6 ileri) baktınız herhalde BMW de saydığınız donanımların bir çoğu opsiyondur. Mercedes de benzer donanımlar için elite veya urban paket tercih edilmeli fiyatlar ise 3 aşağı 5 yukarı benzer.

Evet 2.18 modeli. Ikisi Arasında da çok bir fark yok görsel olarak B serisi ile. Siz hangisini önerebilirsiniz ?

Ben yaklaşık 2 yıldır B200 sport kullanıyorum. Daha önce de Mercedes araçlarım oldu. Aracım 30.000 küsür kilometreye geldi. Genel olarak memnunum.

İki araç görsel olarak benzer. (amg paket B sersi bir adım önde bence)

Bmw bu segmente yeni girdi akıbeti ne olur bilemiyorum. Kullandığı motor ve şanzıman da yeni ileri de bir sorun çıkarır mı bilinmez.

B serisinin 2. nesli ve makyajla birlikte mutlaka iyileştirmeler yapılmıştır. Bunlar B serisinin artıları.

Bmw'nin artısı ise yüzünün çok yeni olması.(Aracı kullanmadım bu konuda çok fikir sahibi değilim)

Fanatiklik yapmanın manası yok tercih sizin. İki aracı da test edin derim.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jessie pinkman -- 13 Ağustos 2015; 16:06:43 >

• Pm olayı da nerden çıktı arkadaşlar. Bilginizi ortaya dökün ki herkes faydalansin. Sanki devlet sırrı...

• tuna23 kullanıcısına yanıt
    Nerdeyse devlet sırrı gibi aslında :))

Burada aldığım fiyatı belirtmeme nedenim , aracı alacak olan arkadaşların bayi ile yaptığı bir anlaşma varsa , aralarındaki diyaloğu bozmama açısındandır. Zaten gerçek alıcı arkadaşlar da bana PM'den ulaştı. Ben İzmir'deyim ve renk-fiyat ile ilgili olarak en iyi teklifi İstanbul'dan buldum ve aracı oradan aldım...
  • Anlasma nicin bozulsun ki. Fiyatlari paylasmak diger arkadaslara da ön bilgi olur. Gercek piyasa fiyati ortaya cikar diye dusunuyorum. Ben aracimla ilgili her turlu parca fiyati iscilik vb bilgiyi paylasirim ki kimse carpilmasin. Benim dusuncem de bu. Allaha emanet olun...

• 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.