Şimdi Ara

PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU (104. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir (1 Mobil) - 7 Masaüstü1 Mobil
5 sn
107.851
Cevap
260
Favori
3.953.263
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
167 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
27. Sırada  bugün en iyi #12
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Microsoft donanım olarak önde (kağıt üstünde) ama hiçbirzaman bir sony yada nintendo olamayacak buda gerçek ;konsol demek oyun demek konsola özel oyun satış rakamlarına bakmak yeterli. en son oynadığım ve xbox 360 almama neden olan oyun Alan Wake ti şimdi xbox one s var gamepass için tutuyorum okadar. microsoft kendi yolunu çizdi önemli olan abonelik satışı gamepass ve bulut sistemi oyunculuğun geleceği bu yönde görüyorlar benim için xbox series x almak için bir neden yok pc var bu sene alacağım konsol ps5 olur mantıklı olanda bu zaten

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konsollar çıkmadan önce multiplatform oyunlarda xbox series x, ps5'e ne kadar fark atacak derken, konsollar çıktıktan sonra, xbox series x, ps5 ayarında olabilecek mi diyoruz. Xbox fark atacak derken, ters köşe olduğunu gördük. Ps5'in nextgen versiyonlarda daha iyi perfromans verdiğini gördük.Grafik performansı eşit bile olsa mark cerny'i takdir etmek gerekir. Daha zayıf gibi görünen grafik işlemcisi ile eşit olmayı bırak, daha iyi performans verdiğini bile gördük. Ben ne ekran kartı tarihinde, ne de konsol tarihinde, gpusu güçlü olanın geride kaldığını görmedim. Bunun aksi bir durum olacağınıda zannetmiyorum.Bu böyle nesil sonuna kadar gider.

  • 5 hariç tüm PlayStation’lara sahibim. Daha doğrusu sahiptim. Yeni nesilde Xbox tarafına geçtim. Sebebi ise pandemi sürecinde fırsatlar sekmesinin ‘göz göre göre’ kaldırılması ve PlayStation fanboylarının ‘rahatsız edici’ yaklaşımları. Eminim bu yazdığımdan da rahatsız olacak kişiler vardır. Şaşırmayacağım. Bu kadar fanatikliğin size HİÇBİR yararı yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hey vitru -- 3 Ocak 2021; 16:17:8 >
  • GT_55 kullanıcısına yanıt

    Series X’in gücünü kullanamadıkları için PS5 bir tık daha iyidi, 2021 de yeni nesil oyunlar geldikçe PS5 geriye düşecek konsolun donanım gücü belli Xbox dan daha iyi grafik vermesine imkan yoktur. PS5’i SSD si kurtaramaz maalesef. Mark Cenry yi o donanımla çıkarttıkları için sövmeniz lazım.


    Nesil sonunu göremez PS5 o donanımla, PS5 Pro 3 yıla kalmaz çıkacaktır mecbur.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Peki sen 10gb ram in ve 1.8mhz lik Compute Unit in o konsola yeteceğini nereden çıkarıyorsun, daha "sözde" eski nesil (aslında bir çoğu next-gen e adapte edildi) oyunlarda geride kalan bir konsol daha yeni, daha ileri teknoloji içeren oyunlarda nasıl uçup kaçacak ? Hayal dünyasında yaşamayın lütfen :)
  • Philipp_Plein kullanıcısına yanıt
    Xbox Series X'in gücünü kullanamadıklarına dair bir kanıt var mı elinizde?Yoksa eğer, böyle saçma bir şey yazmanız gereksiz.PS5 yeni gelecek oyunlarda Xbox Series X'ten daha iyi performans verecek mi veremeyecek mi bilemeyiz ancak konsol tarafında daha düşük gözüken donanımın daha yüksek gözüken donanımdan daha iyi grafik kalitesi sunduğunu geçmişte gördük.Bu olamayacak bir şey değil.Sistem optimizasyonu ve sunulan geliştirici araçlarının sistemle uyumluluğu ve geliştiriciler tarafından bunların kolay anlaşılabilir olmasıyla alakalı durumlar bunlar.PS5'in SSD'si için harcanan teknolojinin avantaj sağlayıp sağlamadığını gelecek zamanda daha iyi göreceğiz.Bir insana yaptığı sistem,tasarım,geliştirdikleri çözümler yüzünden sövmek şu ana kadar bu konuda duyduğum en saçma şeylerin başında gelebilir.Hiç kimseye yaptığı işlerden dolayı sövülmeyi,hakarete maruz kalmayı haketmez.Bu ister Mark Cerny olsun ister Jason Ronald's olsun ister başka biri olsun.Nesil sonunda PS5'in bu donanımla gidip gidemeyeceğini bilemeyiz.PS5 Pro gelecek gelmeyecek mi o bile belirli değil.Xbox One konsolunun PS4'e karşı geride olmasıyla Xbox One S'i çıkartmak zorunda kalması gibi bir şey değil PS5 Pro'nun gelip gelmemesi.Şu anki yeni nesil konsollarda (PS5 ve Xbox Series X) olan teknoloji ve bunun getireceği yenilikler,değişimler eski konsollardan çok daha farklı.Bu nesile iki konsol da çok güçlü başladı ve eğer tahminim doğru olursa bu nesilde iki konsol tarafı için de yeni versiyon bir konsol gelmesi önceki nesilden çok daha uzun sürecek.Eğer gerçekten yazdıklarınıza ait bir kanıtınız varsa bu söylediklerinizi destekleyecek,o zaman bu yazdıklarınız önemli olur.Eğer yoksa boşuna yazmış oluyorsunuz.Çünkü söylediklerinizin bir doğruluğu olmuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 3 Ocak 2021; 18:53:56 >




  • Xbox geliştirici kitleri geç gitmiş o yüzden Xbox Series X' in gücünü tam kullanamıyorlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BraveHeart- -- 3 Ocak 2021; 19:19:17 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt

    ZİYAAA

  • -BraveHeart- kullanıcısına yanıt

    Şimdi ilk başta söylediğinize bakalım.Xbox Series X geliştirici kitleri geç gitmiş.Hmm şimdi de argümanınızın doğruluğuna bakalım.


    Kasım 2019'da Tom Warren isminde bir gazeteci bir yazı paylaşmış.PS5 geliştirici kitlerinin piyasada sızıntıları var ancak yeni Xbox geliştirici kitleri herkeste yok.Bazı kişilerde var.Bu yüzden yeni gelecek Xbox'ların güçsüz olması hakkında saçmalıklar dolanıyor internette diyor.Microsoft bu sefer Sony'yi şaşırtmak istiyor diyor. -Tarih Kasım 2019- Yani bazıları Xbox'ın geliştirici kitlerine ulaşmış.


    https://www.tweaktown.com/news/69029/project-scarlett-devkits-widely-available/index.html


    Daha sonra bakıyoruz ki Austin Evans isimli Youtube kanalını Xbox tarafı davet başka basın mensuplarıyla beraber davet ediyor ve Xbox Series X'in o aşamadaki halini gösteriyorlar.Burada videoda yeni Xbox'ların geliştirici kitlerini de görebiliyorsunuz ve Xbox Series X sisteminin donanım olarak son halini tanıtıyorlar.Hiçbir firma geliştirici kitlerini tam olarak dağıtmadan konsol hakkında herhangi bir bilgilendirme yapmaz.Bu videoda yeni Xbox'ların geliştirici kitlerinin tam olarak gözükmesinin sebebi de zaten dağıtılmış olmaları.Çünkü sistemin donanımsal olarak son hali mevcut olan bir konsolların geliştirici kitleri nasıl dağıtılmamış olabilir?Hatta Ocak 2020 tarihinde bile Xbox Series X konsolunun donanımsal olarak son hali olacak prototipi paylaşılmış.


    https://xboxera.com/2020/01/22/images-of-xbox-series-x-dev-kit-leaks-online//






    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    PS5 tarafında ise Ekim 2019'u buluyor PS5 geliştirici kitlerinin direkt resim olarak internete sızması.

    https://www.techradar.com/news/heres-your-first-look-at-a-real-ps5-or-the-dev-kit-at-least


    Kesin olarak geliştiricilere gitmiş fotoğrafların sızıntısı ise Kasım 2019'da başlıyor.


    https://www.businessinsider.com/playstation-5-ps5-design-photo-devkit-images-12



    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]


    PS5 tarafının konsollarının özelliklerini paylaşmaları ve detayları anlatmaları ise Nisan 2020 tarihinde oluyor.Yukarda bahsettiğim gibi bu tarz konferanslar genel olarak yeni nesil konsollardaki teknolojiyi kapsadığı için geliştirici kitlerin çoğu gitmesi gereken geliştiricilere ulaştıktan sonra yapılıyor.Çünkü bu tarz konferanslar ve bilgilendirmeler oyun geliştiricilerine geliştirici kitlerinde nasıl bir şeyle karşılaşacaklarını nasıl bir teknolojiye sahip olacaklarını anlatıyor.Onları bilgilendiriyor.



    Şimdi bakıyoruz PS5 hakkında yapılan açıklamalar Nisan 2020'de yapılmış.Xbox Series X'te ise Mart 2020'de konsol dizaynı tasarımı hazır son halinin prototipi hazır onu basın mensuplarıyla paylaşıyorlar.Hatta yukarda da yazdığım gibi prototip Ocak 2020'de hazır diye sızıntılar olmuş.


    Bahsettiğiniz gecikme açıklamasını yine yazımın başında bahsettiğim Tom Warren adlı gazeteci yapıyor.Geliştiricilerle konuştum onlara Xbox Series X'in geliştirici kitleri PS5'in geliştirici kitlerine göre daha geç gitti diyor.


    https://technocodex.com//


    Yukardaki linkte de Microsoft konuyla alakalı herhangi bir doğrulama yapmadı diyor.


    Yani şimdi tüm okuduklarınızla lütfen değerlendirin siz olayın cidden geliştirici kitlerinin geç gitmesiyle alakalı olduğuna inandınız mı?Hatta geliştirici kitlerinin gerçekten geç gittiğine inandınız mı?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 3 Ocak 2021; 19:54:50 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Phoneix-34

    Hocam amacım polemik çıkarmak değil yanlış anlama ama hala daha oyunu oynayan kişiler ya da inceleyen oyun basını PS5 de daha kaliteli kaplamaların olduğunu, oyunun daha ''cilalı'' durduğunu söylüyor.


    Bunlar her iki tarafın kullanıcısı için ne kadar önemli, tartışılır. Şahsen benim için PS5 in daha iyi görüntü kalitesi sunması Xbox almamam için bir neden değil, ben zaten ya 2k da ya da 1080p de oynuyorum.


    Sony memlekete gıdım gıdım konsol sokup aylarca maymun etti milleti. Hala daha stok sıkıntısı devam ederse SeriesX alır keyfime bakarım :)

    Evet evet ps5 daha iyi bak aşağıda arkadaşın attığı videolardan kesitler. Var

    ps5 resmen yargı dağıtmış


    https://i.hizliresim.com/gqc3Gc.png



    https://i.hizliresim.com/iZFnRv.png




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwimmerlaik -- 3 Ocak 2021; 20:6:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Dwimmerlaik kullanıcısına yanıt
    [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer]

    Bak bu da oyunun çıkış versiyonu, far yerine somun anahtarı koymak ilginç bir fikir [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 


    Downgrade diye buna denir bebeğim [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Phoneix-34 -- 3 Ocak 2021; 20:8:35 >
  • @MortalRide @Phoneix-34


    Beyler sözüm size değildi, anlayan anladı.


    Siz aksine güzel ve mantıklı yazılar yazıyorsunuz.


    Ben sözümü başkaları için söylemiştim. Onların da hali malum. [sizer]PLAYSTATION VS XBOX TARTIŞMA KONUSU[/sizer] 

  • Dwimmerlaik kullanıcısına yanıt
    Keşke kaç kere söylediğim gibi yazdıklarımın tamamını okusaydınız.Onun grafikle veya güçle alakası yok.Videoyu paylaşan adamın yazdığı gibi PS5 ve Xbox Series X arasında ışıklandırma ve yansımalarda farklılıklar oluşmuş.Ayrıca PS5 versiyonunda rain lightning farklı diyor.Çözünürlük bakımından aynı olmalarına rağmen Texture kalitesi PS5'te daha yüksek gözüküyor diyor.PS5 ve Xbox Series X arasında standart modellerde yansımalarda farklılıklar var diyor.Işıklandırma ve yansımada hata yapılmış gibi duruyor Patch 2.0 uygulanırken.Keşke yazdığınızı yazarken bunları da belirtseydiniz.Bunun yanında attığınız videoda da görüyorsunuz arabanın ön tamponunda yerin yansımasının Xbox versiyonundan daha iyi olduğunu görebiliyorsunuz.Bu da iki konsolun arasındaki Ray Tracing implementasyonunun farkını gösteriyor.İşte bu güçle ve optimizasyonla alakalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 3 Ocak 2021; 20:25:26 >
  • MortalRide kullanıcısına yanıt

    Hocam boşuna nefesinizi tüketiyorsunuz, onca kanıta, onca incelemeye rağmen bu üye, bu şekilde ısrarına devam edecek. Bence boşuna zaman ve emek harcıyorsunuz...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İdrak İstimlak -- 3 Ocak 2021; 20:37:5 >
  • Dwimmerlaik kullanıcısına yanıt
    Xbox'ı değerlendirirken ki ilk versiyonunda da benim değerlendirmem kaplama kalitesiyle ve oyunun genel çözünürlük olayıyla alakalı.Ayrıca oyunda kullanılan asset'lerin fazlalılığıyla alaklı.Zaten far olayı gibi şeyler hakkında bir şey söylemedim orada tamamen tasarım hatası olduğu bariz belli.En son şeylerle ilgili paylaşımımda ise ben kendim paylaşmışım zaten hem PS5'te hem de Xbox Series X versiyonunda videoyu paylaşan kişinin açıklamalarını.İsterseniz tekrar paylaşıyım buyrun:

    - I have restarted the game every time I changed the display mode to avoid possible errors.
    - Higher resolution of textures on PS5.
    - Now vegetation is only affected in S Series depending on the display mode.
    - Rain lighting appears to be different on PS5.
    - Resolution is virtually identical on PS5 / Series X.
    - The reflections on some standard models are different between PS5 and Xbox.
    - Less anisotropic filtering in Series S.
    - Series S has less NPCS. Neither version has npcs in FPS mode.
    - Reflections on some vehicles are different in each version.
    - The FPS has been impossible for me to measure since I have not made this video in my usual workplace.
    - The ambient occlusion in PS5 seems somewhat more noticeable in some points such as vegetation.

    - He reiniciado el juego en cada vez que cambiaba el modo de visualización para evitar posibles errores.
    - Mayor resolución de texturas en PS5.
    - Ahora la vegetación sólo se ve afectada en Series S según el modo de visualización.
    - La iluminación con lluvia parece ser diferente en PS5.
    - La resolución es prácticamente idéntica en PS5/Series X.
    - Los relfejos en algunod modelos estandar son diferentes entre PS5 y Xbox.
    - Menor filtrado anisotrópico en Series S.
    - Series S tiene menos NPCS. Ninguna versión tiene npcs en el modo FPS.
    - Los reflejos en algunos vehículos son diferentes en cada versión.
    - Los FPS me ha sido imposible medirlos ya que este video no lo he realizado en mi lugar de trabajo habitual.
    - La oclusión ambiental en PS5 parece algo más apreciable en algunos puntos como la vegetación.

    Yukardaki İngilizce versiyonunun yanında farklı dilde de paylaşmış videoyu hazırlayan kişi.İsterseniz İngilizce olanı Türkçe'ye de çevirebilirim anlamadıysanız.

    Ek olarak 2.0 Patch'i almış haliyle almamış halini tekrar paylaşayım iki video olarak.İlk video sizin taraflı olarak dediğiniz kabul etmediğiniz video.İkincisi de yine sanırım sizin kaynak olarak çok beğenmediğiniz Digital Foundry'nin inceleme videosu.Ben 4K ekran ile 4K çözünürlükte izledim iki videoyu da.Ve kendi görüşüme göre bariz bir downgrade olmuş gözüküyor PS5 versiyonu için.





    Not: İki konsol arasında ışıklandırmalardan ve yansımalardan kaynaklı garip farklılık Digital Foundry videosunda da belirtiliyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MortalRide -- 3 Ocak 2021; 21:17:0 >




  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.