Şimdi Ara

B Engelli Ehliyet, Araç kullanım hakkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
972
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, kardeşim b engelli yani hastalığı ile ilgili, bir kaç özel eklemeli araç alabileceği ehliyeti alacak, sanırım bu araç ötv muaf araç oluyor, ben bu aracı onun dışında kimse kullanamaz diye biliyordum lakin bir tanıdık, artık öyle değil en az 3 kişi yazdırıp onların da aracı kullanabilmesini sağlayabilir dedi, biraz raştırdım ama net bir cevap bulamadım, eğer bu konuda tecrübesi veya bilgisi olan bir aradaşın yorumu çok güzel olur, teşekkür ederim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• 3. Derece akrabalara kadar herkes kullanabiliyor. Benim babamında engelli ehliyeti ile araba aldık kullanıyoruz sıkıntı yok.

%90 engelliler için 3 kişi veya 1 kişi seçiyorsun.

Eğer kardeşinizin fiziksel engelden dolayı aldıysa siz ve ailenizdeki herkes kullanabilir. Ruhsatta 1. 2. Ve 3. Derece yakınlığı olanlar kullanabilir yazıyor.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekirARSLAN

3. Derece akrabalara kadar herkes kullanabiliyor. Benim babamında engelli ehliyeti ile araba aldık kullanıyoruz sıkıntı yok.

%90 engelliler için 3 kişi veya 1 kişi seçiyorsun.

Eğer kardeşinizin fiziksel engelden dolayı aldıysa siz ve ailenizdeki herkes kullanabilir. Ruhsatta 1. 2. Ve 3. Derece yakınlığı olanlar kullanabilir yazıyor.
    Sizin araçta tertibat var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: auto_man

Sizin araçta tertibat var mı?

Alıntıları Göster
    Evet var. Elden gaz ve fren tertibatı. Bunu düzgün bir yere yaptirirsaniz bir sıkıntı çıkmıyor. Ben normal gaz fren kullanıyorum bunları engelleyecek bir uygulama değil hatta aracın hiç bir yerini delip işlem yapmıyorlar çok basit bir tertibatı var. İstersen sök sadece muayenede tak :)

• Engelden dolayı Özel tertibat bulunan aracı sahibinden başkası kullanamaz dı

• Fiziki engelden hocam, güzel olmuş öyleyse

@ztalan bende sizin gibi biliyordum ama sanırım değişmiş kurallar

teşekkür ederim, bizim de kullanabileceğimiz bilgisi güzel oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-41D8E7635 -- 24 Nisan 2019; 20:43:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-41D8E7635

Fiziki engelden hocam, güzel olmuş öyleyse

@ztalan bende sizin gibi biliyordum ama sanırım değişmiş kurallar

teşekkür ederim, bizim de kullanabileceğimiz bilgisi güzel oldu.
    Hiç bir problem yok hocam 3. Derece yakınlara kadar herkes kullanabilir yarın ruhsata yazan kısmı size atabilirim.

@zlatan hocam bizde ilkkez aldığımız için bayağı sormuştuk herkes kullanamaz dedi trafik şube kullanabilir 1. Dereceden yakınlarınız problem olmaz dedi. Hatta benim amca kızı kullandı polis tuttu birşey demedi

Zaten mantıklı düşününce engelli birey için alınıyor bu araç ve yakınları kullanamazsa o engelli bireyin hiç bir işine yaramaz. Engelli birey hastalansa araba var ama o sürecek oda hasta süremez kim sürecek vs vs...

3. Dereceye gerek yok aslında 1. Derece baba anne kardeş çocuklar kullanabilsin gerisini boşver. Sonuçta engelli birey ve ailesi için alınan birşey bu.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 3. Dereceye kadar kayın ve kan akrabaları kullanabilir. Tabi bunun olabilmesi için, araçtaki tertibat ya çıkarılabilir ya da engelsiz kişinin kullanımına mani teşkil etmeyecek şekilde olması gerekir. Eskiden sadece engelli kişi ve ruhsata adını eklettiği 3 kişi kullanabiliyordu. Yeni yasa ile Ruhsatta yazsın yazmasın 3. dereceye kadar yakınların kullanması sağlandı.
  • çok teşekkürler beyler. Bekir hocam son bir soru sorayım sizi bulmuşken, peki araç alırken bir sınır var mı? %90 üzeri olanlara 250 bin lira fiyat sınırı var diye biliyorum peki bu b engelli otomatik engelli araç alımlarında da geçerli mi? kardeşim mercedes istiyor mesela lakin zaten başlangıç fiyatları 250 bin yıldızın

• quote:

çok teşekkürler beyler. Bekir hocam son bir soru sorayım sizi bulmuşken, peki araç alırken bir sınır var mı? %90 üzeri olanlara 250 bin lira fiyat sınırı var diye biliyorum peki bu b engelli otomatik engelli araç alımlarında da geçerli mi? kardeşim mercedes istiyor mesela lakin zaten başlangıç fiyatları 250 bin yıldızın
    ÖTV indirim sınırı, orana bağlı olmaksızın tüm araçlarda aynıdır.

2019 yılı için; 247.400,00 ₺ (Bu fiyat ötv + kdv dahil satış fiyatıdır, satış fiyatı bu rakama kadar olan araçları tercih edebilirsiniz)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MÜŞAVİR -- 25 Nisan 2019; 14:0:38 >
  • quote:

çok teşekkürler beyler. Bekir hocam son bir soru sorayım sizi bulmuşken, peki araç alırken bir sınır var mı? %90 üzeri olanlara 250 bin lira fiyat sınırı var diye biliyorum peki bu b engelli otomatik engelli araç alımlarında da geçerli mi? kardeşim mercedes istiyor mesela lakin zaten başlangıç fiyatları 250 bin yıldızın
    Önceden 1.6 motor sınırı vardı biz alırkende sonra 200 bin TL sınırı geldi diye biliyorum. 200 bin TL ye kadar olan tüm araçları ÖTV den muaf alabilirsiniz. Mercedes almak sorun değil onu işletme ve yürütme maliyetlerini düşünün. Sizin yerinizde olsam A3 sedan alırım.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    BekirARSLAN kullanıcısına yanıt
    sizin zamandan farklı olarak, kurdan dolayı 200 bin 250 bine çıkarılmış hocam, müşavir hoca belirtti, tamamdır, teşekkürler üstatlar.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.