Dün 3 saat uğraştım telekomu arayıp dns vpı vpc ayarlarını aldım. kullanıcı adı ile şifremi yazdım ama bir türlü bağlanamadım. bununla ilgili bir iki sorum var. Modem aztech 305eu (eth+usb) ben usb den taktım ilk olarak kullanıcı adı@ttnet olayını yaptım (sözleşmedeki adsl num son 8 hanesi olarak.) şifreye tel nomu girdim. vpı ve vpc (galiba isimleri böyleydi 8/35 yazdım. dns leri 212.156.4.4 ve 212.156.4.20 girdim. protokolü pppoe lcc olarak seçtim ve bağlan dedim. modem in dsl ışığı ilk yanıp yanıp söndü sonra sabit olarak yanmaya başladı. durum sayfasında showtime a gelince ppp connection hep not connected oldu ve bir türlü nete giremedim. Anlıyacağınız ben sadece bu ayarları yaptım bir yerde netten bir iki dosya indirip pppoe yi tanıtın gibi birşeyler diyordu bunla bir alakası olabilirmi lütfen yardım edin. Kafayı yiycem!
Benim tavsiyem ethernet portunu kullanman... 2. yontem --------- 1. Bildigim kadariyla isletim sistemin XP,yada 2000 ise bisiler kurmana gerek yok. 2. Eger win98 yada 95 ise pppoe ile ilgili bisiler kurman gerekiyor. bildigim kadariyla raspppoe diye birsey googledan arasan cikiyor.(ilk link 250kB gibi bisi olmasi lazim....)
bende xp yüklü modemi garantiye verdim bakıcaklarmış