İstanbul Adliyesi’ne gelerek Ergenekon Savcısı Cihan Kansız’a ifade veren gizli tanığın Ergenekon’un para kaynağının futbolcu transferleri üzerinden sağlandığını iddia ederek Ergenekon-futbol ilişkisini yer, zaman ve belgelerle ortaya koyduğu iddia edildi. Futbol camiasını çok yakından tanıdığı ve Aziz Yıldırım’ın bir çok bağlantısı hakkında bilgi sahibi olduğu belirtilen gizli tanığın iki saat ifadesini alan Savcı Kansız’ın bu ifadeler doğrultusunda soruşturmayı derinleştireceği öğrenildi.
Futbolcu Transferine De El Atıldı
Ergenekon savcısı Cihan Kansız’a gelerek ‘gizli tanık’ sıfatıyla ifade veren futbol camiasının önemli bir isminin verdiği bilgilerden sonra Ergenekon-futbol ilişkisi soruşturması derinleştiriliyor.
Gizli tanığın verdiği bilgi ve belgeler ışığında yeni bir soruşturma açılması beklenirken gizli tanığın savcıya özellikle futboldan elde edilen kirli paraların Ergenekon’a nasıl aktarıldığını anlattığı iddia ediliyor. Savcı Cihan Kansız’a çarpıcı bilgiler verdiği iddia edilen gizli tanığın, Ergenekon’un futbol camiası içindeki bağlantıları hakkında yer, zaman ve belge göstererek savcıya iddialarını ispatlayacak deliller sunduğu söyleniyor.
Maçlar öncesi yapılan şike görüşmeleri hakkında da bilgi verdiği iddia edilen gizli tanık, Ergenekon’un futbolcu transferlerinde büyük oyunlar oynadığı, baskı yoluyla yüksek rakamlarla gerçekleştirilen futbolcu transferlerinden elde edilen paraların Ergenekon örgütüne aktarıldığını söylediği öne sürüldü. Gizli tanık, Peker Grubu ile Yıldırım’ın bu işte çok önemli görevler üstlendiğini söylediği de öne sürüldü.
Delilleri Savcıya Teslim Etti
Futbol camiasının önemli bir isimi olduğu belirtilen gizli tanığın iddialarını ispatlayacak delillere sahip olduğu ve bunları soruşturma savcısıyla paylaştığı iddia ediliyor. Gizli tanık, futboldaki Ergenekonu ve Aziz Yıldırım bağlantıları hakkında bilgi vererek, “Ergenekon’un en büyük para kaynaklarından biri futboldur. Özellikle Futbolcu transferlerinden baskıyla futbolcu değerinin çok çok üstünde satılıyor. Bu paralar Aziz Yıldırım’ın bilgisi dahilinde Ergenekon’a aktarılıyor. Ergenekon para trafiğinin bir diğer ayağı ise Peker gurubu üzerinden gerçekleşiyor” dediği iddia ediliyor.
Paşalarla Toplandığı İddiası
Gizli tanığın Ergenekon’unun projeleri kapsamında kullanılmak üzere hangi futbolcunun baskıyla yüksek rakamlar karşılığında kime satıldığını ve bunlardan elde edilen paraların kimlere ve nerelere verildiğini detaylarıyla anlattığı iddialar arasında. Gizli tanık, Aziz Yıldırım’ın Gölcük’te askeri toplantılara da katıldığını ve bu toplantılarda Ergenekon projeleri hakkında konuşma yaptığını ve askerlerin talepleri doğrultusunda ekonomik destek verdiğini söylediği iddialar arasında.
Balyoz’da avukat ücretleri Yıldırım’dan
Ergenekon davası gizli tanıklarından Poyraz da, Aziz Yıldırım ile Ergenekon arasındaki bağlantıları hakkında bilgi verdiği iddia ediliyor ve şike olayının arkasında Ergenekon olduğunu, Aziz Yıldırım’ı başkanlık koltuğuna ise Ergenekon’un oturttuğunu söylemişti. Ergenekon soruşturmasında ifadesi alınan gizli tanığın, Aziz Yıldırım ile Sedat Peker arasındaki ilişkileri ve Aziz Yıldırım’ı Fenerbahçe Başkanlığı’na Ergenekon örgütünün seçtirdiğini anlatmıştı. Aziz Yıldırım ile Ergenekon Terör Örgütü arasında iki gizli tanığın da ifade ve bilgilerinin örtüştüğü belirtilirken öte yandan Aziz Yıldırım’ın Balyoz davasında yargılanan birçok askerin mahkeme masraflarını da karşıladığı iddia ediliyor. İddiaya göre Aziz Yıldırım Balyoz avukatlarının ücretinin neredeyse yüzde seksenini karşılıyor.
(Star Gazetesi)
Yazının tamamını okuyamadım ama ta zamanında söylediğim bişey vardı fenerli arkadaşlara bu dava bir ergenekon davasıyla bağdaştırılırsa aziz yıldırım ömrübillah çıkamaz oradan.
quote:
Orijinalden alıntı: india_ipekyolu
Yazının tamamını okuyamadım ama ta zamanında söylediğim bişey vardı fenerli arkadaşlara bu dava bir ergenekon davasıyla bağdaştırılırsa aziz yıldırım ömrübillah çıkamaz oradan.
ne yalan söyleyeyim ben de aynı şeyi bekliyorum.
Bunun olacağı en baştan belliydi. Hala futbol temizleniyor falan filan, futbol her geçen gün siyasetin tekeline giriyor.
rezillikten başka birşey değil.bunlardan gelecek adalet ALLAH'tan gelsin..
Yok yok aziz yıldırım saddam hüseyinin ta kendisiydi.
Bazi arkadaslarda hala yok dava siyasi degil yok sike var diye kendini kandirmaya devam etsin
demirören ve kızıl'a ceza vermeyelim gerekirse onlar için de avrupa birliğine girmeyelim avrupaya rest çekelim
Bu ülkenin üzerinde kimin kötü emelleri varsa cezasını çekecek. Adalete güvenim tam. Ayrıca şike yapanlar da cezasını çekecek 5 sene gitmemek gibi bir yanılgıya düşmeyiz.
şike var ama davanın siyasi bölümünün olup olmadığı konusuna tam inanmıyorum
tam darbe yapacaktık ama malesef anladılar ve aldılar başkanımızı..evet sonunda yakalandık..
Demek ki şike yok.
quote:
Orijinalden alıntı: Bakkal Gazi
Demek ki şike yok.
GS Renklerine iyice alışmışsınız.Yakında Takımıda degiştirmeyin sakın!
quote:
Orijinalden alıntı: loko
quote:
Demek ki şike yok.
Çocuk çok tatlı hocam, ondan değiştirmiyorum:)
quote:
quote:
quote:
Demek ki şike yok.
çocugun Renkleri Tatlı degil yani?
quote:
quote:
quote:
quote:
Demek ki şike yok.
çocugun Renkleri Tatlı degil yani?
Elbette değil
Bunu söyleyip durduk inanmadılar. Şimdi yapmaya çalıştıkları şeye bakın yemin ediyorum komedi başka bir şey değil. Emenike ergonokan darbe plancılarından biridir.
quote:
Orijinalden alıntı: Birşeydiyicem
Bu ülkenin üzerinde kimin kötü emelleri varsa cezasını çekecek. Adalete güvenim tam. Ayrıca şike yapanlar da cezasını çekecek 5 sene gitmemek gibi bir yanılgıya düşmeyiz.
kasap et derdinde koyun can derdinde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme