Şimdi Ara

Azerbaycan neden KKTC'yi tanımıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.268
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Azeri tarihi ile ilgisi,bilgisi olan varsa anlatsın.Çünkü ben onlar Türk değil diye biliyorum.
  • Şu konu baştan aşağıya mal dolu.
    Toplu blok.

• quote:

Orijinalden alıntı: dorukhansn

Azeri tarihi ile ilgisi,bilgisi olan varsa anlatsın.Çünkü ben onlar Türk değil diye biliyorum.

Kafkasya ve İran platosu arasındaki geniş arazide yaşayan Türk halkıdır.
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanimadami

quote:

Azeri tarihi ile ilgisi,bilgisi olan varsa anlatsın.Çünkü ben onlar Türk değil diye biliyorum.

Kafkasya ve İran platosu arasındaki geniş arazide yaşayan Türk halkıdır.

bizimle sadece bir kısmının mezhepi farklı yoksa fark yok sonuçta onlarınki bir dil değil türkçenin bir şivesi
  • quote:

Azeriyim. Azeri tarihiyle ilgili merak ettiklerin varsa pm at. Bu arada azeriler türk kökenli bir halkdır.
  • Azeri 'hükümetini' sevmem. Ayriyetten Kıbrıs'ta umrumda değil. Biri Rus yalakası biri İngiliz özentisi. Gerçi biz de Amerika yalakasıyız. Ama Türküz diyoruz ne ilginç.
  • KKTC dünyada bir tek ülkemiz tarafından tanınmaktadır.Pakistan ve Bangladeş Kuzey Kıbrıs'ı tanıdı.Ardından ABD ve İngiltere'nin baskılarından dolayı tanımaktan vazgeçtiler.Kazakistan ve Kırgızistan Rusya ile işbirliği içerisindeler.Azerbaycan tanıyamaz...Çünkü eğer Azeriler Kuzey Kıbrıs'ı tanırsa çoğu ülke Karabağ'ı tanır.Türkmenistan'ın neden tanımadığı hala anlayamıyorum. Kuzey Kıbrıs'ın bütün ekonomik yükünü Türkiye üstlenmektedir.Buna rağmen Kıbrıs halkı ezan sesinden ve Türk askerinden nefret etmektedir. Güney ile Kuzey birleşmek için referandum yaptılar.Türkler %65 evet dedi.Rumlar ise %75 hayır dedi ve birleşme olmadı.

http://www.dw.com/tr/yeniden-birle%C5%9Fme-olmuyor/a-2526696

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mantıkadamı1989 -- 24 Aralık 2015; 3:16:21 >

• Benim bildigim abd nin bir kac eyaleti tanir gibi. Şahsen ABD KKTC Diplomat pasaportlarina vize uygulamiyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Egot

Azerbaycan eğer Kuzey Kıbrıs'ı tanırsa bize karşı Yunanistan ve Güney Kıbrıs başta olmak üzere bir çok ülke de Ermeniler'in Azerbaycan topraklarında sadece kendilerinin tanıdığı Dağlık Karabağ Cumhuriyeti'ni tanır.

Bu yorumdan sonra konu kilitlenmeliydi.

• Çünkü KKTC'e dünya çapında bir ambargo var ve kim tanırsa da aynı ambargo onlara da uygulanacak. Gittiğimde yerel halkla bayağı bir sohbetim olmuştu. Adamları Turizm ve kumar ayakta tutuyor. Ayrıca Türkiye'de Kıbrıs'ın gelişmesine izin vermiyor. Bir aralar Kıbrıs'ın kendi uçak firması vb. de vardı fakat THY ve Pegasus oraya dalınca onlarda kapattı. İnsanlar kıyafet alışverişi için Türkiye'ye geliyorlar o derece pahalı düşünün.

Yani işleri zor. Ayrıca KTTC'de bulunan hayalet şehirlerinden bahsetmiyorum bile. Canım topraklar maalesef hakettiğini bulamıyor.
  • İsrail tanıyor
  • refarandurum yaptilar. halkinin %70 i rumlarla birlesmek istiyoruz dedi. rumlar ise %70 le biz istemiyoruz diyerek kapagi gömdü kibrisli türklere

bu demek oluyor ki adanin %70'i 5 kuruş etmeyen insanlardan oluşuyor. %30'luk kesmi tenzih ederim. bu kesime turk pasaportu verilsin turkiyeye gelsinler. rumlarla birlesmek isteyen şerefsizlerde kalsin adada. turkiyede elini kolunu ceksin kibristan. 2 gun sonra yüzerek hataya gelmezlerse ben neyim. kene gibi yapıştılar paramizi yemek ve turkiyeyi elestirmekten baska bir ise yaradiklari yok.

vatan sever kibrisli turkleri tenzih ederim. %30 luk bir kesim oldugu icin bu kardeslerimiz yokmus gibi konustum.

dahada dunyanin parasini harcayip 500 km su borusu cektik adamlara. sularini likir likir icerler ama törköye bözöm gölişmemizi engelliyyyy derler. ulan siz gelistiniz de biz mi durdurduk

• Kıbrıs türklerinin çoğu nankör(genelleme yapmıyorum).Referandumda çoğunluk rumlarla birleşmek istedi.Ayrıca Türkiye tüm kıbrısın ekonomik yükünü çekiyor.Bize hiçbir yararları yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enoiciyiz -- 3 Ocak 2016; 19:23:24 >
  • aman ambargo aman karadağı tanıyacaklar orda rusya şurda amerika dünyanın sonuna kadar böyle mi ezilcez ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.