Şimdi Ara

Azerbaycan'a gitmeyi düşünüyorum. Daha önceden gitmiş olan varsa yardımcı olabilir mi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TenatzOyunda

Hocam ortamı nasıl insanları nasıl çok para gidiyor mu ? aylık ne kadar yeter mesela. Üniversite ortamı nasıl bunları çok merak ediyorum cevaplarsan çok sevinirim

Üniversite ortamını bilmem, ben iş için kalmıştım. Kalacak yer yoksa, otele epey harcama gider. Yeme-içmeye alışman kolay olmayabilir, bilindik şeyler yemek istersen de pahalıya kaçar. Aslında basit hesap. Burada 15 lira olan bir McDonalds menüsünü orada 10 manat düşün. Yani 22-23 lira civarı olması gerek. Kendi yemekleri çok hoş değil, paket servisi olayı yok. Mado'ya falan gitmeye kalkarsan çok sağlam hesap ödersin. Uygun ve lezzetli yiyecek ben Shaurma'yı öneririm. Sevmeyeni de var ama bence güzel bir şey Shaurma, fiyatı da makul. Türklere çok iyi davranırlar, her gittiğin yerde genç kızların ilgisiyle karşılaşırsın. Özellikle keçi sakal, küpe, dövme falan varsa kızlara değişik geliyorsun

İyi bir yerde kalmanın kirası pahalı olur. Benim kaldığım ev 1000 manat kirası vardı, 2300 lira civarı. Şirket ödüyordu diye rahattım. Askerden geldiğimde oradan iş teklifi geldi ama kabul etmedim. Hayat çok yaşanası değil bana sorarsan orada... Ama biraz senin alışkanlıklarına bağlı bu da. Ulaşım bize göre ucuz. Herkes taksici, özellikleri akşamları arabasına Taxi yazısı yapıştırıp taksiye çıkan çok. Badımcan taksilere binersen taksimetre ne yazarsa onu verirsin. Diğerlerinde ise pazarlıkla kazıklanma ihtimalin var.

Giyeceklerini oradan alman bütçeyi sarsar. Burada 60 lira olan giyeceği orada 60 manat düşün. Neredeyse 2,5 katı. Buna da şöyle örnek vereyim: Oradan Azeri bir arkadaşımız İstanbul'a geldi. Adamı Viaport'a götürdük. 2000 lira civarı sadece giyim harcaması yaptı. Azerbaycan'da hem çeşit az, hem de olanlar pahalı.

Alkol, sigara, petrol ucuz. 3 aydır paramla araba bulamıyorum, orada olsaydım bu parayla çok kral bir araba alır; ucuz benzinle rahat rahat gezerdim. Marketlerde abur cubur harcamaları çok etkilemiyordu beni. Türkiye'deki hemen hemen her markayı bulursun ama bazıları pahalı biraz. Mesela burada 1,25 lira olan Aç Bitir salamları 1,5 manata mı ne alıyordum. 3 lirayı geçiyordu yani.

Başka sorun varsa sorabilirsin, özlemişim oradaki kıytırık günleri

• Hocam güzel özetlemişsiniz elinize sağlık ama hiç ucuza yer yok mu ?
  • Kaç yıl önce gittiniz hocam ? 1 Manat şuan 3 TL
  • Anasının gözü 2012-2013 oradaydım. 2013 Temmuz'da geldim, sonra askerlik sıkıştırdım araya. Gitmedim bir daha. 1 Manat 3 TL olduysa sen düşün kardeşim ucuz yer var mı yok mu ? :) İlla ki vardır ama çok içine sineceğini sanmam. Yine de araştırmakta fayda var. Benim tüm masrafları Azerbaycan'ın zengin şirketlerinden biri karşıladığından güzel yerlerde kaldım.
  • Hocam bu manat kuru neden sterlin gibi 3 tl civarına denk geliyor çözemedim ben petrolden doğalgazdan falan mıdır yani parayı değerli yapn nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle gitme. Burda git doğuda oku oraya gitme ben daha önce gittim yarıda bıraktım geldim

• RioDeJaneiro kullanıcısına yanıt
    amin
  • genç kızların ilgisini duymuştum hocam bende kızlar hemen evlilik felan olaylarına girmeye çalışıyorlarmış sırf Türkiyede yaşamak için
  • Aynen öyle. İlk buluşmada evlilik soranlar, nerede yaşarız diye soranlar oluyor. İstanbul dersen coşuyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Aynen öyle. İlk buluşmada evlilik soranlar, nerede yaşarız diye soranlar oluyor. İstanbul dersen coşuyorlar

• Hayat bu kadar pahalı olduğuna göre orada yaşayanların gelir düzeyi iyi olsa gerek veya TL, manat'ın karşılığında değersiz olduğu için bize pahalı geliyor...
  • Burada oturmuş düzenin varsa orada sıkıntı olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TenatzOyunda

Evet beyler ailem beni Azerbaycan'a yollamak istiyor babamın çevresi gerçekten çok geniştir bu fikirde babamdan çıktı zaten git biraz kafanı dinle falan dedi 1 haftalık yolliyim al yanına da abini veya arkadaşını git bak dedi okumak falan istersen orada Üniye de yazdırabilirim dedi. Şimdi her şey iyi hoş güzel ama şöyle bir sıkıntım var burada ki arkadaş çevrem ve oturmuş düzenim var bunları bırakmak açıkçası çok zor geliyor bana. Birde korktuğum şeyler de var dışlanmak gibi mesela. Daha önceden gitmiş olan varsa eğer tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Kardeş Azerbaycana turistik olarak gelmek istiyorsan gel gez dolaş. Güzel tabiatı falan vardır, turistik yerler çoktur. Gerçi biraz pahalıdır ama neyse Ama üniversite okuyacam dersen, Türkiyede sağlam bir üniversitede okuma şansın varsa gelme bence. Çünki Türkiye üniversitelerinin eğitim kalitesi Azerbaycandan daha yüksek bu bilinen bir gerçek. Dışlanmak gibi bir durum yok. Türkiye insanı burda çok seviliyor. Yani o konuda için rahat olsun. Fİyatlara gelince bazı şeyler mesela elektronik, toplu taşıma ve.s Türkiyeden daha ucuz ama bazı şeylerde pahalı mesela giyim, kira. Diğer şeyler yemek falan neredeyse aynı. Tekrar söylüyorum, kaliteli eğitim arıyorsun hani Boğaziçi, ODTÜ, İst Tek, Yıldız tek, Anadolu, 9 Eylül, Hecat gibi üniler çok çok daha iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• N.M.Türk05 kullanıcısına yanıt
    Hocam elektronikte çok fark yoktu diye hatırlıyorum ya. Metro hala 20 qepik mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: steven_stiffler

Hocam elektronikte çok fark yoktu diye hatırlıyorum ya. Metro hala 20 qepik mi ?

Evet 20 gepik

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Peki orada yaşayan Ruslar falan çok sert itici falan diyorlar bu durum hakkında bilgisi olan var mı ? Hiç sevmem okumak için gittiğim yerden atılmakta istemiyorum siyaset nedeniyle
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.