Şimdi Ara

Ayt Matin Zeka temelli olmasi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
872
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Abi ben o temel kaptanli soruyu anlamadim ama fen lisesi mezunu anladi ve yapti

Abi bu sinav onceden calisma odakliydi artik simdi matematik zekan yoksa uni okuma demeye getiriyorlar

Zaten Tmde edbsos tan full ceksen bile mat olmadiktan sknra bir halta yaramiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Bahsettiğin soru çok temel düzey açı bilgisi dışında başka hiçbir bilgi içermiyordu ama çok kişi patladı o soruda. Yani çalışıp çalışmamayla bir alakası yok , tamamen bir zeka sorusuydu.
    Sınavın fen kısmı çalışmaya dayalı ama mat kısmı dibine kadar analitik zekayı ölçüyor. Buna şüphe yok.
  • Bir daha aynı tarz soru görsen yapman 1 dkni almaz. Bu durumda olay gerçekten zeka mı?
    Sorunun çözümü aşırı kolay bu arada, sadece farklı olduğu için soruyu anlaması zor gelebiliyor.
  • ikigai kullanıcısına yanıt
    Hocam anlatir misiniz

• Saçma abi ayt Aynı mantık bilgi temelli yorum soruları işte

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zekayla alakası yok derece yapan birsürü tanıdığım piyasada kitap bırakmadı.Ne kadar çalışırsan o kadar iyi yaparsın zeka sadece daha kolay anlamanı sağlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sadece teknenin içindeymişsin de pusulaya bakıyormuşsun gibi düşün. Soruda ikizkenar üçgen olduğunu veriyor. Tepe açısının 20 olduğunu pusuladan görüyorsun. Taban açılar 80 çıkınca zaten kuzeyden dikme çekip 10 derece olduğunu görüyorsun hemen. Anlaması zor olmasa, soruyu çözmek için başlangıç düzeyi (kolayın da altında) geometri bilgisi gerekiyor.
    Hocalara geldik youtubeda 2018 ayt çözümleri var oradan daha iyi anlatamam, bu yazdıklarımdan anlaşılmadıysa oradan bakmanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 27 Ocak 2019; 15:55:41 >
  • 2018ayt nin temel kaptan sorusu hariç bi farkı yoktu ki önceki yıllardan

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bahsettiğin soru çok temel düzey açı bilgisi dışında başka hiçbir bilgi içermiyordu ama çok kişi patladı o soruda. Yani çalışıp çalışmamayla bir alakası yok , tamamen bir zeka sorusuydu.
    Sınavın fen kısmı çalışmaya dayalı ama mat kısmı dibine kadar analitik zekayı ölçüyor. Buna şüphe yok.

• 1-2 soru geriye kalan 38 soru? 10-15 ayt matematik yapıp eşit ağırlıkta 10-15 bine giren bir sürü kişi var. Bahane arıyorsun
  • Bu iş emek işidir,bunu zekaya bağlayıp üzerinizdeki sorumluluğu hafifletmeye çalışmayın.

• Benim demeye çalıştığım şu:
    İlk defa karşılaşılan bir soru tipi için kendimiz yeni çözüm yolu bulup soruyu çözüyorsak zeka gerekiyor kabul. Sınav genel olarak bu tarzda değil, zaten 2dk zaman da yetmez bunun için.
    Daha önce kitaplarda, testlerde görüp çözüm yolunu öğrendiğimiz soru tipi çıktığında yapılan işlem, daha önce kullandığımız yolu hatırlayıp tekrarlamaktan ibaret. Bunun zekadan çok pratik ve ezber gerektirdiğini düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 27 Ocak 2019; 16:55:27 >
  • Temel kaptan sorusu bir zekâ sorusundan çok özgüven ve basitleştirme sorusuydu. Sorunun görünüşü korkutucu olduğu için çoğu kişi yapamadı bence.11. Sınıf öğrencisiyim ve fen lisesinde okumuyorum. Ama soruyu yapabildim, çünkü basitleştirip sorunun anlatmak istediğini anladım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OHenry -- 27 Ocak 2019; 17:25:10 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sorunun youtube da cozumlerinde kuzey yonu oldugu icin 90 derece almis boyle bir sey nasil aklimiza gelecek ki

• tyt sorusuydu tytde zor kalir diye aytye koymuslar
  • Tyt de sorulsaydı çok nadir olurdu yapan zaten

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.