Bildirim
ayt fizik sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
+1
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
hocam 2.öncül şu şekilde:başta duruyolar ve durdukları yerin zemin oldugunu varsayalım yani mgh=0 durdukları için kinetik enerjide 0 ama 3.öncülde toplam enerji demiş evrende enerji her zaman korunur ses dönüşebilir örneğin -
anladım hocam haklısınız ben sürtünme kısmına takılmıştım.teşekkür ederim kolay gelsin -
size de, başarılar -
Mekanik enerji ile toplam enerji farkı nedir tam bilmiyorum fakat başta durdukları için hızları sıfır yani ke sahip değiller yere göre pot enerjileride sıfır birbirlerini ittirince ikiside kinetik enerji kazanıcak yani mekanik enerji artıcak sistemin(çocuk ve adam)toplam enerji dediği şey korunucak sanırım termodinamiğin birinci yasasına göre
Yaptığım araştırmaya göre, mekanik enerji sadece "kinetik enerji" ve "konumdan ötürü potansiyel enerji" toplamına eşitmiş. Burada "konumdan ötürü potansiyel enerji" dediğimiz, sadece cismin konumuna bağlı olarak var olan potansiyel enerjiyi kastediyor, yani kutlecekim potansiyeli enerjisi (U=mgh) gibi. Sonuçta gerilen bir yayın veya sırığın da esneklik potensiyel enerjisi vardır ama bu konumdan ötürü değildir.
Toplam enerji ise bütün türden enerjilerin toplamı imiş. Burada resimdeki sistemde, iki tane insan var. İnsanlar kaslarını hareket ettirmek için hücresel anlamda ATP'leri yakarlar, böylece kaslarını hareket ettirirler. Yani, kimyasal enerjiden (ATP'den), kasların gerilmesi ve hareket ettirilmesini sağlayan (esneklik potansiyel enerjisi + kinetik enerjiye) enerjiye dönüşüm yapmış olur. Ayrıca bu esnada ATP yakılması sonucu bir miktar ısı da açığa çıkar. Yani toplam enerji her anlamda korunur.
Fakat, mekanik enerji diğer arkadaşların da dediği gibi korunmaz. Zaten sistemin başlangıç mekanik enerjisi, E0=K0+U0=0+0=0 fakat, son mekanik enerjisi E1=K1+U1=(1/2)MV1^2+(1/2)mV2^2+0 olur. Yani, mekanik enerji korunmamış oluyor.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bende böyle düşünmüştüm güzel açıklamışsınız hocam
çok teşekkürler hocam çok açıklayıcı oldu
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X