Şimdi Ara

Ayt fizik soruları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ayt fizik sorularıAyt fizik sorularıAyt fizik soruları

• 2.soruda n1 9,6 n2 12 n3 15 gibi bir şeydir genelde ondan dolayı Z fotonu daha büyük bir enerjiyle ışıma yapar . 1 yanlış .E=hc/LAMDA olduğundan enerjisi küçük olanın dalga boyu büyük olur 2. öncül doğru . 3. zaten direk yanlış çünkü fotonların hepsinin hızları eşit.

3.soruda denge 1. ile 2. ip arasında olmalı 1. i için tork alırsak L cisminin yolu artacağından m minimum olur eğer ikinci ipe göre alırsan yol azalacağından kütle maximuma çıkar . bundan dolayı tork alırsan cevap 1/3
  • ama 1i anlamadım ben de ben yalnız 3 derdim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hepimizindoktoru

2.soruda n1 9,6 n2 12 n3 15 gibi bir şeydir genelde ondan dolayı Z fotonu daha büyük bir enerjiyle ışıma yapar . 1 yanlış .E=hc/LAMDA olduğundan enerjisi küçük olanın dalga boyu büyük olur 2. öncül doğru . 3. zaten direk yanlış çünkü fotonların hepsinin hızları eşit.

3.soruda denge 1. ile 2. ip arasında olmalı 1. i için tork alırsak L cisminin yolu artacağından m minimum olur eğer ikinci ipe göre alırsan yol azalacağından kütle maximuma çıkar . bundan dolayı tork alırsan cevap 1/3
    Aldığımız torkta diğer ipin gerilme kuvvetini neden hesaba katmıyoruz ?
  • Fahrettikarabudak F kullanıcısına yanıt
    şöyle düşün sen bir cismi ağırlık merkezinden as ve diğer yerlerine de ip as ağırlık merkezine bağlı olmayanlar 0 olur gerilme. Bu durumda da o nokta ağırlık merkezi durumum görür
  • Hepimizindoktoru kullanıcısına yanıt
    Ama şimdi bu iplerdeki gerilmenin toplam ağırlığa eşit olması gerekmez mi ? İpin birine göre tork alsak bile öbürünü de mi 0 kabul edicez ?
    diğerinde gerilme yok kardeşim ağırlık merkezi bu 2 ip arasında olmak zorunda biri olursa diğeri 0 tabi ki . öbürüne göre tork 0 olursa diğer ip 0 olur
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    tyt fizik
    2 yıl önce açıldı
    tyt-ayt fizik
    6 yıl önce açıldı
    AYT FİZİK
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Paylaştığın 11. soru müfredatta artık yok. 2'den fazla makara sistemlerine girilmez diye ifade var kazanımlarda.
  • Xeratula X kullanıcısına yanıt
    peki o ağırlık olan ip varya onun diğer tarıafındaki x teki gerilme ne
  • Hepimizindoktoru kullanıcısına yanıt
    Aynen özür dilerim senin yazdığını ben farklı anlamışım :D Haklısın teşekkür ederim cevap verdiğin için
    est. kardeşim . :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.