Şimdi Ara

ayt denemelerinin kalitesiz olması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
1
Favori
1.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Virüs değişikliklerinden sonra özellikle ayt denemelerin kötü olduğunu düşünen bir tek ben miyim ?
    Sınavda ayt'nin hiç bu şekilde sorulacağını düşünmüyorum (matematik adına paraf,345,endemik gibi yayınları çözdüm) bütün denemelerde aynı tip sorulara değindiklerini düşünüyorum çoğunda ösym kalitesini bulamadım ve sıkılarak çözdüm.
    özellikle edebiyat-sosyal1 kısmında birçok deneme çözdüm ama 1-2 yayın dışında hiç güzel bir denemeye rastlamadım.
    Bütün denemelerde aynı olay yapılıyor. en bilindik yazarlar,eserler soruluyor sırf ösym o kısımlardan çok soruyor diye bir süre sonra sıkılmaya ve aynı tip soruları çözdüğümden kendimi kandırdığımı düşünmeye başladım Örnek vereyim çözdüğüm bütün denemelerde sırf 2-3 sene önce çıktı diye Mantık-u Tayr eseri soruluyor koskoca divan edebiyatında neden sadece bunun özetini soruyorlar? Sonuçta bu soru ilk sorulduğunda daha önce kimse bunu kitaplarda bu kadar sık görmemişti nede yayınlar başka eser sorulma ihtimalinin olduğunu düşünmeyip çıkmış soruları ısıtıp ısıtıp önümüze koyuyor anlamıyorum.

Aynısı soru çeşitliliğinin en fazla olabileceği konulardan biri olan olasılık konusu için de geçerli neden bütün denemelerde sadece sinema,arabada oturmalı yer değiştirmeli olasılık soruları soruluyor? (345,endemik dışında doğru düzgün orijinal olasılık sorusu soran bir yayına rastlamadım.)

Soruların çoğu zaten çıkmış sorulara göre yazılmış oluyor denemeyi çözerken soruda takılsam bile ha bu tip soru şu senede çıkmıştı kökler şu yöntemle bulunmuştu gibi yorumlar yapıp çözüyorum ve bu hiç tatmin edici olmuyor.
    (Bu bahsettiğim sınav sorularını kopyalama olayını özellikle metin ve bilgisarmal yapıyor (Bilgisarmalın geometrili olasılık sorularının hepsi çıkmış öabt olasılık sorularının aynısı. Metinden bahsetmiyorum bile)

Kazanımlar hiç detaylı değil ve sorular üzerinde fazla uğraşılmamış hissi oluyor çözerken tabii ki bütün sorular orijinal olmak zorunda değil ösym'nin bütün kitaplarda olan klasik tipte sorduğu sorular da oluyor ama benim rahatsız olduğum konu en çok satılan yayınlarda bile özgün soruların çok az olması hatta birçoğu yeni soru bile yazmaması soruları çözerken bildiğimden değil de ezberlediğimden çözdüğümü hissediyorum sizde de hiç olmuyor mu özellikle polinom sorularında mesela bütün soru bankalarında olan x-3 ile bölümünden kalan kaçtır diye saçma sapan sorular soruluyor p(3) yazıp 5 saniyede çözüp çıkıyorsunuz böyle soru mu olur nerede o 2018-2019 ayt sınavlarında çıkan yorumlama,düşünme polinom soruları ?
    denemede o polinom sorusunu ama gerçek sınavda öyle mi ? hayır bizden mesela kökler toplamıyla yorum yapmamızı isteyip çözdürüyor ve bunlar öyle 5 saniyede yerine yazıp çözülecek tipte sorular değil.

neyse fazla boş yaptım demek istediğimi tam anlatamadım sizinde boş yere içinizi kararttım ama bu ayt denemelerinden hiç hoşnut değilim ve bu denemelere güvenip sınavda şok yaşamanızı istemiyorum teşekkürler iyi günler.

• hocam beğendiğiniz edebiyat sos1 denemeleri neler? çok abartı zor olmayacak sınava uygun şekilde düşündüğünüz?
  • Hocam dediğiniz gibi bir de zor sormak için çok zor olanlar var sadece işlem ameleleği için yazılmış ya da yazarın fantezik düşüncesini anlayıp yorumlamamız gereken
  • "ösym tarzına uygun denemeler hazırlıyoruz, bakın geçen yıl ne sormuşlar biz de aynısını sorduk ehe ehe" demek için yapıyorlar.
  • Cidden yeni matematik denemeleri tamamen çöplük şu an, kimse ne yapacağını bilmiyor çünkü. Herkes fazladan 1 trigo 1 geo 1 parabol 1 fonksiyon basmış o kadar, yenilik yok, özgünlük yok.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yalnız değilmişim. Bunu ben de fark ettim, yeni AYT denemeleri gerçekten kötü. Sorular çözüyorum ama bomboş, bana bir şey kattığını hissetmiyorum. Bugün konular kalktıktan sonra çözmeyi bıraktığım eski matematik ve fen denemelerine döndüm. Gerçekten arada uçurum var. Yeni Matematik denemelerinin 10 tanesinden doğru düzgün 2 soru yakalayamazken bugün tek denemede 2-3 soru harika oluyor. Görülen o ki bir süre eskilerle takılacağım.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben de aynı fikirdeyim bu yüzden yayınların kitapları yerine daha çok
    gibi ÖSYM sınavlarını çözmeyi öneririm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    En zor tyt denemeleri
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • orijinal yayınları keşke hatalı olmasaydı. ilk denemelerde polinom soruları gayet ösym üstüydü ve güzel sorulardı.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • pekibune P kullanıcısına yanıt
    Avantaj yayınları dışında hiçbir denemeyi beğenmedim.
  • AYT konusunda haklısınız ama kaliteli TYT denemesi de yok. Mesela 345'in denemesini beğeniyorum ama onlar bile sürekli kitapların arasında soruları dolandırıyorlar. Genel denemedeki matematik sorusunu matematik denemesine, kurumsallardaki soruları genel denemeye vs. Adamlar tekel olmuş artık soru yazmaya bile teveccüh etmiyorlar. Şu ana kadar parasını hak etti dediğim tek deneme Apotemi oldu açıkçası çoğu soru özgündü. Ama onlar da o kadar pinti ki soruları gözükmesin diye hem video çözüme izin vermiyorlar hem de uygulamasındaki yazılı çözümleri güzel değil.

• TYT de soru çeşidi çok fazla ve sorunun yazılıp kurgulanması daha zahmetli yani kestirmesi biraz zor 2018 sınavından sonra açıkçası tyt ye çok fazla anlam yüklüyordum yeni nesil sorular uzaydan iniyor vb diye ama 2019'da çıkan soruları görünce birçok sorunun piyasadaki denemelere benzer olduğunu farkettim o kadar anlam yüklememek lazım tyt adına.

Tabii ki tyt deneme sınavlarında da eksikler var mesela geçen sene sorulmasa hiçbir denemede açı-kenar bağıntıları soruları sorulmuyordu bu tip eksikler çok fazla bu senede hiçbir denemede sorulmayan küp açınımından gelir soru 2021'de artık küp sorusu görürüz bütün tyt denemelerinde

Benim asıl şikayet ettiğim konu AYT adına hiç uğraşılmaması yayınların sadece çıkmış sınav sorularına göre soru hazırlaması mesela her ayt denemesinde bir tane hükümdar sorusu geliyor şimdi sebep ? Geçen sene tapo kağan soruldu bunun yapılması hiç mantıklı gelmiyor pek bilinmedik gözden kaçan kısımlardan soru sorulması daha mantıklı çünkü sınavda.

İyi dediniz hocam maestrolardan iyi net yapamasamda kaliteli olduğunun farkındayım zaten AYT'de çıkan olasılık sorularının benzerleri apoteminin kurumsallarında vardı gerçekten iyi bir yayın

• Ben orijinalin metematik kısımını bayağı beğendim. Hata vs var ama ben çok beğendim. Geo kısmı pek güzel değil (bence).345 ten biraz çözdüm de fazla şişirildigini düşünüyorum.Geometrisi super bunun ama matı bence o kadar da değil.Endemik kolay olmuş mat kısmının hiçbir şey kattığını düşünmüyorum.Geosu da eh işteydi.Konular degiştikten sonra yukarıdaki hocamın dediği gibi yayınlar ne yapacağını şaşırdı.Hepsinden bir tane eklediler biraz da geo hop 4 Nisan 2020 Kazanimlarina uygun başlığı atildi.Bu sene çok garip bir sene oluyor.Bence elinizdekileri bitirdiyseniz ve mat kisminda kalite ariyorsaniz apotemi 2018 tg nin ayt matından sorumlu olduğumuz soruları ve bunun gibi orta üstü yayinlarin cikmis sinavlarinin pdflerini kovalayin derim.inanin 2020 basım çogu deneme sinavindan daha iyiler(2020 ile kiyaslama sebebim bunlar bu sinavin 2 senelik dagilimina gore hazırlanmasına rağmen böyle)

• Dediğiniz gibi bu sene gerçekten farklı bir sene oldu bu kadar karmaşada insan ne yapacağını şaşırıyor orijinal güzel bir yayın soruyu çözemesem dahi fazla kasıntı bile olsa düşündüğümü hissedebiliyorum p(3)=0 yazıp tik atıp geçemiyorsun bu kitapta
    Ama kitap biraz acele ve özensiz yazılmış gibi soruların kurgulanış tarzı,hatalar vb anlamakta güçlük çekebiliyorsun.
    birde Deli Yayınları çıktı o da bu tarz sanırım bence karekök felan çözüldükten sonra bu tarz kitaplara yönelmeli insanlar saçma sapan deneme çözmek yerine ben ayt de denemenin bu sene çok önemli olduğunu düşünmüyorum vakit olsa kesinlikle bu dediğimi yapardım bütün kitaplardan aynı tip soruları taramak yerine.

Çıkmış sorularda katılıyorum size ösym matematikte bazen benzer tipte sorular sorabiliyor özellikle edebiyatta bunu çok yaptığını bütün tm ciler biliyordur zaten.
    ayrıca tarih kısmında benzer soru sorduğuna hiç rastlamadım ayt için

• kesinlikle ya mide bulandırıcı derecede yeni nesil ve gereksiz. yeni eski dengesi olarak endemik iyi sadece o da ösym seviyesinin altında mat üstünde geo

• Bilgi sarmal 3+1 ayt sayısal denemesi mide bulandırıcı. Bilgi Sarmal'ın hiçbir kitabı almaya değmez artık kesinleşti.
  • Reis valla seninle aynı fikirdeyim.
    Bilgi sarmal ayt mat denemesi çözüyorum ösym belli seviyede sorar fazla zorlamaz bunlar değişik sorular yazmışlar.

Sınava en yakın deneme 345 olucak bence onu almadığıma pişman oldum zaten

• Pazernus651 kullanıcısına yanıt
    Bence sınava yakın deneme olmayacak 345’in çok abartıldığını düşünüyorum cebir kısmı çok hoşuma gitmedi soru bankasındaki orijinal sorular kısmı denemelerinden daha iyi her denemenin belli alanlarda iyi soru yazdığı kısımlar var.
    Örneğin 345 in olasılık ve geometri soruları güzel apoteminin fonksiyon dizi soruları güzel gibi gibi..

• Bende de sarmal ayt mat denemesi var ama sorular çok garip geliyor bazıları tyt havasında bazıları direk cebir böyle bilemedim.

20 net civarları için ne önerirsiniz mat denemesi? Süre de az 345'i alıp bitirmeyi düşünüyordum.
  • Reis sen 345'e şükret bilgi sarmal çözersen dediğimi anlarsın

Full şekil sormuş adamlar lys soruları şekille kaplamışlar.

345 bence diğerlerine nazaran daha iyi ösym çok zorlamaz bu sene 2019 seviyesi gibi gelir diye düşünüyorum

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.