Şimdi Ara

Ayrıntılı Ders Çalışma Taktiği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
600
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk olarak, dershanelerin soru bankası denen zaman ve para tuzaklarını bir kenara atıyoruz.

Doğru ders çalışmak için gerekli malzemeler;

1) Ders kitabı
    2) 1 adet kurşun kalem
    3) 1 adet cetvel
    4) 1 adet fosforlu sarı kalem
    http://www.faber-castell.com.tr/tr/urunler/yazim-ve-isaretleme/textlinerlar/textliner-48
    6) Zamanı olanlar için boş A4 kağıdı ve tükenmez kalem

- Kurşun kalemi ve cetveli yanımıza alarak kitabı okumaya başlıyoruz. Okurken aynı zamanda önemli gördüğümüz yerlerin altını kurşun kalemle cetvel kullanarak çiziyoruz.
    (Soruları hazırlayan ben olsam bu bölümü sorardım şeklinde düşünerek). Zamanı olanlar üniteyi ilk önce 1 kere okuduktan sonra 2. okuyuşlarında önemli yerlerin altını kurşun kalemle çizebilirler.

- Bu şekilde hem üniteyi 1 kere okuduk hem de önemli gördüğümüz yerlerin altını kurşun kalemle çizmiş olduk. Mümkünse ilk 4 üniteyi bu şekilde okuyup altını kurşun kalemle çizelim.

- Bu aşamada sarı fosforlu kalemimizi elimize alıyor ve üniteleri tekrar okumaya başlıyoruz. Ancak burada dikkat edilecek nokta; ünitenin tamamını değil sadece daha önce kurşun kalemle çizdiğimiz yerleri okuyoruz ve okurken kurşun kalemle çizdiğimiz yerlerde daha öncelikli olarak görünen bölümlerin sarı fosforlu kalemle üstünden geçiyoruz. Şu an özetin özetini çıkarmış gibi olduk arkadaşlar. Zaten soruların büyük bölümü sarı fosforla çizdiğimiz yerlerden geliyor.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Bundan sonraki aşama zamanı olan ve daha ayrıntılı bir şekilde çalışmak isteyenler için.

Diyelim ki, ünitede şöyle bir cümle geçiyordu ve biz bu cümlenin tamamının üzerinden sarı fosforla geçmiş olalım.

Battal Gazi'nin Eskişehir-Seyitgazi ilçesi yakınlarında şehit düştüğü ve buraya gömüldüğü kabul edilmektedir.

Sarı fosforla çizdiğimiz bu cümleyi, A4 kağıdımıza muhtemel soru şeklinde yazacağız. Nasıl mı?

A4 kağıdımıza tükenmez kalemimizle şu şekilde geçiriyoruz. Çünkü eğer bu cümle sorulursa şu şekilde sorulacak.

- Aşağıdakilerden hangisi Battal Gazi'nin şehit düştüğü ve gömüldüğü yerdir?

Eskişehir- Seyitgazi.

İşte bu kadar

Kitapta fosforlu kalemle üzerinden geçtiğimiz tüm bölümleri bu şekilde soru haline getiriyoruz. 20-30 sayfalık ünite bir anda 3-4 sayfaya inmiş oluyor ve hepside soru şeklinde.

Kolay gelsin
  • Soru şeklinde getirmek uzun sürer bence. Fosforlu kalemle çizip sonra tekrar oraları okumak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Inverness

Soru şeklinde getirmek uzun sürer bence. Fosforlu kalemle çizip sonra tekrar oraları okumak daha mantıklı.

Evet soru şekline getirmek uzun sürüyor, ancak getirilince de o kadar kolay oluyor ki üniteyi halletmek, dün sabah 3 te yetiştiremediğim 2 üniteyi soru şekline getirdım. Kitaptan ezberleyememiştim sıkıcı bunaltıcı oluyordu.

Aldım hemen A4 ü tükenmezi sabahın 3 ünde yaklaşık 1 buçuk saatte daha önce fosforla geçtiğim 2 üniteyi soru haline getirdim . toplam 2 ünite 34 soru oldu. Ezberlemeye çalıştım kendi kendime soru sorarakbugün öğle arasında 4 soru çıktı , hazırladığım sorulardan :)

Sonuçta kitaptaki cümleleri soru haline getirerek soruyorlar, bizim yapacağımız şeyde aynısı. Bizde aynısını yaptığımızda çok daha kolay oluyor ezberlemek.
  • keşke daha önce verseydin finallere girdik kazık gibi sorular sayesinde mezun olablecezmi bakalım
  • quote:

Orijinalden alıntı: karamurat_670

keşke daha önce verseydin finallere girdik kazık gibi sorular sayesinde mezun olablecezmi bakalım

Tüm derslerde soruların belkide yarısı biraz kazıktı.

Bu tanımları soru şekline çevirmek biraz zahmetli oluyor. Uzun sürüyor. Ama en azından gözümüze kestirdiğimiz bir kaç ders için denemek fayda getiriyor.
  • ilginç bi yöntemmiş. artık seneye vize ve finallerde denerim unutmazsam.

Bizim okul bitti bu arada, okulu bitenlere iyi tatiller
  • Burdaki problem, sizin önemli noktalarınız ile aöf ün önemli noktaları farklı.
    Bu önemli şu önemli diyorsan zaten o dersi anladığın için diyorsundur.

Okuma parçasından bile soru çıkıyor.

Şöyle birşeyde oluyor....
    Örneğin konu olarak önemli kuruluşların bir tanesinden bahsediliyor.
    konu altındaki Sıra sizde alanında ise, buna benzer kuruluşlar varmıdır, varsa hangileridir diyor. ve bunlar kitapta yok...
    Bunlar bile sınavda çıkabiliyor... Bu yüzden, ünite sonlarındaki SIRA SİZDE cevaplarını okuyun.
    Burada genelde mantık sorulduğu için, buradan dersi anlamakda çok daha anlamlı oluyor.

Sonuç olarak, kitabın tamamını okuyun....
    Burda tavsiye isterseniz, önemli nokta şudur ki
    Kitabın ilk 4 ünitesini iyi anlayan diğer üniteleride anlar

ayrıca Her ünitenin ilk sayfası en önemli sayfadır.?
    Kesinlikle ünitelerin giriş(ilk) sayfasını iyice anlayın.
    başını anlamayan sonunu hiç anlamaz.

Ben sınava bir hafta kala yıllık izin alıp, çoluk çocuğu evden çıkartıp, evde 7-8 kitabın tamamını en ince ayrıntısına kadar okuyorum.
    genelde 1 kitap bir gün sürüyor.
    Bu sene sabah 10-gece 24 e kadar giç başından kalkmadan ders çalıştım...
    Ve muhtemelen mezun durumdayım.

Burdaki problem ise, derslerin birbirine girmesi, bu kadar ağır çalışınca tüm dersler birbirine giriyor.
    imkanı olanlar bu süreyi 2 haftaya çıkarırsa çok daha anlamlı olur...
    ---
    Sınav esnasında da çok yanlışlar yapılıyor.
    eğer okulu bitirmek istiyorsanız;
    Size verilen sınav süresini iyice kullanın, görüyoruz öyle artislik yapıp sınavdan 10 dakikada çıkanların halini
    sorular düzgün okunmuyor. sorudaki küçük ayrıntı gözden kaçtığı için yanlış yapılabiliyor.
    sakinleşip, soruları düzgün anlayarak okuyun, aöfde bir çok soru mantığa dayanıyor.
    Artislik yapıp 10 dakika erken çıkmanız, bir senenize mal oluyor.

Bu şekilde dikkat edilmediği için çok kişinin yanlış yaptığı bir soru vardı.
    hangisi iş kazaları sebebidir diye sorulmuş ama kişisel sebep denmiş.
    herkes bu soruyu, sorudaki kişisel ayrıntısına bakmadan gürültü diye cevaplamış ama cevap çok farklı idi.
    iş nedeni ile O kadar iş kazası vakasına denk gelsekde 4-5 arkadaşım, ben dahil bu soruyu yanlış yapmıştık:)

Vesselam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 8 Haziran 2013; 15:07:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar amma abartmışsınız yahu. Bu kadar gözünüzde büyütmeyin. Okuyacak arkadaşların gözü de korkmasın.

Ben sadece sınavdan 1.5-2 hafta önce kitabı 2 kere okuyup 1 kerede altı çizili yerleri hızlı hızlı geçip sınavlara giriyor(du)m. Şu ana kadar hiç sıkıntı yaşamadım, yüksek notlar aldım. Son final sonuçlarını bekliyoruz hayırlısıyla.

Ayrıca soru bankasından çalışan ve dershaneye giden arkadaşlarımın çoğu patladı.

Ayrıca okulu bitirmek için işinizin gücünüzün bu okul olmasına gerek yok. Bende iş'te akşam 8 lere kadar çalışıyorum yalnız adamız yemek işleri ev işleri oluyor e arkadaşlarla takılıyoruz.

Konuları kavradıktan sonra arada kaldıklarınız soruları mantığınızla çözüyorsunuz. Ayrıca 2-3 soruda 4 olumlu 1 olumsuz cevap oluyor. Her şıktan 4 cevap olduğunuda biliyorsanız ( bazen 2 şık 5 e 3 olabiliyor ) sıkıntı yaşamazsınız.

Zaten ders geçmek artık çok basit. E dönem dönem olunca bir anda 16 konudan sorumlu olacağımıza finalde 8 konudan sorumlu oluyoruz. Vize de 4 konudanda yüksek aldınız mı daha ne. 31-32 alırsanız bile geçiyorsunuz ( 2 üzeriyse tabii )
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deleted User

Bu mesaj silindi.
    200 küsür sayfalık 7 tane kitabı 5 günde okudum ezberledim...
    ayrıca bu beş günde onlarca farklı formule çalıştım
    üzerine de 500 civarı soru çözdüm

Bunları bu kadar iş güç aile, stres vs arasında yapabiliyorsam,
    çok fazla bir sorumluluğu olmayan, anne babası ile kalan bekar genç bir adamın hayli hayli yapması lazım.

Abartılacak birşey değil... Sorumlulukları, idealleri olan adamlar 1500 sayfayı tek günde de okur...
    Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte
    insanlar utanmasa sınava girmeden diploma isteyecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 10 Haziran 2013; 23:20:16 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aNeXiEtY

200 küsür sayfalık 7 tane kitabı 5 günde okudum ezberledim...
    ayrıca bu beş günde onlarca farklı formule çalıştım
    üzerine de 500 civarı soru çözdüm

Bunları bu kadar iş güç aile, stres vs arasında yapabiliyorsam,
    çok fazla bir sorumluluğu olmayan, anne babası ile kalan bekar genç bir adamın hayli hayli yapması lazım.

Abartılacak birşey değil... Sorumlulukları, idealleri olan adamlar 1500 sayfayı tek günde de okur...
    Yok öyle 3 kuruşa 5 köfte
    insanlar utanmasa sınava girmeden diploma isteyecek.

1500 sayfa bir günde nasıl okunurmuş... Abartma! Sonuçta ders kitabı okuyorsun roman okumuyorsun... Kısa zamanda sadece okuyup daha sonra üzerinde önemli noktalara eğilirsin... Tabi bu okuma anlayarak okuma değil bilinçaltına yerleştirme okuması olur...

Kimsenin bedavadan diploma istediği yok... kısıtlı bir zamanda ders sayısının ikiye katlanması ve sınav sorularının zorlaştırılması insanları zorluyor... 3 kuruşa 5 köfte benzetmesi yerinde olmamış...
  • quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

@K.Ozan

Kitap ortalaması 230 sayfa, dönemlik ayırsan bile; 7 ders x 230 ortalama = 1610 sayfa yapar. ki bu yarım dönem.

1600 sayfa ders nereye 1.5-2 haftada bitiyor.

Bu kadar kapasite varsa cidden söylüyorum gidin 7-8 tane dil öğrenin. Her yerde kilit adam olursunuz.

2 haftada 1600 sayfa resimli moda dergisi okunur ancak okunsa okunsa. Ders kitabı değil.

Geçmiş geçmişte kaldı bu yeni sistem.

Hocam ilk olarak bende 5 ders var. 2. olarak benim derslerimin 4 ü 200 sayfa. Ayrıca hangi saf vizelerden önce 8 ünitelik 200 sayfa kitabı okurki ? Vizelerden önce sadece 4 üniteye çalışılır bilmem farkındamısınız ? Finalde de yoğunluğu son 4 üniteye verirsiniz. 1.5-2 hafta da tüm kitaplar bitirilmez tabii ki. O yüzden konuyu kavramadan sallamayın sert bi şekilde.

Önce Sınav gününe 2 hafta kala başlıyorum 1 hafta boyunca altlarını çizirek okuyorum 4 üniteyi. Çok zor değil çok kapasiteyede gerek yok. Sınavın son haftasıda sadece altı çizili yerleri okuyorum ki bu baya bir azaltıyor ders sayfasını ayrıca tam manasıyla kafan giriyor ders. Olayın özü bu.

Ben günde 1500 sayfa okuyamam öyle bir durum söz konusu değil benim için ama günde 50 sayfa okurum. Yani bir kitabın 2 ünitesi. Ki bu da geceleri akşam 9 dan sonra işte çalıştığımız için. Hafta sonlarıda tüm gün boş olduğu için kalan üniteleri bitiririm. Pazartesi gününe bazen 1-2 ünite sarkar bazen sarkmaz. Ama vizelerden önce 5 kitabın 4 ünitesini bitiririm rahat bir şekilde. 8 değil dikkatinizi çekeyim 4.

Finalde de aynı sistemle çalışırım. Burda anormal yada normal olmayan bir insan performansı yok.

Eski sistem olsaydı ders kitabını okumak zaten mümkün değildi. Sadece geçmiş yıl soruları ve soru bankaları ile çalışılsa yeterliydi. Yeni sistemde ders kitabını okumak şart. Ha ama sizin dediğiniz gibi abartılacak bi durum yok. Tabii alttan bi sürü ders bırakmadıysan.
  • Her ünite yaklaşık 20 sayfadan oluşuyor. Yanımıza kronometre alalım, 20 sayfayı kaç dakikada okuduğumuzu hesaplayalım. Üniteyi okuduktan sonra fosforlu kalemle önemli yerlerin üstünden geçmek zaten kısa sürüyor. Bu şekilde zaten ünitenin özetini çıkarmış oluyoruz. 20 sayfalık ünite iniyor sadece 3-5 sayfaya. Sonrası bu 3-5 sayfalık özeti ezberlemek.

1 üniteyi tam anlamıyla özet haline getirmek sadece bir kaç saatimizi alıyor. 4 üniteyi okumak ve önemli yerlerin altını çizmek sadece 1 gününüzü alır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Traxxas -- 11 Haziran 2013; 12:10:30 >
  • İdealleri olan adam isterse 1500 sayfayı 1 günde okur demişim.
    burda belki biraz abartma olsa da, anlatılmak istenen bellidir.

ki; edilen bir kamyon laftan sonra , sadece buna takılıp, insanların tonla hesap yapar olmaları çok ilginç gerçekten
    Çok kat edecek yolumuz var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aNeXiEtY -- 12 Haziran 2013; 16:50:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: K.Ozan

quote:

@K.Ozan

Kitap ortalaması 230 sayfa, dönemlik ayırsan bile; 7 ders x 230 ortalama = 1610 sayfa yapar. ki bu yarım dönem.

Bu kadar kapasite varsa cidden söylüyorum gidin 7-8 tane dil öğrenin. Her yerde kilit adam olursunuz.

2 haftada 1600 sayfa resimli moda dergisi okunur ancak okunsa okunsa. Ders kitabı değil.

Hocam ilk olarak bende 5 ders var. 2. olarak benim derslerimin 4 ü 200 sayfa. Ayrıca hangi saf vizelerden önce 8 ünitelik 200 sayfa kitabı okurki ? Vizelerden önce sadece 4 üniteye çalışılır bilmem farkındamısınız ? Finalde de yoğunluğu son 4 üniteye verirsiniz. 1.5-2 hafta da tüm kitaplar bitirilmez tabii ki. O yüzden konuyu kavramadan sallamayın sert bi şekilde.

Önce Sınav gününe 2 hafta kala başlıyorum 1 hafta boyunca altlarını çizirek okuyorum 4 üniteyi. Çok zor değil çok kapasiteyede gerek yok. Sınavın son haftasıda sadece altı çizili yerleri okuyorum ki bu baya bir azaltıyor ders sayfasını ayrıca tam manasıyla kafan giriyor ders. Olayın özü bu.

Ben günde 1500 sayfa okuyamam öyle bir durum söz konusu değil benim için ama günde 50 sayfa okurum. Yani bir kitabın 2 ünitesi. Ki bu da geceleri akşam 9 dan sonra işte çalıştığımız için. Hafta sonlarıda tüm gün boş olduğu için kalan üniteleri bitiririm. Pazartesi gününe bazen 1-2 ünite sarkar bazen sarkmaz. Ama vizelerden önce 5 kitabın 4 ünitesini bitiririm rahat bir şekilde. 8 değil dikkatinizi çekeyim 4.

Finalde de aynı sistemle çalışırım. Burda anormal yada normal olmayan bir insan performansı yok.

Eski sistem olsaydı ders kitabını okumak zaten mümkün değildi. Sadece geçmiş yıl soruları ve soru bankaları ile çalışılsa yeterliydi. Yeni sistemde ders kitabını okumak şart. Ha ama sizin dediğiniz gibi abartılacak bi durum yok. Tabii alttan bi sürü ders bırakmadıysan.

Sen 5 ders almışsın burada ahkam kesiyorsun... 9 ders alan ne yapsın...

Ayrıca 2 ders alan biri de burada sana; "arkadaş önce kitabı alacaksın ilk sayfadan tecvidli bir şekilde okuyacaksın... Üstelik sindire sindire... Her kelimenin hakkını vererek yüksek sesle, yan dairedeki aynı bölümde okuyan aöf lü arkadaşının duyacağı tonda haykıracaksın.... Sorumlu olduğun ilk 4 ünite kesmedi mi 8. üniteye kadar yolun var... ver çoşkuyu bina imana gelsin" dese ve "bu şekilde bir haftada kitapları iki defa rahat hatmedersin" diye dile getirse... Ne diyeceksin...

Sen almış olduğun 3- 5 dersle burada nutuk atıyorsun...

Oysa bu sistemde büyük bir çoğunlukta, çalışanlar, ikinci üniv okuyanlar olduğunun bile farkında değilsin...

Bir de eski sistemde olsaydı ders kitabını okumak zaten mümkün değildi diyorsun... Bence aksine daha da zorlaştı... Kitap sayısı ikiye katlandı sayfa sayısında bir azalma söz konusu değil... Sadece ünite sayısı azaldı... Sayfa sayısı değil...
  • Kredili sistemde derslerin sayısı arttı ve kitapların sayfa sayısında bir azalma olmadı. Yıllık sisteme göre kredili sistemde 1 sene boyunca toplamda görülen sayfa sayısı 2 ye katlandı.

Dersler cogaldı sayfalar azaldı diye birşey söz konusu değil.

Yıllık sistemde aldıgım 8 dersin kitaplarının bazıları aynen devam etti. Mesela Antrolopoloji 10 üniteydi yıllık sistemde. Kredi sistemde birebir aynı kitabı verdiler.

Dİğer derslerin çoğu kitabı da aynı . Yıllık sistem kitaplarındaki 2 üniteyi alıp kredili sistemde 1 ünite halinde birleştirmişler. Sırf toplamda 8 ünite olarak görünmesini sağlamak için. O yüzden bazı üniteler 35 sayfayı buluyordu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: frekans33

quote:

quote:

@K.Ozan

Ayrıca 2 ders alan biri de burada sana; "arkadaş önce kitabı alacaksın ilk sayfadan tecvidli bir şekilde okuyacaksın... Üstelik sindire sindire... Her kelimenin hakkını vererek yüksek sesle, yan dairedeki aynı bölümde okuyan aöf lü arkadaşının duyacağı tonda haykıracaksın.... Sorumlu olduğun ilk 4 ünite kesmedi mi 8. üniteye kadar yolun var... ver çoşkuyu bina imana gelsin" dese ve "bu şekilde bir haftada kitapları iki defa rahat hatmedersin" diye dile getirse... Ne diyeceksin...

Oysa bu sistemde büyük bir çoğunlukta, çalışanlar, ikinci üniv okuyanlar olduğunun bile farkında değilsin...

Bir de eski sistemde olsaydı ders kitabını okumak zaten mümkün değildi diyorsun... Bence aksine daha da zorlaştı... Kitap sayısı ikiye katlandı sayfa sayısında bir azalma söz konusu değil... Sadece ünite sayısı azaldı... Sayfa sayısı değil...

9 ders alanda alttan bırakmasın kardeş. İntibak derslerinde sadece ilk sene zorluk çeker o kadar.

Ben aldığım 5 dersle nutuk atarım çünkü dönem dersleri alttan ders bırakmadıysan en azından işletme de 5 derstir aslan parçası. Öğren ondan sonra salla.

Ben herşeyin farkındayım zaten o çalışanların biriside benim her mesajımda yazmışım bunu sen daha benim mesajımı okumadan yazmaya başlamışsın. Önce oku, yazdıklarımı kavra, ondan sonra artislen.

Son olarak sınava gireceğin dönemde ünite sayıları azaldı. İlk girdiğin vizeden 8 değil 4 üniteden sorumlusun. Finalde de 16 değil 8 üniteden sorumlusun. 2 dönem halinde. Yani çalışacağın üniteler dönem açısından daha az. 16 ünitelik kitaba tek sınavda hazırlanmıyorsun. Bunu daha kavrayamıyorsan zaten tartışmayalım.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

@K.Ozan

9 ders alanda alttan bırakmasın kardeş. İntibak derslerinde sadece ilk sene zorluk çeker o kadar.

Ben aldığım 5 dersle nutuk atarım çünkü dönem dersleri alttan ders bırakmadıysan en azından işletme de 5 derstir aslan parçası. Öğren ondan sonra salla.

Ben herşeyin farkındayım zaten o çalışanların biriside benim her mesajımda yazmışım bunu sen daha benim mesajımı okumadan yazmaya başlamışsın. Önce oku, yazdıklarımı kavra, ondan sonra artislen.

Son olarak sınava gireceğin dönemde ünite sayıları azaldı. İlk girdiğin vizeden 8 değil 4 üniteden sorumlusun. Finalde de 16 değil 8 üniteden sorumlusun. 2 dönem halinde. Yani çalışacağın üniteler dönem açısından daha az. 16 ünitelik kitaba tek sınavda hazırlanmıyorsun. Bunu daha kavrayamıyorsan zaten tartışmayalım.

Mesajının ilk cümlesini okudum diğerlerini okumaya bile gerek kalmadı... Anlaşılan o ki sen daha çocuksun... büyümen lazım ufaklık... Başkalarının adına burada ahkam kesmemeyi öğren... hadi şimdi git sütünü iç ve yat....
  • Ünite sayıları azalmış olabilir ancak bu bir aldatmaca. Kitapların sayfa sayısı değişmedi çoğu derste ya da çok az değişti .yıllık sistemdeki 2 üniteyi aldılar, tek ünite olarak birleştirdiler pek çok derste.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

@K.Ozan

Mesajının ilk cümlesini okudum diğerlerini okumaya bile gerek kalmadı... Anlaşılan o ki sen daha çocuksun... büyümen lazım ufaklık... Başkalarının adına burada ahkam kesmemeyi öğren... hadi şimdi git sütünü iç ve yat....

Ya Allah aşkına Allah için şöyle ilkokul kelimeleri yazma. Kapasiten yoksa, kafan basmıyorsa, cevap da veremiyorsan kapayacaksın çeneni konuşmayacaksın

Şimdi aldın cevabını ufacık beyninin yeteceği meselelerle ilgili tartışmaya bak, abilerinin mesajlarınıda alıntılama bundan sonra buda sana ders olsun hadi sağdan sağdan.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Traxxas

Ünite sayıları azalmış olabilir ancak bu bir aldatmaca. Kitapların sayfa sayısı değişmedi çoğu derste ya da çok az değişti .yıllık sistemdeki 2 üniteyi aldılar, tek ünite olarak birleştirdiler pek çok derste.

Hocam zaten bahsi değer konu sınavdan önce çalışılacak konular değil mi ? Sene toplamından bahsetmiyoruz yanılmıyorsam ? Sınav öncesi çalışacağımız konular azaldı. Olayın özeti bu. Yoksa sadece kitapları 2 ye böldüler onu bilmeyen kalmadı zaten.

Sınav sayısı 4 e çıktı ama sınav öncesi çalışacağımız konular azaldı. Zaten 16 konuluk derslerede 3 ay önceden başlasan yine kafanda bişey kalmıyordu. Bu sistem çok daha iyi oldu. Kaç senedir yerinde sayan arkadaşlarım şimdi üst sınıfa geçti. Ayrıca Çan durumu da hepimizin yararına oldu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.