Şimdi Ara

AYNI HDD'DE XP 32 bit VE XP 64 bit OLUR MU? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: Dinçer
    bilgisayarım sağ tık---> menage ---> disk menagement (en altlarda)---> bıradan d ye sağ tıklayıp format atabilirsin. dosya sistemi olarak ntfs i seç. formatlama işlemi bitince bilgisayarım içinden d ye ulaşabilirsin

Bende bilgisayarıma sağ tuşla tıklayınca manage çıkmıyor.Çıkanlar sırasıyla
    -open
    -explore
    -map network drive
    -disconnect network drive
    -create shortcut
    -delete
    -rename
    -properties
  • başlat---> çalıştır

%SystemRoot%\system32\compmgmt.msc /s

o zaman buradan yapabilirsin... menageden sonrasına devam
  • quote:

başlat---> çalıştır

%SystemRoot%\system32\compmgmt.msc /s

o zaman buradan yapabilirsin... menageden sonrasına devam

Çok teşekkürler buldum ama bende d olarak yer almıyor.D olarak dvd-ram'ı görüyor.Kutu olarak gösterilen yerde c partisyonunu gösteren kutunun yanındaki kutu da(kutuya tılayınca çaprazlama paralel çizgi doluyor içi) 180 gb unallocated olarak geçiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 20 Şubat 2007; 19:59:24 >
  • bu normaldir. çünkü o bölüm formatlanıp windowsa tanıtılmadığı için sürücü adı da atanmamış.

buradan format atarsanız sürücü harfi de verilecek ve diskinizi kullnabileceksiniz
  • quote:

bu normaldir. çünkü o bölüm formatlanıp windowsa tanıtılmadığı için sürücü adı da atanmamış.

buradan format atarsanız sürücü harfi de verilecek ve diskinizi kullnabileceksiniz

Seni çok yorduğumun farkındayım ama nasıl yapacağımı anlatırsan sevinirim.Açıkcası şu an tam bakamadım ama hazır seni bulmuşken,bana tarif edersen çok daha iyi olur.O kısma nasıl format tacağımı adım adım anlatır mısın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doomtrack -- 20 Şubat 2007; 20:15:09 >
  • resimde kendi hdd dem gözükmekte. bu sende farklı renkle gözükecektir ama sorun değil. sen de aynı işlemleri yapabilirsin.

şimdi unallocalated (bölümlenmemiş-- yanlış yazmış olabilirim ingilizcesini) kısma sağ tıkladığın zaman resimdeki gibi menü çıkacaktır. oradan format seçeneğini seçip NTFS dosya sistemi olacak şekilde format atabilirsin. zaten ön tanımlı olarak ntfs gelmesi gerekir. bir ayar yapmana gerek yok. biraz uzun sürebilir. istersen "perform a quick format seçeneğini" aktif edip hızlı format atabilirsin.seçim senin bir sorun olmaz

AYNI HDD'DE XP 32 bit  VE XP 64 bit OLUR MU?

• quote:

Orjinalden alıntı: doomtrack

quote:

bu normaldir. çünkü o bölüm formatlanıp windowsa tanıtılmadığı için sürücü adı da atanmamış.

Seni çok yorduğumun farkındayım ama nasıl yapacağımı anlatırsan sevinirim.Açıkcası şu an tam bakamadım ama hazır seni bulmuşken,bana tarif edersen çok daha iyi olur.O kısma nasıl format tacağımı adım adım anlatır mısın?

Format atmayı başardım sanırım.Şu an "formatting" diyor.Bir de hdd'i removable hardware olmaktan nasıl kurtaracağımı biliyor musun?Yukarıdaki mesajımdan tekrar bir alıntı yapayım.
    quote:

Bir de hdd'im removable hardware olarak görünüyor.Saatin orada safely remove hardware ikonu var ve bastığımda hdd'imi güvenle kaldırabileceğim yazıyor.Tabii kalkmıyor onu da biliyorum ama neden böyle oldu?Yardımcı olursan sevinirim

• Güvenle kaldırabilirsiniz uyarısı hakkında bir fikrim yok. bu konuda yardımcı olamayacağım malesef

belki forumda arma yaparsanız benzer konulara ulaşabilirsiniz

Sisteminiz hayırlı olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dinçer -- 20 Şubat 2007; 20:39:08 >
  • quote:

resimde kendi hdd dem gözükmekte. bu sende farklı renkle gözükecektir ama sorun değil. sen de aynı işlemleri yapabilirsin.

şimdi unallocalated (bölümlenmemiş-- yanlış yazmış olabilirim ingilizcesini) kısma sağ tıkladığın zaman resimdeki gibi menü çıkacaktır. oradan format seçeneğini seçip NTFS dosya sistemi olacak şekilde format atabilirsin. zaten ön tanımlı olarak ntfs gelmesi gerekir. bir ayar yapmana gerek yok. biraz uzun sürebilir. istersen "perform a quick format seçeneğini" aktif edip hızlı format atabilirsin.seçim senin bir sorun olmaz

Maalesef bende orada format yazmıyor ama new partition gibi birşey yazıyordu onun üzerinden hareketle bir format bölümüne ulaştım, ntfs olarak format atıyorum.Şu an hala %1'de,sanırım bayağı uzun sürecek.

• Şeyda gibi olur süper olur hemde çok güzel olur huylarıda iyi olur bide çift kişilikli olur tabi...
  • quote:

quote:

quote:

Format atmayı başardım sanırım.Şu an "formatting" diyor.Bir de hdd'i removable hardware olmaktan nasıl kurtaracağımı biliyor musun?Yukarıdaki mesajımdan tekrar bir alıntı yapayım.
    quote:

Bir de hdd'im removable hardware olarak görünüyor.Saatin orada safely remove hardware ikonu var ve bastığımda hdd'imi güvenle kaldırabileceğim yazıyor.Tabii kalkmıyor onu da biliyorum ama neden böyle oldu?Yardımcı olursan sevinirim

Eski Seagate diskim de removable hardware olarak gözüküyordu. Neden olduğunu bilmiyorum, fazla da önemsememiştim. Bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

• quote:

Orjinalden alıntı: DreaMeat
    Eski Seagate diskim de removable hardware olarak gözüküyordu. Neden olduğunu bilmiyorum, fazla da önemsememiştim. Bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

Nedenini buldum.Sorun nf4 sürücülerinden kaynaklanıyor ve register'a eklenen bir anahtarla çözülüyor.Aynı sorundan muzdarip arkadaşlara,istedikleri takdirde yardımcı olurum.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.