Şimdi Ara

....::::::::__AYIPLI ÜRÜN İADESİ__::::::::....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni aldığım Nokia E72'nin, seçim tuşu problemli çıktı. Firmayla irtibata geçtiğimde cep telefonlarında, sim kartı takıp telefonu kullanınca, imei numarasın kayıt altına alındığı için iade yapılmadığı ve sadece garanti kapsamında tamirinin yapılabileceği söylendi. Ancak kullanırken anlaşılabilen bir sorunda, ayıplı malın iadesini yapmayarak daha birkaç günlük telefonun tamir için sökülmesi, bu hassas cihazlarda yeni arızalara sebep olabileceğinden, bunada ben yanaşmak istemiyorum.
    Bu konuda bilgisi, tecrübesi veya fikri olan varsa paylaşırsa bende bilgileneceğim. Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zombilirkişi -- 25 Kasım 2010; 22:31:27 >

• Bu konuyla ilgilenen hiç yok mu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: zombilirkişi
    Yeni aldığım Nokia E72'nin, seçim tuşu problemli çıktı. Firmayla irtibata geçtiğimde cep telefonlarında, sim kartı takıp telefonu kullanınca, imei numarasın kayıt altına alındığı için iade yapılmadığı ve sadece garanti kapsamında tamirinin yapılabileceği söylendi. Ancak kullanırken anlaşılabilen bir sorunda, ayıplı malın iadesini yapmayarak daha birkaç günlük telefonun tamir için sökülmesi, bu hassas cihazlarda yeni arızalara sebep olabileceğinden, bunada ben yanaşmak istemiyorum.
    Bu konuda bilgisi, tecrübesi veya fikri olan varsa paylaşırsa bende bilgileneceğim. Ne yapmalıyım? Şimdiden teşekkürler.

cihazı ne kadar zaman oldu aldın? Eğer bir haftayı geçmediyse onlara deki ya cihazımı yenisi ile değiştirin yada para iademi yapın yoksa THH ye başvuracağım. Yok olmadı thh ye başvur ve parasal miktar 938.75 tl altındaysa muhtemelen altındarır ve karar lehine çıkarsa o parayı sana seve seve vermek zorunda.. Tabi thh de karar en geç 3 ay içerisinde çıkar.
    Benim bildiğim kadarı ile bir hafta içerisinde herhangi birsey olduğunda yenisi ile değiştirmek zorunda.. Ve istersen aldığın yere git ve durumu anlat yok olmadı yukarıda yazdıklarımı aynısını onlara şöyle yani thh ye başvuracağım de..
    Selametle..

• quote:

Orijinalden alıntı: mh.

cihazı ne kadar zaman oldu aldın? Eğer bir haftayı geçmediyse onlara deki ya cihazımı yenisi ile değiştirin yada para iademi yapın yoksa THH ye başvuracağım. Yok olmadı thh ye başvur ve parasal miktar 938.75 tl altındaysa muhtemelen altındarır ve karar lehine çıkarsa o parayı sana seve seve vermek zorunda.. Tabi thh de karar en geç 3 ay içerisinde çıkar.
    Benim bildiğim kadarı ile bir hafta içerisinde herhangi birsey olduğunda yenisi ile değiştirmek zorunda.. Ve istersen aldığın yere git ve durumu anlat yok olmadı yukarıda yazdıklarımı aynısını onlara şöyle yani thh ye başvuracağım de..
    Selametle..

Telefonu alalı 9 gün oldu ama sorunu 4. günde onlara mail atarak rapor ettim. İkinci maili attıktan sonra onlar beni aradı, iade olamayacağını söyledi. THH nedir kısa bir bilgi verirsen ve haklarımı okuyacağım sitesi falan varsa bakıyim. Şimdiden teşekkürler.

• Tüketici hakları hakem heyeti.

sen aldığın yere dilekçe ile başvur.
    telefonla cevap vermeleri durumda, yazılı cevap vermelerini iste.
    o kağıtlarla bulunduğun bölge kaymakamlığına git.
    yazı işlerine git onlar sana yardımcı olacaklardır.

veya attığın mailin çıktısını al.
    durumu kaymakamlıkda dolduracağın foruma olduğu gibi yaz.
    seni aradıkları tarihi ve ne söylediklerini olduğu gibi yaz. belki işe yarar.

bu tip işlerde mail ve telefonla irtibat olayına pek girmeyin.
    elinizde yazılı kağıtlar olsun.
    fax çekin fax.ın raporu saklayın.
    posta yolu ile iadeli-taahhütlü gönderin posta belgelerini saklayın
    yani önlemizi her türlü almaya çalışın.

sonuçta karşınızdaki kişi para kazanma mücalesi veren bir firma, bunu unutmayın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: admylmz

Tüketici hakları hakem heyeti.

sen aldığın yere dilekçe ile başvur.
    telefonla cevap vermeleri durumda, yazılı cevap vermelerini iste.
    o kağıtlarla bulunduğun bölge kaymakamlığına git.
    yazı işlerine git onlar sana yardımcı olacaklardır.

veya attığın mailin çıktısını al.
    durumu kaymakamlıkda dolduracağın foruma olduğu gibi yaz.
    seni aradıkları tarihi ve ne söylediklerini olduğu gibi yaz. belki işe yarar.

bu tip işlerde mail ve telefonla irtibat olayına pek girmeyin.
    elinizde yazılı kağıtlar olsun.
    fax çekin fax.ın raporu saklayın.
    posta yolu ile iadeli-taahhütlü gönderin posta belgelerini saklayın
    yani önlemizi her türlü almaya çalışın.

sonuçta karşınızdaki kişi para kazanma mücalesi veren bir firma, bunu unutmayın.

Çok saolun, artık mesuliyet kabul etmezlerse bu yola giderim.

• Mesajım bulunsun durumu merak edıyorum bılgılendırme yaparsan gelısmeler hakkında cok ıyı olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mh.

Selametle..

bu olay sadece uzaktan alışverişlerde geçerlidir. Ama burada bir sorun mevcut . değiştirilmesi gerek

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirotaro -- 27 Kasım 2010; 17:40:50 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.