Bildirim
Aydın ayt fizik denemesi manyetizma sorusu
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü,
1 Mobil

Giriş
-
Acaba içinden geçip diğer tarafa gittiği için mi olmuyor
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
İçinden geçiyorken akım oluşmaz.
hocam burada mıknatısın manyetik alanıyla ilgili bir durum olmalı diye düşünüyorum. Alan çizgilerinin N-->S hareketinden dolayı yaklaştıkça dik etkiyen manyetik alan çizgisi artıyor. Dik etkimeyenler cosa dan düşünürsek ve cosa nın grafiğinden dolayı olabilir. bence bu kadar detay sormamışlardır atladığım bir nokta vardır. -
Up
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sabit şiddetli akım dediği için olmuyor bence çünkü yaklaştıkça değişim hızı ve beraberinde indüksiyon emksı artacak akım da artacak
Şekil 1 ve 2 de manyetik akı doğrusal şekilde azalır veya artar fakat şekil 3 de d mesafesi azaldıkça manyetik akı doğrusal olmayacak şekilde artar
Sabit şiddetli dediği için 3 ü almıyoruz yani
şu kitabı çözenlerin kafasından istiyorum -
hocam d mesafesi eşit zaman aralıklarında eşit şekilde azaltılıyor. -
neden doğrusal olmuyor hocam
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi heatcan -- 2 Nisan 2020; 19:48:47 > -
-
D mesafesine bakmıyorsun mesela 1/4 den 1/3 e gelirken ile 1/3 ten 1/2 ye gelirkenki manyetik alan değişimleri farklı ve bu değişimler aynı sürede oluyor bu nedenle ivmeli artıyor
çok teşekkür ediyorum hocam anladım çok sağolun
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X