Şimdi Ara

aydan dünyanın doğuş görüntüsü ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ay üzerinden dünyanın ufuktan doğuş görüntüleri var ancak kafama bir soru takılıyor. ay kendi etrafında ve dünya etrafında 29 günde döndüğüne göre ve bunun bir sonucu olarak biz ayın hep aynı yüzünü gördüğümüze göre nasıl oluyor da dünya ay ufkunda doğma hareketi yapabiliyor.
    acaba çok ufak bir hareket midir.

• Ayın üzerinden bakan birisi için dünya hep aynı yerde duruyor(doğup batmıyor) ancak siz ayın üzerinde farklı yerlere giderek bu görüntüyü elde edebilirsiniz, Bu durumda ayın dünyaya bakmayan tarafında da hiç dünya gözükmüyor.
  • ok haklısın şimdi videoyu bi daha izledim ay hareketli

quote:

Orijinalden alıntı: ncrdbl

Ayın üzerinden bakan birisi için dünya hep aynı yerde duruyor(doğup batmıyor) ancak siz ayın üzerinde farklı yerlere giderek bu görüntüyü elde edebilirsiniz, Bu durumda ayın dünyaya bakmayan tarafında da hiç dünya gözükmüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedy_ -- 7 Nisan 2010; 12:25:48 >
  • Hocam aynı dediğin şey Dünya'dan Ay'a bakan birisi için de %100 geçerlidir .
  • hayır hayır buradaki olay farklı
    çünkğ dünyanın her noktası dönüşten dolayı aydan görülebiliyor. ama ayın her noktasını biz göremiyoruz
    dünyada sabit bir noktadan bakan biri ayın hareketini gökyüzünde görebilir. ancak aydaki sabit bir yerde dünya sadece kendi ekseni etrafındaki hareketi görülür gökyüzünde hareket etmez ufuk boyunca.
    çekilen filmde ayın sabit bir noktasında değil hareket halinde kameralar. o yüzden sanki dünya ayın ufkundan yükseliyormuş gibi görülüyor video linki aşağıda.

http://www.space.com/common/media/video/player.php?videoRef=080414-Kaguya

quote:

Orijinalden alıntı: lnx=1

Hocam aynı dediğin şey Dünya'dan Ay'a bakan birisi için de %100 geçerlidir .

• aydan dünyayı görmek isterdim her şeyin olup bittiği yer karşımda duruyor ben 2 kelime ederdim siz olsanız ne derdiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: speedy_

hayır hayır buradaki olay farklı
    çünkü dünyanın her noktası dönüşten dolayı aydan görülebiliyor. ama ayın her noktasını biz göremiyoruz
    dünyada sabit bir noktadan bakan biri ayın hareketini gökyüzünde görebilir. ancak aydaki sabit bir yerde dünya sadece kendi ekseni etrafındaki hareketi görülür gökyüzünde hareket etmez ufuk boyunca.
    çekilen filmde ayın sabit bir noktasında değil hareket halinde kameralar. o yüzden sanki dünya ayın ufkundan yükseliyormuş gibi görülüyor video linki aşağıda.

quote:

Aaa :) Bunu bilmiyordum üstad kusura bakma . Ay'ın ufkunda Dünya'nın doğması belki bizim görmediğimiz bir noktadan da çekilmiş olabilir sanırım veya sınır bir noktadan.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • aynen ben de durup uzun uzun düşünürdüm tüm savaşların yaşandığı insanların hunharca öldürüldüğü, doğanın katledildiği, para için herşeyin yapıldığı yer işte şu küçük küre...
    gitmeyi gerçekten çok isterdim

quote:

Orijinalden alıntı: alikuşcu

aydan dünyayı görmek isterdim her şeyin olup bittiği yer karşımda duruyor ben 2 kelime ederdim siz olsanız ne derdiniz
  • quote:

çünkğ dünyanın her noktası dönüşten dolayı aydan görülebiliyor. ama ayın her noktasını biz göremiyoruz

quote:

bu görüntünün elde edilmesini sadece kameraların hareketine bağlayamayız.

aydan dünyanın doğuş görüntüsü ?

/>

/>

• videoda da görüldüğü gibi ayın yüzeyinden bir miktar yukarda ufka doğru hareket eden bir araçtan çekilmiştir görüntüler.
    dolayısıyla ay, dünya etrafındaki dönüş yönünde değilde 90 derece dik bir şekilde dönüş yapması olanaksız.
    sonuç olarak ben bu konudaki merak ettiğim durumun cevabını buldum.

quote:

Orijinalden alıntı: The souls migration

quote:

quote:

bu görüntünün elde edilmesini sadece kameraların hareketine bağlayamayız.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.