Şimdi Ara

Ayarlı Güc kaynagı yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaslar bu devreler tamamen bana aittir... lm 137T den saglıklı olarak kac amper cekebilirm... birde surasını söyle yapsan daha iyi olur diye bi tavsiye verecek varsa cok iyi olur... trafosu 220-24 10watt lı 0-18V ayarlı olacak şimdiden tesekkürler yardımcı olanlara
     Ayarlı Güc kaynagı yardım Ayarlı Güc kaynagı yardım

• lm 317 nin 3. bacağındaki gerilimi ölçebilirimisin

datasheetinde

IO = 10 mA to 1500 mA yazıyor umarım yeterlidir

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/lm317.pdf

birde çıkışa 100 nanofarad yerine 10 mikrofarad kullanırsan daha stabil bir çıkış alırsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tristran -- 22 Nisan 2014; 23:53:56 >
  • goldenasas268 kullanıcısına yanıt
    Lm317 arkadaşın dediği gibi max 1,5a dır. Ama yetersiz gelirse aynı bacak bağlantılarıyla Lm338 kullanabilirsin 5amper... Soğutucuyu ihmal etme.
  • cok tesekkürler ustadlarım... ben direk lm338i kullanıyım hic basım agrımasın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goldenasas268 -- 23 Nisan 2014; 1:46:05 >
  • peki su sekilde birsey yapsak ustam nasıl olur... iki tane lm 317 yi paralel baglasam ... akımı 2 ye bölsem
  • Elindeki trafo ile;1,2v ile 30 v arası çıkış alabilirsin.
    cekebilecegin akımda maksimum yarım amper olur.10 wat lık trafo güç kaynağı için çok küçük gelir.Bırak 338' i ,317 için bile çerez sayılır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekrem3457 -- 23 Nisan 2014; 3:28:06 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • öle ustadım da... proje ödevi bu hoca böyle istedi:) hocaya da böle diyim mi verecegin ödevin guc kaynagı yapıyoruz burada böyle watt degeri mi olur akım degeri mi olur yoksa volt degerimi olur seklinde :) hoca verdi dostum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: goldenasas268

öle ustadım da... proje ödevi bu hoca böyle istedi:) hocaya da böle diyim mi verecegin ödevin guc kaynagı yapıyoruz burada böyle watt degeri mi olur akım degeri mi olur yoksa volt degerimi olur seklinde :) hoca verdi dostum

ustam ne yapıyım bi tavsiyen var mı :) gercekten ben onu hcc öle dusunmemiştim.... sabit 24 V cekecegim için 0,43a gibi bişey veriyo o trafo.. trafoyu degiştiriyimdiyorum
  • quote:

quote:

öle ustadım da... proje ödevi bu hoca böyle istedi:) hocaya da böle diyim mi verecegin ödevin guc kaynagı yapıyoruz burada böyle watt degeri mi olur akım degeri mi olur yoksa volt degerimi olur seklinde :) hoca verdi dostum

ustam ne yapıyım bi tavsiyen var mı :) gercekten ben onu hcc öle dusunmemiştim.... sabit 24 V cekecegim için 0,43a gibi bişey veriyo o trafo.. trafoyu degiştiriyimdiyorum

Neye ihtiyacın olduğunu söylersen daha iyi fikirler sunabilirim,sabit gerilim mi lazim,degiskenmi olmali,nekadar akima ihtiyac var.Yani demek istedigim guc kaynagimi yapmak istiyorsun,yoksa sadece hocaya bisey sunalimda nasil olursa olsunmu?

• ustam 10w lık 18volt ayarlı guc kaynagı yapcam hoca için... söyle bi çözüm buldum 2 tane lm317 yi paralel bagladım trafoyu da 12w 24 voltluk aldım net 18 volt cıkıs elde biliyorum bildigim kadarıyla paralel bagladıgım lm317 ler de akımları paylasacak diye dusunuyorum
  • quote:

ustam 10w lık 18volt ayarlı guc kaynagı yapcam hoca için... söyle bi çözüm buldum 2 tane lm317 yi paralel bagladım trafoyu da 12w 24 voltluk aldım net 18 volt cıkıs elde biliyorum bildigim kadarıyla paralel bagladıgım lm317 ler de akımları paylasacak diye dusunuyorum

Trafon yarim amper verebiliyor zaten,317 birbucuk ampere kadar cikabilir.oyleyse iki tane 317 niye?

• 24volt trafonun cikisi filtreden sonra 30volta cikar.24v 12w trafo kullanarak yapacagin devreden 317 vasitasi ile 1,2 volt ile 28 volt arasinda degisebilen ve yarim amper guc verebilen bir guc kaynagi yapmis olursun.Ve birtane 317 yeterlidir.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.