Şimdi Ara

avustralyalı LPG kullanyor-güvenli diyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
993
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: antiochos

Hemen taze LPG ci gelsin bu konuya

Psikolojik mi bilmiyorum ama LPG yi arabaya taktığıdan beri arabanın dağıldığını hissediyorum sanki

Bir kaç kez motor arıza ışığı yandı söndü(7-8 kez), sabah ilk çalıştırmada rölanti devrinde dalgalanmalar filan gördüm, motor gaz vermessem istop etmeye meyilleniyor, 6 senedir kullanıyorum hiç böle yapmamıştı, soğuk havalarda eski doğan yapardı.

Ama performansta ufak bir düşüş var sanki, hafif meyilli bir yoldu 140 tan sonrasına araba pek çıkmak istemedi hızlanma azaldı, eskiden kordum gazı yerdi.

Gaz kelebeği daha az yoğun gibi hissediyorum sanki.

Ama normal kullanımda pek bir fark yok. Yani performanstan yana sıkıntınız olmasın.

Gaz geçişleri mükemmel.

Tek anlamadığım nokta depoda 6-7 liralık gaz kaldığında bir benzine bir gaza geçip durmasıydı, gittim gaz aldım sonra. Basınç azaldığı için yapıyormuş sanırım.

Bir kaç sorunum var LPG ile 2 depo bitince gel dediler, o zaman gidip ayar yaptıracağım.

Onun dışında moralimi bozan 2. konu ise 18 kuruş yaktı araba.

Bu inanılmaz çok bir rakam. Yüzde 25 tasarrufa denk geliyr ki herkes yüzde 40 demişti bana. İnşallah ayardan sonra 15 kuruşa düşer. Yoksa LPG ye değmez....

2. ayardan sonra herkes düşer diyor. İnşallah düşer...

Bugün dizel Puntocu biriyle konuştum, Brodwayi LPG liymiş, satıp dizel almış. LPG güzel ama bir sürü sorun çıkıyor uğraşmaya değmez, dizeli aldım memnunum filan dedi bana. 2-3 sene LPG kullanan biri olarak.

Ama arkadaşlarım dumur oldu, LPG nin belli olmaması, performansın düşmemesi filan onları bayağı bir şaşırttı.

2 depo sonra gel ayağıyla seni de kandırmışlar.

aracını benzine al ve yaklaşık 1,5 depo kadar benzinle kullan. sonra ayara git.
    bu ayarda benzinde nasıl parametrik değerler ve lambda üretiyorsa gazda da aynı lambda değerini üretecek şekilde ince ayar yapılmalı. o zaman yakındığın herşey düzelir.

aracın çok büyük ihtimalle zengin çalışıyordur. arıza ışığın da bu yüzden yanar, fazla yakıt da bu yüzden olur, düzensiz rölanti de bu yüzden olur.

Böyle kullanmaya devam edersen bir müddet sonra araban sabahları inanılmaz zor çalışır ve sabah LPG'ye geçene kadar 25 senelik bakımsız bir hurdaya bindiğini düşündürtür.

Bütün ontajcılar bu ince ayardan kaçıyor.

Ben ayarı yaptırmadan evvel şehir dışı 167bin yakıyordum.
    ince ayarı yaptırdım şimdi şehir içinde 135 bin yakıyorum. üstelik performansta bir kaybım yok herşeyden evvel sabahları arabam zor çalışmıyor. marşı tık edince alıyor ve düzenli çalışıyor.

bu olay markadan bağımsız; tamamen montajın ayar kısmının iyi yapılmamasından kaynaklanıyor ve her arabada ve her lpg kitinde olabilir. önce 1,5 depo bitirene kadar benzinle gez; herşey eski ayarına geri döner. ondan sonra ince ayar yapmaya git. deneme yanılma programları yükletme arabana.

benden söylemesi...

• quote:

Orjinalden alıntı: TatanQa

Arkadaşlar LPG taktırmak isteyenlere benden tecrübeyle paralel öneri :

ULUDAĞ Yetkili Servsine taktırdım TARTARINI Italyan markası tam 600YTL idi 2006 Ocak ayına şimdi 850YTL ( karbüratörlü araçlar için mixerli sistem ) 5 taksitte yaptırdım ve her ay taksit bedavaya geldi.. gidipte voltran yok bilmem ne marka alırsan o araçtan hayır gelirse bende Beethoven 'ım..

Beleşe iyi iş yapamazsınız bu bir... bir kere alın aracın ömrü de uzun olsun sürüşten de zevk alın.. TARTARINI , BRC , LOVATO benim bilidikleri çok iyiler.. Bunlardan bir şikayet alan olacağını zannetmiyorum..

Markaları kötülemek istemiyorum ama yabancı markalar bu işi iyi biliyor kanaatindeyim..

2004 model vectra kaça mal olur..

• quote:

Orjinalden alıntı: TSMC
    Bizene kullanıyorsa? Oradaki şartlarla buradakiler aynımı, oradaki Usta kalitesi aynımı? Oradaki marka distribitörleri aynımı? Trafik kurallarına uymayan, kamyonlarla yarış yapanlar varmı? Altına pug 106 çekip yolların kralı ilan eden varmı? Bir kural varsa altında F1 aracı dahi olsa 100 km'yi geçmez Avrupalı/Amerikalı. Bizde maşallah, trafikteki çoğu kişi rüşvetle ehliyet alıyor. Lpg , benzin, mazot kalitemiz ortada. Doğudaki petrol ürünleri kaçakcılığı ortada...
    Önce bu şartları sağlayın, sonra Avusturalya, İngiltere gibi ülkelerle karşılaştırırsınız. Orada lpg kullanmanın amacı çevreye zarar vermemek. Ama biz Türk milletinin böyle bir şeyi aklından dahi geçirdiğini zannetmiyorum. Yani orada benzin sıkıntısından kullanılmıyor. Benzin pahalı olsada alım gücü yüksek. Zaten Türk milleti olarak çevreyi düşünecek kapasiteye tekrar ulaştığımızda ( bu 100 sene önce böyleydi ) , bütün bu sıkıntılarda gidecek.
    Performans konusuna girmiyorum ama benim araçta çok kötü sonuçlar verdiğini biliyorum. Onun için taktırmadım. Taktıran buyursun taktırsın.
    Evet bize ne? Çok doğru diyorsun da bir Orta Afrika ülkesinin milli gelirine sahipken Gelişmiş ülkelerin zenginliklerine sahipmiş gibi davranıp, onların bindiği-kullandığı araçların aynısını kullanmaya çabalarken bize ne diyen hiç kimse yok!!. Biraz çelişmiyormuyuz sence. ( Üstelikte onların 10' a aldığı araçları 17' ye, bire aldığı benzini birbuçuğa almamıza rağmen ).Galiba çelişiyoruz...........

• ankara dakiler lpg deil dogalgazlı
  • Orada standartlar var...
    Zorunluluklar var...

Köhne sanayi sitelerinde kalfalar montaj yaparken, ustalar yan dükkandakiyle tavla oynamıyorlar.
  • arkadaşlar herkese teşekkürler.
    sona doğru biraz konu dağılsa da sonuç olarak güvenlik açısından problemlerin pek de yaşanmadığı kanaatı uyandı.en azından buna ilişkin bir tecrübeye siz tarafından rastlanmadığını anladım...
    öte yandan her ne kadar bazı problemlere neden olsa da kaliteli bir montajla bu sorunun da üstesinden gelinebilir.
  • ilgili bi konu bulmuşken sorayım, LPGli araçların kapalı yerlere alınmama olayını açıklayacak bi arkadaş var mı aramızda?
  • LPG gaz fazinda havadan agirdir.Bu nedenle olasi bir kacak durumunda zemindeki en alcak yere dogru akarak orada birikir. Ve herhangi bir hava akimi v.s. olmadiginda da oradan gitmez. Bu riskten dolayi kapali yerlere LPG li araclari sokmuyorlar. Sonucta malum herkes bilincli degil montajlarin bir kisminin nasil ozensizce yapildigini hepimiz biliyoruz. Sonucta dogru bir karar bence.
    Ama benzin buhari ve dogalgaz havadan hafiftir.Kapali garajlarda bile yukselerek ucup gider.

Yerden havalandirmali garajlar var boyle kacak durumlarinda LPG yi savurarak dagitmak icin ama bizdeki garajlarin havalandirmasi eksoz gazlarini(Ozellikle CO) temizleme amacli sadece.
  • eski bir lpg kullanıcısı olarak şunu söylemeliyim.ekonomik olarak gerçekten tatmin ediciydi.ama öte yandan insanın içindeki tedirginlik had safhadaydı(kendim için)lpg kitim tartariniydi ve piyasadakilere göre emniyet açısından iyiydi fakat kırmızıda beklerken ..yolda giderken..gözüm hep dikiz aynasındaydı arkayı kollamaktan yola doğru düzgün bakamıyodumbide arkadaşımın aracı durup dururken yanınca dayanamadım arabayı sattım...pişmanmıyım?belki ama çocuğumu ve ailemi şimdi daha rahat bir şekilde arabama bindiriyorum...

• quote:

Orjinalden alıntı: pcdata76

LPG gaz fazinda havadan agirdir.Bu nedenle olasi bir kacak durumunda zemindeki en alcak yere dogru akarak orada birikir. Ve herhangi bir hava akimi v.s. olmadiginda da oradan gitmez. Bu riskten dolayi kapali yerlere LPG li araclari sokmuyorlar. Sonucta malum herkes bilincli degil montajlarin bir kisminin nasil ozensizce yapildigini hepimiz biliyoruz. Sonucta dogru bir karar bence.
    Ama benzin buhari ve dogalgaz havadan hafiftir.Kapali garajlarda bile yukselerek ucup gider.

Yerden havalandirmali garajlar var boyle kacak durumlarinda LPG yi savurarak dagitmak icin ama bizdeki garajlarin havalandirmasi eksoz gazlarini(Ozellikle CO) temizleme amacli sadece.

Teşekkürler

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.