Şimdi Ara

avrupada mühendis olarak çalışan var mı ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
62
Cevap
2
Favori
5.401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben makine mühendisiyim, 1 ay kadar önce şöyle bir mesaj atmıştım, merak ettiğiniz sorular varsa yardımcı olmaya çalışırım.

https://forum.donanimhaber.com/bir-beyazyakalinin-gozunden-almanya-ya-gelmek-ve-yasamak--138126671

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    senin bu konuda deneyimin ve bilgin çok yok. benim ömrüm geçmiş bu yollarda ve tonla insan tanımışım.almanyaya çağırdılar gitmedim 5en yakın arkadaşım gitti döndü.hala da konuşuruz.sen ne zırvalıyorsun orda. 3.dünya ülkesinde çalışarak milyon dolar yaparsın ki ben de yaptım. senin saydıkların ise oralarda ayak işleri yapıyolar.gerçekte teknisyen işini bile yapmıyolar ama onlar kendilerini dünyayı kurtarmış gibi hissediyor olabilir. almanlar bi taraflarıyla gülüyordur ezik göçmen 2000euro kazanırken ülkemize 200bin euro kazandırıyo ehehehe ne akıllı adamlarız diyordur.almanyaya her giden sanki merkelin koltuğuna oturuyo. ezik biri olarak etrafta takılıyo. oğlum sandviç yemişim 12euro. gidip marketten hamburger ekmeği alıp arasına peynir koysam ekmek 1,5 euro peynir 3 desek bi de cherry domates koysam maks 5 euroya çözerim hadi öyle yapayım diyerek yaşayan adam senin anlattığın profil. sen git münihin anahtarını cebine koy hadi sana iyi şanslar.asıl mühendisliği biz yapıyoruz. o söylediğin yerlerde almanlar bile mühendislik yapmaz orda ne görev dağılımı var biliyor musun sen.göçmene orda zurnanın deliğini tuttururlar sadece göçmende kendini orkestra şefi sanar o ayrı.. sen çok biliyorsun ya git de bir gör.benim tonla almanla fransızla italyanla tanışmışlışım konuşmuşluğum var. italyan arkadaşım var.beraber çalışıyorduk o beğenmediğin 3.dünya ülkelerinden birinde. italyanda bizleydi. alman fransızlarsa çok sık gelir gider.çinlisinden kanadalısına hertürlüsüne adam tanıdım. italyan arkadaş işten atıldı ben hala devam. ama o italyan anladı atılacağını atılmadan birkaç hafta önce kendi istifa etti. bana dediki ben burdaki maaşı italyada alamam ama şartlar bunu gerektiriyo gitmem lazım.istenmediğim yerde durmam dedi. sonra kanada vs denedi. sen orda ne zırvalıyorsun birader. benim tonla alman arkadaşım da var işten tanıştık whatsapp dan da konuşuruz hala. bana diyorlarki koca bir zincirde birhiçiz diyor.o şirketlerde almanlar bile kilit pozisyonunda olamaz.bir laptopları vardır internete kapalı usb portlar çalışmaz robot gibi girişini yapar sadece olayın ufak bir kısmını görür. ezberlediği şeyi robot gibi yapar ama sistemin tamamı hakkında bilgi sahibi bile değildir.almanlar böyleyken türk göçmenler orda olsa olsa zurnanın son deliği olur.giden türk kendini almanyayı fethetti sanabilir o onun düşüncesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 2 Haziran 2019; 1:6:40 >

• pakaji kullanıcısına yanıt
    Kelime oyunu yapma hocam bir şey iddia ediyorsan dayanağını söyle sanki vergi oranını anlamak için oraya gitmeye gerek var sayısal bir olaydan bahsediyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2BA6261ED -- 2 Haziran 2019; 0:55:22 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu mesajından sonra cevap yazmak için efor sarfedeceğimi beklemen çok komik.git araştır gör. yaz youtube'a.öğretmen miyim ben,hakaret duyarak,aşağılayıcı mesajlara cevap yazmak için uğraşıp durucam. oldu.zaten benden bahsetmesen bu konuya da gelmezdim.

TR'de onu da yapamazsın Hem 1000 euroluk ne yiyip içiyorum onu anlamadım
    Ben zaten araştırdım sen git oraya görürsün diyensin bu kelime oyunu oluyor yaptığım hakaret değil durum bildirimi sen şu nedenden dolayı haksızsın deseydin bende haksızsam evet haksızmışım der geçerdim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • PeerNet* kullanıcısına yanıt
    gidersen görürsün ne yiyorsun 1000 euroya. almanyada bi restorana girsen 2 kişi 200 euro verir çıkarsın ve gayet normaldir. ne sanıyorsun garsonun bile maaşının 3bin euroya dayandığı yerde bana bi kuru çek diye mi bağırıcan.

1- Sürekli dışarıda yemem
    2- Bu dediğin yerler çok pahalı yerlerdir ya da alkol falan vardır

www.globalprice.info
    Prices in Berlin in Germany for food at restaurants and cafes
    https://www.globalprice.info/en/?p=germany/berlin-restaurant-prices

www.tripadvisor.com
    Cost of meals in Germany - Germany Forum - TripAdvisor
    https://www.tripadvisor.com/ShowTopic-g187275-i116-k5620260-Cost_of_meals_in_Germany-Germany.html

Expatistan, cost of living comparisons
    Cost of Living in Germany.
    https://www.expatistan.com/cost-of-living/country/germany

• abi sen nasıl bir araştırma yaptın ya ortalık yıkılıyo income tax, tax return, property tax larden. millet vergi manyağı olmuş kafayı kırmış. benim birçok tanıdık amerikaya gitti.dönen de var. biri gelir gelmez bana dedi ki.siz bu ülkede ne kadar vergi veriyorsunuz dedi.bende vermiyoruz ki vergi dedim. nasıl ya dedi.şok. adam amerikaya tutunamadı döndü. başka bir tanıdığım var odtü mezunu ve beraber uzun çalıştık o adamda kafaya koydu gidecem amerikaya diye. çoluğu çocuğu topladı gitti. yaw bi gittik kasırgadan 1hafta zaten otelden çıkamadık dedi. sonra anlamış orda tutunamayacağını geri döndü şimdi cezayirde aylık 15bin dolar net maaşı çakıyo yemişim amerikasını diyor. abi hertaraf zor öyle kolay biyer yok bak biz burda yazıyoz da yazıyoz da dikkate alındığı yok.üstüne bi de hakaret yiyoz.senin için söylemiyorum. oralar güzel yer ona lafım yok. gidilmeli mi keşke gitsek.. ama tekrar söylüyorum aylık en az 3bin dolar net parayı kenara atamıyorsan gurbet çekmenin mantığı kalmıyo.he 10yıl takılırım sonra düzene sokarım buna da katlanırım.3bin dolar aylık kenara atmak istemiyorum ben hayatımı yaşıycam diyorsan o ayrı.ozaman git.bende zaten gitmeyi düşündüm bi ara ama greencard bile çıkmadan kendi kendine gelin güvey olduk sadece.orada greencardsız uğraşılmaz.yani orası da oldukça zorlu türkiye ile yarışır yani zorlukta. özellikle greencardsız iken.benim yıllarım gurbette geçmiş.bak tekrarlıyorum gurbet haybeye çekilecek bişey değil çok heveslenmeyin.5yıldan sonra zindana dönüşür ve geridönüşü de yok.bu nedenle sağlam temel varsa yürü.yoksa macera arama birader.

• PeerNet* kullanıcısına yanıt
    ok almanyaya iyi yolculuklar o zaman birader. hadi rastgele

• neyse ben yatar. görüşümüz soruldu yazdık.herkes için hayırlısı olsun.biz 3.dünya ülke vatandaşlarının hayatları çok zorlu nereye gidersen git.istersen tr de kal.hertürlü sıkıntılı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

ABD için yardımcı olabilirim.

Öncelikle okulunun ABET akreditasyonu var mı?
    hocam baktımda maalesef yokmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: alexdesouza.10

hocam baktımda maalesef yokmuş

Alıntıları Göster
    Anladım hocam. O zaman çok daha zor gitmek açık konuşayım

Şimdi ABET akrediteli bir diploman yoksa, diploman ABD'de geçerli olmuyor. Yani elektronik mühendisi unvanına sahip olamıyorsun. Şimdi ise iki yol var. Ya uluslararası bir firmada çalışacaksın. Firma seni ABD şubesine yollayacak veya ABD'de yüksek lisans yapacaksın. Veya burada çok iyi iş tecrüben olacak. Öyle başvuracaksın. Onun için de tecrüben ve çalıştığın/yer aldığın projeler iyi olmalı ki firma senin kendini kanıtlamış olduğunu bilsin.

Avrupa'da işler biraz daha rahat. Doğu Avrupa'daki çöp üniversitelere bile AB'de çalışma hakkı veriliyorsa (ne kadar AB üyesi olsalar da eğitim kalitesi çok kötü üniversiteler var). Buradaki üniversitelere de verilir diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

neyse ben yatar. görüşümüz soruldu yazdık.herkes için hayırlısı olsun.biz 3.dünya ülke vatandaşlarının hayatları çok zorlu nereye gidersen git.istersen tr de kal.hertürlü sıkıntılı.
    bu dediğinize katılıyorum hocam maalesef
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B6E2676F0

Anladım hocam. O zaman çok daha zor gitmek açık konuşayım

Şimdi ABET akrediteli bir diploman yoksa, diploman ABD'de geçerli olmuyor. Yani elektronik mühendisi unvanına sahip olamıyorsun. Şimdi ise iki yol var. Ya uluslararası bir firmada çalışacaksın. Firma seni ABD şubesine yollayacak veya ABD'de yüksek lisans yapacaksın. Veya burada çok iyi iş tecrüben olacak. Öyle başvuracaksın. Onun için de tecrüben ve çalıştığın/yer aldığın projeler iyi olmalı ki firma senin kendini kanıtlamış olduğunu bilsin.

Avrupa'da işler biraz daha rahat. Doğu Avrupa'daki çöp üniversitelere bile AB'de çalışma hakkı veriliyorsa (ne kadar AB üyesi olsalar da eğitim kalitesi çok kötü üniversiteler var). Buradaki üniversitelere de verilir diye düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    hocam yurtdışı yüksek lisans yapamam maalesef , burssuz fiyatlar çok yüksek zaten maddi durumum yok o kadar , bursluda not ortalamam çok iyi olmadığı için vermezler sanırım tek seçenek yurtdışı ile iş yapan bir yere girmek sanırım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alexdesouza.10 -- 2 Haziran 2019; 3:52:38 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

senin bu konuda deneyimin ve bilgin çok yok. benim ömrüm geçmiş bu yollarda ve tonla insan tanımışım.almanyaya çağırdılar gitmedim 5en yakın arkadaşım gitti döndü.hala da konuşuruz.sen ne zırvalıyorsun orda. 3.dünya ülkesinde çalışarak milyon dolar yaparsın ki ben de yaptım. senin saydıkların ise oralarda ayak işleri yapıyolar.gerçekte teknisyen işini bile yapmıyolar ama onlar kendilerini dünyayı kurtarmış gibi hissediyor olabilir. almanlar bi taraflarıyla gülüyordur ezik göçmen 2000euro kazanırken ülkemize 200bin euro kazandırıyo ehehehe ne akıllı adamlarız diyordur.almanyaya her giden sanki merkelin koltuğuna oturuyo. ezik biri olarak etrafta takılıyo. oğlum sandviç yemişim 12euro. gidip marketten hamburger ekmeği alıp arasına peynir koysam ekmek 1,5 euro peynir 3 desek bi de cherry domates koysam maks 5 euroya çözerim hadi öyle yapayım diyerek yaşayan adam senin anlattığın profil. sen git münihin anahtarını cebine koy hadi sana iyi şanslar.asıl mühendisliği biz yapıyoruz. o söylediğin yerlerde almanlar bile mühendislik yapmaz orda ne görev dağılımı var biliyor musun sen.göçmene orda zurnanın deliğini tuttururlar sadece göçmende kendini orkestra şefi sanar o ayrı.. sen çok biliyorsun ya git de bir gör.benim tonla almanla fransızla italyanla tanışmışlışım konuşmuşluğum var. italyan arkadaşım var.beraber çalışıyorduk o beğenmediğin 3.dünya ülkelerinden birinde. italyanda bizleydi. alman fransızlarsa çok sık gelir gider.çinlisinden kanadalısına hertürlüsüne adam tanıdım. italyan arkadaş işten atıldı ben hala devam. ama o italyan anladı atılacağını atılmadan birkaç hafta önce kendi istifa etti. bana dediki ben burdaki maaşı italyada alamam ama şartlar bunu gerektiriyo gitmem lazım.istenmediğim yerde durmam dedi. sonra kanada vs denedi. sen orda ne zırvalıyorsun birader. benim tonla alman arkadaşım da var işten tanıştık whatsapp dan da konuşuruz hala. bana diyorlarki koca bir zincirde birhiçiz diyor.o şirketlerde almanlar bile kilit pozisyonunda olamaz.bir laptopları vardır internete kapalı usb portlar çalışmaz robot gibi girişini yapar sadece olayın ufak bir kısmını görür. ezberlediği şeyi robot gibi yapar ama sistemin tamamı hakkında bilgi sahibi bile değildir.almanlar böyleyken türk göçmenler orda olsa olsa zurnanın son deliği olur.giden türk kendini almanyayı fethetti sanabilir o onun düşüncesi
    Dünyadan haberin yok ya da herkesi kendi çevrendeki gibi yaşıyor sanıyorsun.

quote:

senin saydıkların ise oralarda ayak işleri yapıyolar.gerçekte teknisyen işini bile yapmıyolar ama onlar kendilerini dünyayı kurtarmış gibi hissediyor olabilir.

"Ayak işi yapanlara" bakalım.. ASML gibi dev teknoloji şirketlerinde çalışıyorlar. Yarıiletken litografi makineleri gibi senin aklının ve anlayışının ötesindeki teknolojiye sahip makineler yapıyorlar. Bunlar öyle sizin Kazakistan'daki, Malezya'daki beton harç karma makinelerine benzemez. :))))

Bir diğeri Broadcom gibi şirketlerde entegre devre (IC) tasarımıyla uğraşıyor. Sizin gibi betoncular için bunlar "ayak işi" tabi..

Dünya'da talep edilen yeteneklere sahip, okumuş, mesleğinde başarılı insanlara çamur atmak bu ülkenin geleneği herhalde? Sen de bu geleneği iyi sürdürüyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 2 Haziran 2019; 14:45:24 >

birader bana hikaye anlatma ben elektroniğin otomasyonun yazılımın en dibindeki adamım. beton harç karma makinesiyle işim yok.dahası onları da küçümseme. herkes kendisine baksın. tonlarca alman fransız tanıyorum almanyada şirket açmış biton tanıdığım var. biliyoruz hepsini.işin özeti paradır ve parayı da ben ve benim gibiler yapar.15bin dolar net parayı çakarlar. net kemiksiz löp et halinde türkiyeye transfer etmekten bahsediyorum. almanyadaki o üstün başarılı türkler, onlar ise mühendiscilik oynar gelir. kaç lira alıyorlar söyle bana. amerikada microsoftta çalışan uçmuş patlamış diyen adamın net kenara attığı aylık parayı söyle bana ona göre konuşalım. ben sana söyliyim taş çatlasa aylık 4bin dolar kenara atar. o da senin güzel hatrın için. yok gömülü yazılım o bu. microsofta rakip firma açsın isterse gözümde sıfır. işim sonunda parayı yapan benim.bir milyon dolara para yapmışım isterse almanyaya gidip orda çalışan biri bana bozulmuş türkçesi yalayıp yutmuş almancasıyla teknolojik hikayeler anlatsın.umrumda bile olmaz.bak ne dedim yukarda.almanyadan çağırdılar gitmedim dedim.pişman da değilim.yine çağırsalar yine gitmem. ancak çok iyi şartlara giderim. Benim Alman tanıdığım var adam biz de işçiyiz be abi modunda.çocuğunu ingilizce kindergarten a yazdırmış. yani çok farkları yok. benim siemens almanyada çalışan arkadaşım var türkiyede de var. bu işin içindeyiz yıllardır görüyoruz herşeyi merak etme. o siemenste çalışan bana diyoki biz varız yoğuz çok farketmez diyor. bugün gitsem şirketin umrunda bile olmaz aynı siemens devam eder biz piyonuz diyor ama senin dünyanda onlar almanyayı ele geçirmiş türkler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 2 Haziran 2019; 14:18:33 >

• Bu kadar umrunda değilse neden Avrupa'da çalışmak isteyen insanlara yalan yanlış şeyler atıp tutuyorsun? Dediğim gibi 3. dünya ülkelerinde fabrika otomasyonu yapa yapa, oralarda kala kala herkesi çevrendeki gibi yaşamak istiyor sanıyorsun.

Sana 15 bin verilen yerde bu dediğim mühendislere senin olduğun yerde bu para verilmez mi sanıyorsun? Merak etme senden daha fazlasını alırlardı. Ama bu insanlar için her şey para değil. 15 bin kazanacağım diye 3. dünya ülkelerinde kendini heba etmiyor. Para istiflemekle kafayı bozmamışlar, kazandıkları parayla hayatlarını gelişmiş bir batı avrupa ülkesinde yaşamakla meşguller. Senin orada 15 bin alma nedenin zaten oralara çalışmak için istekli pek fazla kimsenin olmaması. Maaş da iş gücü arzı ve talebe göre belirlenen bir şey. Dünyanın en ucube bölgelerinde senden daha fazla kazanan insanlar da var merak etme.. Yeter ki gitmek için cesaretleri olsun.

Bir kere benim dediğim mühendislerle senin aranda zihniyet farkı var. Bu insanlar çok para kazanıp, para biriktirip TR'ye dönme, mal mülk alma hevesiyle oralara gitmediler. Bu insanlar kendileri ve aileleri için yeni bir hayat kurmak, temelli orada yaşamak için gittiler. Zaten ikide bir "gurbet" kelimesini kullanmandan belli. Bu insanlar senin aksine kendini "gurbetçi" olarak görmüyor. Aranızdaki en büyük fark o. Onların memleketleri artık Hollanda, Almanya olmuş, sen "gurbettesin" onlar memleketlerinde.

mesajımı alıntılamamışsın bildirim gelmedi bana. Sanki şu an Almanya'da bir mühendissin de 15.000 Euro maaş alır gibi gelmiş bana ahkam kesiyorsun varsayımlar üzerinden alırlar galiba sanırsam gibi cümlelerle bana laf yetiştirme derdindesin.ben uyguladım direkt bak sana ne diyorum çağırdılar almanyadan gitmedim diyorum. gitsem senin anlattığın tipleme olacaktım.nolacaktı ozaman sana almanyadayım diycektim almanyada olduğum için biranda üstün kişi mi olacaktım?

Kendini heba etme olayına gelirsek ben şu an ülkenin en ciks yerinde oturuyorum en lüks yeri ülkenin başkentinde en lüks yerdeyim.komşularda full porscheler.sen varsayımlar üzerinden bana atıp tutarken benim hayatım bu kardeşim.ülkenin en pahalı okuluna çocuğumu yazdırdım öğretmenler ingiltereden hepsi.okul british okul ülkenin en bomba okulu sana söyliyim bu okulun muadilini aradım türkiyede.dedim biz yurtdışındayız çocuğum sizin gruptaki başka okulda okuyor eğer türkiyeye gelirsek oraya yazdırabilirmiyim dedim.bize ne dedi biliyormusun türkiyedeki okul. burda bakan çocukları var dedi ve fiyatları da dudak uçuklatır.sen oturduğun yerde laf yetiştiriyorsun ben burda bi mekana giderim beyefendi gibi karşılanırım. git almanyada bir türke nasıl muamele yaptıklarını gözlemle de ondan sonra bana ahkam kes. onun bunun havasını bana atıyor aklı sıra.ben hem kaliteli yaşıyorum hem de para yapıyorum.altımda en fazla 2yaşında araba sürekli değiştirilir.herşeyimi şirket öder donum hariç. beni burda zoraki tutan yok 10yıldan fazladır yurtdışındaysam devam diyorsam almanyayı reddetmişsem bir bildiğim var. almanya senin gözünde uçuk.benim birton tanıdığım var gidip lanet eden.sen hayal dünyasında almanca çalışan bir hayalpereste benziyorsun.aslında he deyip geçilmesi gereken birisin. saymakla bitiremem çevremdekileri ve alman tanıdıkları.senin bakış açını değiştirmekle uğraşmıycam gereğinden fazla da muhattap oldum. çok iyiyse atla git de ezik biri olarak yaşa oralarda.almanyanın eski havası bitti ora ölü biryer artık. almanyada doğum büyüyüp mühendis olup sonra türkiyede çalışan dahi biliyorum birton kişi biliyorum birçok profil. ordan almanla evlenip şirket kuran vs vs.. alman emekliler şişe topluyor geceleri.bulgaristana göçediyorlar daha ucuz diye ama sen hayal aleminde yaşamaya devam et.hadi sana bol şanslar.biz bu yolu seçtik sende almanyaya gidersin çok problem yok.beton mikser işine girme ama

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.