Şimdi Ara

Avrupada Alınmış İlk Kupa (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
0
Favori
6.069
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: metalheadjm

quote:

Orijinalden alıntı: Paşa Hazretleri

quote:

düşman askerleri eğlendirmek için dostluk maçı yapıp

Bunları nerden okuyorsunuz acaba? fenerbahcedusmaniyiz.com falan diye bir site mi var? Adamlar maç öncesi konuşmalar yapıyor şu maçı kazanalım, ayağımız kopsa da kazanalım kafamız kırılsa da kazanalım diyorlar, Atatürk bunlardan dolayı ziyaret ediyor. Ama tipin biri bir şey uyduruyor siz de inanıyorsunuz

Cepheye gidip savaşsalar daha iyi olurdu. Açlık, kıtlık, işgal altındayken fenerbahçe düşman gemisinin mürettebatını yendi diye halkın mutluluk içinde sokaklara döküleceğini sanmıyorum.

Herkesin savaşa gidecek durumu olmayabilir. Gerek olmayabilir. Gerek olmayabilir derken başka tarafa çekmeyin lütfen. Nitelikli olmayabilir demek istiyorum.
    Zaten bildiğin gibi Atatürk'ün emirleri sonrasında asker toplanıyordu Anadolu'dan. Gelmek istemeyenler zorla götürülüyordu. Atatürk'ün Fenerbahçe takımına torpil geçmeyeceğini göz önüne alırsak demek ki gerek görülmemiş. Ki bunları açıklamama hiç gerek dahi yok çünkü işgal kuvvetlerinin son zamanlarında düzenlenmiş bu kupa. Son düşman birlikleri def edilirken. 1923'ün ortalarında. Herkesin mücadele alanı farklıdır kimi dağlarda kimi ovalarda kimi sahalarda.

Ve halkın sevindiğini düşünmüyorsan belgeselleri izleyebilirsin. İstanbul'da cirit atan İngiliz birliklerinin sahadaki mağlubiyetini gören halkın mutlu olmaması çok garip olurdu. Şimdi bile avrupa maçlarında herkesin sokağa döküldüğünü düşünürsek

• quote:

Orijinalden alıntı: Dj_Gençkan

quote:

Orijinalden alıntı: Neo

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kubilay_Turk

quote:

yani kurutuluş savaşı yıllarında savaştığımız için, maç yapacak zamanımız olmadığından dolayı harrington giller ile maç yapamadık, yapsaydık onuda alırdık eminimki.

Olay budur yukarıda ki kıvırıp duran Fenerli arkadaşa sorum bu idi ikide bir Antudan uydurma Fenerin heryere bilmem nesi mazhar olmuş lafını guguk kuşu gibi tekrarlayıp durmayın.

bekliyorum belgenin orjinalini arkadaştan. Antunun yaptığını değil ama. Yok şöyleymiş yok böyleymiş.Her zaman olduğu gibi klasik fb olayları bunlar.

Sende bana söylediklerini belgesiyle getir MC yakışıklı

şimdi mc yakışıklı falan olayları ile sulandırmadan adam akıllı konuşursan sevinirim ki seviyemizi kaybetömeyelim demi. O kadar uzağa gitmene gerek yok iki üç msj öncesine bakman lazım ama üşendim diyorsan buyur. Linkleri ile verdim .

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: D-dokuzyuz

quote:

yani kurutuluş savaşı yıllarında savaştığımız için, maç yapacak zamanımız olmadığından dolayı harrington giller ile maç yapamadık, yapsaydık onuda alırdık eminimki.

pekala bay çok bilmiş bana söylermisin ozaman M.K.ATATÜRK niye sizi degilde bizi ziyret etmiştir.
     Avrupada Alınmış İlk Kupa

evet ikinci alıntıyı yapıyorum kusra bakma, şimdi hicri olarak tarih vermiş belgenin altında

3.5.1334 tarihi çevirdiğimizde 8 mart 1916http://193.255.138.2/takvim.asp?takvim=2&gun=3&ay=5&yil=1334 linki bu

şimdi çok zeki antu veya fb forumlarına baktığımızda ziyaret zamanı olarak demişler ki 3.5.1918 resmi site:

http://www.fenerbahce.org.tr/kurumsal/detay.asp?ContentID=10

Başka bir site

www.isteataturk.com
    İşte Atatürk | Atatürk Hakkında Bilmek İstediğiniz Herşey
    http://www.isteataturk.com/haber/5071/mustafa-kemal-pasanin-fenerbahce-spor-kulubunu-ziyareti-03051918

yani yalan atarken gerçekliğini sorgulamak lazım demi? Yani ATATÜRK konusunda bile yalan atmak anca fb nin yapacağı iştir.

Not : Albay Mustafa Kemal 15 Mart 1916 tarihinde 3. Ordu'yu desteklemesi için emrindeki 16. Kolordu ile birlikte Diyarbakır'a gönderildi.

sağol kendi kendine cevap verdiğin için bu linklerle

Sanırım fazla lgs kafa yapmış , adam akıllı cevap vermeyince başka şeyler başka konular. oldu biz kalkalım o zmn . kib bb

"Fenerbahçe Kulübü'nün her tarafa mazhar-i takdir olmuş bulunan asari mesaisini işitmis ve bu kulübü ziyaret ve erbab-ı himmeti tebrik etmeyi vazife edinmiştim. Bu vazifenin ifası ancak bugün müyesser olabilmiştir. Takdirat ve tebrikatımı buraya kayd ile mübahiyim."

3.5.1918 - Ordu Kumandanı - Mustafa Kemal

Resmi siteden alıntıdır. Okuduğunu anlama kurslarına davetlisin sana indirim yaparlar yağlı müşterisin gibime geliyor

ya bırak laf saltası yapmayı buraya konulan resimde hicri takvim 3.5.1334 yazıyor miladi takvime çevirdiğin zaman ; 8 mart 1916. linkleri verdim işte okuduğunu anlmayanın kim olduğu ortada.

Al resim burda. İşine geldiği gibi konuşup yazılanı anlamayan insanlarla tartışmama taraftarıyım. Artık belgeleri yazılanları nerenden anlıyorsan öyle devam et.

• quote:

quote:

Al sana belgenin orijinali, link vermişsin Fenerbahçe resmi sitesinden, orda belgenin aslını vermişler ama görmezden gelmişsin güzel taktik.

Daha önemlisi
    quote:

Orijinalden alıntı: Mélih_1905

Seninle aynı vatanın evladı olduğum için utanıyorum. O tarihlerde işgal güçleriyle yapılmış, halka küçük de olsa bir moral veren, düşman kuvvetlerini sahada yenen bir takımı, sırf adı Fenerbahçe olduğu için karalamışsın. O kadar açık ve net belli oluyor ki. Ben senin gibilere Galatasaraylı demiyorum. Çünkü hangi takımın taraftarı olursa olsun bu tip vatani meselelerde sırf rakip diye olayı bu noktaya getirenleri hiçbir takım hak etmiyor.

yaw hehe hattı fenerbahçe kazanmış kurtuluş savaşını
    saçma sapan bir maç saçma sapan bir kupa hala neyini savunuyorsunuz?

• quote:

quote:

quote:

Al sana belgenin orijinali, link vermişsin Fenerbahçe resmi sitesinden, orda belgenin aslını vermişler ama görmezden gelmişsin güzel taktik.

Daha önemlisi
    quote:

Seninle aynı vatanın evladı olduğum için utanıyorum. O tarihlerde işgal güçleriyle yapılmış, halka küçük de olsa bir moral veren, düşman kuvvetlerini sahada yenen bir takımı, sırf adı Fenerbahçe olduğu için karalamışsın. O kadar açık ve net belli oluyor ki. Ben senin gibilere Galatasaraylı demiyorum. Çünkü hangi takımın taraftarı olursa olsun bu tip vatani meselelerde sırf rakip diye olayı bu noktaya getirenleri hiçbir takım hak etmiyor.

Kazı koyduk bir ocağa
    Uçtu gitti bir bucağa
    Bu ne haldir hacı aga
    Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Daha önemlisi
    quote:

Kazı koyduk bir ocağa
    Uçtu gitti bir bucağa
    Bu ne haldir hacı aga
    Kırk gün oldu kaynadırım kaynamaz

Kaygusuz Abdal'ın çok sevdiğim bir şiirinin 1 dörtlüğüdür?
    amacın ne komikmi sence?
    Kaygusuz Abdal'ın kılı olamassın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nerede sidik yarışı orada sarı lacivert.
  • Kulaklarına selam olsun benden
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.