Şimdi Ara

avrupa ülkeleri sineması köşesi (resimli + yorumlu) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
92
Cevap
3
Favori
9.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben x i izlemedim ama cok merak ediyorum.Bulursam muhakkak izlicem.

Orjinalden alıntı: knotaqram34

ben x i izlemedim ama cok merak ediyorum.Bulursam muhakkak izlicem.

benx etkileyici ve güzel bi film. kurgu harika

4 luni, 3 saptamâni si 2 zile (4 ay, 3 hafta, 2 gün)

Yıl: 2007
    Ülke: Romanya
    Tarz: Dram + Fantastik + Gizem + Gerilim
    User Rating: 8.0/10 (12,162 votes) --> http://www.imdb.com/title/tt1032846/

Açıklama: Komünizmin son dönemlerinin hüküm sürdüğü Romanya'dayız. Öğrenci olan Otilia ve Gabita, aynı zamanda da oda arkadaşıdırlar. Gabita'nın hamile olduğunu öğrenmesi ile büyük bir sorunla karşı karşıya kalacaklarıdır. Çünkü Romanya'da kürtaj yasaktır.

Fakat her yasağın kendisine bir de 'yasak delici' alternatif bir sistem yarattığı düşünülürse buna da bir çözüm vardır. Kürtaj yasal olmayan yollardan yapılacaktır.

2007 Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye Ödülü'nün sahibi olan film, festivalde gösterildiğinden beri büyük ilgi ve övgü ile karşılandı. Romen sinemasının rönesansı olarak nitelendirilen film, sağlam senaryosu, akıcı ve inandırıcı diliyle dikkat çekiyor.

•  avrupa ülkeleri sineması köşesi (resimli + yorumlu)

C.R.A.Z.Y.

Yıl: 2005
    Ülke: Kanada
    Tarz: Dram
    User Rating: 8.1/10 (9,584 votes)
    --> http://www.imdb.com/title/tt0401085/

öncelikle film bir aile dramı ve konu çok iyi işlenmiş, dram sevmiyorsanız hiç vaktinizi boşa harcamayın diyorum.. filmin müzikleri inanılmaz güzel, tabi filmi izlerken pink floyd, david bowie, rolling stones gibi döneme damgasını vurmuş grupları dinlemek gerçekten çok iyi oluyor.. herşey ailenin dördüncü çocuğu olan Zachary (esas oğlan) nin noel gecesi doğmasıyla başlıyor.. bütün yaşgünlerini noel gecesi kutlamak zorunda kalan Zach bu durumdan hiç memnun değildir ancak aile içinde babasının gözdesidir.. diğer abileri onun kadar ilgi görmemiştir.. Zach'ın tek bir hatası babasının gözünden düşmesine neden olacaktır ve yapmadığı şeylerin bedelini ödemeye başlayacaktır ki bu durum hayatında dönüm noktası olacaktır..

Film boyunca 70'li ve 80'li yıllara ait detaylar çok güzel yansıtılmış. Sanki yönetmen Jean-Marc Vallée bu filmi gerçekten çocuklar büyürken çekmiş gibi bir hisse kapılıyorsunuz. Filmin içinde birden fazla hikayeyi çok rahat takip edebiliyorsunuz. Çok güzel bir anlatım dili var. Hem duygusal hem de biraz komik bir film. Başroldeki 84 doğumlu genç oyuncu Marc-André Grondin'in performansı müthiş! Eğer dönem filmlerinden, 70'ler ve 80'lerden hoşlanıyorsanız C.R.A.Z.Y. filmini izlemenizi kesinlikle öneririm!

avrupa ülkeleri sineması köşesi (resimli + yorumlu)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 30 Eylül 2008; 15:08:06 >

Les Choristes (FRANCE) / The Chorus (USA)

Yıl: 2004
    Ülke: Fransa
    Tarz: Dram
    User Rating: 7.8/10 (11,946 votes)
    --> http://www.imdb.com/title/tt0372824/

Konusu;
    Annesinin cenazesi için Fransa'ya dönen dünyaca ünlü orkestra şefi Pierre Morhange’ın o gece habersiz bir misafiri gelir. Bu misafir, okul yıllarından arkadaşı olan Pépinot’dur. Pépinot, gelirken yanında Pierre’e verilmek üzere, öğretmenleri Clement Mathieu’a ait bir de günlük getirmiştir. Bu günlük, onları çok eskilere, ta okul yıllarına geri götürecektir.

Sene 1949, savaş sonrası Fransa... Clement Mathieu, erkek öğrencilerin eğitim gördüğü bir yatılı okula öğretmen olarak gelir. Bu okuldaki öğrenciler o kadar asidir ki Okul Müdürü onları sadece “etkiye tepki” adını verdiği cezalandırma yöntemiyle yola getirebilmektedir. Tüm öğretmenler bu yöntemi desteklerken, sadece Clement buna karşı bir duruş sergiler. Onun uygulayacağı yöntem, çocuklarda hem yeni bir takım ruhu yaratacak hem de yeni bir tutku ortaya çıkaracaktır.

Filmin yönetmeni Christophe Barratier, senaryodan yönetmenliğine, filmin her aşamasında bulunmuş hatta filmin müziklerini dahi kendisi yapmıştır. Barratier, oyuncu kadrosunu oluşturabilmek için 40 farklı koroyu dinledikten sonra, en sıradan bulduğu çocukları film için seçmiş ve yine hiç bir profesyonel yardım almadan altı ay boyunca onlarla çalışmıştır. Bu başarının sonucunu ise En İyi Yabancı Film dalında Oscar adaylığı ve Altın Küre adaylığı başta olmak üzere pek çok adaylık kazanarak almıştır. Ayrıca Fransa’nın Oscarları sayılan Sezar Ödüllerinde En İyi Müzik ve Ses Ödüllerini kazanarak başarısını daha da yüceltmiştir.

Hababam sınıfı tadında başlayan ancak müzikleri ile dikkat çeken enteresan bir film.. özellikle yatılı okul yaşamını bilenler bu filmde kendilerinden bir parça bulacaklar.. ayrıca filmin doğallığı da ayrı bir tartışma konusu olabilir, koronun söylediği şarkılar da müthiş güzel.. İlk defa bir film yöneten Christophe Barratier'i çok başarılı buldum, Gérard Jugnot'ın da başarılı oyunculuğu ile ortaya bir baş yapıt çıkmış diyebilirim..

bu filmi MUTLAKA ama MUTLAKA İZLEYİN DERİM...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 30 Eylül 2008; 14:38:58 >

• Konunu favorilere ekledim hocam takipteyim

CAFFEINE

Yıl: 2006
    Tarz: Komedi

Sıradan bir iş gününde herşey ne kadar ters gidebilir? öyle ucuz basit aksiliklerden bahsetmiyorum.. her biri çok iyi yazılmış gerçekten güzel bir senaryosu var, aksiyondan uzak günlük hayat ve ilişkiler üzerine kurulu harika bir komedi izlemek istiyorsanız bu film tam size göre..

Konusu kısaca şöyle; Rachel (Marsha Thomason) bir restorant-kafe işletmektedir, sevgilisi olan Mike (Andrew Lee Potts) aynı zamanda kafenin aşçısıdır ve bir gece önce hayatının fırsatını kaçırmamak için iki bayanla "üçlü-sex" yapmıştır ancak yakayı ele verince Rachel kendisini kovar.. Kafenin aşçısı olmayınca işler aksamaya başlar, zaten personelin de kendi sıkıntıları vardır.. Aynı gün kafeyi denetlemek için geleceklerdir, bunların üstüne bir de müşterilerin hayata dair sıkıntıları teker teker su yüzüne çıkmaya başlayınca herşey karışmaya başlar.. herkes özellikle bugünü beklemiş gibidir...

gerçekten keyifli bir filmi, kesinlikle tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 23 Aralık 2008; 3:09:35 >

• Stalingrad (1993)

savaşa almanların gözünden bakan ender filmlerden biri.. bir grup alman askerinin Avrupa'dan Rusya'ya gidişi ve Stalingrad savaşını işleyen harika bir film.

Faşist lider Hitler'in askerleri soğukta donarken şunları söylediği rivayet edilir; "Benim askerlerim ateşten yaratılmıştır, onlar donamaz".. Oysa askerlerini yazlık kıyafetleriyle yollamıştır. Çünkü Rusya'nın tümünü!! 1 aydan kısa sürede işgal edeceklerine inandırılmış askerlerdir bunlar...

Film gerçekten Alman cephesinden bakmasına rağmen çok başarılı bir anlatımı içeriyor. İnsanı sürüklüyor. Üçüncü Reich'ın faşizminin nereleri vurduğunu gösteriyor. Savaşa karşı iyi bir savaş filmi...

Alıntıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3RS!N -- 16 Aralık 2008; 10:02:14 >

NUOVO CINEMA PARADISO(Cennet Sineması)
    Yapım Yılı: 1988
    Süre: 155 dk
    Yönetmen : Giuseppe Tornatore
    Ülke : İtalya / Fransa
    imdb (top 87/250 ) :http://www.imdb.com/title/tt0095765/

Ünlü bir film yönetmeni 30 yıl aradan sonra ilk kez Sicilya'da doğduğu köye döner. Salvatore, burada çocukluk yıllarına uzanır ve Cennet Sineması'nda çalıştığı günleri ve oradaki film gösterici Alfredo'yu hatırlar. Tam bir sinema tutkunu olan Salvatore, ilk aşk filmlerini bu sinemada izlemiştir. Annesiyse onun bu tutkusuna şiddetle karşıdır. Salvatore, ilk gençlik aşkı Elena'yı da bu köyde tanımıştır.

PiTeR FM

Yıl: 2006
    Ülke: Rusya
    Tarz: Romantik Komedi
    User Rating: 7.2/10 (IMDB)
    (Piter, Rusların sokak dilinde St. Petersburg şehrinin kısaltılmışı)

Masha bir yandan radyoda program yaparken diğer yandan evlilik hazırlıkları içindedir. Maksim ise yurtdışına gitmek niyetinde olan bir mimardır. Birgün Masha sokakta cep telefonunu düşürür, tabi Maksim bulur. Masha telefonunun olmadığını farkettiği anda kendi numarasını arayıp Maksim'e ulaşır ve telefonunu geri almak istediğini söyler ancak her ikisinin de işi başından aşkındır, buluşma noktasına bir türlü zamanında ulaşamazlar, haliyle telefonun el değiştirmesi kolay olmayacaktır. Bu esnada her telefonda konuştuklarında birbirlerini daha fazla tanımaya başlarlar..

Hikaye çok şey vaadetmiyor ama yine de güzel, bol bol Rusya sokaklarını çekmişler, bir de Rus kadınların ne kadar güzel olduğunu bir kez daha görüyorsunuz.. kısacası sıkılmadan keyifle izlenebilecek bir film diyebilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 26 Aralık 2008; 13:29:48 >

• @antique

Hocam gerçekten çok faydalı topikler açıyorsun.
    Uzakdoğu filmleri ile ilgili açtığın topik şahaneydi.

Dead Man's Shoes (2004) - IMBD puani 8/10

Ingiliz sinemasi, harika bir intikam hikayesi
    http://www.imdb.com/title/tt0419677/

The Football Factory (2004)

Ingiliz sinemasi , holiganizm üzerine eğlenceli bir film.
    http://www.imdb.com/title/tt0385705/

• quote:

Orjinalden alıntı: SaGaPo

@antique

Hocam gerçekten çok faydalı topikler açıyorsun.
    Uzakdoğu filmleri ile ilgili açtığın topik şahaneydi.

eywalla

bu arada film izledikçe her iki konuyu da güncelliyorum, ikisine de devam yani

quote:

Orjinalden alıntı: unpop

Guzel topik Avrupa sinemasina bayılırım, birkaç tane de ben paylaşmak istedim..

Dead Man's Shoes (2004) - IMBD puani 8/10

The Football Factory (2004)

@unpop;
    bu iki film de arşivimde mevcut ama henüz vakiy bulup izleyemedim..
    tavsiye için teşekkürler

• Aralarından fırsat buldukça izliyorum, gerçekten güzel filmler var. Aralarından senorya bakımından en özgünü Ben X galiba.

may the force be with you

nacizane yazı yazdığımız blog
    iltekin,eray,efe

Korku öfkeye; öfke nefrete; nefret ise acıya yol açar.

Die Welle

Yıl: 2008
    Ülke: Almanya
    Tarz: Dram / Gerilim
    User Rating: 7.5/10 --> IMDB LINK
    (Tehlikeli Oyun diye türkçeye çevirmişler ama aslında "dalga" anlamında)

Bu film, 1967 yılında Palo Alto California Cubberley lisesinde tarih öğretmeni olan Ron Jones ve öğrencilerinin başından geçen gerçek bir olaydan yola çıkarak Todd Strasser'in yazdığı romandan uyarlanmış, yani yaşanmış bir olayı anlatıyor. Film günümüz Almanya'sında geçiyor. Bir lise öğretmeni, totaliter hükümetlerin nasıl işlediğini öğrencilerine anlatabilmek için farklı bir yol deniyor. Amacı diktatörlük yönetimi altındaki halkın davranış biçimlerini ortaya koymak. Başlangıçta herşey güzel başlıyor, öğretmenin kendisi "diktatör lider" karakterini üstlenirken, öğrenciler de sorgusuz sualsiz itaat eden halk rolünü üstleniyor. Bu hareketin ismini oybirliğiyle "Dalga" koyuyorlar ve diktatör rejimlerin gerektirdiği üzere tek tip giyinmeye başlıyorlar.

Film faşizmin artılarını ve eksilerini gözler önüne sererken karakterlerin değişimini çok güzel yansıtıyor. Özellikle mevcut sistemin dışında kalmış olan öğrenciler bu akıma kurtarıcı gözüyle bakıyor. Dalga, masum bir oyun olarak başlayan deneyin, zamanla nasıl boyut değiştirebileceğini ve insanların davranış biçimlerinin yaşama koşullarına bağlı harekete geçen dürtülerle nasıl değişebileceğini gözler önüne seren müthiş bir film..

avrupa ülkeleri sineması köşesi (resimli + yorumlu)soldaki eleman türk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi antique -- 26 Aralık 2008; 5:57:37 >

• Son eklenenlerden Stalingrad, PiTeR FM ve Die Welle özellikle dikkatimi çekti, öneriler için teşekkürler.

Eklenen filmleri ilk mesaja sıralama ile koyarsan daha düzenli olur @antique ..

Shaun Of The Dead

Konusu : Shaun’un hayatı artık tıkanma noktasına gelmiştir. Bütün vaktini en iyi arkadaşı Ed’le birlikte Winchester adlı bir barda annesi ve kız arkadaşının yarattığı problemleri çözmeye çalışmakla geçirmektedir. Liz'in kendisini terketmesiyle Shaun sonunda hayatını bir düzene sokmaya karar verir. Kız arkadaşının kalbini tekrar kazanıp annesiyle olan sorunlarını telafi etmeye karar verir. Artık yetişkin bir erkek olmanın sorumluluklarını yerine getirmesi gerekmektedir. Ancak bu arada zombiler dirilir ve yaşayanları yemek üzere harekete geçerler. Ancak aldığı kararlara göre zombilerin dirilmesi Shaun için basit bir sorundur. Zombi saldırısından ailesini ve sevdiklerini kurtarabilmek için arkadaşı Ed ile birlikte gidebilecekleri en sakin yeri bulurlar: Winchster.

YÖNETMEN : Edgar Wright
    YIL : 2008
    YAPIM : INGILTERE
    USER RATING : 8.0 IMDB

Bence : Harika tasarlanmış, ince ingiliz espirileriyle donatılmış, birçok kez izlenme özelliği olan sıradışı bir komedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Goldstein -- 26 Aralık 2008; 17:44:01 >

Everything.
    Everyone.
    Everywhere.
    Ends.

• son 1-2 haftada izlediğim 2 güzel film var

1 Little black book --- Kara Kaplı defter çok güzel duygusal ve komedi-romantik film http://www.imdb.com/title/tt0361841/
    2- Music Within filmi çok güzel duygusal ve romantik bir filmdi http://www.imdb.com/title/tt0422783/

2 sindede ortak bri oyuncu var oda Ron Livingston

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.