Şimdi Ara

Avrupa’nın gelecek nesil savaş uçağı prototipi için Airbus ve Dassault uzlaşma sağladı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Guest Account kullanıcısına yanıt

    siz F16lar ile F35 tarzı uçakların aynı olduğunu düşünüyorsanız zaten konuşmanın anlamı yok. F35 tarzı uçakları bence iyi inceleyin.


    Benim demek istediğim tamamen kontrolü ve hakimiyeti bizde olmayan bir uçak için projeye girmenin hiçbir anlamı yok. Ab ve abd bizim ortak uçak üreteceğimiz ülkeler arasında yer almıyor ve almaması gerekiyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ŞAKACI

    Bence yanılıyorsunuz. Ayrıca bizim hakim olmadığımız bir uçağın bize faydası olmaz abd ve ab ile üreteceğimiz bir uçağa tam hakim olup her yerde kullanabileceğimizi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Türki cumhuriyetler Azerbaycan başta olmak üzere ayrıca Pakistan Endonezya vs gibi ülkeler ile ortak yapılabilir hatta güney kore bile diyeceğim ama fazlasıyla abd güdümünde, ama bizim abd ab ile bir proje yapmamız heleki böyle büyük bir projede sonradan bize sıkıntı oluyor F35 de görüldüğü gibi

    Avrupa ve amerika el koymayı seviyor zamanında İngiltre Osmanlıya satacağı gemilerede el koymuştu. Çözüm muhtemelen tersanelerin yada uçak fabrikalarının Türkiyede kurulması. Yinede milyar euroluk yatırımlar gerekiyor. Haberlere çıkan çok övülen atak helikopterleri bile yılda 2 tane üretim kapasitesi ile üretiliyor. Tsk 70 80 tane sipariş etmişti , düşünün yani. Hazır proje ama üretimi onyıllar alıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Tasarımını beğendim. Siyasi olaylara girmiyorum :)

  • Hastayim su her şeyi biz üretelim kafasına ya ülke senede sağlıklı bir şekilde yüzde yedi buyuse bile bu kafalarla aç kalırız arkadaş.

    Birileriyle iyi anlaşırsin,bir paktin olur,ortaklığın olur arkadaş bir de sigorta niyetine yerli sistemlerin.Bagimsizligi bizim millet cidden böyle değişik bir şey sanıyor yani Roma imparatorluğu bile öyle bir ıslak rüya kurmamistir.

    Hadi uçağı yaparsın yarın yüksek irtifa savunma sistemi su bu arkadaş bunların hepsini yapan ülke süper güç zaten taş mı yiyecek millet,taş yiyince yalnız uzun vadede dişler dökülüyor olmuyor öyle.

    En önemlisi ihraç edemiyoruz arkadaş ölçek büyüklüğü işlemiyor maliyetler hep yüksek.Birileriyle karşılıklı bağımlılık yaratamiyoruz.

    Dış politika yok,ekonomi yok,diploması yok kararlar allahlik yapılıyor ama yapılıyor işte.Almanya'da yaptı ne gerekiyorsa yaptı bir delinin işleri sonucunda berlin'de şimdi babası rus dedeler var.

    İlkeliz abi biz ilkel politikalarımız var silah basayım güvende olayım her şey güçten ibarettir gibi.İsvicreye saldırabilir mı mesela kimse adamlarin elinde tüm dünya yöneticilerinin yolsuzluğu var,ya da İngiltere ile Almanya bir midir mesela bir tanesi küresel sermaye'nin başkenti,İsveç mesela milletin birbirine girdiği yerde doğru düzgün ordusu olmadan takıldı orada.Tayvan mesela sadece Tayvan mıdır onun yari iletken altyapısını ABD kaybetmeyi göze alabilir mi.

    Türkiye kendini ortada kalabilirim sanıyor orta morta yok yarıldı dünya artık,kucağa düşmeden iş birliği geliştirmenin yolunu bulacaksın.

    Denge menge Rusya en ufak şeye turist göndermiyor öbürü protokol derdinde bütün Suriyelileri almışız bak abd birak pazarlığı ıslık çalarak baskıyı artırıyor biliyor çünkü pazarlık falan yok muhtaçlar ne alabilirim.

    O yüzden daha geniş bakın meselelere rusya bugün aç başında ki öyle seviyor halkını ama onun bile o aklı olmasa sadece aç kalmak değil çok daha ciddi sorunları olacaktı.Bakin rusya bu 7000 nukleerin olduğu ülke.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.