Şimdi Ara

AVRUPA İSTATİSTİKLERİNE GÖRE TÜRKİYE'DE OLMASI GEREKEN MEMUR-EMEKLİ SAYISI VE MAAŞ MİKTARI (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.690
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu nasıl kafadır, anlamıyorum. Alman, İngiliz, Hollandalı, İsveçli, ve diğer ülkelerden arkadaşlarım var, bir kısmı emekli, bir kısmı, 3 ayda bir gidip geliyor. Kendi ülkelerine ölüm, düğün dışında pek gitmiyorlar, bilakis, akrabaları ülkemize geliyor. Maaşlarının bizden kat, kat iyi olduğunu söyleyeyim, dünyanın çoğu bölgesini dolaşmışlar, para olduğu için yaşamın tadını çıkarıyorlar. Nisan ayında hastalandım, yanımda bir İngiliz vatandaşı yatıyordu, 2 gün sonra hemen özel odaya geçti...Hayat standartları yüksek, çoğu 70 inden yukarı ama delikanlı gibiler, ben de emekliyim, ama hastaneden çıkamıyorum. Yaşayamadıktan sonra, ister emekli, ister asgari ücret ile çalışan ol, bir şey fark etmiyor, fiziksel ömrün bitmesini bekliyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mcx

Tek dertleri kpss ile hak eden değil. Mülakat ile kendi adamları gelsin. Bütün konular bunun için.

kpss ile gelince adalet mi sağlanıyor zannediyorsun veya maaşı hakettiğini mi düşünüyorsun 1600 lira maaş kpss 'de olsun peki... üstte de yazdım 10-15 sene önce maden işçisi yol işçisi şimdiki parayla 10-15 bin lira maaş alıyordu

mesele devletin küçülmesidir , siyaset işçi-memur almak için uğraşmamalıdır... en az memurla denetim sağlamaya çalışmalıdır

MAAŞI PİYASA BELİRLER NE DİYOR FORUMDAŞ ÖZEL ÖĞRETMEN 1200 LİRA ALIYOR. OZAMAN İMAMIN ALACAĞI DA 800-900 LİRA OLMASI GEREKİYOR NORMALDE.FAKAT 5 KAT FAZLA MAAŞ ALIYOR.KİM ÖDÜYOR BU PARAYI? AKP'LİLER TOPLANIP ÖDEDİĞİNİ ZANNETMİYORUM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Aralık 2018; 22:33:59 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Bir adet yazınızda ankarada ki bankamatik memurlarını yazın. Bilmiyorsunuz ki memurların iktidara verdiği oy oranı %75 lerde. Memurun maaşı yüksek değil. Diğerleri düşük. Patronlar devleti ve halkı soymaktan vazgeçerse bizde yolumuza devam ederiz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Bir adet yazınızda ankarada ki bankamatik memurlarını yazın. Bilmiyorsunuz ki memurların iktidara verdiği oy oranı %75 lerde. Memurun maaşı yüksek değil. Diğerleri düşük. Patronlar devleti ve halkı soymaktan vazgeçerse bizde yolumuza devam ederiz.
    Çoğunlukla kendi adamlarını doldurdukları için böyle tabi zam konusunda geri dönmezler pek tabi normal memurlarda var ama çoğunluğu kendi doldurdukları içi boş adamlar hatta bazıları işe gitmeden maaş bile alıyor.Kamuda herkes memurdur doktorda bir bakanda öğretmende düz memur olarak bakmayın bu pencereden değerlendirirseniz eş değer oranda pek tabi diğerleride nemalanıyor iktidar döneminde kamu daraldı çoğunluğu ve kamunun işide özele kaldı özel ne oldu derseniz özel battı zaten şuanki dış borcun çoğunluk özel sektör kaynaklı ha sonu ne olacak bilinmez ama gidişat hiç iyi değil özel sektör devlet eliyle kontrol altına alınmadıkça ve almanya gibi mesela hep karşılaştırılıyor ya gerek vardiye gerekse normal çalışma düzeyi kamuda ki gibi olmadıkça bir moka yaramaz.

İnsanlar hem çok çalışıyor hemde çalıştığı emeğin karşılığını alamıyor beyin göçünün temel sebeplerinden biride bu.İnsana insan emeğine işçiye emekçiye verilen değer sıfır.Bu ülke ekonomik olarak batmaya mahkum bu nedenle.

• quote:

Bir adet yazınızda ankarada ki bankamatik memurlarını yazın. Bilmiyorsunuz ki memurların iktidara verdiği oy oranı %75 lerde. Memurun maaşı yüksek değil. Diğerleri düşük. Patronlar devleti ve halkı soymaktan vazgeçerse bizde yolumuza devam ederiz.
    Çoğunlukla kendi adamlarını doldurdukları için böyle tabi zam konusunda geri dönmezler pek tabi normal memurlarda var ama çoğunluğu kendi doldurdukları içi boş adamlar hatta bazıları işe gitmeden maaş bile alıyor.Kamuda herkes memurdur doktorda bir bakanda öğretmende düz memur olarak bakmayın bu pencereden değerlendirirseniz eş değer oranda pek tabi diğerleride nemalanıyor iktidar döneminde kamu daraldı çoğunluğu ve kamunun işide özele kaldı özel ne oldu derseniz özel battı zaten şuanki dış borcun çoğunluk özel sektör kaynaklı ha sonu ne olacak bilinmez ama gidişat hiç iyi değil özel sektör devlet eliyle kontrol altına alınmadıkça ve almanya gibi mesela hep karşılaştırılıyor ya gerek vardiye gerekse normal çalışma düzeyi kamuda ki gibi olmadıkça bir moka yaramaz.

İnsanlar hem çok çalışıyor hemde çalıştığı emeğin karşılığını alamıyor beyin göçünün temel sebeplerinden biride bu.İnsana insan emeğine işçiye emekçiye verilen değer sıfır.Bu ülke ekonomik olarak batmaya mahkum bu nedenle.

• quote:

Orijinalden alıntı: Fasist Diktator

emekliler niye senin hakkını yiyor onu anlamadım İnsanlar 100 yaşına kadar mı çalışacak. Annem babasının emekli maaşını alıyor bu sana neden dokunuyor?
    cevap2: annen babasının maaşını alıyormuş

annenin ne hakkı var dedenin maaşında... Diğer konuda da yazdım zaten sigorta 3-4 kişilik ailenin sağlık pirimi nisbetinde... Sadece sağlık harcamaları bu emeklilik sistemi diye ödenen

parayı karşılıyor. Hadi pirim yatıran 10-15 sene emekli maaşı aldı diyelim... karısı kızı niye hala alıyor? mantığı ne,sosyal faydası nedir? ... kimse evlenmesin herkes eşcinsel olsun sapık

olsun diye mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Aralık 2018; 1:43:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tek_Kisilik_Muhalefet

anam-babam emekli olsa ne olacak ki... eksik bilgi olabilir. 1 saatte bunları buldum ,ek bilgin varsa ekleriz veya düzeltiriz

gençler artık hakkını aramaya çalışmalı. 50 yaşında emekli olup karısı ve kızı 80-100 yıl senin hakkını yiyecek ve sen 1600 liraya bile iş bulamayacaksın... asgari ücret artsın diye bekleyeceksin. hayır asgari ücrette artmasın

insanlar sadece adaleti istesin,hakkını istesin

Alıntıları Göster
    Ben 33 yaşındayım 50 yaşında emekli olunsa benim işime gelir bana ne gençlerden? Emeklilik olmasa kim takar sigortayı ve kayıtlı çalışmayı. Emekli olmayacak olsam salak mıyım ki prim ödeyeyim emeklilik zamanı maaş için uğraşayım.
    Eğer emeklilik yoksa senin genç dedikleri 65 yaşındaki adamı bile işten çıkarıp yerine işe giremez. Kendi ayağına sıkıyorsun haberin yok.
    Adam emekli olamayacak ama işi bırakacak. Ne için? Parasız kalıp ölmek için mi?
    Asgari ücrette artmasınmış. Sen adama geçinemeyeceği parayı verirsen yemişim işini der seni gasp eder. Karşındakini köle mi sandın istediğin gibi davranacaksın?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

Ben 33 yaşındayım 50 yaşında emekli olunsa benim işime gelir bana ne gençlerden? Emeklilik olmasa kim takar sigortayı ve kayıtlı çalışmayı. Emekli olmayacak olsam salak mıyım ki prim ödeyeyim emeklilik zamanı maaş için uğraşayım.
    Eğer emeklilik yoksa senin genç dedikleri 65 yaşındaki adamı bile işten çıkarıp yerine işe giremez. Kendi ayağına sıkıyorsun haberin yok.
    Adam emekli olamayacak ama işi bırakacak. Ne için? Parasız kalıp ölmek için mi?
    Asgari ücrette artmasınmış. Sen adama geçinemeyeceği parayı verirsen yemişim işini der seni gasp eder. Karşındakini köle mi sandın istediğin gibi davranacaksın?

Alıntıları Göster
    senin ödediğin sigorta pirimi sadece sağlık pirimine gidiyor.Özel hastanede 1 muayene 175 lira adam 150-200 GSS sağlık pirimi ödediğini zannediyor yada 600-700 lira toplam ssk pirimi bu miktar 1 kişinin hastane masrafı sadece

Türkiye'de çocuklu aileler emeklilik pirimi ödemiyor aslında sağlık pirimi ödüyor sadece... Emeklilikte ödenen maaş ve sağlık harcamaları bekar çalışanlardan alınan pirim, önceden birikim yapmış olanlardan alınan vergi (mal alım satımı emlak vergisi gelir vergisi vs ) ÖTV -KDV'den gelen para ve dış borçla finanse ediliyor

ben kendime bakarım 50 yaşında da emekli olurum diyorsun.Zaten senden öncekilerde öyle dedi ve romanya ile yarışan bir ülke durumundayız hatta romanya internet hızlı diye millet oraya bağlanıyor yada romanya üretimli dacia otomobil kullanıyor, zamanında asgari ücret düşük olsasaydı Türkiyede ne ford ne toyota hyundai fiat renault fabrika açardı 50 milyar cari açık 80 milyar olurdu en az 1 milyon kişi daha işsiz olurdu

Bencillik hep bu halkı fakir yapıyor kavanozdaki şekerlerin 1-2 tanesini almak yerine hepsini almaya çalışıp hiçbirini alamayan çocuk gibi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Aralık 2018; 5:27:4 >

• quote:

senin ödediğin sigorta pirimi sadece sağlık pirimine gidiyor.Özel hastanede 1 muayene 175 lira adam 150-200 GSS sağlık pirimi ödediğini zannediyor yada 600-700 lira toplam ssk pirimi bu miktar 1 kişinin hastane masrafı sadece

Türkiye'de çocuklu aileler emeklilik pirimi ödemiyor aslında sağlık pirimi ödüyor sadece... Emeklilikte ödenen maaş ve sağlık harcamaları bekar çalışanlardan alınan pirim, önceden birikim yapmış olanlardan alınan vergi (mal alım satımı emlak vergisi gelir vergisi vs ) ÖTV -KDV'den gelen para ve dış borçla finanse ediliyor

ben kendime bakarım 50 yaşında da emekli olurum diyorsun.Zaten senden öncekilerde öyle dedi ve romanya ile yarışan bir ülke durumundayız hatta romanya internet hızlı diye millet oraya bağlanıyor yada romanya üretimli dacia otomobil kullanıyor, zamanında asgari ücret düşük olsasaydı Türkiyede ne ford ne toyota hyundai fiat renault fabrika açardı 50 milyar cari açık 80 milyar olurdu en az 1 milyon kişi daha işsiz olurdu

Bencillik hep bu halkı fakir yapıyor kavanozdaki şekerlerin 1-2 tanesini almak yerine hepsini almaya çalışıp hiçbirini alamayan çocuk gibi

Alıntıları Göster
    Yok ya. Sen neyi biliyorsun ki ne anlatıyorsun? Sağlık primi gss kadardır. Geriye kalan emeklilik, hastalık sigorta primleri. Sgk parasının içinde emeklilikte var.
    Sen daha bordro incelememişin atıp tutarsın anca.
    Asgari ücret düşük olsaymış. Mantığa bak. Millette salaktı düşük paraya çalışacak ya. Tabi asgari ücreti kim alacak? Sen almayacaksın değil mi çok uyanıksın millet salak onlar ucuza çalışacak.
    Ford, hyundai sanki çalışanlarına asgari ücret veriyor ya. İşsizlikmiş, cari açıkmış bunlar düşse sanki bolluk bereket olacak ya. Vergiler düşecek falan filan çok beklersin sen
    Senin birşey bildiğin yok milleti boş yere rahatsız etme. Senin gibilerin çemkirmesi bi bitmedi yaşın küçükse git başka ülkeye kafa ütülüyorsun sen değil kralın gelse burada birşey değiştiremez.

• quote:

Yok ya. Sen neyi biliyorsun ki ne anlatıyorsun? Sağlık primi gss kadardır. Geriye kalan emeklilik, hastalık sigorta primleri. Sgk parasının içinde emeklilikte var.
    Sen daha bordro incelememişin atıp tutarsın anca.
    Asgari ücret düşük olsaymış. Mantığa bak. Millette salaktı düşük paraya çalışacak ya. Tabi asgari ücreti kim alacak? Sen almayacaksın değil mi çok uyanıksın millet salak onlar ucuza çalışacak.
    Ford, hyundai sanki çalışanlarına asgari ücret veriyor ya. İşsizlikmiş, cari açıkmış bunlar düşse sanki bolluk bereket olacak ya. Vergiler düşecek falan filan çok beklersin sen
    Senin birşey bildiğin yok milleti boş yere rahatsız etme. Senin gibilerin çemkirmesi bi bitmedi yaşın küçükse git başka ülkeye kafa ütülüyorsun sen değil kralın gelse burada birşey değiştiremez.

Alıntıları Göster
    şimdi çıkıyorum gss pirimi 126 lira atarım birazdan telefonda var... özel hastade bir randevu 175 lira kan tahlili mr vs hiçbiri değil 126 lirayla 5-6 kişi tedavi oluyor .. sgk ya ödene 600-700 lira sağlık için bile az

silinen konuda vardı hepsi ama beleşçiler sildirdi konuyu

• Vanished Man V kullanıcısına yanıt
    Cevap2

Gerçekler söylenince hakaretler Edip sildirdiginiz konuda vardı zaten bunlar

126 lira GSS

79 lira gelir vergisi

Muftunun 114bin lira ikramiyesi vs

Issız bir genç ise 81 lira GSS ödüyor özel hastane muayene175 TL

AVRUPA İSTATİSTİKLERİNE GÖRE TÜRKİYE'DE OLMASI GEREKEN MEMUR-EMEKLİ SAYISI VE MAAŞ MİKTARI

AVRUPA İSTATİSTİKLERİNE GÖRE TÜRKİYE'DE OLMASI GEREKEN MEMUR-EMEKLİ SAYISI VE MAAŞ MİKTARI

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 21 Aralık 2018; 14:4:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kulakları çok iyi çınlamıştır malum kişinin. Parasını ben vereydim de hap kullansaydı .

• quote:

TÜRKİYE'DE EMEKLİ MAAŞI NE OLMASI GEREKİYOR?

Almanyada maaşlar 2-4bin euro olduğu yukarda belirtilmişti doktor maaşıda yıllık 83 bin yani aylık 7bin euro etmektedir

yine Almanyada emekli maaşları 800 euro olduğunu haberi paylaşmıştık

Doktora göre emekli maaşı: 7000/800=8.75 uzman doktor maaşı 6500 lira Türkiyede /8.75 =742 lira

Almanya ortalama maaşını 4000 eurodan hesaplarsak ise 4000/800=5

Türkiye ortalama maaş 2000 lira dersek 2000/5= 400 lira olması gerekiyor

KOMİK DEĞİLMİ?. SORUNU ANLAYABİLİRSENİZ ÇÖZÜME YAKLAŞMIŞ SAYILABİLİRSİNİZ

Memur maaşını da sonra hesaplayacağım
    o zaman hesaba bi de şu açıdan bakmak lazım
    merkel maaşı: 18bin euro. hadi 20bin olsun
    20000/800=25
    olması gereken emekli maaşı senin hesaba göre 742 tl ise
    742x25= 18850 tl olması gerekiyor TC Başkanı'nın maaşı
    veyahut
    74000/25=2960 tl olması gerekiyor emekli maaşı
    wth!

• quote:

Cevap2

Gerçekler söylenince hakaretler Edip sildirdiginiz konuda vardı zaten bunlar

126 lira GSS

79 lira gelir vergisi

Muftunun 114bin lira ikramiyesi vs

Issız bir genç ise 81 lira GSS ödüyor özel hastane muayene175 TL

Kimsenin senin konunu şikayet edip sildirdiği falan yok.
    Aslında senin konularına cevap bile verilmez bakılır gülünür geçilir.
    Önce gelirsin sgk içinde emeklilik yok dersin sonra araştırır bulursun bir de mesaj atarsın. Kendi hatanı ortaya çıkarırsın. İnternetten bordro aramakla olmaz o işler.
    Öyle müftü, işsiz genç falan ucuz taktikler bunlar. Özel hastanede muayene 175 lira falan değil. Birşey bil de öyle yaz buralara. 114 bin ikramiye ne demek? Ucu açık bir mevzu. Herhalde emekli olunurken çalıştığın yıl karşılığı bir brüt ücret verilir onu da bilmiyorsun. İşten çıkarılırken tazminat var bundan haberin var mı?
    Sen yılların sgk uzmanı mısın ki millet ciddiye alıp baksın sana? Yazdığın konu hakkında bilgin bile yok. O kadar sene üniversitede bunları gördüm muhasebe bürosunda çalıştım senin gibi zırt pırt konu açıp atıp tutamam.
    Aç 4857,5510, 657 numaralı kanunları öğren öyle gel.

• quote:

şimdi çıkıyorum gss pirimi 126 lira atarım birazdan telefonda var... özel hastade bir randevu 175 lira kan tahlili mr vs hiçbiri değil 126 lirayla 5-6 kişi tedavi oluyor .. sgk ya ödene 600-700 lira sağlık için bile az

silinen konuda vardı hepsi ama beleşçiler sildirdi konuyu

Alıntıları Göster
    Buna da cevap vereyim bari. İşin içine özel hastane katılmış hemen. Git devlet hastanesine tutan mı var? Devlette böyle bir ücret yok. Özele gidiyormuş muayene parası ödüyormuş. Ödediğin fark parası. Tahlillere ayrıca para ödeniyor. Oradan 500-600 liraya anca çıkıyorsun. Özel hastaneler sgk ile anlaşmak zorunda da değil isterse sgklıyı içeri sokmaz. Sigortan burada geçmez paran varsa bakarız diyebilir rahatlıkla. Bizim eczanemiz vardı ssk ile anlaşmamız yoktu sigortalı gelip reçetesiyle ilaç alamazdı. Para konuşurdu.
    Özel hastanelerin o tahlillere 100-200 lira yazıp yakındaki laboratuara 15-20 lira gibi ücretlerle yaptırdığından haberin yok tabi. Adamlar tek kullanımlık kapları yıkayıp tekrar tekrar kullanıyor. Orayı açan doktorun iş ile ilgisi yok tahlile imza atar geçer. İş kapmak için hastanelere ölü fiyat veriyor.
    Adam sigorta ödeyecek devlet bakma garantisi verecek ama adam bu hakkını kullanmak isteyince beleşçi olur. Parayı alırken iyiydi ya? Sigorta zorunlu ama hakkı kullanırken beleşçi. Çok ilginç.
    Bunları yazan sen belki de devlet okuluna gidiyorsundur orası da paralı olmalı senin zihniyetle. Paran yoksa okuma veya okul ücreti karşılığında zorunlu çalıştırsınlar, açsan öl, gömülecek toprak bile vermesinler yakıp küllerini versinler yakınlarına mezarlıkta yer kaplamazsın.
    Sen bu işleri öğrenene kadar yıllar geçer. Burada konuşursun kim bilir o emekliler, çalışanlar tarafından finanse edilen kaç tane hizmeti beleş kullanıyorsun belli değil.

• quote:

Kimsenin senin konunu şikayet edip sildirdiği falan yok.
    Aslında senin konularına cevap bile verilmez bakılır gülünür geçilir.
    Önce gelirsin sgk içinde emeklilik yok dersin sonra araştırır bulursun bir de mesaj atarsın. Kendi hatanı ortaya çıkarırsın. İnternetten bordro aramakla olmaz o işler.
    Öyle müftü, işsiz genç falan ucuz taktikler bunlar. Özel hastanede muayene 175 lira falan değil. Birşey bil de öyle yaz buralara. 114 bin ikramiye ne demek? Ucu açık bir mevzu. Herhalde emekli olunurken çalıştığın yıl karşılığı bir brüt ücret verilir onu da bilmiyorsun. İşten çıkarılırken tazminat var bundan haberin var mı?
    Sen yılların sgk uzmanı mısın ki millet ciddiye alıp baksın sana? Yazdığın konu hakkında bilgin bile yok. O kadar sene üniversitede bunları gördüm muhasebe bürosunda çalıştım senin gibi zırt pırt konu açıp atıp tutamam.
    Aç 4857,5510, 657 numaralı kanunları öğren öyle gel.

Alıntıları Göster
    Gül geç niye hakaretvari konuşuluyor çünkü hırsızlığı deşifre ediyorum. Akp'lilerin hırsızlık deşifre olunca saldırganlaşmaları gibi sonra devlete hakaret var demeleri daha da ileri gidip devlet büyüklerine hakaret fetöcü demeleri gibi. Adamlar hırsızlık yapıp diğer kişiye fetöcü diyorlar komedi gibi...aynı şey sildirdiğiniz konuda oldu

SGK içinde emeklilik yok gerçekte görünürde var sadece belgeleri koydum 5 kişilik 1 ailenin sağlık pirimide 1000 liraya yakın olmalı 126 lirayla kimi kandırıyorsunuz. İşsiz gençten bile 81 lira isteniyor 5*81=405 lira ediyor ödediği sürece ,20sene ödedi fakat sgk'lının 60 sene yararlandığını düşünsek 30 sene pirim ödemiş olsa (ki 25 te olabilir ve beleşçilik daha da artar o zaman) 810 lira sağlık pirimi ödemesi gerekiyor işsiz gss'linin 81 lirasına göre. Yani 810 liranın altındaki SGK kesintisi sağlık pirimini bile karşılamıyor.Birde üstüne emekli maaşı ikramiye karısına kızına maaş geçiyor. Bu sistemi Almanya uygulasa bırak 300 milyar dolar cari fazlayı 20 senede Türkiye gibi olur( ve 40milyar cari açık)

Kanunları bak demişsin yolsuzluk yapmak için 100 kez ihale kanunu değişmiş ülkede kanuna neden bakayım beleş maaş için kanun yapılmıştır mutlaka 5 sene doğru dürüst ise gitmeyen bakan eşi saraya atandı, kanuni olup- olmadığına mı bakayım .Kanuna uygun olmasa zaten kim uyguluyor ki?

Diğerlerini yarın yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 23 Aralık 2018; 3:46:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: nazım55

Bu nasıl kafadır, anlamıyorum. Alman, İngiliz, Hollandalı, İsveçli, ve diğer ülkelerden arkadaşlarım var, bir kısmı emekli, bir kısmı, 3 ayda bir gidip geliyor. Kendi ülkelerine ölüm, düğün dışında pek gitmiyorlar, bilakis, akrabaları ülkemize geliyor. Maaşlarının bizden kat, kat iyi olduğunu söyleyeyim, dünyanın çoğu bölgesini dolaşmışlar, para olduğu için yaşamın tadını çıkarıyorlar. Nisan ayında hastalandım, yanımda bir İngiliz vatandaşı yatıyordu, 2 gün sonra hemen özel odaya geçti...Hayat standartları yüksek, çoğu 70 inden yukarı ama delikanlı gibiler, ben de emekliyim, ama hastaneden çıkamıyorum. Yaşayamadıktan sonra, ister emekli, ister asgari ücret ile çalışan ol, bir şey fark etmiyor, fiziksel ömrün bitmesini bekliyorsun.
    İşte hep bunlar bizdeki beleşçiligin sonucu Almanya'da 67 yaşında emekli oluyor belki 53 sene çalıştı... Hırsızlık yolsuzluk rüşvet beleşçilik olan ülkelerde hep fakirlik olur dikkat edin

Çünkü sen başkasının hakkını gasp etmeye çalışırken diğer kişide senin hakkını gasp etmeye çalışır. Sonuçta verim düşer maksat gaspa uğramamaktır artık. Üretim olmayınca herkes fakirleşir... Türkiye nüfusta 19 ihracatta 32. Sıradadır satın alma gücünde 62 ydi 3-4 sene önce şimdi muhtemelen 80 leri bulmuşuzdur 2-3 sene içinde ise en fakir ülkeler sıralamasına girersek kimse şaşırmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: 0110engin

o zaman hesaba bi de şu açıdan bakmak lazım
    merkel maaşı: 18bin euro. hadi 20bin olsun
    20000/800=25
    olması gereken emekli maaşı senin hesaba göre 742 tl ise
    742x25= 18850 tl olması gerekiyor TC Başkanı'nın maaşı
    veyahut
    74000/25=2960 tl olması gerekiyor emekli maaşı
    wth!

Alıntıları Göster
    Merkelin maaşı doğru
    DW.COM
    Almanya'da politikacılar ne kadar kazanıyor? | DW | 24.09.2017
    https://m.dw.com/tr/almanyada-politikacılar-ne-kadar-kazanıyor/a-40660551

Türkiye ortalama maaşı 1798 TL TÜİK istatistiğini görehttp://kutahyaekspres.com/2018/09/19/turkiyede-aylik-ortalama-gelir-1-798-tl/

Almanya ortalama maaşı 3091 euro'ymuş diğer konuda paylaşılmıştı

( 2017 ortalama maaşını 12ye bölerek bulabilirsin
    www.n-heydorn.de
    RENTENRECHNER | Rente genau berechnen | DRV
    http://www.n-heydorn.de/rentenrechner.html
    )

Bu durumda Türkiye'nin başındakinin maaşı (20.000/3091 )*1798 = 11633 lira olması gerekmektedir

74bin lira daha maaş olmadı ama şimdiki maaşı olması gerekenin 5 katı olduğu görülmektedir

https://www.sozcu.com.tr/2018/ekonomi/erdoganin-maasi-yuzde-26-artti-2698980/

• Almanya asgari ücret net 1020 eurohttps://parasalcozumler.com/almanyada-asgari-ucret-isci-maaslari/

Almanya öğretmen maaşı 1800 euro

Bu durumda Türkiye'de (Almanya'ya kıyasla) asgari ücret ,memur maaşını hesaplamayı sona bırakıyorum ki şok olmayın!!!

(Asgari ve memur )maaşları düşükse Almanlar nasıl zengin durumda ? Bunu beleşçi bir Türk yada komünist zor kavrayabilir ama söyleyeyim bir Mercedes BMW Siemens Porsche bosch aeg Profilo vs. hiçbiri devletin değildir ve ordaki mühendisler ve çalışanlar yüksek maaş alıyor demektir ve 45 milyon çalışan var Türkiye gibi 22milyon ve asgari ücrete yakın maaşla değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 24 Aralık 2018; 22:32:04 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.