Şimdi Ara

Avrupa'dan Maduro'ya seçim şantajı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Fransa, İngiltere, Almanya ve İspanya'dan yapılan açıklamalarda, Venezuela Devlet Başkanı Maduro'nun 8 gün içinde seçime gitme kararını duyurmadığı durumda ABD destekli muhalefet lideri Juan Guaido'nun devlet başkanı olarak tanınacağı belirtildi.
    Venezuela'da Bolivarcı hükümete yönelik ABD'nin emperyalist müdahalesine Avrupa da destek veriyor. Fransa, İngiltere, Almanya ve İspanya'dan yapılan açıklamalarda Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'ya seçime gitme kararı alması için 8 gün süre tanındı. Maduro'nun seçim kararı almaması durumunda bu ülkeler kendisini "geçici devlet başkanı" ilan eden ABD destekli muhalefetin lideri Juan Guaido'yu başkan olarak tanıyacaklarını açıkladılar.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Venezuela'da seçim kararını duyurması için Maduro’ya 8 gün süre verdiğini söyledi. Macron, "Venezuelalı halk geleceğine özgürce karar verebilmeli. 8 gün içinde seçim yapılacağı duyurulmazsa, Guaido’yu politik bir süreç başlatmak için Venezuela'nın 'sorumlu başbakanı' olarak tanımaya hazırız. Avrupa ortaklarımızla bunun üzerinde çalışıyoruz" dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise "Venezuela'da hemen temiz, demokratik ve şeffaf bir seçime gidilmesi çağrısı yapıyoruz. Hükümet dayatma ya da devirme amacı gütmüyoruz. Venezuela'da demokrasi ve özgür seçim istiyoruz. Eğer 8 gün içerisinde seçim kararı alınmazsa İspanya, Guaido'yu Venezuela Devlet Başkanı olarak tanıyacak" açıklamasını yaptı.

Almanya hükümet sözcü yardımcısı Martina Fietz de Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un mesajını Almanca olarak paylaştı. Fietz sekiz gün içinde Venezuela'da seçime gidilmezse muhalefet lideri Guiado'yu geçici başkan olarak tanımaya hazır olduklarını duyurdu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt da benzer açıklamada bulunarak ve Venezuela'da 8 gün içinde "şeffaf ve adil" bir seçim olmaması durumunda Guiado'yu geçici başkan olarak tanımaya hazır olduklarını duyurdu. Hunt "Guaido Venezuela'yı ileri götürecek doğru kişi" ifadesini kullandı.
    soL Haber Portalı
    http://haber.sol.org.tr/dunya/avrupadan-maduroya-secim-santaji-255428

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fransadaki seçimle orası bir ya. Aklınca seçime katılım oranından girdin ama bakalım özgür propaganda hakkı var mı?
    Hepsini salla seçim sonucuna göre konuşuyoruz esadın iç güvenlik harekatı yapmasının seçim meşruluğuyla ne ilgisi var?
    Halkını öldürüyormuşmuş. Halkta nasıl bir halksa her türlü silahı var. Devlet güçleriyle kafa kafaya savaşacak güçteler. Türkiyede olsa terörist, vatan haini dersin suriye olunca halkını öldürüyor oluyor tabi.
  • Seçim yapıldı yüzde 46 katılımla yüzde 68 oyla seçildi Maduro ,siz ne seçimi istiyorsunuz keyfinize göre canım beğenmedinz mi sonucu?
    Ya da Trump abiniz kulağınızı mı çekti?
    Lafa geldimi demokrasi hak hukuk eşitlik icraata geldimi çabuk seçim yap çabuk bırak iktidarı.Yoksa benim adamı koyarım oraya.Oldu başka arzun?Sen kimsin ya başka ülkenin seçimine falan karışıyorsun?
    Al sana medeni batı işte ne bekliyorsunuz başka?Medeni batı dediğin adam Afrikayı Hindistabı Senelerce kanını emdi kendi ham maddesi gibi çıkarıp işledi bu durumlara geldi şimdi sıra Venezuelada.
  • AB bitmiş AB ye girmek istemeyecek kadar insani değerlerden uzaklaşıyor,
    Mısır'da darbeci Sisi yi desteklediler, seçim niye istemediler
    Kahrolsun AB

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilkerinanç

Seçim yapıldı yüzde 46 katılımla yüzde 68 oyla seçildi Maduro ,siz ne seçimi istiyorsunuz keyfinize göre canım beğenmedinz mi sonucu?
    Ya da Trump abiniz kulağınızı mı çekti?
    Lafa geldimi demokrasi hak hukuk eşitlik icraata geldimi çabuk seçim yap çabuk bırak iktidarı.Yoksa benim adamı koyarım oraya.Oldu başka arzun?Sen kimsin ya başka ülkenin seçimine falan karışıyorsun?
    Al sana medeni batı işte ne bekliyorsunuz başka?Medeni batı dediğin adam Afrikayı Hindistabı Senelerce kanını emdi kendi ham maddesi gibi çıkarıp işledi bu durumlara geldi şimdi sıra Venezuelada.
    %46 katılım Çok iyiymiş seçmenin yarısı sandığa bile gitmemiş.
    Senin zihniyetinle suriye arap cumhuriyetinin lideri seçimle başa gelen Beşar esad diyebilir miyiz? Seçimse seçim katılım oranı daha yüksek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vanished Man

%46 katılım Çok iyiymiş seçmenin yarısı sandığa bile gitmemiş.
    Senin zihniyetinle suriye arap cumhuriyetinin lideri seçimle başa gelen Beşar esad diyebilir miyiz? Seçimse seçim katılım oranı daha yüksek.

Alıntıları Göster
    Fransada yüzde 40 katılım ile milletvekili seçildi kardeş.İstersen araştır böyle büyük laflar etmeden önce.
    Suriyenin lideri Esed idi evet.Zaten halkını katledene kadar kimse değil demedi.
    Maduro da halkını katlederse sivil kadındı çocuktu öldürürse ona da aynı şey deriz.
    Neresi garip geldi sana bunun?

• quote:

Fransada yüzde 40 katılım ile milletvekili seçildi kardeş.İstersen araştır böyle büyük laflar etmeden önce.
    Suriyenin lideri Esed idi evet.Zaten halkını katledene kadar kimse değil demedi.
    Maduro da halkını katlederse sivil kadındı çocuktu öldürürse ona da aynı şey deriz.
    Neresi garip geldi sana bunun?

Alıntıları Göster
    Fransadaki seçimle orası bir ya. Aklınca seçime katılım oranından girdin ama bakalım özgür propaganda hakkı var mı?
    Hepsini salla seçim sonucuna göre konuşuyoruz esadın iç güvenlik harekatı yapmasının seçim meşruluğuyla ne ilgisi var?
    Halkını öldürüyormuşmuş. Halkta nasıl bir halksa her türlü silahı var. Devlet güçleriyle kafa kafaya savaşacak güçteler. Türkiyede olsa terörist, vatan haini dersin suriye olunca halkını öldürüyor oluyor tabi.

• quote:

Fransadaki seçimle orası bir ya. Aklınca seçime katılım oranından girdin ama bakalım özgür propaganda hakkı var mı?

Alıntıları Göster
    Allah Allah ne farkı varmış Fransadaki seçimle katılım açısından? Yüzde 46 Katılım hühoaaa dedin bende Fransada yüzde 40 ile milletvekili seçtiler dedim.Ne o işine mi gelmedi cevap?Benim sorunum değil işine gelip gelmemesi.Gerçek bu,olan bu...

Esed konusuna girmeyelim istersen ya senin ölen mülteci olup buraya gelen o kadar kadından çocuktan ya haberin yok ya da sizin gibilerin herhangi bir vicdanı yok.Vicdanı olmayan adamı kaale alıp yazmam.Sen devam et şimdi kendi kendine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkerinanç -- 28 Ocak 2019; 2:36:6 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Allah Allah ne farkı varmış Fransadaki seçimle katılım açısından? Yüzde 46 Katılım hühoaaa dedin bende Fransada yüzde 40 ile milletvekili seçtiler dedim.Ne o işine mi gelmedi cevap?Benim sorunum değil işine gelip gelmemesi.Gerçek bu,olan bu...

Esed konusuna girmeyelim istersen ya senin ölen mülteci olup buraya gelen o kadar kadından çocuktan ya haberin yok ya da sizin gibilerin herhangi bir vicdanı yok.Vicdanı olmayan adamı kaale alıp yazmam.Sen devam et şimdi kendi kendine.

Alıntıları Göster
    Sen demokrasinin yerleşmiş olduğu ülkelerde seçime katılım oranının düşük olduğundan habersizsen ben ne yapayım?
    Sen daha savunduğun adamın meclis çoğunluğunu ezici farkla kaybettiği seçimde meclisi feshettiğinden habersizsin. Hani ne oldu seçim? Ne oldu savundukların? Mecliste azınlık ama ülke lideri.
    Esad konusuna da girelim ya. Mülteci olanlara söyle kendi devletine silah çekmeselerdi. Nerede görülmüş devlete silah çekene muhalif dendiği? Ha senin muhalif mültecin ha pkk. Batılılar da onlara özgürlük savaşçısı diyordu onu da kabul ediyor musun? Bir de insani masallar okumuşun çok ilgin var ya. İşine geldiği gibi.

• quote:

Sen demokrasinin yerleşmiş olduğu ülkelerde seçime katılım oranının düşük olduğundan habersizsen ben ne yapayım?
    Sen daha savunduğun adamın meclis çoğunluğunu ezici farkla kaybettiği seçimde meclisi feshettiğinden habersizsin. Hani ne oldu seçim? Ne oldu savundukların? Mecliste azınlık ama ülke lideri.
    Esad konusuna da girelim ya. Mülteci olanlara söyle kendi devletine silah çekmeselerdi. Nerede görülmüş devlete silah çekene muhalif dendiği? Ha senin muhalif mültecin ha pkk. Batılılar da onlara özgürlük savaşçısı diyordu onu da kabul ediyor musun? Bir de insani masallar okumuşun çok ilgin var ya. İşine geldiği gibi.

Alıntıları Göster
    Ne alakası var demokrasinin yerleşmiş ülkelerinde seçim oranı düşük olması iyi bir şey mi şimdi marifetmiş gibi anlatıyorsun bana.
    Yüzde 40 oy ile yüzde 100 ün nasıl yönetileceğini belirliyor adamlar bu mu demokrasi şimdi?
    Bir kere ben kimseyi savunmuyorum kişiler beni çok fazla ilgilendirmez.Ben ortada dönen hem de dünyanın gözü önünde dönen komediye itiraz ediyorum senin hoşuna gider gitmez hiiç umrumda da değil.Sen bana neyin spartını yapmaya çalıştığını söyle şimdi burada, boşver hikayeyi az katılım uygaar mededii batıda olursa iyi birşey başka bir ülkede olursa kabul edilemez bunu mu diyorsun ne bu mesajının amacı şimdi?
    Esed konusunu vicdanı olmayan adamalarla tartışmıyorum diyorum ama senin anlamanda da bir sıkıntı var galiba.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.