Şimdi Ara

::: AVR+Bookshelf Hoparlor vs. Soundbar? Hangi AVR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba,

    Temel kullanimim tv uzerinden film ve bluetooth uzerinden muzik esasli olacak. 2000-2500 TL ye kadar kendime bir limit belirledim.

    Aklimda ya Sony HT-NT5 Soundbar var yada compact bir AVR + Monitor Audio Bronze 2 Bookshelf Speakers var.

    1. sorum, sizce hangisini secmeliyim? filmlerde AVR li sistemin basslari eksik kalir mi? eger daha kaliteli bir ses verirse birazcık kabloya tahammul edebilirim.

    2. sorum ise onerebileceginiz compact bir AVR var midir? TV ye HDMI dan baglanacak (4K ve HDMI 2.2 uygun), bluetooth ozelligi olan. Ileride wifi ile kablosuz suba baglayabilir miyim?

    Yorumlariniz icin simdiden tesekkurler.



  • selamlar.

    çok bilgim olmamasına rağmen, kendimce yardımcı olmaya çalışayım. aynı şekilde yaptığım araştırmalar sonucunda, nt5 soundbar fiyatına komple avr bir sistem alma şansın var. bende soundbar bakarken kendimi avr sistem alırken buldum. başlangıç seviyesi avr lerin çoğunda wifi veya lan girişi bulunmuyor, bluetooth ile Telefonlara çoğu bağlanıyor airplay özelliği çoğu başlangıç seviyesi avr de mevcut.
    bir avr sistemden alınacak ses şahsi fikrim herhangi bir soundbarla karşılaştırılmaz. sony ht-ct790 almış ve odanın birinde kullanıyorum. ses tatminkar aslında yeterli de olabilir ama bana uymadı açıkcası.
    ben Denon avr-x520bt aldım. 4 adet 4k girişi var. tv çıkışıda 4k. benim için yeterli. ilk avr sistemim olacak sonrasına bakarız. hoparlörleri harman/kardon hkts 16 aldım. ne derece başarılı olacak onu da görücem. henüz bunların kargosu elime ulaşmadı.
  • esersurucu E kullanıcısına yanıt
    Cevabiniz icin tesekkur ederim hocam. Urunler elinize ulastiginda ozellikle ct790 ile karsilastirmanizi merak ediyor olacagim. Elbette mukayese olmaz ama yine de soundbar mi avr mi gibi dusunen benim gibilere fikir verecektir.

    Merak ettigim ct 790 uzernden spotify ile muzik dinlemek icin lan baglantisi sart mi? cunku sabah aksam bluetooth uzerinden sarki dinlemek telefon sarjindan dolayi mumkun olmaz, bunun yerine ya muzik servislerine wireless olarak baglansa ve ben sadece telefon uzerinden kontrol etsem ya da usb uzerinden mp3lerimi calsa tam arzu ettigim sey olacaktir.

    Bluray player im yok, almayi da dusunmuyorum, surround ses de benim icin olmazsa olmaz degil, televizyona yada avr ye pc baglamakla ugrasmak da istemiyorum. Genelde smart tv deki youtube yada digiturk uzerinden aldigim filmleri seyrediyorum.

    Dolayisi ile 2.1 yada stereo kaliteli ve sahnesi genis bir ses duzenegi dusunuyorum ama epey kararsiz kaldim.
  • k_tugsen K kullanıcısına yanıt
    müzik ağırlıklı kullanım yapacaksanız. bahsettiğiniz şekilde çok daha doyurucu bir deneyim elde edersiniz gibi geliyor(avr + bookshelf hop.) . direk stereo olarak soundbardan çok çok daha üstün bir ses elde edeceksiniz bu garanti.

    bağlantıları avr ye zaten bir kez yapacaksanız. geri kalan herşey avr üzerinden kontrol edilecek.
    benim kullanım amacım tamamen film ve oyun için olacak. müzik en son planda. ct790 da direk wifi üstünden deneyimledim. dediğim gibi tatmin eder etmesine ama beni kesmedi. benim önceliklerime uymadı. belki sizinkine uyar o yüzden kesin birşey söyleyemem.

    bu arada avr üzerinde ki usb girişleri sadece müzik formatlarını okuyor diye biliyorum. atıyorum external disk bağlayıp film oynatma özelliği yok benim aldığım avr de belki diğerlerinde vardır onu bilmiyorum. bende acemiyim )

    yerinizde olsam, müzik dinlemek sizin için çok öncelikliyse avr sistem kullanırdım. başka bir deneyim olacağı kesin. bir hifi dükkanına girdiğinizde ilk sordukları kullanım amacınız oluyor. müzik mi? film mi? diye.
    soundbar da böyle bir soruyla karşılaşmayacaksanız. imkan ve yer müsaitliğiniz varsa avr sistem stereo deneyimlemeniz olurdu.




  • su anki fiyatlarla ikinci el ucuz yollu bir cift raf tipi hoparlor dusunursem, avr li bir sistem bana nt5 ile ayni rakama gelecek gibi ayni baglanti ozellikleri icin (tabi gelecek icin bana daha fazlasini vaadediyor) ama bu sefer de alacagim ses kalitesi nt5 den daha iyi olur mu endisesi var.

    en kisa zamanda bir hi-fi dukkanina gidip denemem gerekiyor sanirim. yine de daha once bu konuda kafasi karismis kisilerin goruslerini almak isterim.
  • k_tugsen K kullanıcısına yanıt
    Öncelikle 2300 TL gibi bir fiyat bir soundabar için ziyadesi ile pahalı. Hele ki sizin gibi daha çok müzik odaklı kullanacak biri için yanlış bir tercih olur. Ki bu soundbar için yorumlar pek de iyi değil. Her ürünün iyi olduğunu söyleyen what hifi bile 3 yıldız vermiş.
    http://www.whathifi.com/sony/ht-nt5/review

    Müzik odaklı olduğunuzu çıkardığım nokta ise filmlerde surround vs gibi efektlerin olmasına pek de gerek yok ve telefondan müzik dinleme gibi kullanımınız olacağına göre sizin aradığınız aslında bir stereo sistem.


    AVR'lerin asıl olayı çevresel olayıdır. Ve ne kadar üst seviye bir AVR olsa da çok daha ucuz bir stereo amfi müzik anlamında çoğunluk AVR'den çok daha başarılı olacaktır. Bunun sebebi ise AVR'lerin içinde çok daha fazla elektronik parça olması ve bu parçaların ses kalitesini düşürmesidir.

    Bu sebeple sistemi daha çok müzik için kullanacaksanız stereo amfi yada network receiver diye geçen amfilerden almanızı tavsiye ederim. Stereo amfilerin bazılarında dahili DAC'da oluyor ve optik girişi oluyor. Misal benim kullandığım Marantz pm6005 gibi. Eğer bu tarz bir stereo amfi alırsanız TV'den sesi optik ile aktarıp amfi içindeki dahili DAC'ın kalitesi oranında daha iyi bir ses alabilirsiniz.
    http://us.marantz.com/us/products/pages/ProductDetails.aspx?CatId=hificomponents&ProductId=PM6005


    Ama alttaki geçenlerde dinleyip oldukça beğendiğim Rega Brio R gibi bir stereo amfi alırsanız dijital bağlantıları yapabilmek için (tv, pc vs gibi) ayrıca DAC da almanız gerekir. DAC, dijital to analog converter terimini kısaltmasıdır ve bu cihaz dijital formattaki veriyi bizim duyabileceğimiz analog formata çeviren cihazdır. Ve DAC'ın kalitesine göre ses kaliteniz de artabilir. Altta dediğim amfinin ve birlikte dinlediğim raf tipi hoparlörün linkini veriyorum.
    http://www.timpani.com.tr/pages/rega/brio-R.htm
    http://online.timpani.com.tr/q-acoustics-3020-walnut

    Yalnız raf tipi hoparlör alacaksanız mutlaka ayakla kullanın. Tv sehpası gibi bir şeyin üzerine koyduğunuzda bariz ses çok daha kötü oluyor. Detaylar kayboluyor.


    Bunların dışında Network Receiver için de birkaç örnek vereyim. Bunları da iceleyin, ki bana göre bunlar size daha uygun olacaktır diye düşünüyorum.
    http://tr.yamaha.com/tr/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/r-n500_g/?mode=model
    http://tr.yamaha.com/tr/products/audio-visual/hifi-components/stereo-receivers/r-n602/?mode=model
    http://www.harmankardon.com/veterans-day/HK+3770.html?dwvar_HK%203770_color=Black#start=1

    Bir de amfi yada AVR'yi imkanınız varsa yurtdışından kendiniz getirin derim. Bazı markalarda TR fiyatının yarısına ürün alabiliyorsunuz.




  • turuncu55 kullanıcısına yanıt
    detayli ve bilgilendirici yanitiniz icin tesekkur ederim. su dac olayini anlamamistim:)

    kisisel olarak avr veya stereo ya mesafeli olusum teknolojiye bakis acimdan dolayi. tak calistir kafasindayim. ne kadar basit ve kucuk, ve de kablosuz o kadar iyi. arastirmayi seviyorum ama tum o kablolar, baglantilar, detaylar, ayarlar, pc baglantilari, playerler kesinlikle ugrasmak istedigim seyler degil. ayrica receiverlar da epey agir ve hantal seyler. o yuzden mesafeli kaldim. biraderin onerisi ile dikkate aldim bu avr isini. ileride ps4 falan alip baglarsam yine avantajli olabilir. stereolari dusunmemis olmam optik cikis ile tvdeki seste gecikme gibi sorunlarin bahsedilmesinden dolayi. ama tabi ki fazla bir bilgim yok bu konularda.

    forumda nt5 kullanmis iki arkadasin (ki ikisi de avr sistemler kullandiklarindan bahsetmisti) yorumlarina gore hic de fena bir alet degil, ayrica nette epey bir kisisel gorus okudum cihazin performansiyla ilgili, bazisi cok detayli goruslerdi, ozellikle muzikte basarili oldugu ifade edilmis. ct790 i dinlemistim, midleri fazla on planda gibiydi ve genel olarak hosuma gitmisti, ama nt5 i henuz deneyimleyemedim. maalesef bu turden aletleri disarda onca gurultunun icinde denemek zorunda kaldigimiz icin evdeki durum bambaska olabilir endisesindeyim, bir de tabi yurtdisinda oldugu gibi begenmedim deyip geri goturme burada cok zorlayici. o nedenle arastirmaya devam ediyorum. whathifi ve diger sitelerdeki elestiriler de karar vermemi zorlastirdi elbette ama audiophili kafasiyla bir soundbara iyi diyebilmek icin epey para harcamak gerek sanirim. sitelerdeki yorumlardan bu kadari belli oluyor.

    ikinci el 300-400 tl civarinda sanki iyi bookshelf speakerlar goruyorum, denemedigim icin bilmiyorum ama kef cresta 1, dali 102 gibi seyler mevcut. bu turden bir cift speaker ve bir avr (2000-2500 tl araliginda wifi ve bt li) nt5 e gore cok fark eder mi muzik ve film performansi olarak bunu merak ediyorum. basslardan ve rms den biraz feragat ederim herhalde ama ses olarak daha yumusak, sicak, genis sahneli ve net bir ses alabilir miyim acaba?

    goruslerini paylasanlara tekrar tesekkur ederim.




  • film adına farketmez hatta soundbar daha iyi olabilir ama müzik olayını başka boyuta taşır. avr 90 model alsan bile olur 100 tl ye bt receiverlar var sırf bt var diye avr ye para verilmez.

    bir diğer çözüm de bosenin bt sound barlarından temin etmek hem daha kompact ve taşınabilir.
    film için de 5.1 soundbarlar var onu da araştırmak lazım.

    beni sorarsan bir oda sinema için ayrı, salonda da avr + bookshelf var, high end değil ama iş görüyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.