Şimdi Ara

Avermedia'nin yeni USB Dijital Uydu ve Analog Karti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
88
Cevap
1
Favori
17.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • tahmınım analog yayınlarda goruntu bozulur bızım evdekı tvdede aynı sorun var samsung lcd var 46 in 6 serisi dıgıturk goruntusu bıle kotu :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Enola

Ben yaklaşık 1 aydır bu kartı kullanıyorum monitörüm samsung p2250 ve şimdilik sadece analog yayınlarda kullanabiliyorum. berbat bir görüntü veriyor.Adamların suratları hep bulanık yazılar bile okunmuyor. Dijital yayınlardadamı görüntü kalitesi böyle merak ediyorum. Acaba benim kartım mı sorunlu yoksa analog yayınlarda LCD ekranlarda görüntü kalitesi böylemi.

analog yayınlarda hiç denemedim çünkü antenim yok. ama dijital yayınlar geyet net hiç bir problem yaşamadan izliyorum aylardır
  • Yorumlar İçin teşekkürler.Daha bi çanak alıp deneyemedim dijital görüntüyü(Parasızlığın gözü kör olsun bilgisayarı alınca evden çıkamaz oldum. )
    Benim bir diğer sorunumda uydu konusunda kara cahil olmam bir çanak bağlayıp karta takınca herşey hallolmuyor sanırım birde kanal çözmesi için program falan kurmam lazım ama ben averin programını tercih edicem kumanda yüzünden.
    Neyse bir anten alabilirsem hepsine bakarım artık.
  • Ürün elime ulaştı.
    Beklediğimden iyi çıktı diyebilirim.
    ProgDVB ve Mytheatre desteği var, lakin hiç bulaşmayın hayal kırıklığına uğrarsızınız.
    MyTheatre ile de denedim. Sonuç aynı, uzak durun.
    ProgDvb'nin zaten görünen bir artısı yok, son derece problemli bir yazılım olduğunu kullananlar bilir. V-Plug ile biss key girme çoktan yalan olduğu için en iyisi programın kendi yazılımını kullanmak.
    (Neyse legal söylemlerde bulunalım)
    Bu yüzden kendi yazılımından şaşmayın derim, ayrıca Progdvb desteği var deseler de, teoride var. Prataikte durum farklı, çok sorun çıkartıyor.
    Sitesinden güncel AverTv'yi indirin. Ötesi cihazı yoktan yere yormaktan öte değil
    Görüntü kalitesi son derece iyi, elecard codec ile denerseniz haraketli görüntülerde daha çok performans alırsınız.
    Kanal geçişleri gayet hızlı; sisteminizle de alakalı tabii.
    Kayıt kalitesi size kalmış, default ayarlarda kullanırsanız bile bayağı iyi kayıt yaptığını söyleyebilirim.
    En sevdiğim yanı ise, kayıt sırasında sisteme fazla yüklenmemesi, son derece stabil çalışmakta.
    Anolog yayını deneme şansım olmadı, ama dijital yayın beklentilerimi fazlasıyla karşıladı.
    22 ekranlarda kenarlarda boşluk kalmakta, bu biraz can sıkıcı. (Çare aramayın yok.)
    Kumandası çok kullanışlı, avertv arayüzden istediğiniz gibi tuşları ayarlarsanız mouse dokunmadan kullanırsınız.
    Wake up, sleep, timeshift özellikleri mevcut.
    Sp2'li Vista ile kullanıyorum ve herhangi bir donanım uyumsuzluğuna rastlamadım.
    Kısacası çok iyi bir makina olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim.

• Hayırlı Olsun kartın. Elecard codec nereden indirilebilir söylermisin.
    Birde yandan boşluklardan bahsetmişsin.Bende sana bir tüyo vereyim kartın içinden çıkan cdyi kur.(hem türkçe olması bence daha güzel güncel yazılım ingilizce maalesef)Tabi eskisini kaldırdıktan sonra
    Sağtuş-->Görüntü-->Fazla tarama ya tıkla hiç boşluk kalmaz

Bu arada merak edenler için karttan çıkan türkçe sürümle yeni sürüm arasındaki farkları yazayım milletin işine yarar belki.
    1.Eski sürümde fazla tarama işe yarıyor(ekran köşelerinde boşluk kalmıyor.)Yeni Sürümde işe yaramıyor.
    2.Eski sürüm vista 64bitte sadece uyumluluk modunda çalıştır derseniz çalışıyor.Yeni sürümde sorun yok(Kendileri otomatik işaretelemiş ondan)
    3.Eski sürüm Vista64bitte Ses ve kanal bilgileri Arkasında siyah bir şeritle çıkıyor yenisinde öyle bir sorun yok
    4.Eski sürümde sinyal kaynağı arama seçeneklerini(Analog Dvb-S Bileşimi Radyo) elleyemiyorsunuz yeni sürümde kullanmadıklarınızı iptal edebiliyorsunuz özellikle analog ve dijital yayın kullanıyorsanız veya benim gibi s-video dan dijitürk izliyorsanız kumandadaki source butonu ile kaynaklar arasında değişiklik yapabiliyorsunuz ancak eski sürümde source dvb-s e gelince program kafayı yiyor ve çıkmak zorunda kalıyorsunuz.
    5.Yeni sürüm inglizce eski sürüm türkçe
    6.Yeni sürümde kanal değiştirirken volume bilgisi habire ekranda(niyeyse)
    7.Yeni sürümde görüntü seçeneğinden değişiklik yaptığınızda (mesela görüntü kalitesini artırma seçeneği seçili ise özellikle analog yayınlarda görüntü berbat oluyor) diğer kanala geçtiğinizde ayarlar değişiyor defalarca ayarlamanız gerekiyor. Eskisinde bir kere ayarlamanız yeterli.
    Ben şahsen eski sürümü kullanıyorum.Hem türkçe olduğu için hemde ekranda boşluklar oluşmasından hiç hoşlanmadığım için.

• quote:

Hayırlı Olsun kartın. Elecard codec nereden indirilebilir söylermisin.
    Birde yandan boşluklardan bahsetmişsin.Bende sana bir tüyo vereyim kartın içinden çıkan cdyi kur.(hem türkçe olması bence daha güzel güncel yazılım ingilizce maalesef)Tabi eskisini kaldırdıktan sonra

Bu arada merak edenler için karttan çıkan türkçe sürümle yeni sürüm arasındaki farkları yazayım milletin işine yarar belki.
    1.Eski sürümde fazla tarama işe yarıyor(ekran köşelerinde boşluk kalmıyor.)Yeni Sürümde işe yaramıyor.
    2.Eski sürüm vista 64bitte sadece uyumluluk modunda çalıştır derseniz çalışıyor.Yeni sürümde sorun yok(Kendileri otomatik işaretelemiş ondan)
    3.Eski sürüm Vista64bitte Ses ve kanal bilgileri Arkasında siyah bir şeritle çıkıyor yenisinde öyle bir sorun yok
    4.Eski sürümde sinyal kaynağı arama seçeneklerini(Analog Dvb-S Bileşimi Radyo) elleyemiyorsunuz yeni sürümde kullanmadıklarınızı iptal edebiliyorsunuz özellikle analog ve dijital yayın kullanıyorsanız veya benim gibi s-video dan dijitürk izliyorsanız kumandadaki source butonu ile kaynaklar arasında değişiklik yapabiliyorsunuz ancak eski sürümde source dvb-s e gelince program kafayı yiyor ve çıkmak zorunda kalıyorsunuz.
    7.Yeni sürümde görüntü seçeneğinden değişiklik yaptığınızda (mesela görüntü kalitesini artırma seçeneği seçili ise özellikle analog yayınlarda görüntü berbat oluyor) diğer kanala geçtiğinizde ayarlar değişiyor defalarca ayarlamanız gerekiyor. Eskisinde bir kere ayarlamanız yeterli.
    Ben şahsen eski sürümü kullanıyorum.Hem türkçe olduğu için hemde ekranda boşluklar oluşmasından hiç hoşlanmadığım için.

Teşekkür ederim.
    Eski sürüm ile yeni sürüm arasındaki farklar benim de dikkatimi çekti ama, donanımı güncel tutan yazılımdır mantığında davranmakta fayda görüyorum.
    Neyse 4 cm lik boşlukla izleyeceğiz artık.
    Az önce bir arkadaşla pm'de progdvb üzerine kritik yaptık. O konuya da değinirsek iyi olur.
    Tabii üstü kapalı olarak
    Elecard için sizi şöyle alalım:http://www.truydu.com/dvb-tools/codec/EAVC_PlugIn_ProgDVB_1.2.90105.rar

• Programı indirdim telekkür ederim.Ama sanırım bu program dijital yayınları izlemekte işe yarıyor.(Progdvb ile analog yayınları izleyemiyoruz diye biliyorum.Gerçi dijital yayında tam kara cahilim hiç birşey bilmiyorum.Artık bir çanak alınca onlarıda öğrenirim inşallah.)
  • quote:

Programı indirdim telekkür ederim.Ama sanırım bu program dijital yayınları izlemekte işe yarıyor.(Progdvb ile analog yayınları izleyemiyoruz diye biliyorum.Gerçi dijital yayında tam kara cahilim hiç birşey bilmiyorum.Artık bir çanak alınca onlarıda öğrenirim inşallah.)

Ben analog yayın kullandığını bilmiyordum, çanak edinirsen - ki aşağı yukarı sana kablosuyla 70 - 80 tl ye mal olur - cihazın asıl hünerlerini görmüş olursun.

• Galaxy'de DVB-T yok değil mi? sırf bu özellik için Trinity almayı düşünüyorum. Bu ürün ile Trinity arasındaki en belirgin fark DVB-T ve PCI-E gibi gözüküyor. Haricinde birşey olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bigdede

aver dediginde biraz oturup düşünmek gerek digital kartlarında

gayet menunum bir sıkıntısını görmedim güzel vede hızlı KULLANDIMI ACABA ARKADAŞ ?
  • bende alıcam ama fiyatı pahalı geldi. Analog yayın desteği var diye sanırım.
    bu özelliklere sahip usb cihazlar max 110 tL
  • arkadaşlar öncelikle merhaba. avermedia kart elime bugün geçti hem analog hemde digital kanalları büyük bir keyifle izliyorum. türkçe sürüm programını kurdum gerçektende bilgisayarımı biraz kastı. bunun dışında size yardımı olur mu bilmiyorum ama ben biraz programları kurcalamayı seven biri olarak kenardaki 4-5 cm boşlukları kaldırdım. kurcalarken denk geldi. :))

sağ tıkla---görüntü---açı oranını sakla( işaretli) bunu tıklayıp işareti kaldırınca tam ekranda kenardaki siyah boşluklar yok oldu. zaten bir yolunun olduğunu düşünerek ve sizin verdiğiniz bilgilerden yararlandıktan sonra kartı almaya karar verdim. benimde size küçük bir yardımım dokunsun istedim. saygılarımla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi levaic -- 27 Aralık 2009; 2:47:58 >
  • quote:

Hayırlı Olsun kartın. Elecard codec nereden indirilebilir söylermisin.

üstad ben de bu kartı aldım ve kurdum. vista 64 bit'de sorunsuz çalışıyor. ancan ne yaptıysam media center'da tanıtamadım kartı. averin verdiği universal dvb receiver kurulumunu yaparken sürekli hata veriyor. (yan yana kurulamadı falan filan diye.) bunun bir çözümü var mı siz tanıtabildiniz mi media center'a?

• quote:

Orijinalden alıntı: sterilsenfoni

Kumandası çok kullanışlı, avertv arayüzden istediğiniz gibi tuşları ayarlarsanız mouse dokunmadan kullanırsınız.

arkadaşım bu bahsettiğin ayarlar nerede acaba?bendeki kumandanın tuşlarının yarısı boşa konmuş gibi çünkü. çalışmıyorlar.. kullandığım program avertv6.
  • bende aver tv 303 yüklü,kanalları gösteriyor,b.sayarda ses açık ama tv de ses yok,bu sorunu nasıl çözebilirim?(dvd izlerken yada müzik dinlerken ses var )sadece tv de ses çıkmıyor...
  • eğer bahsettiğin tv kartı galaxy ise cevabını bilmiyorum.ancak pci'dan falan bağlanıyorsa tv kartının bağlantı yerlerini incele.orada bir de ses çıkışı vardır. ufak, 2 ucu erkek olan bi ses kablosunun bi ucunu o girişe diğer ucunu bilg.ının anakartının (ya da harici ses kartının) mavi girişine girmen gerekli.bölece tv kartından çıkan sesi bilg.a göndermiş ve oradan da hoperlorlere yollamış olursun. anlamadıysan googleda ufak bi araştırmayla cevabını bulacağına eminim..
  • tv kartı analog görüntüsü nasıl acaba?bir de analog yayın için ayrı anten almamız gerekiyor mu?
  • biraz para biriktireyim şöyle bişey alıcam
  • ben odama ufak bi tv almayı düşünüyodum. sonra vazgeçip bu kartı aldım. atom işlemcili laptopuma taktım. oldu ufak TV :) analog görüntü baya eski bir sistem. dolayısıyla netlikten beklentiniz nelerdir bilmem ama analog yayın bile beni tatmin etti. gerçi diğer laptopta denemedim..ama dediğim gibi fena değil. anten sorusuna gelirsem, ilk mesajın resmine baksan zaten anlarsın arkadaşım. radyo,analog tv ve digital girişler ayrı. biri diğerinin vazifesini yapmıyor...
  • slm arkadaşlar
    tv kartı almayı düşünüyorum ve hiçbir bilgim yok bu kartlar hakkında
    digital ve analog ayrımı nedir? biri uydu diğeri normal antenmi oluyo acaba?
    birde uydudan yayın alabilmek için çanak bağlantısı gerekiyo fakat bendenki lnb tek çıkışlı ve o çıkışta tv ye bağlı.çift çıkışlı bi lnb alsam kendim takabilirmiyim basit bişeymidir acaba
    ve tv kartı için uydu alıcı gerekmiyor sanırsam o görevi tv kartı görüyordur
    yardımcı olursanız memnun olurum

birde herkes marka olarak avermedia tavsiye ediyor.önerebileceğiniz bir model varmı? Benim ihtiyacım olan hem uydu hem normal anten yayını,FM,kumandalı,hızlı kanal geçişi ve izlediğim kalitede TV den kayıt yapabilen bir kart.çok şeymi istedim acaba :):)

şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.