Şimdi Ara

Avea Neden Çekmez İşte Cevabı (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
321
Cevap
5
Favori
80.218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul kagithanede avea ev iclerinde cekmiyor
    Safranbolu inebolu cide de 2g ile interneti acamadan cok narin bazen cekiyor
    Kure daglarinda hic cekmiyor
    Turkcell tam gaz cekiyor,
    Aria dan beri kullaniyordum 4 gun sora pahali ama turkcelle geciyorum. İp4 s in tadina varayim yaw...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Avea bu işte full çektiği yerde bile sorunlu..Odamda her zaman full çektiği halde arayanlara ulaşılamıyor anonsu diletiyordu..Msj larım 30-48 saat gecikmeli gidiyor bana msjlar atıldığı gibi ulaşıyordu!!

Avea nın dandikliğini hiç bir tabire sığdıramıyorum.Müşteri hizmetlerinden başla da herşeye kadar
  • konu geçen sene açılmış ancak birçok bilgiyi içeriyor. Ek olarak belirtelim ki son yıllarda avea altyapıya iyi para döktü. gerçi meyvesinide gençlere yönelik paketleri sayesinde alıyor.
    ancak halen birçok sorunla başa çıkmaya devam ediyor. Tabiki zaman gerekiyor , zamanla toparlıycaktır. Zaten baz istasyonu sayısında vodafone'nu yakaladı sayılır
  • quote:

Orijinalden alıntı: Midgardian

Arkadaşlar 1 ay içinde 3 kere numara taşıma işlemi yaptım. Aveadan vodafone a vodafone dan turkcell e ve şimdi de tekrar avea ya geçtim artık daha da değişmem muhtemelen. O avea çekmiyor diyenleri artık görmezden geliyorum. Turkcell sözde 4 çeker. Ama bir halt çektiği yok.Maltepe'de merkez yerde çekmez mi arkadaş. Eski dandik telefonlarla çeker anca. İmzamdaki telefona taktım turkcell i dedim müthiş çekecek. Yok arkadaş sinyal alamıyorum. O kadar merkez yerde sinyal yok. 2g ye geçiyorum dedik hani 3g sinyali azdır. O da nesi 2g hiç çekmiyor. 3g 1 diş çekiyordu arada en azından. Şimdi avea hattım açıldı bugün. Full çekiyor 1 diş bile eksilmiyor. O yüzden asıl avea 4 çeker diyorum. En azından İstanbul'da 4 çeker.Turkcell falan hikaye.

Bu mesajınızda sorunun telefonda olabilecegini düşünüyorum. Turkcell kendi merkezinin bulundugu yerde cekmemezlik yapacak hemde 2G de bile. Viral bir Avea reklami gibi geldi bana

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• istanbul üsküdarda edge çekiyor avea jet
  • Avea ve Turkcell hatlarım var. Turkcell'in heryerde çektğini buna nazaran kazıklamaktan başka bir iş yapmadığını, Avea'nın bazı yerlerde çekmediğini ama fiyatının iyi olduğunu söyleyebilirim. Avea ile Ankara Akdere'deki okulumda telefon çekmiyordu. Mesaj yazdım ilgilenmiyoruz üstelik baz dikmek gibi bir sıkıntımızda yok diye açık açık yazdıkları bir cevap geldi. Okullar açıldığında hatın çekmeye başladığını gördüm. Hatta garip gelecek size ama Avea'nın hiç çekmediğini gösterdiği bir katta bile telefonla konuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: okanunal

Avea ve Turkcell hatlarım var. Turkcell'in heryerde çektğini buna nazaran kazıklamaktan başka bir iş yapmadığını, Avea'nın bazı yerlerde çekmediğini ama fiyatının iyi olduğunu söyleyebilirim. Avea ile Ankara Akdere'deki okulumda telefon çekmiyordu. Mesaj yazdım ilgilenmiyoruz üstelik baz dikmek gibi bir sıkıntımızda yok diye açık açık yazdıkları bir cevap geldi. Okullar açıldığında hatın çekmeye başladığını gördüm. Hatta garip gelecek size ama Avea'nın hiç çekmediğini gösterdiği bir katta bile telefonla konuştum.

Çekmediğini gösterip konuşma olayı garip değil, biraz telefon kaynaklı bir iş. Telefonda şebeke işlemlerini ana işletim sisteminden ayrı bir devre yapıyor, bu bazılarında harici bir işlemci, bazılarında da ana işlemci SoC içinde ayrı bir çekirdek. Bu iki işlemcideki işletim sistemlerinin tam iletişememesinden oluyor ya da ekrandaki çekim gücü işaretinin şebeke işletim sisteminin verisiyle düzgün güncellenememesinden dolayı.

• avea cekmeme problemini buyuk olcude bitirdi.

• Kütahya merkezde geçen sene tam bu zamanlar oturduğumuz evi kat karşılığı bir firmaya vermiştik ve o zamanlar Avea'da hiçbir sıkıntı yoktu evin içinde olsun odalarda olsun her yerde full çekiyordu. Yalnız bir hafta önce temelden yıkılıp yeniden yapılan evimize taşındık ve şuan kafayı yemek üzereyim desem yalan olmaz. Evin içinde çekim olarak o kadar oynak ki anlatamam, benim odamda cekiyor yan odada çekmiyor.Masanın solunda full çekiyor sağında tek diş Ayrıca GsMobile 3g Modem kullanıyorum internet için -88dBm'de 4 diş çekiyor fakat internet hızı 500Kbps'yi geçmiyor. Kafayı yemek üzereyim, Avea'yı arıyorum bölgenizde baz istasyonu yok o yüzdendir ve önümüzdeki planlarda oraya baz istasyonu dikme planımız yok diyor. Ulan zaten kütahya'nın tam göbeğinde evim, isteyen araştırabilir (Ali Paşa Mah. Hamza Güner Sok.) anlamadığım geçen sene çeken hat şimdi neden çekmiyor. Yemin ederim Habertürk'ün sitesine girmem rahat 4 dakikayı geçiyordur resimlerin yüklenmesi falan. Aynı anda iki sekme açtığımda bağlantı hatası veriyor. Sırf bu yüzden gittim 3g modemleri wireless'e çeviren router aldım evin her yerinde gezdiriyorum camdan dışarı çıkarmak mı dersiniz, balkondan sallamak mı dersiniz herşeyi herşeyi yaptım fakat sonuç gene aynı.

Özet: Yıl olmuş 2012 Avea Kütahya'nın göbeğinde çekmiyor.

• Catir catir cekiyor. 3g'si de canavar. Vodafone'da cektigim cileyi bir kez bile cekmedim. Ustelik4 ceker dedikleri turkcell kemer, olimpos gibi yerlerde, cogu bolgede cekmedigi icin arkadasimi delirtirken. Ben 5 cubukla nazire yapiyordum :)

• dolaştığım hiç bi köyde çekmiyor.

• sLm KartaL soğanlıktan Numan ben AVEA ya geçmeyi düşünenLer birdaha düşünün bence soğanlık gibi yerde Bırakın evimde çekmeyi sokağımızda Bile çekmiyo AVEA Bide rekLam da %99 kapsama aLanı diyoLar yaLan benCe ..
  • Arkadaşlar birincisi Türkcell 18 yıllık bi firma avea 7 yıllık bırakında türkcellde çeksin o kadar. aveanın çekme sıkıntısı bu yönde ikincisi kullanılan antenlerden kaynaklanıyor türkcell her yerde cekiyo fakat sinyali en çok yayan antenler yani insana en çok zarar veren antenlerde türkcellde avea şu an sinyal kalitesini çok ciddi derecede arttırmış durumda aveanın kullandıgı antenlerden ötürü türkcellin 1 baz istasyonu diktiği yerde avea 2 baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. ki bu kolay bişey değil.
    Bir baz istasyonunun maliyeti 100,000 tl yi aşıyor çoğu zaman bunun planlaması BTK dan izin alınması incelenmesi derken bu pekte kolay bir iş değil ya
    ni.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fenerxli

Arkadaşlar birincisi Türkcell 18 yıllık bi firma avea 7 yıllık bırakında türkcellde çeksin o kadar. aveanın çekme sıkıntısı bu yönde ikincisi kullanılan antenlerden kaynaklanıyor türkcell her yerde cekiyo fakat sinyali en çok yayan antenler yani insana en çok zarar veren antenlerde türkcellde avea şu an sinyal kalitesini çok ciddi derecede arttırmış durumda aveanın kullandıgı antenlerden ötürü türkcellin 1 baz istasyonu diktiği yerde avea 2 baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. ki bu kolay bişey değil.
    Bir baz istasyonunun maliyeti 100,000 tl yi aşıyor çoğu zaman bunun planlaması BTK dan izin alınması incelenmesi derken bu pekte kolay bir iş değil ya
    ni.

Turkcell e bu zamana kadar pahalı dendi ama insan sağlığına zarar veren baz istasyonu kuruyor gibi birşey derken kesin ve net kanıtlar ile gelinmesi gerekir. Bu tip baz istasyonlarını Turkcell kurmak istese bile BTK ve yasalar izin vermez. Kaldı ki Turkcell de kurmaz. Insan sağlığına zarar verecek türde baz istasyonu yoktur. Hepsi belli bir ölçümden sonra kuruluyor. Avea bu zamana kadar 100 kişilik kapasitesi olan istasyona 200 kişi bindirmeye kalkmasaydı sinyal sorunu olmazdı. Avea 1800 gibi bir bandı sadece tasarruf etme amaçlı kurmasaydı sinyal sorunu yaşamazdı.

• quote:

Orijinalden alıntı: plusnettr

quote:

Orijinalden alıntı: fenerxli

Arkadaşlar birincisi Türkcell 18 yıllık bi firma avea 7 yıllık bırakında türkcellde çeksin o kadar. aveanın çekme sıkıntısı bu yönde ikincisi kullanılan antenlerden kaynaklanıyor türkcell her yerde cekiyo fakat sinyali en çok yayan antenler yani insana en çok zarar veren antenlerde türkcellde avea şu an sinyal kalitesini çok ciddi derecede arttırmış durumda aveanın kullandıgı antenlerden ötürü türkcellin 1 baz istasyonu diktiği yerde avea 2 baz istasyonuna ihtiyaç duyuyor. ki bu kolay bişey değil.
    ni.

Turkcell e bu zamana kadar pahalı dendi ama insan sağlığına zarar veren baz istasyonu kuruyor gibi birşey derken kesin ve net kanıtlar ile gelinmesi gerekir. Bu tip baz istasyonlarını Turkcell kurmak istese bile BTK ve yasalar izin vermez. Kaldı ki Turkcell de kurmaz. Insan sağlığına zarar verecek türde baz istasyonu yoktur. Hepsi belli bir ölçümden sonra kuruluyor. Avea bu zamana kadar 100 kişilik kapasitesi olan istasyona 200 kişi bindirmeye kalkmasaydı sinyal sorunu olmazdı. Avea 1800 gibi bir bandı sadece tasarruf etme amaçlı kurmasaydı sinyal sorunu yaşamazdı.

Avea kendi isteğiyle 1800 frekansını seçmedi ki. 900 frekansı dolunca devlet mecbur 1800 frekansını bulara sattı.Hatta şu an devletin elinde eski Aycell'in frekans hakları duruyor.

• Frekansların sağlığa zararları o kadar ciddi olsaydı, radyo sistemi çıktığından beri insanlığın kısır olup kuruması lazımdı. Hem düşük frekans hem de bin kilovata kadar yüksek güçle yayınlar yapılmış. :D
    Tamam, zararlı ama ikisinin arasındaki fark o kadar abartacak kadar değil. Zaten 3G'de de hepsi aynı frekans bandını kullanıyor. 4G LTE ile 700 - 800 MHz vs. daha da düşebilir bunlar.
  • yaklaşık 3 yıldır turkcell kullanıcısıydım 1 kere bile sorun yaşamadım, yaklaşık 15 gün önce aveaya gectim (gecmez olaydım) işyerim şehrin göbeginde postaneye 200 metre mesafede (varın gerisini siz düsünün) ve avea cekmiyo 3g yi falan gectim arayanlar ulaşamıyo 2g bile yok bu nasıl rezillik ya bugün 10 km ötede değirmenbogazına gittik esim vodafone da takır takır konuştu ben baktım yazık sana avea ata demirere milyon dolarlar verecegine alt yapını güçlendir bu avea cekiyo diyen arkadaslar uzayda falan yasıyo herhalde..
  • quote:

Orijinalden alıntı: savage74

yaklaşık 3 yıldır turkcell kullanıcısıydım 1 kere bile sorun yaşamadım, yaklaşık 15 gün önce aveaya gectim (gecmez olaydım) işyerim şehrin göbeginde postaneye 200 metre mesafede (varın gerisini siz düsünün) ve avea cekmiyo 3g yi falan gectim arayanlar ulaşamıyo 2g bile yok bu nasıl rezillik ya bugün 10 km ötede değirmenbogazına gittik esim vodafone da takır takır konuştu ben baktım yazık sana avea ata demirere milyon dolarlar verecegine alt yapını güçlendir bu avea cekiyo diyen arkadaslar uzayda falan yasıyo herhalde..

Postaneye değil Türk Telekom santral binasına yakın olmanız gerekiyor. Avea nın genelde baz istasyonları orada yer alıyor. Bizim memlekette de baz istasyonunda 3G hizmeti yok. Diğer 2 operator 3G sinyalı verirken. Yakında bunlar santrale uzaksınız, telefonunuzu kapatıp açın gibi şeyler de söyler. Klasik telekom ve ttnet operatorunden başka ne beklersiniz ki

• quote:

quote:

yaklaşık 3 yıldır turkcell kullanıcısıydım 1 kere bile sorun yaşamadım, yaklaşık 15 gün önce aveaya gectim (gecmez olaydım) işyerim şehrin göbeginde postaneye 200 metre mesafede (varın gerisini siz düsünün) ve avea cekmiyo 3g yi falan gectim arayanlar ulaşamıyo 2g bile yok bu nasıl rezillik ya bugün 10 km ötede değirmenbogazına gittik esim vodafone da takır takır konuştu ben baktım yazık sana avea ata demirere milyon dolarlar verecegine alt yapını güçlendir bu avea cekiyo diyen arkadaslar uzayda falan yasıyo herhalde..

Postaneye değil Türk Telekom santral binasına yakın olmanız gerekiyor. Avea nın genelde baz istasyonları orada yer alıyor. Bizim memlekette de baz istasyonunda 3G hizmeti yok. Diğer 2 operator 3G sinyalı verirken. Yakında bunlar santrale uzaksınız, telefonunuzu kapatıp açın gibi şeyler de söyler. Klasik telekom ve ttnet operatorunden başka ne beklersiniz ki

Bazı devlet kurumlarında Aycell'in eskiden kalma baz istasyonları var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chucky_31

quote:

quote:

Bazı devlet kurumlarında Aycell'in eskiden kalma baz istasyonları var.

ya postane ile türk telekom yan yana aynı bina sayılır :)))

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.