auto cad ile 3d çalışılmayacaksa, x550 bile olur. kaldıki auto cad le 3d,render bile ço zorlamaz bilgisayarı. sempron+x550+2gb ram bile kullanabilirsiniz bence. eğer fiyatları uygun olursa, bence yatırımınızı geniş ekran lcd lere falan yapın
3d ve mimari tasarım için nvidia Quadro veya ati fire gl gibi grafik kartlarından kullanmalısın, oyun için tasarlanmış ekran kartları senin işine yaramayacaktır, gf6200 ile x1900xt arasında pek fark olmaz bu uygulamalarda.
quote:
Orjinalden alıntı: silef
3d ve mimari tasarım için nvidia Quadro veya ati fire gl gibi grafik kartlarından kullanmalısın, oyun için tasarlanmış ekran kartları senin işine yaramayacaktır, gf6200 ile x1900xt arasında pek fark olmaz bu uygulamalarda.
yok akadaşım o kadar değil senin dediğin o kartları Ferrari gibi formula 1 takımları aerodinamik simülasyon için kullanıyor.
bu arkadaşa 6600 gt bile yeter.
bende autocad mimari 3dmax.kullanıyorum.render olayında işlemcinin büyük etkisi var.ekran kartın onboard olsa bile olur ekran kartına yük binmiyor. sistem
işlemci-min. intel core 2 duo 6300 veya pentium d 930 veya amd x2 3800+ ram-min.1 gb -aynı anda birden çok program çalıştıracaksan min.2 gb gerisi çok önemli degil...
E6300 DS3 2x1 pc6400 7600GS 160GB sata2 hdd
gerisi kafanıza göre takılın artık 1000$'ı geçeceğini sanmıyorum
en güzel cevabı wermiş arkadas.Bence dahada kafanı karıştırma
quote:
Orjinalden alıntı: yasart61
bende autocad mimari 3dmax.kullanıyorum.render olayında işlemcinin büyük etkisi var.ekran kartın onboard olsa bile olur ekran kartına yük binmiyor. sistem
işlemci-min. intel core 2 duo 6300 veya pentium d 930 veya amd x2 3800+ ram-min.1 gb -aynı anda birden çok program çalıştıracaksan min.2 gb gerisi çok önemli degil...
aynen katılıyorum....
egerki 3dmax kullanan ve cok yogun sahnelerde calısan birisi isen firegl veya quadro alman mantıklı ama o kadar yogun yani 2 milyon polligu gecen sahnelerde calısmıyorsan eger hic gerek yok autocad icinde ole ahım sahım bi ekrankartına gerek yok bilgisayarı cok kasan bi program degil ama 2007 kullanıyorsan o birazcık kasıyor tavsiyem işlemci ve ram e yuklenmen
quote:
Orjinalden alıntı: marvell
egerki 3dmax kullanan ve cok yogun sahnelerde calısan birisi isen firegl veya quadro alman mantıklı ama o kadar yogun yani 2 milyon polligu gecen sahnelerde calısmıyorsan eger hic gerek yok autocad icinde ole ahım sahım bi ekrankartına gerek yok bilgisayarı cok kasan bi program degil ama 2007 kullanıyorsan o birazcık kasıyor tavsiyem işlemci ve ram e yuklenmen
+1 hocam işlemci ve RAM çok önemli
yakuza34 ün konfigi bencede çok uygun olmuş o fiyat kategorisinde
LEADTEK - PX7900 GTX INTEL - E6300 CONROE ASUS - P5B G.SKILL 2GB (2 x 1GB) 240-Pin DDR2 SDRAM Unbuffered DDR2 800 (PC 300 SEAGATE 7200 NCQ SATA2 16MB NEC 3551 GNB DVD RW SAMSUNG 997 MB 19" FLAT
fiyat olarak maliyetli olabilir ama çok rahat kullanabileceğin bir ürün olur bu şekilde düşünürsen
HOCAM AGIRLIKLI OLARAK MODELLEME , RENDER OLAYLARIYLA UĞRASACAKSAN BU BİLGİSAYAR SENİN İŞİNİ RAHAT GÖRÜR . 3D OLAYI TAMAMEN İŞLEMCİYE BAĞIMLIDIR EKRAN KARTININ ETKİSİ COK AZDIR.TAVSİYEM PARAYI SIRASIYLA İŞLEMCİ-RAM-LCD-ANAKART-HDD-KASA YATIRMANDIR.....
ben 1 yıldır profesyonel olarak 3dsmax kullanıyorum. Eğer animasyon yapacaksan render için çift çekirdekli işlemci ve en az 2gb ram alman lazım. Ayrıca işlemcin güçlü olmalı eğer düşük hızda işlemci alıp overclock yaparsan uzun süren render zamanlarında işlemin ortasında donma olur ve yapacağın çalışman mahvolur. Ama yok ben animasyon değilde resim veya afiş hazırlayacam dersen amd 3000 veya intelin herhangi bir 3000 mhz lik işlemci alıp overclock yapabilirsin (render süresi kısa olduğu için).ram ise 1 gb sana rahat yeter. Grafik kartına gelince bu senin çalıştığın projenin poligon sayısına göre değişir. tavsiyem eğer 2-3 milyon ve üzeri poligonda çalışacaksan mutlaka nvidianın guadro serisi ekran kartı al. Çünkü nvidia profesyonel ekran kartları yazılımla render süresinide kısaltıyor. ama orta düzey ve yeni başlayan biriysen x850xt senin için biçilmiş kaftan.
1000 dolarlık bütçene en uygun tavsiyem şudur.
amd x2 3800 işlemci (am2) 2x512 mb ram (667mhz) x850xt (ikinci el alman daha mantıklı)(kesinlikle daha pahalı olanları alma mantıksız olur.) eğer animasyon yapacaksan tavsiyem enaz 160 gb sata 2 hdd alman gerekli.(malum kaplamalar,sesler vs.. bir sürü yer kaplıyor.) birde ekranı mutlaka büyük al en az 19" al tavsiyem samsung 997mb diğerlerini ise bütçene göre en uygun olanlarını seç.
amd opteron kullanabilirsin biraz pahalı ama iyi amd 3Dnow komut seti işinize yarar
3Dnow komut seti oyunlar için diye biliyorum.
quote:
Orjinalden alıntı: dogan23
yanlış anlamışsın 3dnow komut seti multimedya ve modelleme içindir günümüzde pek çok film firmaları amd'yle tasarlıyor.amdnin 3dnow komut setinden yararlanmak lazım
quote:
Orjinalden alıntı: sewger
quote:
Orjinalden alıntı: dogan23
yanlış anlamışsın 3dnow komut seti multimedya ve modelleme içindir günümüzde pek çok film firmaları amd'yle tasarlıyor.amdnin 3dnow komut setinden yararlanmak lazım
sanırım doğru söylüyor,hatta bazı firmalar bu yüzden intel bıraktı amd ye geçti