Şimdi Ara

AutoCAD'ten Anlayanlar Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
3.792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar çizim ödevim vardı geçen haftada yardım istemiştim,neyse ki çizimimi hallettim fakat yeni bir sorun oluştu.Çizimleri hocaya mail atcaktık hoca sonradan fikrini deiştirdi ve A3 kağıda bastırmamızı istedi.Ama ben çizimi yaparken gerçek ölçüleri kullandım yani dolabın boyu 2 m. ise çizimde de ölçüyü aynen girdim.Anlayacağınız çizimi bastırmaya kalksam A3'e sığma ihtimali yok Sormak istediğim konu bu çizimi komple A3 boyutlarına sığacak şekilde ölçeklendirebilirmiyim?Eğer mümkünse nasıl yapmalıyım?Yok eğer mümkün değilse uykusuz geceler beni bekliyor salı gününe kadar

• file - plot a gir.
    plot settings menüsünü aç. sol altta windowla çiziminin sınırlarını seç.
    plot scale - scaled to fit olsun.
    full preview dan kontrol edersin.
  • ben şu an printerdan çıkarmıcam yalnız.baskı yapan bir yerde çıkarılacak.ben sadece ekranda o boyulara gelmesini istiyorum.daha çerçeve ve antet çizmem gerek çünkü.
  • o zaman scale komutunu gir, çizimini seç enterla. çizimin orta noktasını tıkla ve küçültme oranı gir. mesela yarıya ölçeklendirmek istiyorsan 0,5 yaz enterla.
  • valla oldu çok saolasın.scale komutunu denemiştim ama bu orta nokta ne alaka anlamamıştım neyse sen söleyince becerdim.çok saolasın yardımın için.
  • a3 boyutu 297-420 mm dir.
    Bu ölçülerde bir dikdörtgen çiz. Doğal olarak yanında küçük kalacaktır. Scale komutu ile 2,5-5-10-20-50-100-500-1000 kat büyüt ve ortalayarak çizimini yerleştir bu dikdörtgene. Plot komutundan yazıcı ayarlarını vs yaptıktan sonra window ile a3 ün dış köşelerinden seç. Plot scale kısmına da 1 / kaç kat büyüttüysen onu yaz. preview den kontrol et ve a3 e bas
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    AutoCad bilen biri bakabilir mi?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • dediğiniz gibi yaptım ölçüler tamam ama çıktı alırken önizleme yapıyorum ve saçma sapan bi yerleşim oluo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azah -- 6 Haziran 2008; 12:27:58 >
  • Ayarlarım ise böle..

• center the plot yeri de tikle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hirbag -- 6 Haziran 2008; 12:37:07 >
  • Ama bu kağıdın yatay durması gerekiyor.Ben ölçülerimi ona göre girmiştim
  • bir propertiese gir oralarda drawing orientation diye bir yer olacak kağıdın yönünü değiştirirsin
  • neyse az çok çözdüm işi.zaten evde çıkarmıcam gidip bi baskı merkezinde çıkarıcam o kadarınıda adamlar yapar heralde.herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.nasıl bir dertten kurtardınız beni anlatamam.
  • Fit to paper yerine a3 ü kaç kat büyüttüysen o değeri gireceksin. O değerleride kafana göre giremezsin. Benim verdiğim değerler TS ye göre. Proje işinde genelde bu ölçekler kullanılır
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.