Şimdi Ara

► AURIS FAN CLUB ◄ (360. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14.436
Cevap
104
Favori
1.268.251
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Fanza

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

6 ileri vitesli dizel Auris kullanıcısı arkadaşlar aranızda "bir depo mazotla en fazla kaç km yol yapabilirim acaba?" diye merak edip deneyen oldu mu acaba? Sonuç ne çıktı?

Teşekkürler.

Haluk

selam haluk uzun yolda ve şehiriçinde denedim
    * uzun yolda 800 km de low fuel dedi 130 km daha yol yaptım 52 lt mazot aldı 3 litre mazotum daha vardı 5,6 lt yaktı araç hızı 120-180 arasında kullandım sakinb kullanımda 5-5,2 lt yakıyor.
    * şehir içinde 5,7-5,9 lt yakıyor

1 depo mazotla şehirlerarası ortalama 120 Km. hızla 1000 Km., şehirçi ortalama 70-90 Km. arası hızla 830 Km. yaptım, her depoyu fullediğimde Km. sayacını sıfırlarım ve bu değerler her geçen gün artıyor. Aracım şu anda 9000 Km. de, sanırım 10000 bakımından sonra daha az yakacağım. Bu arada 0 Km. den beri ortalamayı sıfırlamadım ve dün kontrol ettiğimde 5.8 idi ama 10000 bakımından sonra sıfırlayacağım.

Selam fanza,
    110 ortalama ile 950 km yi bende yaptım. adana ya vardığımda benzinci bulmak için dizlerim titriyordu. ışık yanmış çoktan yolda kaldım kalıcam nerdeyse :)
    1000 km yaptım derken 1000 km sonra kaç litre yakıt aldın o önemli?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Killer Loop -- 4 Ağustos 2010; 17:38:50 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Killer Loop

quote:

Orijinalden alıntı: sfsu

Geçende eşim ve kardeşimle Toyotanın Kavacık bayisine araba bakmaya gittim. Aurisimi yeni sattım bu arada yeni modelide inceleme fırsatı buldum bence çok bir ekstrası yok. Eski direksiyon daha ele gelen şekildeydi yenisi pek hoşuma gitmedi şahsen. Comfort plusta yine eksikler var. Eski dizel elegantlarda far sensörü,yağmur sensörü, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası filan vardı. Comfort plus'a vsc ve trc'yi eklemişler ki bu çoğu rakibi olan arabada standart hale gelmiş durumda. Dizel comfort plus donanımı bence rakip markalara göre zayıf kalmış. 2-3 ay içinde almayı düşündüğüm için şuan dizel otomatik olan arabaları kapsamlı şekilde inceliyorum. Ayrıca M/M şanzuman yokuşta kaydırıyordu bu TRC opsiyonu nasıl merak etmedim değil. Hem tekerleklere yük dağılımı yapıyor hem de yokuş desteği diye biliyorum test edemedim. Benim kafamda dizel otomatik araba var ve bunun toyota olmasını istiyorum fakat beni tatmin etmedi:( Beklediğim dolulukta bir araba olmadı şu an için biraz daha beklemek daha mantıklı gibi.
    Ayrıca Toyota Kavacık servisine her gittiğimde sorun yaşadım. Bunu tüm samimiyetimle yazıyorum mesleğim makine mühendisliği ve oradaki arkadaşlar sattıkları modellerle ilgili yeterli bilgiye sahip değiller. Comfort plus modeliyle ilgili ben bilgilendirdim satıcı arkadaşları. Eskiden yaşamış olduğum bakım ve aksesuar taktırmak için gittiğim maceralarımı hiç anlatmayım.
    Birde son olarak bana dizel M/M comfort plus için fiyat veremeyeceklerini söylediler elimde nakit hazırken:) Tok satıcılar ya:) Sebebi de benim Aurisimi alırken satın aldığım bayiden henüz fiyat almamıştım önce ondan alıp sonra kavacığa gelecekmişim benim yaptığım etik değilmiş, sonra bayileri birbirleriyle çarpıştırıyormuşuz, benim işim gücüm yok bayileri çarpıştırcam ya neyse. Benim cevabım aynen şöyle oldu; ben müşteriyim hanginiz uygun fiyat verirse ona giderim ve bana dedikleri internet sitesinde ki fiyat :):) Ben salağım ya ayaklarına kadar gittim artistlik yapıyorlar sonra çıkarken servis müdürü siz fiyat alın biz size bişeyler yaparız filan diye beni avutmaya çalıştı.Sonuç olarak defalarca yaptığım hatayı bir daha yaptım kavacığa gittim evet öyle düşünenler varsa kötülemek için yazıyorum çünkü gerçekten çok kötüler.(Bayi için diyorum aurise ufak tefek eksikleri olsa da laf yok, süper:))

selam sfsu,
    kavacığı bilmem ama dumankaya da benzer tavirlar içinde.. nataş ı bir dene derim. yada gökkuşağını. olmazsa yakın illerden fiyat alabilirsin. tekirdağ, gebze, kocaeli.
    ama illa otomatik dizel dersen i30 a bir bak derim. ben onu düşünüyorum. tam otomatik. eşlerimiz için birebir.
    ve ncap da 5 yıldız almış. daha nolsun. toyotanın da yaptığı bu değil mi. insan emniyeti olsun gerisi önemli değil. en azından bana dedikleri bu..
    yani seslere yolda kalmalara takılma sen, aracın içinde hayatın emniyetli ona bak diyolar kısaca :)

Arkadaşlar anladığım kadarı ile bütün müşterilerini memnun eden bir servis yok, benim memnun olduğum Kavacık'dan bir başka arkadaşım memnun kalmıyor, başka arkadaşımın Türkiye'de bir tek o servis kalsa bile asla bir kez daha gitmeyeceği Nataş bir başka arkadaşı son derece memnun edebiliyor, bir başkası Gökkuşağı'ndan şikayetçi ama diğer arkadaş son derece memnun v.s. Bence kişiden kişiye değişiyor memnuniyet anlayışı, o yüzden en iyi servis memnun kaldığınız servistir derim ben.

burada sana katılıyorum. herkes aynı konularda hizmet almıyor. kimi bi servisin kaporta bölümünden, kimi satış ekibinden kimi başka şeyden müzdarip. ama ben bir kerede karar vermek hatalı olur diye dumankaya ya 2 kere gittim. biri kaporta ile ilgiliydi, diğeri motor aksamı. kardeşim ikisinde de mi sorunu çözemez bir servis? işte bu noktada nasıl memnun olan olur dumankayadan anlamış değlim?

• quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: umutsirvan

quote:

Orijinalden alıntı: haluk 23

6 ileri vitesli dizel Auris kullanıcısı arkadaşlar aranızda "bir depo mazotla en fazla kaç km yol yapabilirim acaba?" diye merak edip deneyen oldu mu acaba? Sonuç ne çıktı?

Teşekkürler.

Haluk

selam haluk uzun yolda ve şehiriçinde denedim
    * uzun yolda 800 km de low fuel dedi 130 km daha yol yaptım 52 lt mazot aldı 3 litre mazotum daha vardı 5,6 lt yaktı araç hızı 120-180 arasında kullandım sakinb kullanımda 5-5,2 lt yakıyor.
    * şehir içinde 5,7-5,9 lt yakıyor

1 depo mazotla şehirlerarası ortalama 120 Km. hızla 1000 Km., şehirçi ortalama 70-90 Km. arası hızla 830 Km. yaptım, her depoyu fullediğimde Km. sayacını sıfırlarım ve bu değerler her geçen gün artıyor. Aracım şu anda 9000 Km. de, sanırım 10000 bakımından sonra daha az yakacağım. Bu arada 0 Km. den beri ortalamayı sıfırlamadım ve dün kontrol ettiğimde 5.8 idi ama 10000 bakımından sonra sıfırlayacağım.

Selam fanza,
    110 ortalama ile 950 km yi bende yaptım. adana ya vardığımda benzinci bulmak için dizlerim titriyordu. ışık yanmış çoktan yolda kaldım kalıcam nerdeyse :)
    1000 km yaptım derken 1000 km sonra kaç litre yakıt aldın o önemli?

Valla arabayı ilk aldığımda hem motoru açmak için hem de ilk gezdiğim yer olsun diye İstanbul-Çanakkale yapmıştım gidiş-dönüş, şehitliklerde gezinmeler, Truva, Bozcaada falan tam 1000 Km. yol yaptım, yola çıkarken fullemiştim depoyu ve döndükten ertesi gün yine fulledim yanlış hatırlamıyorsam (Tam 1 sene oldu) 48 Lt. veya 49 Lt. mazot almiştim (Kesinlikle 50 Lt. değil) ve bayağı etkilendim, işte aradığım bu demiştim ekonomi babında. Şu anda aynı güzergahı kullanarak aynı yolu yapsam kesinlikle daha az yakacağımdan eminim.

2009 Auris 1.4 D-4D Elegant M/T (6 İleri) Gümüş Gri - İSTANBUL

TODAY TOMORROW TOYOTA

• 2.el olarak aldığım 2008 model Auris 1.6 ile ilk kez uzun yol yolculuk yapma fırsatım oldu. Tüketim değerleri şöyle gerçekleşti;

Bursa - Bolu arası, yaklaşık 360 km, genellikle 110-130 arası, araçta 3 yolcu var, arabanın bagaj dışında da her tarafı dolu, klima sürekli açık: 6,5 L
    Ankara - Bursa arası, yaklaşık 380 km, 100-110 arası, yük durumu aynı, klima sürekli açık : 5,6 L.

Toyota Türkiye satış rekoru kırmış. Habere linkten ulaşabilirsiniz. Tabiki bizim sayemizde.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25120419/

2011 Renault Megane 1.5 Dci 105 HP Privilège
  • evet Temmuz ayında 5 bin 289 adetle rekoru kırdı ama bence bu aleyhe bir durum..öncelikle, mesela şu an auris 1.6 elegant at modeli türkiyede yok ve önümüzdeki ayda da stoklarda olmayacakmış. yine bu durumda bulunan diğer modellerde de önümüzdeki aylarda fiyatlarda patlama olacak sanırım. zaten zikrettiğim model bu ay kendisi mevcut olmasa da liste fiyatında tam olarak 1500 tl artmış. talepler iki ayda iyice sıçratır bu meblağı.. fiyattaki bu yükselme otomatik alacakları manuele ve fiyatına göre diğer donanımlı auris modellerini tercih etmeye yönlendirilebilir. dolayısıyla genel bir fiyat artışı olabilir. bu toyota alacaklar için kötü...

toyota almış olanlar için neden kötü? bence toyotadaki bu satış patlaması böyle giderse ikinci el piyasasındada kendisini gösterecek. iktisatın temel kuralı, ikinci el piyasası için konuşursak arz arttıkça fiyatlar düşer. dolayısıyla eğer toyota 2014 yılı için hedeflediği 50 bin satış rekorunu kırarsa (bilgi için tıklayınız) toyotanın ikinci eli kırılır gider. bunun gerçekleşmemesi için ikinci el piyasasında da taleplerin artıyor olması gerekir. ama ikinci elde ben toyotanın bu kampanyalarını göremiyorum.

dolayısıyla bu satış rakımına sevinecek olanlar sadece toyota şirketi çalışanları olacaklardır. vesselam..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozdemr -- 5 Ağustos 2010; 12:18:04 >

• Arkadaşlar bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim. ben daha önce de belirttiğim gibi auris elegant 1.6 AT benzinli almayı düşünüyordum. ötv indirimi olacağı için de 5 sene sonra satacağım, kesin de satarım. bu aracın bana maliyeti şu an 30 bin. diğer taraftan da 2010 model focus titanium AT benzinli aracı da bayi bana 26500 e belki de 26000 e verebilecek. malum focus benzinli fabrika verilerine göre şehir içi 100 km de 10.6 litre harcıyor. auris AT benzinli ise yaklaşık 9 litre. yılda 5 bin km yaparsam benim için çok bile.

şimdi sorum aradaki litre farkı iki araç arasındaki fiyat farklılığını 5 yıl içinde kapatar mı veya bu koşullarda focus almamı önerir misiniz. acele cevap yazarsanız sevinirim çünki fırsat kaçabilir. teşekkürlr..

• Arkadaşlar sorum şu?
    2010 model makyajsız kasa manuel vites 1.6 Elegant larda ESP yada VSC varmı?

Orijinalden alıntı: labirentalist

Arkadaşlar bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim. ben daha önce de belirttiğim gibi auris elegant 1.6 AT benzinli almayı düşünüyordum. ötv indirimi olacağı için de 5 sene sonra satacağım, kesin de satarım. bu aracın bana maliyeti şu an 30 bin. diğer taraftan da 2010 model focus titanium AT benzinli aracı da bayi bana 26500 e belki de 26000 e verebilecek. malum focus benzinli fabrika verilerine göre şehir içi 100 km de 10.6 litre harcıyor. auris AT benzinli ise yaklaşık 9 litre. yılda 5 bin km yaparsam benim için çok bile.

şimdi sorum aradaki litre farkı iki araç arasındaki fiyat farklılığını 5 yıl içinde kapatar mı veya bu koşullarda focus almamı önerir misiniz. acele cevap yazarsanız sevinirim çünki fırsat kaçabilir. teşekkürlr..

Arkadaşım bence 26000'e 2010 model Focus Titanium AT bulabilirsen kaçırma derim, nereden aldiniz o fiyatı 2008 model Focuslar 30000'den basliyor, bence o arabada bir Ali Cengiz oyunu olabilir, satın almadan önce plakadan kaza raporlarını sorgulasanız da fena olmaz, pert olabilir o araba. Ayrıca Auris Elegant 1.6 AT benziliyi de 30000'e bulabildiğinize anlam veremedim, AT dediğinize göre 2010 makyajlı kasa olsa gerek ki 30000'e imkansız yok eğer M/M ise 2008 falan olmalı. Bana sorarsanız tercihiniz ya 2010 "AT" Auris veya 2008 ve üzeri manuel vites Auris olabilir (M/M tavsiye etmem çünkü pekçok kullanıcı umduğunu bulamadı o şanzımandan). Kıssadan hizze alırsın Ford olursun mort.

TODAY TOMORROW TOYOTA

• arkadaşım ötv indirimi olduğu zaman fiyatlar o tutarlara düşüyor. engelliyim yani..ayrıca bu araçlar da sıfırdır. buna göre düşünürsen sevinirim..

• quote:

arkadaşım ötv indirimi olduğu zaman fiyatlar o tutarlara düşüyor. engelliyim yani..ayrıca bu araçlar da sıfırdır. buna göre düşünürsen sevinirim..

Kusura bakma arkadaşım daha önceki mesajını görmemiştim, özür dilerim. Bence aradaki 4000 TL farka rağmen Auris Elegant 1.6 AT derim. Zamanında ben de Auris ile Focus arasında kalmıştım tercihimi Auristen yana kullandım pişman değilim.

TODAY TOMORROW TOYOTA
  • quote:

Arkadaşlar bir sorum olacak yardım ederseniz sevinirim. ben daha önce de belirttiğim gibi auris elegant 1.6 AT benzinli almayı düşünüyordum. ötv indirimi olacağı için de 5 sene sonra satacağım, kesin de satarım. bu aracın bana maliyeti şu an 30 bin. diğer taraftan da 2010 model focus titanium AT benzinli aracı da bayi bana 26500 e belki de 26000 e verebilecek. malum focus benzinli fabrika verilerine göre şehir içi 100 km de 10.6 litre harcıyor. auris AT benzinli ise yaklaşık 9 litre. yılda 5 bin km yaparsam benim için çok bile.

Selam labirentalist,
    Bence auris ile focus arasında yakıt konusunda bu kadar fark olması şaşırtıcı. Fabrika verilerine inanma derim. Focus forumunda arkadaşlara sorup birde buradaki arkadaşlardan yakıt konusunda fikir almalısın. Sadece yakıtta yeterli olmamalı. Bence servis bakım ücretleride önemli. ford ve toyota servislerini arayıp 2010 model tam otomatik araçların 10 bin, 20 bin ve 30 bin bakım ücretlerinide öğrenmelisin. hangisi daha ucuzsa onuda hesaplamalısın.
    toyota daha sağlam arabadır ama yeni focuslardan da şikayet olduğunu görmedim.
    birde egzos emisyon değerlerine bak, hangisi düşükse bu durumda tercihinde ön planda olsun derim.
    şansın varsa her iki aracında içini ve dışını incele, hangisine gönlün gidiyorsa onu alman mantıklı olur. ama 4 bin tl de az para değil. Aurise e vermeye değer mi bu incelemelerden sonra sen karar vermelisin..

• harbi bir yorum olmuş arkadaşım teşekkür ederim..

• herkese selamlar. imzadaki araç benim,yeni aldım ve çok memnunum. abimde auris d-4d 2010 var. araç 10.000km civarında. bence kalite olarak toyotanın imajına zarar vermişler. yeni corollada,auriste (satış rakamlarını yakalamak için maliyeti düşük tutuma açısından) kalite olarak sınıfta kalmış. bindiğim aracın toyota olduğunu bilmesem hyundaı falan diyeceğim. tabi bu benim görüşüm. ayrıca sorunsuz olarak tabir edilen toyota markasına artık daha objektif bakıyorum.multımode şanzuman arızası,yağ eksiltme sorunu,direksiyondan gelen tuhaf bir ses,servis ilgisizliği beni toyotadan soğuttu açıkçası.
  • herkese selamlar. imzadaki araç benim,yeni aldım ve çok memnunum. abimde auris d-4d 2010 var. araç 10.000km civarında. bence kalite olarak toyotanın imajına zarar vermişler. yeni corollada,auriste (satış rakamlarını yakalamak için maliyeti düşük tutuma açısından) kalite olarak sınıfta kalmış. bindiğim aracın toyota olduğunu bilmesem hyundaı falan diyeceğim. tabi bu benim görüşüm. ayrıca sorunsuz olarak tabir edilen toyota markasına artık daha objektif bakıyorum.multımode şanzuman arızası,yağ eksiltme sorunu,direksiyondan gelen tuhaf bir ses,servis ilgisizliği beni toyotadan soğuttu açıkçası.
  • ya kaliteden bahsedilmişken 2010-2011 aurislerin içerden kapı açma bölümünde (dış tarafta yok zaten:) ) bir kumaş var, aynı kumaş sanırım kol dayama kısmında da kullanılmış..hakaret gibi olmasın ama bana resmen paçavra gibi geldi. köylerde kullanılan kumaş türünden...yoksa bana mı öyle geliyor acaba..

• quote:

quote:

Selam labirentalist,
    Bence auris ile focus arasında yakıt konusunda bu kadar fark olması şaşırtıcı. Fabrika verilerine inanma derim. Focus forumunda arkadaşlara sorup birde buradaki arkadaşlardan yakıt konusunda fikir almalısın. Sadece yakıtta yeterli olmamalı. Bence servis bakım ücretleride önemli. ford ve toyota servislerini arayıp 2010 model tam otomatik araçların 10 bin, 20 bin ve 30 bin bakım ücretlerinide öğrenmelisin. hangisi daha ucuzsa onuda hesaplamalısın.
    toyota daha sağlam arabadır ama yeni focuslardan da şikayet olduğunu görmedim.
    birde egzos emisyon değerlerine bak, hangisi düşükse bu durumda tercihinde ön planda olsun derim.
    şansın varsa her iki aracında içini ve dışını incele, hangisine gönlün gidiyorsa onu alman mantıklı olur. ama 4 bin tl de az para değil. Aurise e vermeye değer mi bu incelemelerden sonra sen karar vermelisin..

araç alımında niye bu kadar zorlandım diyordum ama sanırım herkesde böyleymiş. Killer Loop, ilginçtir ki, sürüşte focus benzinde auris hoşuma gidiyor... donanım da focus emisyonda auris... iç mekanda focus dış estetik de auris..mantık da focus, gönlümde auris.. düşüncem focus hasretim auris...sanırım biraz daha bekleyip yıl sonu kampanyalarında auris almak daha yerinde.. ama global kapama, sony müzük, alarm ve soğutmalı torpido da focusla uçup gidecek..:(

• Arkadaşlar merhaba,
    Daha öncede foruma yazmıştım. Ben temmuz 15 te araba aldığımı düşünüyordum. Bayide sıkıda pazarlık yaptım. Şimdi sabah aradılar zam geldi dediler. Bendende 1500 lira fark istediler. Şimdi ben 15 temmuzda kapora vermişim. Arabamı yaklaşık 12-13 gün öncede takasa bırakmıştım. Geri kalan miktar için kredi başvurusunda bulunmuş ve istenen tüm işlemleri yapmıştım. Ve bana kredimin onaylandığı bilgisi gelmişti.

Şimdi ben ne yapmalıyım. Aracı zaten ilk başta Ağustos'un ilk haftası vereceklerdi. Sonra 15 Ağustos oldu. Sonra fabrika tarihi 26 Ağustos verdi dediler. Hepsini kabul ettim.

Bayi bana ayrıca biz size fiyat garantisi vermedik diyor. Ben şimdiye kadar fiyat garantisi olmayan hiçbir ürün almadım. Ayrıca fiyat garantisi olmayan bir ürüne hangi bayi pazarlık yapar???

Son olarak sanırım auris benim için şuan hayal olacak. Umarım bu durumu düzeltirlerde size yalancı düşmem.

Not : daha önce forumda Toyotanın satış rekoru kırdığı haberinin linkini eklemiştim. Bir arkadaşta bunun bize olumsuz yansıyacağını yazmıştı. ben o an öyle düşünmemiştim ama şimdi hata yaptığımı anlıyorum.

Toyatanın satış rekoru kırması ve sonrasında gelen zam bana pahalıya patladı galiba.

Selamlar ve saygılar.

2011 Renault Megane 1.5 Dci 105 HP Privilège

• Bence kapı uzerinde ve kol dayamadaki kumaş, ki koltuk arkalarıda ondan sanırım, kötü değil, kesinlikle toz tutmuyor yani ayak surtmesi gibi gelen tozları bir mikrofiber bezle rahatlıkla alabiliyorsunuz, bunun dısında kaliteden düştü diyen arkadaslar, kaliteli diye opel astra almışlar, buda bir tercih meselesi, araştırın bugune kadar en cok arıza yapan markalardan biridir opel, göze hos gelen bir görüntü ve makyaj olabilir ama hersey dıs guzellik değildir, benim için önemli olan sağlamlık ve güvenli olmasıdır. Kumaşı güzel, işçiliği iyi, malzemesi kaliteli diyorsanız, mercedes alın, 40000 euro verdinizmi , toyotada aynı kalitede yapar, unutmayınki, auris 34000 tl den baslıyor, bunedenle fiyatı ile kıyaslanmalı bence.

Ford ve toyota arasındaki tercih ise bence bir noktadan sonra gönlünüzden gecen olmalıdır :) ben ögle yaptım ve auris aldım, her bindiğimdede gayet mutlu oluyorum :)

Orijinalden alıntı: volkansan

Arkadaşlar merhaba,
    Daha öncede foruma yazmıştım. Ben temmuz 15 te araba aldığımı düşünüyordum. Bayide sıkıda pazarlık yaptım. Şimdi sabah aradılar zam geldi dediler. Bendende 1500 lira fark istediler. Şimdi ben 15 temmuzda kapora vermişim. Arabamı yaklaşık 12-13 gün öncede takasa bırakmıştım. Geri kalan miktar için kredi başvurusunda bulunmuş ve istenen tüm işlemleri yapmıştım. Ve bana kredimin onaylandığı bilgisi gelmişti.

Şimdi ben ne yapmalıyım. Aracı zaten ilk başta Ağustos'un ilk haftası vereceklerdi. Sonra 15 Ağustos oldu. Sonra fabrika tarihi 26 Ağustos verdi dediler. Hepsini kabul ettim.

Bayi bana ayrıca biz size fiyat garantisi vermedik diyor. Ben şimdiye kadar fiyat garantisi olmayan hiçbir ürün almadım. Ayrıca fiyat garantisi olmayan bir ürüne hangi bayi pazarlık yapar???

Son olarak sanırım auris benim için şuan hayal olacak. Umarım bu durumu düzeltirlerde size yalancı düşmem.

Not : daha önce forumda Toyotanın satış rekoru kırdığı haberinin linkini eklemiştim. Bir arkadaşta bunun bize olumsuz yansıyacağını yazmıştı. ben o an öyle düşünmemiştim ama şimdi hata yaptığımı anlıyorum.

Toyatanın satış rekoru kırması ve sonrasında gelen zam bana pahalıya patladı galiba.

Selamlar ve saygılar.

arkadaşım, bu nasıl iş... seni yumuşak yüzlü gördüler heralde..ama bu toyota yapıyor bunu.. benlede sabah 40.500 e anlaştılar akşam 40.850 yapmışlardı. yerinde olsam önce arabayı almaktan vazgeçtiimi söyler krediyi de iptal ettirmeye çalışırdım... eğer yapmazlar ise daha iyi.. gider tüketici mahkemesine dava açar bir de maddi ve manevi tazminat alırdım (emin ol kazanırsın, buna hakim bile güler).. aldığım tazminat ile de arabayı modifiye ederdim. yok ben mahkemeyle uğraşmam dersen de git sizi mahkemeye vereceğim diye cingar çıkar hemen müşteri memnuniyeti adı altında yumuşarlar.. pazarlığı yapılmış, kredisi çekilmiş araç için nasıl fark isterler.. bunlar da şehir eşkiyası oldu iyice, gelecek ay da yeni fark 2000 oldu diye senden yine fark alırlar. sakın verme kardeşim o miktar 6 kişilik ailenin bir aylık geçim parasıdır.. hakikaten git cingar çıkar bir kalabalığın ortasında...

edit: bu arada toyota hakikaten fiyat sabitlemesi yapmıyor.. ben de denemiştim, hanımefendi kabul etmemişti... sonra da o beni denedi ben kabul etmedim:)))..ancak şöyle bir durum var.. eğer ki fiyat sabitlemesi yapılmaz ise stoklarda bulunmayan bir arabanın da pazarlığı yapılıp kredisi bağlanmaz. eğer böyle yapılmışsa da otomatikman fiyatın sabitlendiği sonucu çıkar. mal stokta ise ve teslimi ağustosa sarkmışsa veya hakikaten ağustosta teslim edildiğinde zamlı fiyat uygulanması zorunluluğu varsa da bu durumun oluşma sebebi toyotanın malı geç teslim etmesidir ve geç ifanın telafisini alıcı değil satıcı karşılar. ayrıca Toyotanın satış rekoru kırmasının bize olumsuz yansıyacağını yazan da bendim.. hakkını ara kardeşim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bozdemr -- 6 Ağustos 2010; 16:58:00 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.