Şimdi Ara

AUO, QHD çözünürlükte 5.7' boyutunda yeni AMOLED ekranını tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
1.891
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  •  AUO, QHD çözünürlükte 5.7' boyutunda yeni AMOLED ekranını tanıttı


    Tayvan'lı panel firması AU Optronics (AUO) yaptığı basın duyurusuyla dünyanın ilk 5.7" boyutlu Quad HD (1440x2560) AMOLED panelini geliştirdiğini duyurdu. QHD çözünürlüğü AMOLED teknolojisiyle birleştirmesiyle dikkat çeken panel aynı zamanda 513 inç başına piksel (ppi) yoğunluğuna sahip.

    Bu piksel yoğunluğuyla Oppo Find 7A'da yer alan 5.5" QHD 538ppi yoğunluklu LCD panelin gerisinde yer alsa da, AMOLED panellerin üretim zorluğunu göz önüne alırsak AUO'nun geliştirdiği yeni panelin, şu ana kadar ki en başarılı panellerden biri olduğunu belirtebiliriz. 5.7" boyutlu panelin yanında yine QHD çözünürlükte 6" boyutlu versiyonunu da geliştirdiğini belirten AUO aynı zamanda giyilebilir cihazlar için geliştirilen 1.6" boyutlu AMOLED panelini de duyurdu. Bütün bunların haricinde orta seviye cihazlara yönelik 720p'lik 5" boyutunda 0.57mm inceliğiyle piyasadaki en ince panellerden birine de duyuran AUO, bu inceliğe ulaşmak için gelişmiş pek çok panelde gördüğümüz dokunmatik sensörüyle paneli birleştiren hücre içi dokunma teknolojisini kullanmış.

    Tanıttığı 5.7" QHD panelle AMOLED sektöründe bir ilki başaran AUO firmasına, Samsung'dan ne şekilde cevap geleceği merak konusu.







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.