Şimdi Ara

Audio cd ler için en iyi ve kaliteli ses formatı hangisi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
79
Cevap
1
Favori
20.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • biz zaten o sdandartı çoktan kabul ettik... onu tartışmıyoruz... ben 320 ile 128 arasındaki farkı bariz hissediyorum... olay bu
  • Foruma yeni bir üye gelip şu konuya üstün körü bir gözatsa rezil olacağız, ona yanarım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: KillForYou!

Foruma yeni bir üye gelip şu konuya üstün körü bir gözatsa rezil olacağız, ona yanarım.

evet ben de onu düşünüyordum
  • quote:

Orjinalden alıntı: emptyrean

Her ne kadar resmi olarak böyle bir sınıflandırma bulunmasa da çeşitli yazılımların ve codec üreticilerinin gayrıresmi sınıflandırmaları mevcut ve bu tür sınıflandırmalarda 128k genellikle CD kalitesi olarak geçer. Mp3'ler ilk çıktığında donanımlar ve dönüştürme işlemleri günümüzdekinden farklıydı. 128k mp3 için artık bir standart haline gelmişti ama bilinçli kullanıcılar daha fazlasını isteyince ortaya alternatif bit oranları çıkıverdi. Eskiden CD-ROM'lar bilgisayara IDE kablosu ve güç kablosunun dışında bir de ses kartından ufak bir kabloyla bağlanırdı. Bu kablonun amacı müzik CD'lerindeki verilerin ses kartına analog olarak gönderilmesiydi. Donanımlar bu haldeyken usta kullanıcılar sıkıştırma işlemlerini özel CD-ROM'larla (Plextor gibi) ve 1x hızında (müzik seti ses CD'si okuma hızı) yapıyorlardı. Bu tür işlemlerde 160k hatta 192k kullanılıyor ve gerçekten 128k ile arasında kalite olarak belirgin bir ses farkı elde ediliyordu. Ancak günümüzde artık CD-ROM'lardan müzik CD'si datası analog olarak değil dijital olarak aktarılıyor. Dolayısıyla önce daha kısa sıkıştırma oranları elde edildi ikinci olarak da daha kaliteli (teknik olarak kayıpsız) sıkıştırma sistemleri. Günümüzde dijital olarak kodlanmış bir CD'nin 128k ile 320k örnekleri arasında gerçekten çok az bir ses kalitesi farkı hissedilecektir. Sebebi ise 128k bile olsa dijital okuma/dönüştürme yapıldığından analog okuma/dönüştürmede yaşanan veri kaybının yaşanmamasıdır.

Kısaca 128k ile 320k arasında kalite farkı vardır (Ancak bu fark 320k'da yaşanan dosya büyüklüğü farkına değer mi ayrı bir tartışma konusudur).
    İkinci olarak 128k kesinlikle kalitesiz bir oran değildir. Uygun yapılan kodlama işleminde gerçekten CD kalitesinde ses yakalanabilir. (Mp3 bilgisayar dünyasına 128k ve CD kalitesinde olarak girdi, herkes de bu durumdan son derece memnundu. Bugüne kadar CD kalitesindeydi de 320k'lar kullanılmaya başlayınca mı kötü ve yetersiz oldu?)

hocam dediklerin doğruda, en kaliteli çekilen bir mp3 bile normal bir hifi sistemde katlanılmaz bir hale dönüşebiliyor,çünkü ne sahne imajı kalıyor nede derinlik, bende çok kaliteli rip edilmiş mp3 ler olmasına rağmen hifi sistemimde dinleyemiyorum çok basık sıkıştırılmış bir ses üretiyor çünkü,ama arkadaşın creative hoparlöründe bu farkı anlaması zor.

• ben mp3 le orjinal cd kalitesini aşırız bariz bir şekilde sony minimde anlıyorum.hatta anlamak için iyi bir dinleyici olmaya bile gerek yok.kardeşim bile bu farkı rahatça anlayabiliyor.ama z5500 , megada bu kadar bariz belli olmuyor.ama dediğim gibi kayıpsız bir parçayla 128 kbps arasında ufak değil inanılmaz derecede kalite farkı var.
  • Evet... Ben evimdeki Creative T6060 5+1 sistemimde aradaki farkı çok az duyabliyorum fakat Mp3 Player'ımda (Zen Touch) bu fark o kadar bariz ki anlatamam
  • Kont, APE olsun diğer kayıpsız formatlar olsun genel olarak tek parça halinde ripleniyor. Bunların içinde şarkıları tek tek aramak yerine .cue sheet file denilen neyin nerede olduğunu, hangi şarkının hangi aralıkta girdiğini gösteren ufak 1kb' lık dosya yardımı ile oluyor. Daha sonra bu APE ya da diğer kayıpsız herhangi bir biçimden dönüşüm yaparken de çok işe yarıyor; bu sefer de Nero ya da benzeri bir yakma programına .cue dosyasını gösterince direk ses cd' sine dönüşüm yapabiliyorsun.

Ayrıntılı soruların için msnden ya da pm den yardımcı olabilirim.
  • en eyi ses formasyonu arabeksdir.yaşasın müslüm baba
  • lossy codec olarak en iyisi : ogg vorbis 'dir. q5 kalitesinde kaydedilen vorbis dosyaları cd kalitesine yakındır.
    lossless codec olarak: flac tavsiye ederim.
  • sinanbest bence konuyu fazla uzatmışsın! tamam herkes "ben daha iyi biliyorum" der ama bunu üstüne basa basa direttirirsek biraz tadı kaçmış olur. Herkes istediği bitrate'e convert etsin olsun bitsin bu kadar abartmaya ne gerek var onu anlamadım ben. biri demiş 320 kbps 44.100 hz, diğeri demiş 160 kbps 44.100 hz, Ama en kısa ve öz açıklamayı

Killforyou yapmış bakın :

Audio CD'nin birebir imajını alıp iso formatında kaydet.Dinleyeceğin zaman sanal sürücüye takar, kullanırsın.En kalitelisi bu.

HDD'in büyükse yap cd'lerini iso olsun bitsin. Yok ben MP3 arşivinde boğulmak istiyorum dersen istediğin formatta istediğin şekilde convert edip depola!!!

Konu ilgimi çekti bakayım dedim ama doğru düzgün bir bilgi vermek bi tarafa dursun bir sitenin yazdıklarını copy paste edip çöpe çevirmiş. Tartışmak yerine birbirimizin dediklerini okuyup denesek ne zararımız olur ki?

• Öncelikle 128 e cd kalitesi diyen arkadaşa gülüyorum.

En canlı örnege burda birlikte sizde bilgisayarınzda basit bir hamle ile bakabilrsnz.
    Yinede ben deneyimi hazırladım.
    Kareoke özelliğini duymuşsunuzdur. Ona bile bakarak 128 in ne kadar adi bir bitrate oldugunu
    hemen anlayabilirsiniz. Arka plandaki cızırtılar dahilinde
    Ve onun dışında Winamp 5.32 nin yeni özelliklerinden biri de ses kalitesini artık eq. çubuklarıyla gostermesi
    Bakınız Orjinal CD nin Çubuklarına :
     Audio cd ler için en iyi ve kaliteli ses formatı hangisi ?

Ve aynı şarkının 128 olarak Riplendikten sonraki haline :
     Audio cd ler için en iyi ve kaliteli ses formatı hangisi ?

Ve bu linklerlede hazırladıım ornekleri dinleyip kararı verebilirsinz.
    Orjinal Şarkı :
    esnips.com/doc/65611ca0-8e8b-4e5c-b3fe-1b6ea8506c6c/Sound-1
    320 kbps Rip Kareoke Özelliği Açıkken :
    esnips.com/doc/0dec2515-caa3-42c1-9d40-42f519da444d/Sound-2
    128 kbps Rip Kareoke Özelliği Açıkken :
    esnips.com/doc/de2379f5-3b49-4312-99d2-1e32e74a355c/Sound-3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ismolog -- 17 Ocak 2007; 23:15:22 >

• muhtemelen cdyle aynı kalitede olmayacaktır. 320 kbps yapsanız bile yine cd kalitesinin altında kalacaktır. her sıkıştırmada olduğu gibi mp3te de kayıp söz konusudur...

yalnız göstermiş olduğunuz winampın özelliğinden ziyade sesin spectrum üzerindeki dağılımıdır... sonuç olarak kayıp kısmı iyi yakalamışsınız
  • hoca o winamp te resimle gösterdiğin şeyin ses kalitesi ile alakası yok diye biliyorum.. onlar tamamen EQ nun görsel olarak değişmesi ... o çubuklar şarkıya göre inip çıkar uzar kısalır.. ses kalitesiyle alakası olamaz sanırım.. ilk defa senden duyuyorum .. ölesine bi visiualition o şeyy .. yoksa ay6ardan sonra mı sölediğin şey oluyo ??

.. bu arada resimdeki winamp ün sürümü 2.91 değilmi.. 5. serininin tipi öle değil diye biliyorum ??
  • quote:

Orjinalden alıntı: Darkchild

hoca o winamp te resimle gösterdiğin şeyin ses kalitesi ile alakası yok diye biliyorum.. onlar tamamen EQ nun görsel olarak değişmesi ... o çubuklar şarkıya göre inip çıkar uzar kısalır.. ses kalitesiyle alakası olamaz sanırım.. ilk defa senden duyuyorum .. ölesine bi visiualition o şeyy .. yoksa ay6ardan sonra mı sölediğin şey oluyo ??

.. bu arada resimdeki winamp ün sürümü 2.91 değilmi.. 5. serininin tipi öle değil diye biliyorum ??

ayrıca birinde zaman farklı ötekinde zaman farklı dikkat ettinmi kardeş.arkadaş güya örnek vermiş
  • quote:

Orjinalden alıntı: azrael_13

sinanbest bence konuyu fazla uzatmışsın! tamam herkes "ben daha iyi biliyorum" der ama bunu üstüne basa basa direttirirsek biraz tadı kaçmış olur. Herkes istediği bitrate'e convert etsin olsun bitsin bu kadar abartmaya ne gerek var onu anlamadım ben. biri demiş 320 kbps 44.100 hz, diğeri demiş 160 kbps 44.100 hz, Ama en kısa ve öz açıklamayı

Killforyou yapmış bakın :

Audio CD'nin birebir imajını alıp iso formatında kaydet.Dinleyeceğin zaman sanal sürücüye takar, kullanırsın.En kalitelisi bu.

HDD'in büyükse yap cd'lerini iso olsun bitsin. Yok ben MP3 arşivinde boğulmak istiyorum dersen istediğin formatta istediğin şekilde convert edip depola!!!

Konu ilgimi çekti bakayım dedim ama doğru düzgün bir bilgi vermek bi tarafa dursun bir sitenin yazdıklarını copy paste edip çöpe çevirmiş. Tartışmak yerine birbirimizin dediklerini okuyup denesek ne zararımız olur ki?

ben asla en iyisini bildiğimi idda etmiyorum.ben sadece diyorumki eğer 128den yüksek rip yapacaksanız bunu 44hzden yukarı yapmazsanız aynı olur sadece çok yer kaplar demek istiyorum.
    estafrullah ben asla en iyisini ben bilirim demiyorum

• quote:

hoca o winamp te resimle gösterdiğin şeyin ses kalitesi ile alakası yok diye biliyorum.. onlar tamamen EQ nun görsel olarak değişmesi ... o çubuklar şarkıya göre inip çıkar uzar kısalır.. ses kalitesiyle alakası olamaz sanırım.. ilk defa senden duyuyorum .. ölesine bi visiualition o şeyy .. yoksa ay6ardan sonra mı sölediğin şey oluyo ??

winamp 5 ayarlardan classic görünüme geçilebiliyor...
    ayrıca spectrum equalizer üzerinde ayrılmış frekans değerlerini ifade ediyor. kalite düşmesini netliğin azalmasından hissedebileceğimiz gibi spectrum üzerinden de görebiliriz. tabi equalizerla oynanması görünen değerleri değiştirebilir...
    gerçi arkadaşımız biraz değişik (!) yakalamış olayı ama.. her neyse...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CWaRRioR -- 17 Ocak 2007; 23:30:48 >

• quote:

Orjinalden alıntı: sinanbest

quote:

ayrıca birinde zaman farklı ötekinde zaman farklı dikkat ettinmi kardeş.arkadaş güya örnek vermiş

320 kpbs mp3 de koysan .. o çubuklar farklılarşır.. en kısa ve en uzun anlarını yakalayabilirim ben yine de

ama o bahsedilen ayarla neler oluyo bilemiyorum

• seste değişim olduğunu görmenin en iyi yolu iki ses doyasını da wave editor programları üzerinde karşılaştırmak...
  • evet haklısın cwarrior..

junior x böle bi çalışma yapıp megaworjksdeki kaliteli ve kalitesiz sesin neden bariz anlaşıldığını anlatmaya çaılşmıştı..
  • Dün bu konuyu okuduktan sonra eve gittiğimde hemen açtım medya playeri
    önce 128 Kbps olan bir şarkı dinledim sonrada 320 Kbps olan bir şarkıyı dinledim
    bariz bir kalite farkı var.

Yalnız 128 Kbps olan ve yeni çıkmış bazı parçalarında 160 ve 192 Kbps kalitesine çok yakın olduklarını
    gözlemledim. Hz lerde hepsinde 44,1 çıkıyo bende.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.