Şimdi Ara

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU] (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.536
Cevap
29
Favori
78.029
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Sürekli aynı ip adreslerini kullanan bir firma. Kaç kez reset attık yine ip değişmiyor aynı ip veriyor yine
  • Exterminatee kullanıcısına yanıt

Bu sorun bende de var, Telekom kullanıyorum.

• Çoğu siteye giremiyoruz bu yüzden önceden başka firmada açılan siteler şimdi açılmıyor ve cloudflare engeline takılıyoruz 45.x.x.x ile başlayan ip kullanıyor sürekli. Mobil veri ile girmedigimiz sürece de giremiyoruz. @sniper23

Statik ip hizmeti almadık ama ip değişmiyor hiçbir şekilde.

Hızına diyecek birşey yok 1000mbit yazıyor onunda yarısını veriyor o sorun değil ama böyle ufak sorunlar can sıkıcı. @AtlantisNet Destek umarım çözersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 6 Ocak 2025; 21:50:30 >
    Merhaba, modeme reset attığınızda ip adresiniz değişmiyor. Bizlere ulaşarak ip adresinizi güncelleyebiliyorsunuz. Bulunduğunuz nat cihazına göre aynı bloktan veya farklı bloktan ip adresi verebiliriz. Giremediğiniz sitelerle beraber arıza kaydı açabilirseniz daha sağlıklı kontrol edebiliriz süreci.
  • AtlantisNet Destek kullanıcısına yanıt

sürekli böyle uyarılar çıkıyor.

diğer firmada kullanırken modeme reset attığımız zaman değişiyordu. sizdeki fark nedir neden değişmiyor?.

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 6 Ocak 2025; 23:23:5 >
    Bu durum genelde bilgisayarınızds bulunan bir trojenden kaynaklanıyor. Hizmet numaranızı verin ip adresinizi değiştirelim tekrar blackliste düşerseniz bilgisayarınıza format atmanızı veya evdeki cihazlarınızda virüs taraması yapmanızı tavsiye ederiz. Bu durumun sağladığımız hizmetle ilgisi yoktur. Web siteleri tarafından trojen kaynaklı yüksek adetli sorgulara karşı alınmış bir önlem sadece.

Lisanslı antivirüs programı kullanıyorum bu tekrar olursa ulaşacağım size. ama modem reset yapınca neden ip değişmiyor onun cevabını alamadım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 7 Ocak 2025; 0:3:4 >
    Modeminiz resetlendiğinde IP adresinizin değişmemesi, bizim tercihimizdir. Bazı kullanıcılar, sık sık IP adreslerini değiştirerek spam veya kötü amaçlı trafik oluşturabilir ve bu da sitelerden veya oyunlardan banlanmalarına yol açabilir. Bu durum, CGNAT havuzundaki diğer abonelerin de benzer sorunlar yaşamasına neden olmaktadır. Ayrıca, yeni IP blokları eklendiğinde bu blokların tam olarak oturması zaman alabiliyor; bu nedenle, abonenin internete erişiminde kullandığı IP adresini tekrar almasını sağlıyoruz. Bu yaklaşım, kullanıcılarımıza daha stabil ve kesintisiz bir internet deneyimi sunmamıza yardımcı oluyor.
  • Gigapon hazırlanan altyapı bölgesindeyim. Şu an 75MBPS vdsl kullanıyorum neredeyse hiç bir sorun yaşamıyorum fakat daha yüksek özellikle upload değeri için gigapon'a geçmeyi düşünüyorum.

Peering, uptime, ping, sunuculara erişim gibi sorunlarda devamlı olarak konuda yazıldığı gibi sorun yaşanıyor mu uzun vadede kullanan kullanıcılar da cevaplayabilirse çok sevinirim.

1000mbps internetim varken sürekli kesinti olacaksa veya 345124 tane hop noktasından sonra x bir sunucuya erişeceksem gigapon'a geçmemin bir anlamı yok çünkü.

Ayrıca daha önce air fiber hizmetinizi 2 seneyi aşkın süre kullandım hız konusunda çooook fazla sorun yaşadım. 1mbps erişimim olduğunu hatırlıyorum ona rağmen benden sorun yok denerek teknik servis ücreti (o zamanlar 250 veya 350 TL'ydi) alınmıştı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrekrdvt -- 7 Ocak 2025; 2:15:51 >
  • emrekrdvt E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, gigapon altyapısı ile airfiber altyapısı çok farklı teknolojiler. Airfiber altyapımıza pandemi döneminde destekleyebildiği abone sayısının çok üzerinde abone alımı yapmak zorunda kaldık. Ardından gigapon altyapımızı kurmaya başladık. Ping süreleriyle ilgili
    lg.atlantisnet.com.tr
    Atlantisnet - Looking Glass
    https://lg.atlantisnet.com.tr
    adresinden ulaşmak istediğiniz tüm sunucuları altyapımız üzerinden sorgulayabilirdiniz.

146.66.155.1 Cs sunucusuna Looking Glass'tan Turknet üzerinden çıkış yapıyor, kullanıcılara Vodafone üzerinden yapıyor. Bazı sunuculara erişim farklı.

Buna bağlı ping değerleri farklı oluyor. Lg de gözükün 27, Kullanıcılara verilen 36-37. Ve yurt içi/dışı pingleri baya arttı peeringler değişim sonucunda.

ATLANTİSNET - KENDİ ALT YAPISIYLA SINIRSIZ FİBER İNTERNET BURADA! [ANA KONU]

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jeannen -- 7 Ocak 2025; 12:1:15 >

• jeannen J kullanıcısına yanıt
    Merhaba, lg sunucularımızı henüz güncellemediğimizden kaynaklanıyor bu sorun. Güncelemeleri yazışım ekibimize ilettiim kontrol sağlacsklar. Ayrıca firmalar ile peering anlaşmaları yapma sürecindeyiz. Kısa sürede ping sürelerinde iyileşmeler olacaktır.
  • @AtlantisNet Destek Birde şu ipv6 halletseniz on numara olacak.

Var mı bununla ilgili bir gelişme yada çalışma?

• victories kullanıcısına yanıt
    Merhaba, ipv6 için çalışmalarımız ve testlerimiz devam ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AtlantisNet Destek

Modeminiz resetlendiğinde IP adresinizin değişmemesi, bizim tercihimizdir. Bazı kullanıcılar, sık sık IP adreslerini değiştirerek spam veya kötü amaçlı trafik oluşturabilir ve bu da sitelerden veya oyunlardan banlanmalarına yol açabilir. Bu durum, CGNAT havuzundaki diğer abonelerin de benzer sorunlar yaşamasına neden olmaktadır. Ayrıca, yeni IP blokları eklendiğinde bu blokların tam olarak oturması zaman alabiliyor; bu nedenle, abonenin internete erişiminde kullandığı IP adresini tekrar almasını sağlıyoruz. Bu yaklaşım, kullanıcılarımıza daha stabil ve kesintisiz bir internet deneyimi sunmamıza yardımcı oluyor.

Vpn olmadan siteler açılmıyor ip bloğu çoğu sitede yasaklanmış. 45 ile başlayan ip adresi istemiyoruz. artık cloudflare olduğu için engelliyor girişleri siteler açılmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Exterminatee -- 9 Ocak 2025; 0:8:4 >

• 
Sayfa: önceki 7374757677
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.