Şimdi Ara

Athlon 64 X2 4800+ AM2 Sistem yorumlarınızı bekliyorum (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
962
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: aootahca

hd3870 i hem ekonomisinden hem de ilerde crossfire yapma ihtimalinden ötürü seçtim. hiç işim olmaz crossfire la dersen 8800 gt daha mantıklı tabi

Qserisi 4 Eserisi iki çekirdekli işlemcilerden oluşur aradaki en temel fark bu niye Q6600 değil de Q6700 dersen OC potansiyelinden ötürü seçtim yoksa Q6600 almak yine senin tercihin.

burdakileri seçerken verdiğin sınırı zorlamak adına olabildğine yüksek bileşenler seçtim(ekran kartı hariç)

ekran kartı mevzusu da dediğim gibi crossfire düşünürsen ilerde...

Evet kart hakkındaki yorumlar çok çok iyi gerçekten. crossfire yapmayı da düşünebilirim; bu kartı kesinlikle listeye ekledim, çok sağol. (Bu arada gigatekteki fiyatı da çok uygun gerçekten)
    işlemciye gelince, aradaki çekirdek farkını biliyorum; ancak bunun performansa yansıması konusunda pek emin değilim. özellikle birçok insandan 4 çekirdek henüz oturmadığı için alma şeklince yorumlar duyuyorum. q6600 ile e8400 arasındaki fiyat farkı da öyle çok dişe dokunur değil; eğer performans açısından q6600 çok daha iyiyse, tereddüt etmeden ona geçebilrim.

Montaj konusunda da dediğim gibi çok kararsızım. İşin nasıl yapıldığını falan biliyorum ama işte tecrübesizliğin getirdiği bir korku var ve 1500 ytl'lik bi kumar da oynamak korkutuyor.

Yardımların için çok teşekkür ediyorum gerçekten...

• quote:

Orjinalden alıntı: mfkbilisim

quote:

Orjinalden alıntı: odysseus

quote:

Orjinalden alıntı: x0x

www.bilgisayarvitrini.com LCD Alacaklar burdan almalarını tavsiye ederim, hemde şiddetle....

hakikaten fiyatlar bayağı uygun...

buradan alışveriş yapan var mı? fiyatlar şaka gibi. kdv dahil mi hala anlamadım alışveriş yapan varsa deneyimlerini paylaşabilir mi?

bizim evin yakınlarında bir yer, gittim monitörlere baktım hepsi kutulu, garantili, fişi faturası cartı curtu tamam en yakında zaman 206BW alıcam fiyatları süper... kdv dahil değil+kdv diye belirtmiş hocam zaten

• Aman Allahım pendikteymiş :) ben de orada oturuyorum iyi mi :)

Orjinalden alıntı: odysseus

quote:

hd3870 i hem ekonomisinden hem de ilerde crossfire yapma ihtimalinden ötürü seçtim. hiç işim olmaz crossfire la dersen 8800 gt daha mantıklı tabi

Qserisi 4 Eserisi iki çekirdekli işlemcilerden oluşur aradaki en temel fark bu niye Q6600 değil de Q6700 dersen OC potansiyelinden ötürü seçtim yoksa Q6600 almak yine senin tercihin.

burdakileri seçerken verdiğin sınırı zorlamak adına olabildğine yüksek bileşenler seçtim(ekran kartı hariç)

ekran kartı mevzusu da dediğim gibi crossfire düşünürsen ilerde...

Evet kart hakkındaki yorumlar çok çok iyi gerçekten. crossfire yapmayı da düşünebilirim; bu kartı kesinlikle listeye ekledim, çok sağol. (Bu arada gigatekteki fiyatı da çok uygun gerçekten)
    işlemciye gelince, aradaki çekirdek farkını biliyorum; ancak bunun performansa yansıması konusunda pek emin değilim. özellikle birçok insandan 4 çekirdek henüz oturmadığı için alma şeklince yorumlar duyuyorum. q6600 ile e8400 arasındaki fiyat farkı da öyle çok dişe dokunur değil; eğer performans açısından q6600 çok daha iyiyse, tereddüt etmeden ona geçebilrim.

Montaj konusunda da dediğim gibi çok kararsızım. İşin nasıl yapıldığını falan biliyorum ama işte tecrübesizliğin getirdiği bir korku var ve 1500 ytl'lik bi kumar da oynamak korkutuyor.

Yardımların için çok teşekkür ediyorum gerçekten...

montaj konusunda daha fazla kanına girmek istemiyorum. sonuç olarak çok küçük bi ihtimal de olsa 1500 ytl lik bir risk olur.

işlemci seçimi konusuna gelirsek. her iki işlemcinin de birbirine karşı üstünlükleri olmasına rağmen ben zamanla uygulamaların 4 çekirdeğe desteği artacağı görüşündeyim. ki bu gerçekleştikçe Q6600 E8400 ü daha da geçecek...

mesela sen şu an Q6600 alsan bi eksiklik hissedeceğini sanmıyorum...

ama E8400 alsan Q6600 ün toplam performansı olsun çoklu uygulamalardaki performansı olsun keşke alsaydım dedirtir...

• quote:

montaj konusunda daha fazla kanına girmek istemiyorum. sonuç olarak çok küçük bi ihtimal de olsa 1500 ytl lik bir risk olur.

işlemci seçimi konusuna gelirsek. her iki işlemcinin de birbirine karşı üstünlükleri olmasına rağmen ben zamanla uygulamaların 4 çekirdeğe desteği artacağı görüşündeyim. ki bu gerçekleştikçe Q6600 E8400 ü daha da geçecek...

mesela sen şu an Q6600 alsan bi eksiklik hissedeceğini sanmıyorum...

ama E8400 alsan Q6600 ün toplam performansı olsun çoklu uygulamalardaki performansı olsun keşke alsaydım dedirtir...

Ama q6600 konusunda kanıma girdin sanırım dün birkaç saat forumları okuduktan sonra q6600 almaya karar verdim. Çünkü benim en büyük isteğim sadece oyun oynamak değil işletim sistemini çok hızlı ve verimli bir şekilde kullanmak. Oyun oynamak işin sadece bir parçası; özellikle video ve ses yazılımlarıyla çok uğraşıyorum keza sistemimde durmadan çalışan bazı programlar var. yani biraz yüklü kullanıyorum. q6600 de belki oyunlarda çok ufak bir düşüşe neden olur e8400'e göre ama oc ile 3.0 ghz yaptıktan sonra onu da çok rahat telafi edeceğini düşünüyorum.
    Fiyatların 2 hazirandan sonra düşeceğini de pek sanmıyorum çünkü intel zaten quad çekirdeklerde nisanda büyük bir indirim yaptı. ekran kartlarına gelince ise, yeni kartların çıkacağı 16 ve 18 haziranda duyurulacak ve bunlar üst sınıf kartlar olacaklar. örneğin 8800gt'lerin 150 doların da daha fazla altına inebileceğini düşünmüyorum iki ay içinde. Herhalde en makulu iyi kampanya yapan bir yerden bir an önce toplamak olacak.
    Bu arada aootahca senin önerilerinle şekillenen yeni sistem şu durumda:

CPU INTEL Q6600 CORE 2 QUAD 2.4 GHz Socket 775 8MB, 1066 MHz 225 $
    ANAKART GIGABYTE EP35-DS3R, P35, DDR2, PCIExp, Socket 775, Core 2 Duo, 1600 FSP 127 $
    BELLEK - RAM A-DATA 4 GB (2048 x 2) DDR2 800 MHZ RAM (SOĞUTUCULU) 139 $
    HDD SEAGATE 320 GB HDD SATA II NCQ 16 MB 73 $
    EKRAN KARTI SPARKLE Calibre P888+ 8800GT 512 MB, PCIExp Ekran Kartı, Direct X10, DDR3, 256 bit, 675/2000 (Kısa Süreli Kampanya !!!) 209 $ (bu Sapphire HD3870 512 MB 256 bit GDDR4 157$(üye özel fiyatı) de olabilir özellikle CF için daha avantajlı, tek dezavantajının çok ısınması olduğunu okudum)
    KASA COOLER MASTER RC-690 KKP2-GP 460W nVIDIA SLI UYUMLU ATX SİYAH KASA 129 $
    DVD WR SAMSUNG SH-S203B/BEBE 20X Double Layer DVD Writer Siyah - SATA 29 $
    TOPLAM : 931 $
    KDV : 167,58 $
    TOPLAM FİYAT - PEŞİN : 1098,58 $
    NAKİT / HAVALE : 1.361,14 YTL
    Hala kasanın gücünün sistemi kaldırıp kaldıramayacağından emin değilim. Ayrıca uyumsuz parçalar varsa uyarır mısın?
    Yardımlar için çok teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi odysseus -- 29 Mayıs 2008; 19:01:39 >

• kasa o sistemi kaldırır kafanı yorma

anakart olarak RAID yapmayacaksan P35-DS3 modelini tercih edebilirsin... 30$+kdv kadar daha ucuz

4 gb ramle 64 bit işletim sistemi kullanmak zorunda olduğunu unutma!! 32 bit işletim sistemleri 3 gb dan fazla ram i görmüyor...

RAM olarak 56$+kdv ye 800 mhzlik soğutuculu corsairler var performans farkı çok fazla olduğunu sanmıyorum. belki de eşittir. onları da tercih edebilirsin...

"bundan" iki tane alırsan 4 gb 112$+kdv ye gelir. zamanlamaları da iyi

2*2 gb şeklinde satılanlar genelde 2*1 gb satılanların iki katından daha fazla fiyatta oluyor...

• quote:

kasa o sistemi kaldırır kafanı yorma

anakart olarak RAID yapmayacaksan P35-DS3 modelini tercih edebilirsin... 30$+kdv kadar daha ucuz

4 gb ramle 64 bit işletim sistemi kullanmak zorunda olduğunu unutma!! 32 bit işletim sistemleri 3 gb dan fazla ram i görmüyor...

RAM olarak 56$+kdv ye 800 mhzlik soğutuculu corsairler var performans farkı çok fazla olduğunu sanmıyorum. belki de eşittir. onları da tercih edebilirsin...

"bundan" iki tane alırsan 4 gb 112$+kdv ye gelir. zamanlamaları da iyi

2*2 gb şeklinde satılanlar genelde 2*1 gb satılanların iki katından daha fazla fiyatta oluyor...

Tamamdır. Ramlerde buna dikkat ederim. Aslında niyetim OCZ Reaper 2*2 almaktı fakat 163$ ve değip değmeyeceğinden emin olamadım. 2*2 nedeni ise ileride ekleme şansımın olması 2'şer tane daha; 4*1 alırsam bütün slotlar kapanır bir zaman sonra upgrade istersem elimdekileri atmak zorunda kalırım diye. İşletim sistemi olarak windows vista 64 bit ve xp 32 bit birlikte yüklemeyi düşünüyorum. Çünkü 64 bit sistem tv kartımı tanımıyor. en azından tv izleyeceğim zaman xp'yi kullanacağım. Raid yapmayı da düşünmüyorum bundan dolayı o anakarta bakarım. Bu arada, eğer HD3870'e karar verirsem çift PCI-e'si olan bir anakart almam gerekecek ki o da ep35-ds3p olacak sanırım.
    Bu arada bu novabilgisayar güvenilir bir yer mi? daha önce hiç alışveriş yapmadım; geçenlerde bir ram'in stoklarına girip girmeyeceğini sormak için mail attım; okudukları halde yanıtlamadılar bu da biraz güven konusunda tereddüte düşürdü beni..
    Tekrar teşekkür ederim yardım için

• ya benim bildiğim forumda alışveriş yapan çok. ben yapmadım hiç ama bi sorup araştırabilirsin. sitesinde telefon numaraları ve adresleri yazıyordu sanırım. mail problem değil asıl telefon ve adres yoksa şüphelenmen lazım. geçen günlerde oldu bi vak'a o şekilde...

ya benim bildiğim forumda alışveriş yapan çok. ben yapmadım hiç ama bi sorup araştırabilirsin. sitesinde telefon numaraları ve adresleri yazıyordu sanırım. mail problem değil asıl telefon ve adres yoksa şüphelenmen lazım. geçen günlerde oldu bi vak'a o şekilde...

Çok sağol
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.