Şimdi Ara

Ateş sözcüğü yapıca Basitmi Birleşik mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.212
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet cevabını nedeni ile birlikte söylermisiniz sanırım yapısı basit ama anlamadım soruyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeepImpact. -- 8 Nisan 2019; 0:36:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Nasıl birleşik olacak ki? Basit bir kelime işte ateş. Yapım eki de almamış alsa türemiş olurdu.
    Ayrıca soru eki ayrı yazılır dostum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Basit bir kelimedir. Sanırım birleşik diyerek türemişi kastettin. Kök halinde, basit bir kelime.

Ayrıca Türkçe çalışıyorsan arkadaşın dediği gibi (@crank689), soru edatı olan "mı, mi" her zaman ayrı yazılır.
  • Just_brtsh kullanıcısına yanıt
    Birleşik diye kastetmemin sebebi At-eş sözcüğü yani at ve eş iki anlam türüyor, mesela gözyaşı birleşik bir kelime göz-yaş birleşik oluyorda at-eş niye olmuyor bunu anlamadım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ağ-aç neden olmuyorsa o yüzden olmuyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • DeepImpact. kullanıcısına yanıt
    Çünkü anlamsız :D

At kelimesi veya fiili ile eş kelimesinin ne alakasını var. Anlam bakımından bağlantısı yok yani.

Gözyaşı belli, göz ve yaş kelimelerinin ikisiyle de alakası var.

İstisna olabilir galiba, aklıma gelmedi şimdilik ama anlamına bakmalısın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeepImpact.

Birleşik diye kastetmemin sebebi At-eş sözcüğü yani at ve eş iki anlam türüyor, mesela gözyaşı birleşik bir kelime göz-yaş birleşik oluyorda at-eş niye olmuyor bunu anlamadım.
    Anlamını kaybetmiş hocam. At nerede ateş nerede hiçbir anlam bütünlüğü yok. Ona bakarsan terlik de birleşik o zaman. ter-lik :/. Yani kökün kelimeyle alakası olması lazım. Göz ve yaş iki ayrı kelimeymiş 1 kelime olmuş ve anlam bütünlüğü var. At ile eş ne anlam bütünlüğü var ne birleşince ikisinin de özelliğini içeriyor öyle bomboş bir şey.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.