Şimdi Ara

Ataturk uzerinden yapilan baski (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu adamı örnek almayalım da kimi alalım!?

Ataturk uzerinden yapilan baski

Ataturk uzerinden yapilan baski

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LittleThings -- 5 Şubat 2017; 15:42:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 57 yıllık yaşamına, 11 savaş, 24 madalya, 7 nişan, 13 kitap(kendi yazdığı) ve milyonlarca insanın özgürce yaşadığı bir ülke sığdıracaksın. Ömrünü Türkiye için Türk halkı için harcayacaksın. Cephelerde canını ortaya koyacaksın. Ondan sonra ömründe 1 kitap okumamış insan gelip senin hakkında atıp tutacak.

Hayır yani ölmüş bir insandan neden bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1593E8EC2 -- 5 Şubat 2017; 15:55:45 >
  • Yalancı herif. Yapilan inkılapları senin gibi yobaz tayfa sindirebilseydi adam zaten demokrasi için çalıştı. Ölene kadar sorgusuz sualsiz herşeyi yapabilecek durumda olmasına rağmen Serbest Cumhuriyet Fırkasının kuruluşuna öncülük etti. Hükümetin denetlenmesinin önünü açmak istedi.

Bak arkadaş siz demokrasiden haktan adaletten anlayan adam değilsiniz. Şeriat istiyorum kula kulluk etmek istiyorum de kenara çekil. Yalanlarına Atatürk'ü katma seviyesiz

• simdi burda millet beni Ataturk'e saldiriyorum zannediyor ben diyorum ki Ataturk uzerinden birileri millete zulm ediyor

Ataturk'un kurdugu parti Chp niye her secimde isyanlari oynuyor ? halk niye hic bir zaman bu partiye oy vermiyor ?

Bu secimde millet evet oyu basicak ve kemalizmin etkisi tamamen yok olucak, kitaplarda simdiden kaldirilmaya baslandi
  • X_S!nS! kullanıcısına yanıt
    Ulan insanı trabzonluluğundan soğutursunuz. Lan az önce demiyo muydun tayyibi atatürkçüler attı hapise diye? Ne ara menderese geçtin?

Oglum bak kör cahillik yapmayın. Vatana ömrünü harcamış bir adama birkaç görüşün uymuyo diye nefret besleme. Bu adam vatanı için çalışmış, vatanını muassır medeniyet seviyesine çıkarma yolunda vefat etmiş bir adam. Kansızlık yapmayın.

Menderes döneminde de ülkenin durumunu, ülkenin nasıl Amerikan mandasına sokulmak istendiğini araştır. Darbeyi doğrular mı doğrulamaz ama ülkenin boka gitmesini önlediği de bir aşikardır.

Lan hain hem Atatürk devrim ve inkılaplarını unutturmak isteyen adamı savun sonra Atatürk'e sallıyorum zannediyosunuz de. Bak 80 yıl oldu rahmetli olalı. Hala kendini onun askeri gören, onun yolunda ilerleyen milyonlar var bu ülkede. Sen de cahilliğinde boğul. Elbet devran döner. O zaman bu ülkeden kimin zihniyeti kazınır o zaman görürsün. Yobaz herif

• siz kemalistlerin agzi niye bu kadar bozuk ? neden habire hakaret ve kucuk dusurucu kelimeler kullaniyorsunuz ? insan gibi tartismayi bilmiyormusunuz ?

menderesin chp'ye karsi aldigi oy ne kadardi ? erbakan doneminde bile chp habire orduyu isaret edip darbe yapma tehtidlerin de bulunmadilarmi ? bu nasil adalet bu nasil demokrasi anlayisi ?

Bu memleketin kemalist ordusu cuma namazina gidenlerin listesini yapip, karisi ortulu olanlari ordudan atiyordu ! Kalkipta burda bana kemalist zihniyeti ovmeyin ! gecmisiniz iskence dolu
  • Biriside çıkıp demiyor ki, Atatürk inkılap yaptı bilimi işaret etti ama ondan sonra gelenler ne yaptı? Herkes bu hükümeti suçluyor gerici diye. Arkadaş 1938 ilâ 2002 arasında biz medeniyetin beşigimiydik? O zamanlar neden teknolojiye yatırım yapılmadı? Neden sadece heykel dikilip bir fabrika açılmadı.

Şimdi birisi çıkıp bana savaş vardı şartlar böyleydi ülke savaştan çıkmıştı gibi saçma sapan argümanlar ile gelmesin. Mantıklı açıklamalar yapın.

• quote:

Orijinalden alıntı: Straight Edge

Ç tayfa yine toplanmış. Seni engelleyen Atatürk değil din. Din senin gelişmeni istemiyor. "Okur yazarlık oranı artarsa akpnin oyları düşer."

Bunu ben demedim.

Onu İslâmiyet mi dedi? Cehaletin de böylesi... Size bir şeyler yazmaya dahi lüzum yok.

• quote:

Orijinalden alıntı: aydnksvl

Biriside çıkıp demiyor ki, Atatürk inkılap yaptı bilimi işaret etti ama ondan sonra gelenler ne yaptı? Herkes bu hükümeti suçluyor gerici diye. Arkadaş 1938 ilâ 2002 arasında biz medeniyetin beşigimiydik? O zamanlar neden teknolojiye yatırım yapılmadı? Neden sadece heykel dikilip bir fabrika açılmadı.

Şimdi birisi çıkıp bana savaş vardı şartlar böyleydi ülke savaştan çıkmıştı gibi saçma sapan argümanlar ile gelmesin. Mantıklı açıklamalar yapın.

Peki güzel arkadaşım

1938-2002 arası sadece chp mi iktidardı ?
  • aydnksvl kullanıcısına yanıt
    Gerici zihniyet bu ülkenin peşini bırakmadığı için olabilir. Köy enstitüleri açıldıda kızla erkek aynı yerde ders mi alır diyenler kapatmadı mı? Bu ülkede ne zaman ileriye dönük bir hareket olsa ilk yobazlar karşı çıktı. Ki bu ülkede yobaz sayısı pek az değil

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Ya boş yalanlarını kendine sakla. Bişey yazacaksan da alıntıla sonra cevabımı koydum yazamadı olmasın.

Sen habire haince söylemlerde bulunuyosun. Ben de bunu yediremiyorum. Yoksa ağzım asla bozuk değildir, sen bunu hakediyorsun.

Bana dediklerinle ilgili tek bir kanıt göster. Klasik trabzon köylüsü vari konuşuyosun. Bunları kimden de öğrendiğin belli. Acaba belirttiğin ithamların kaçını araştırma ihtiyacı duydun.

Ayrıca her insan kendinden sorumludur, biz değil miyiz islam kusursuz, islamı yaşayamayanlar var diye bu islamı kötü yapmaz diye. Atatürkçü olupta hataya düşen insanlar için peki direk atatürkçülüğe laf edip hakaret vari söylemde bulunuyosun. Atatürk'e düşman oluyosun. O zaman islamı sevmeyenlere de laf edemezsin.

Bak arkadaş sevmeyebilirsin atatürkü, bu senin seviyesizliğindir, lakin it gibi saygı duymak zorundasın. Bunu da o kafana kazı

• quote:

Orijinalden alıntı: Tarhana ve Rocknroll

quote:

Biriside çıkıp demiyor ki, Atatürk inkılap yaptı bilimi işaret etti ama ondan sonra gelenler ne yaptı? Herkes bu hükümeti suçluyor gerici diye. Arkadaş 1938 ilâ 2002 arasında biz medeniyetin beşigimiydik? O zamanlar neden teknolojiye yatırım yapılmadı? Neden sadece heykel dikilip bir fabrika açılmadı.

Peki güzel arkadaşım

1938-2002 arası sadece chp mi iktidardı ?

Ben genel konuşuyorum şu veya bu parti değil her kim iktidara geldiyse sözüm ona. Şu an öyle bir algı var kı sanki çok iyiydik bu iktidar bizi geriye götürdü.

Söylemeden geçemeyeceğim ordu işine gelmeyen her partiye dişini gösterdi bir şekilde. Orduya hedef gösterenlerin kim olduğunuda size bırakıyorum.

Onlar yönetemez en iyisi biziz mantığı bizim teknolojide geri kalmamızda bir etkendir. Refah, gelir seviyesi, gelişmişlik bunlar birer örnektir.

• quote:

Orijinalden alıntı: onurr.611

Ya boş yalanlarını kendine sakla. Bişey yazacaksan da alıntıla sonra cevabımı koydum yazamadı olmasın.

Sen habire haince söylemlerde bulunuyosun. Ben de bunu yediremiyorum. Yoksa ağzım asla bozuk değildir, sen bunu hakediyorsun.

Bana dediklerinle ilgili tek bir kanıt göster. Klasik trabzon köylüsü vari konuşuyosun. Bunları kimden de öğrendiğin belli. Acaba belirttiğin ithamların kaçını araştırma ihtiyacı duydun.

Ayrıca her insan kendinden sorumludur, biz değil miyiz islam kusursuz, islamı yaşayamayanlar var diye bu islamı kötü yapmaz diye. Atatürkçü olupta hataya düşen insanlar için peki direk atatürkçülüğe laf edip hakaret vari söylemde bulunuyosun. Atatürk'e düşman oluyosun. O zaman islamı sevmeyenlere de laf edemezsin.

Bak arkadaş sevmeyebilirsin atatürkü, bu senin seviyesizliğindir, lakin it gibi saygı duymak zorundasın. Bunu da o kafana kazı

Efendi ol, beyfendi ol ! Oyle it gibi saygi duyacaksiniz gibi tabirlerde kullanmayin ! Senin mantiginla yola cikarsak karsi tarafinda o zaman musluman olmiyan gebermeli sekliyle haraket etsin !

tahammul edemiyorsan, alevleniyorsan git soguk suyla dus al ! Ordunun gecmiste politikaya da ne kadar mudahale ettigini Chp li birand in videolarinida izliyerek ogren ! hele o Ataturkcu Dusunce Derneginin ne ise yaradigini bana soylesene once

• quote:

Orijinalden alıntı: sommet de la montagne

Gerici zihniyet bu ülkenin peşini bırakmadığı için olabilir. Köy enstitüleri açıldıda kızla erkek aynı yerde ders mi alır diyenler kapatmadı mı? Bu ülkede ne zaman ileriye dönük bir hareket olsa ilk yobazlar karşı çıktı. Ki bu ülkede yobaz sayısı pek az değil

Köy Enstitülerinin kapanmasında oy kullananlar ve hatta kapanması için söz soyleyenler kimler biliyorsunuzdur. Kuruluş amacı güzel olan bir uygulama ama denetleme olmazsa herkes okuyacak zamanın toprak ağlarına baş kaldıracak diye korkanlar bunların kapanmasını istedi. Yani mesele yine gelişmek veya üretmek değil oy toplamak olmuştu.

• sommet de la montagne kullanıcısına yanıt
    Fatih bu dönemde olsa bunların hepsini asardı.

Zırla ağla nasıl astık istiklal mahkemelerinde.

• Atatürk ilke ve inkilapları dinamik ve refleksiftir. Her çağa her topluma uyum sağlıyabilir, evrenseldir.

Daha doğru düzgün görüşlerini okumamış anlamamış kişilerin bu konuda atmasıda ayrı bir ironi

Ayrıca dünyada ulus devlet düzenin yıkıldığı falan yok aksine Muhafazakarlar ve Irkçılar dünyada yükselişte.

Tayyip Erdoğan ilk seçim dönemlerine bakılırsa libeeral batıcı biriydi. 2007-2008' den sonra "dindar" görünümlü bir politikaya döndü.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sommet de la montagne

Köy Enstitülerinin kapanmasında oy kullananlar ve hatta kapanması için söz soyleyenler kimler biliyorsunuzdur. Kuruluş amacı güzel olan bir uygulama ama denetleme olmazsa herkes okuyacak zamanın toprak ağlarına baş kaldıracak diye korkanlar bunların kapanmasını istedi. Yani mesele yine gelişmek veya üretmek değil oy toplamak olmuştu.

Hocam Adnan Menderes ve Demokrat Partinin çekirdek kadrosuda toprak ağası değilmiydi? Hatta CHP den toprak reformu yüzünden ayrıldılar diye hatırlıyorum

• arkadaşlar biraz fevri konuşmuş onların tercihidir ama ben sana güzel lafla anlatayım mı?

Bu ülke kurulduktan sonra insanlar Atatürke sultanım diyordu sokakta.
    çünkü o zaman kimsenin demokrasiden , halkın kendi kendisini yönetmesinden falan haberi yok.
    Atatürk ise kendi "idealleri ve inandığı şeyler" uğruna demokrasiyi getirdi.
    yani sultan olup ülkeye padişah oluyorum dese , 10 tane çocuk yapıp onlara devretse saltanat kursa bir Allahın kulu buna isyan etmezdi , çünkü başka bir yönetim bilen yoktu ülkede.

Atatürk ülkenin gelişmesi için bilim ve teknolojik gelişmenin , yani batı örnek alınarak yapılan gelişmenin gerekli olduğunu düşünüyordu.
    Bunu sözlerinden anlayabilirsin:
    hayatta en hakiki mürşit ilimdir.
    bir gün sözlerim bilime ters düşerse bilimi seçin.
    gibi.

din bunun neresindeydi?
    Laiklik. din ve devlet işleri birbirinden ayrılacaktı.
    İNSANLAR DİNİNİ KENDİ İÇİNDE ÖZGÜRCE YAŞAYABİLİR , ANCAK DEVLET YÖNETİMİNDE BU ETKEN OLAMAZ.
    dedi.

tarımda makineleşme için çalıştı , traktörü ülkeye getirdi.
    uçak ve silah fabrikaları kuruldu.
    demiryolları yapıldı(çünkü savaş sırasında bunun ne büyük eksiklik olduğunu görmüşlerdi)
    10.yıl marşında bile geçer , demirağlarla ördük anayurdu dört baştan.

Bunları yapmak batı tarzı demokratik devlet kurmaktan geçiyordu.
    Hilafet - Saltanat bu sistemin içinde yer bulamazdı.

Bu durumda tarikatlar isyan etmeye başladılar. Çünkü modern hukuk yerine islam hukukunun egemen olduğu bir devlet olsun istiyorlardı.
    Tarikat tekke ve zaviyeler bu yüzden kapatıldı.

sonra Atatürk öldü.

sonrasında yapılanları özet olarak yazıyorum. tasvip edip etmediğimi belirtmeden.
    Atatürk ölünce , dini yönetim isteyen insanlar önce tarikatlar kurmaya çalıştılar. Bunun karşısında dönemin yöneticileri tarikatların ve şeyhlerin toplu halde güç kazanmasına engel olmak için TOPLU KURAN OKUMAYI yasakladı , sert tedbirlerle bu şeyhler asıldı vs.
    bunun sebebi bu vatandaşların isyan edip eski osmanlı kurulması için çaba sarfetmesi idi.

sonrasında bu isyan çabasında olan insanlar devletin büyük çoğunluğu olduğu için seçimlerle çok partili dönemde başa geldiler.
    yapılan eylemler demokratik yeni cumhuriyeti tehdit eder duruma geldiği anda ordu darbe yaptı. Bir nevi insanlar modern ve demokratik bir ülkede yaşamayı benimseyene kadar , ordu cumhuriyetin devamını sağlama açısında bu hükümetleri devirdi.
    Ta ki günümüzden 15 sene önce gelen son AKP iktidarına kadar.
    AKP iktidarı çok güçlendi ve ordudaki darbe yapabilecek insanları(cunta) da dağıttı (balyoz ve ergenekon).ama o kadroları birlikte yükseldiği cemaat üyeleri ile doldurunca ve bunlarla ters düşünce , onlar bu sefer darbe yapmaya teşebbüs etti.

bu süreçte bu gücü kendi için kullanan namussuzlar oldu. ordudaki kemalist insanlar , chp deki yöneticiler gibi , muhafazakar kesimdeki yandaşlar ve bir ton insan ceplerini doldurdu.

Şuan AKP iktidarı da tek adam rejimini (100 yıldır hayali kurulan, isyanlar edilen, kan akan bir düşüncenin son aşaması olan padişahlık) getirmek üzere.

İşin özeti:
    Atatürk bu ülkede din egemenliğini bastırarak bilim ve teknoloji ile , sanayi ile batı tarzında modernleşme ülküsü ile hareket etti.
    Toplumdaki dini yargılar ise eski osmanlı devleti gibi padişahlık ve şeriat devletinin hayali ile 100 yıldır yaşıyor.

şimdi sen
    "Dunya yeni silahlarini bilgisayar, teknoloji uzerinden uretirken" derken Atatürkün hayatını verdiği bir amaçla aynı amacı savunuyorsun.

Ama bu sistemi yıkıp şeriat ve islam devleti olmak isteyen insanlara oy verip Atatürke karşı duruyorsun.

bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.